bilgisayarım bir anda ev arkadaşımınki ile aynı zamanda çöktü , devamlı olarak başlangıç onarmayı açtı
sonra teknosadan aldığım casper marka bilgisayarı
casper teknik servisine götürdüm bilgisayarınız çökmüş windowsu baştan kurucaz ve yazılım garantiye dahil
değildir dediler 40 lira istediler , böyle bir şey var mı ? bunu ciddi anlamda soruyorum bazıları yok diyor
sonra bilgisayara biz kendimiz format attık driverları yükledik ama bilgisayar ekranındaki simgeler garip bir
şekilde oynuyordu , sonunda teknosaya gittim onlar da tekrar format attı ve yine aynı şey oldu ben de ekran kartı
driverını güncelledim sorun çözüldü ama 1 gün sonra tekrar bilgisayar başlangıç onarmayı açtı direk..
1. bu bilgisayarın sorunu ne olabilir ? combo fix esed kurdum virüsleri temizledim yine aynı şeyi yaptı ne yapmalı şimdi ?
2.tekrar teknosaya götürürsem bilgisayarı yine çözemezler ve 3.kez götürürsem 3.sünde yeni ürün talep etme veya ürünün ücretini talep etme gibi bir hakkım var mı ?
şimdiden teşekürler
quote:
Orijinalden alıntı: fevzi1428
ilk olduğunda geri götürüp olmamış deseydin ya sen niye uğraşıyon ki
ilk olduğunda iyiydi akşam eve götürdüm anladım kapatıp açınca , yani orda bir sorun yoktu
quote:
geri götürseydin işte yine aynısı oldu diye
evet götüreceğim işte sorduğum şey şu 3.sünde alabilecek miyim verdiğim parayı ?
ekran kartının çipinde sorun olabilir..garantisi devam ediyorsa teknosaya git casperin servisine versinler...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yiiiiit_1356
quote:
evet götüreceğim işte sorduğum şey şu 3.sünde alabilecek miyim verdiğim parayı ?
verdiğin parayı unut daha fazla alırlarmı diye sormalısın
yok yaa o kadar da değil nereye para isticekler tüketici hakları var =) , benim aklım yeni bir bilgisayarda...
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
verdiğin parayı unut daha fazla alırlarmı diye sormalısın
yok yaa o kadar da değil nereye para isticekler tüketici hakları var =) , benim aklım yeni bir bilgisayarda...
tuketiciyle ne alakası var götürdüğü zman buyur paranı yapamadık bizde hata mı diyecekler hayır bırak bakalım dicekler. sonrada arayıp bilgisayarın şurasında arıza var burasında şu var deyip tamiri için şu kadar para yenisi için şu kadar para saydırıcaklar. sen gidip tüketici haklarına ne dicen
sanırım bu konularla pek ilgili değilsin , cihazı 3 kere aynı sebepten garantiye götürünce o cihaz için verdiğin ücreti geri alma hakkın var , tüketici haklarına bu hakkımı kullanamadığımı ürünün sahibi olan firmanın ücreti vermediğini söylersem bana bu konuda yardımcı olup , firmaya dava açıp paramı geri almamı sağlayabilir.
quote:
hmm sen garantiden bahsediyorsun ama senin şu anki durumun garantiyle ilgili değilki olsaydı 40 liran cebinde kalırdı
en başında yazdığım gibi , garanti yazılım garantiye dahil değil diyor ama teknosa dahildir sizi yanıltmışlar diyor