Şimdi Ara

Deepwater Horizon (2016) | Mark Wahlberg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Çok konuşan “Margin Call”dan sonra hiç konuşmayan “All Is Lost”u çeken, gelecek vaat eden yönetmen J.C. Chandor bu sene “A Most Violent Year” adlı filmini çekmişti. Bu filmi gösterime hazır hale getirmek üzere olan Chandor yeni projesini de belirledi. Chandor, “Deepwater Horizon” adı verilen filmi yönetecek. 2010 yılının aralık ayında New York Times’ta yayınlanan aynı adlı makaleden uyarlanacak bu film. Chandor, Matthew Michael Carnahan’ın kaleme aldığı senaryoya son şeklini verecek. Filmin çekimlerine bu kış başlanması planlanıyor. Muhtemelen 2016 kışında da izleriz filmi. “Deepwater Horizon”, 2010 yılında Meksika körfezinde BP’ye ait petrol platformunda oluşan patlamaya, çevrenin kirlenmesine ve on bir işçinin hayatını kaybetmesine odaklanacak. Patlama sonucunda yüz binlerce varil petrolün körfeze aktığını, bu kazanın oradaki canlı yaşamına çok büyük zarar verdiğini belirtelim. Detaylı bilgi ve fotoğraflar için bakınız.

Kaynak: bakiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 7 Ekim 2014; 15:07:48 >

• Mark Wahlberg, JC Chandor'ın Deepwater Horizon'ında rol almayı kabul etti. Çekimlere 2015'te başlanacak. Gösterim tarihi ise 30 Eylül 2016.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adamın adını ne zaman görsem, aklıma Tolga Tibet geliyor. o muhteşem sesiyle öyle bir özdeşleşmişki insan unutamıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Deepwater Horizon (2016) | Mark Wahlberg
  • Takipteyim.

• Film, yarın itibariyle ülkemizde gösterime giriyor. Haftasonu için iyi bir tercih olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir Petrol Mühendisi olarak filmi uzun süredir dört gözle bekliyordum. Bugün gidip izleme fırsatım oldu. Film oldukça etkileyici. Petrol sektörüne yabancılar için biraz fazla teknik bilgi var. Ama bunlarda olmadan maalesef anlatılacak bir durum değil. Özellikle şirketlerin direk isimlerini kullanmaları ( Transocean, BP, Slb) hoşuma gitti. Offshore'da çalışmasam da ne kadar ciddi ve tehlikeli bir iş yaptığımı tekrar hatırlamama sebep oldu. Güzel film. Tavsiye ederim herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrillingEng

Bir Petrol Mühendisi olarak filmi uzun süredir dört gözle bekliyordum. Bugün gidip izleme fırsatım oldu. Film oldukça etkileyici. Petrol sektörüne yabancılar için biraz fazla teknik bilgi var. Ama bunlarda olmadan maalesef anlatılacak bir durum değil. Özellikle şirketlerin direk isimlerini kullanmaları ( Transocean, BP, Slb) hoşuma gitti. Offshore'da çalışmasam da ne kadar ciddi ve tehlikeli bir iş yaptığımı tekrar hatırlamama sebep oldu. Güzel film. Tavsiye ederim herkese.

İzlemediyseniz There Will Be Blood filmini şiddetle öneririm.
  • Fena değil, sinemada izlenir, keşke imax olarak gelseydi, salonun sesi iyi değildi maalesef.

• Macbeth gibi bu filmde harcandı.Cinemaximum neden Ankara'da bile bu kadar az salonda vizyona sokuyor anlamıyorum.Allah'tan Panora var.Filmin afişlerini asıyorlar heryere film vizyona girmiyor.

• Filme gittim.Olay zaten beni etkileyen bi olaydı bide film tuzu biberi oldu.Gerçekten güzel film,Ne beklediginize bağlı tabi aksiyon filmine gideyim diye giderseniz tatmin etmeyebilir.Tekrardan rip

• arkadaşlar bu filmin altyazısı çıktımı
  • Altyazı hala yok sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

Altyazı hala yok sanırım ?

Birçok dilde var ancak halen daha Türkçe yok. Ben de indirdim, kaç gündür altyazı bekliyorum.

• Bluray çıktı
  • Gayet güzel filmdi. 7/10. Yalnız olay sonrası yaşanan doğaya olan zararı pek anlatmamışlar. Resimlerle gösterseydiler güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeles

Gayet güzel filmdi. 7/10. Yalnız olay sonrası yaşanan doğaya olan zararı pek anlatmamışlar. Resimlerle gösterseydiler güzel olurdu.

Sinemada mı izlediniz? Altyazıyı bekliyorum ne zamandır, altyazı yok.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Türkçe altyazısı yok, ingilizce altyazı ile izledim.

• Bekle bekle altyazı gelmeyince online izleme sitelerinden birinden izledik.

Filmde epey patlama ve alev seyredeceksiniz. Bir yerden sonra baymaya başlıyor. Gerçekte de bu kadar patlamadan sonra sadece 11 kişinin hayatını kaybetmiş olması bana sayı yine iyiymiş dedirtti. Yani öyle berbat bir olay.
    Petrol platformunda meydana gelen felaketler zincirini görünce bu kadar cenabetlik olmaz, siz petrol filan çıkarmayın dedim. Ne yapsalar hep bir terslik çıkıyor, hep bir uğursuzluk.
    Ancak film biterken filmin gerçek hikâyeden alıntı olduğunu görünce ve gerçek görüntüleri de görünce yönetmenin felaketleri abartmadığını anladım.
    Adamlar harbiden koca platformu patlatmayı ve çevre felaketine yol açmayı başarmış. Gerçi Obama'nın petrol şirketleriyle sert bir şekilde konuştuğu haberini görmüştüm ama olaya bakmamıştım. Yoğun gündem maddeleri arasında kaynayıp gitti sanırım. Ama bu felaketin sebebi ihmallermiş. Zaten para hırsı yüzünden ihmaller doğuyor.

Aslında filmde bu felaketin bir de doğadaki sonuçları işlenseydi daha iyi olurdu. Sonuçta büyük bir çevre felaketi yaşanıyor. Bu felaket ve sonuçları da filmde gösterilebilirdi. Ayrıca işin hukukî boyutları da ele alınabilirdi. Yani kısaca daha iyi olabilirdi.

Bir diğer merak ettiğim konu da BP'nin (British Petrol) bu filme sponsor olup olmadığı. Çünkü filmde epey BP adı geçiyor ayrıca birkaç kez de küçük olarak logosunu görüyoruz. Filmdeki olayların gerçeklerden alıntılandığını düşünürsek BP, filme sponsor olduysa, kendi ayağına sıkmakla kalmamış aynı zamanda bu silah ve mermi için para da vermiş demektir. Yok eğer sponsor olmadıysa filmde BP biraz karalanıyor -ki gerçek bu hatta bence filmde masum bile göstermişler- demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.