Şimdi Ara

Define,definecilik konusunda sorularınızı cevaplıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda merak ettiklerinizi makul sorular olması kaydıyla vaktim oldukça cevaplamaya çalışacağım.
    Definecilikle ilgili karşılaştığınız ilginç yerler,işaretler,başınızdan geçen olayları da yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 31 Mayıs 2017; 18:28:29 >

• Şu ana kadar definecilikten ne kadar para kazandınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

Şu ana kadar definecilikten ne kadar para kazandınız?

Şu an Miami'deki havuzumdan kokteyli mi içerek yazıyorum.Bu yeterli mi
    Şaka bir yana,bu işten tek kuruş para girmedi cebime.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 22 Eylül 2021; 20:56:59 >
  • Ermenilerden kalma göz yaşı şişelerinin ederi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Ermenilerden kalma göz yaşı şişelerinin ederi nedir?

Şişelerin şekli,işçiliği,deseni,büyüklüğü,dolu olup olmadığına göre değer biçiliyor.20 $'dan 30.000 $ a kadar değişiyor.Özellikle dolu şişeler çok değerli.Ama her bulunan şişe gözyaşı şişesi değildir.Ve hepsi ermenilere ait değildir.Roma dönemine ait şişelerde var.Sadece gözyaşı değil,parfüm ve aromatik yağ içeren şişelerde var.

Yazdıklarım bilgi amaçlıdır.Gözyaşı şişelerinin alım satımı yasaktır.Bu gibi durumlarda cezai işlem uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 1 Haziran 2017; 10:2:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

quote:

Şişelerin şekli,işçiliği,deseni,büyüklüğü,dolu olup olmadığına göre değer biçiliyor.20 $'dan 30.000 $ a kadar değişiyor.Özellikle dolu şişeler çok değerli.Ama her bulunan şişe gözyaşı şişesi değildir.Ve hepsi ermenilere ait değildir.Roma dönemine ait şişelerde var.Sadece gözyaşı değil,parfüm ve aromatik yağ içeren şişelerde var.

Yazdıklarım bilgi amaçlıdır.Gözyaşı şişelerinin alım satımı yasaktır.Bu gibi durumlarda cezai işlem uygulanır.

Ne işe yarıyoe bu göz yaşları ?

Hiç define ararken cin olayı başına geldi mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Göz yaşı şişesi; Ölen kişiye saygı ve sevgi anlamında gözyaşlarının bir kap içerisinde ölü ile birlikte gömülen şişe cinsine verilen isimdir.Antik çağda sembolik olarak kullanılan göz yaşı şişeleri Ermenilerde sıklıkla görülmektedir.

Cin olayı benim başıma gelmedi ama(aslında deneyimlemek istiyorum,korku ve heyecanla karışık)bu tür olayları yaşayan çok insan tanıyorum.Genelde yılan olarak görünüyorlar.İnsanların korku ve zaaflarını çok iyi kullanıyorlar.İleri aşamalarda fiziksel zararda verebiliyorlar.Cin tılsım konusunda defineciler ikiye bölünmüş durumda.Bir kısım inanırken bir kısım da bu tür görüntülerin kişinin o an ki ruh haline bağlı halüsinasyon olduğunu düşünüyor.Ben şahsen inanıyorum.Çünkü bir halüsinasyon insanı kaldırıp başka yere fırlatmaz :)
  • quote:

Göz yaşı şişesi; Ölen kişiye saygı ve sevgi anlamında gözyaşlarının bir kap içerisinde ölü ile birlikte gömülen şişe cinsine verilen isimdir.Antik çağda sembolik olarak kullanılan göz yaşı şişeleri Ermenilerde sıklıkla görülmektedir.

Cin olayı benim başıma gelmedi ama(aslında deneyimlemek istiyorum,korku ve heyecanla karışık)bu tür olayları yaşayan çok insan tanıyorum.Genelde yılan olarak görünüyorlar.İnsanların korku ve zaaflarını çok iyi kullanıyorlar.İleri aşamalarda fiziksel zararda verebiliyorlar.Cin tılsım konusunda defineciler ikiye bölünmüş durumda.Bir kısım inanırken bir kısım da bu tür görüntülerin kişinin o an ki ruh haline bağlı halüsinasyon olduğunu düşünüyor.Ben şahsen inanıyorum.Çünkü bir halüsinasyon insanı kaldırıp başka yere fırlatmaz :)

hayır yani bu gözyaşı şişelerinin bu kadar para etmesi neden ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hocam zamanında babam bulmuştu böyle bir şey parlak bir taşın içine saklanmış heykel var zannedip taşı kırınca şişe de kırılmış doğal olarak demek ki iyi kötü bir paraya okutabilirdik kırılmasaydı.

Birde hazine işi ile uğraşan insanlar acayip yalan söylüyorlar bunu fark ettiniz mi bilmiyorum ancak olayları gayet abartarak anlatıyorlar.

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 22 Eylül 2021; 20:57:17 >
  • Kaç değinmeye gittiniz ne buldunuz nasıl oluyor süreç

• quote:

quote:

quote:

Hocam zamanında babam bulmuştu böyle bir şey parlak bir taşın içine saklanmış heykel var zannedip taşı kırınca şişe de kırılmış doğal olarak demek ki iyi kötü bir paraya okutabilirdik kırılmasaydı.

Birde hazine işi ile uğraşan insanlar acayip yalan söylüyorlar bunu fark ettiniz mi bilmiyorum ancak olayları gayet abartarak anlatıyorlar.

Avcılık gibi bu işinde palavrası,abartısı,efsanesi çok.Daha da kötüsü define umuduyla dolandırılan bir sürü saf insan var.İnanılmaz üçkağıt dönüyor bu işlerde.

Gözyaşı şişeleri çok narindir.Yerinden çıkarırken ve taşırken çok dikkat etmek gerekir.

Babanızın canı sağ olsun.Kırılan şişe olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.