Şimdi Ara

DeepSeek, OpenAI verilerini çaldı mı? Microsoft araştırma başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DeepSeek, OpenAI verilerini çaldı mı? Microsoft araştırma başlattı
    Microsoft ve OpenAI, Çin merkezli yapay zeka girişimi DeepSeek ile bağlantılı bir grubun, OpenAI'ın teknolojisiyle üretilen verileri usulsüz bir şekilde elde edip etmediğini araştırıyor. Bloomberg News tarafından yayımlanan habere göre, Microsoft'un güvenlik araştırmacıları, geçtiğimiz sonbaharda DeepSeek ile bağlantılı olduklarından şüphelendikleri kişilerin, OpenAI'ın uygulama programlama arayüzünü (API) kullanarak büyük miktarda veri sızdırdığını gözlemledi.

DeepSeek hakkında veri hırsızlığı iddiası

OpenAI API, yazılım geliştiricilerinin ve iş dünyası müşterilerinin OpenAI hizmetlerine erişim sağladığı ve firmanın da buradan gelir elde ettiği ana yöntem konumunda. Rapora göre OpenAI'ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft, şüpheli faaliyetler konusunda şirketi bilgilendirdi.

DeepSeek, düşük maliyetli bir Çin yapay zeka girişimi olarak, ABD'li rakiplerine alternatif sunmayı hedefliyor. Şirket, geçtiğimiz pazartesi günü Apple’ın App Store’unda OpenAI’ın ChatGPT'sini geçerek büyük bir dikkat çekmiş ve teknoloji hisselerinde büyük satışlara yol açmıştı.

Ayrıca Bkz.ChatGPT Gov: OpenAI’dan ABD hükümeti için yeni yapay zeka

Beyaz Saray'ın yapay zeka ve kripto çarı David Sacks, yaptığı açıklamada DeepSeek'in ABD'den fikri mülkiyet çalmış olmasının "mümkün" olduğunu söyledi. Sacks, “DeepSeek'in burada yaptığı şeyin OpenAI'ın modellerinden bilgiyi damıtmak olduğuna dair önemli kanıtlar var” dedi.

Bloomberg raporuna yorum yapan bir OpenAI sözcüsü, Çin merkezli şirketlerin ve diğerlerinin, lider ABD yapay zeka şirketlerinin modellerini taklit etmeye çalıştığını belirtti ancak spesifik olarak DeepSeek veya başka bir şirketin adını vermedi. Microsoft ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti. DeepSeek ise henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/microsoft-probing-if-deepseek-linked-group-improperly-obtained-openai-data-2025-01-29/

• OpenAI kimin verilerini kullanıyor.

OpenAI gelişiminde bu kullandığı verileri Yoktan varetmediğine göre.

• Tam Bloomberge yakışan bir haber.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabiki çalıntı ya 🤣 bu o kadar bariz ki bunu görmemek için kör olmak gerek. Kendini tanıt diye sordum dün ben Openai tarafından yapılmış chatgpt'yim dedi emin misin dedim sonra deepseek'im diye düzeltiyor

• Sonsuz emekle üretilmiş tüm verileri çalıp milyarlarca dolar kazandılar. İyi bir rakip çıkınca iftira atıp engellemeye çalışıyorlar.

• joven kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var. OpenAI internette bulduğu tüm verileri kullanmış olabilir. DeepSeek ise ChatGPT den faydalanmış olabilir. Sorduğunda "Ben ChatGPT 3.5" im diyor.

• omanner kullanıcısına yanıt

yıllardır bu yahudiler rusların sürekli bombalarını bitiriyor rusların ev aletlerinden çip aldıklarını vs idda ediyordu :)))))))) tam yahudi medyasına ait çöplerden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Kendilerinin akılları pisliğe çalıştığı için başkalarını da öyle sanıyorlar.

• Adam olun verilerinizi kaptırmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve... Amerikalılarda bir telaş. Tırtıklayacakları milyar dolarları kaybedince belaltı çalışmaya başladılar. Çalsada, çalmasada DeepSeek büyük bir iş başardı.

• Bence çalmamış çünkü farklı kelimeler kullanıyor sınadım bir çok kez. Ve chatgtp den iyi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.