Şimdi Ara

Degerlendirme 30k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen hocam 30 k. küsur olsa kafi. LYS de zaten çekerim istediğim yere Allahın izniyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leto Atreides II

quote:

Orijinalden alıntı: Adam Lallana

quote:

matematik ve feni 5 net arttır girersin. yukarıdaki kekoya bakma sen, 11'li ygs'den daha zor

Fem 11 linin ygsden zor olduğunu ilk kez sizden duydum?

tartışmasız ygs daha kolay, ama sınav anında stres/heyecan fazla olursa daha zor gelir. internette çıkmış sorular var, inceleyip fem 11'liyle karşılaştır.

Şuana kadar cıkmıs tüm soruları cozdum zaten mat. Sen 2015 in matını çözüp 11li daha kolay diyosan zaten diyebileceğim bir şey yok. Ki bu yılın matı 15 den zor olucak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

matematik ve feni 5 net arttır girersin. yukarıdaki kekoya bakma sen, 11'li ygs'den daha zor

Fem 11 linin ygsden zor olduğunu ilk kez sizden duydum?

tartışmasız ygs daha kolay, ama sınav anında stres/heyecan fazla olursa daha zor gelir. internette çıkmış sorular var, inceleyip fem 11'liyle karşılaştır.

Şuana kadar cıkmıs tüm soruları cozdum zaten mat. Sen 2015 in matını çözüp 11li daha kolay diyosan zaten diyebileceğim bir şey yok. Ki bu yılın matı 15 den zor olucak.

iyi o zaman bana geçen seneki ygs'den zor olan soruları say bakalım ben sayayım; mantık sorusu, f(ab)=ab'li fonksiyon sorusu, bahçıvanlı problem sorusu. geri kalanların 10 tanesi basit ötesi, diğerleri de orta düzey. fem'in herhangi bir denemesinde en az 5 tane kazık soru gelir, basit ötesi üç-beş anca vardır. geometrileri aynı düzeyde zaten.

2010-2011-2012-2013 ygs'leriyse daha kolay, 2015'te zorlaştırdılar biraz.

• Aynen size katılıyorum hocam. Geçen sene sınava girmiş biri olarak şunu söyleyebilirim mesela matematikte bugün çözdüm 3.denemeyi ve şunu gördüm. YGS de problem sorularını anladığın an yapıştır işlemi gelsin sonuç. Ve öyle inanılmaz da bi problem sormuyorlar. Ama o an süre aktığı için sanki 10 sn de soruyu anlayıp 25 sn de soruyu çözmemiş lazımmış gibi düşünüp telaş oluyoruz. 10 problem sorusunun 5 tanesi falan 1 dk dan kısa süren sorular YGS de. Diğer 5 tanesi de uzun sürmüyor. 2 dk dan kısa yani. E tabiiki seçici soru olacak. Onu da genelde sayılardan 1, problemlerden 2 olasılık-işem-mod-mantık dan da totalde 1 olmak üzere 4 soru falan yapıyorlar. Geometrisi zaten kolay. Açıp inceleyince anlaşılıyor bizden öyle çizgi çekmemizi istemiyorlar. Konunun temelini bilip zihnimizde soruyu canlandırırsak yapılacak sorular.
    O yüzden çoğu kişinin YGS de daha düşük yapacaksınız FEM11 li sınavın yanına yaklaşamaz laflarını anlayamıyorum. Bu adamlar bi' de sınava girmiş insanlar. Nasıl böyle söylüyorlar anlaması güç. Hangimiz eve gidip soruları görünce ''ulan ben 1 saat önce bunu mu yapamamışım?'' demedik ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: bugraramoglu

Aynen size katılıyorum hocam. Geçen sene sınava girmiş biri olarak şunu söyleyebilirim mesela matematikte bugün çözdüm 3.denemeyi ve şunu gördüm. YGS de problem sorularını anladığın an yapıştır işlemi gelsin sonuç. Ve öyle inanılmaz da bi problem sormuyorlar. Ama o an süre aktığı için sanki 10 sn de soruyu anlayıp 25 sn de soruyu çözmemiş lazımmış gibi düşünüp telaş oluyoruz. 10 problem sorusunun 5 tanesi falan 1 dk dan kısa süren sorular YGS de. Diğer 5 tanesi de uzun sürmüyor. 2 dk dan kısa yani. E tabiiki seçici soru olacak. Onu da genelde sayılardan 1, problemlerden 2 olasılık-işem-mod-mantık dan da totalde 1 olmak üzere 4 soru falan yapıyorlar. Geometrisi zaten kolay. Açıp inceleyince anlaşılıyor bizden öyle çizgi çekmemizi istemiyorlar. Konunun temelini bilip zihnimizde soruyu canlandırırsak yapılacak sorular.
    O yüzden çoğu kişinin YGS de daha düşük yapacaksınız FEM11 li sınavın yanına yaklaşamaz laflarını anlayamıyorum. Bu adamlar bi' de sınava girmiş insanlar. Nasıl böyle söylüyorlar anlaması güç. Hangimiz eve gidip soruları görünce ''ulan ben 1 saat önce bunu mu yapamamışım?'' demedik ki?

hocam bana kalırsa mezunların büyük bir kısmı sınavda heyecandan travma yaşadığından "sorular çok zor" diye öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorlar. ben de mezunum ve bunu türkçede yaşadım. ama bunun stresten olduğunu biliyorum.

• 2015 ygs matematigindeki zor sorular;

Fonksiyon,mantik,küme,koordinat,yumurta sorusu.

Katılan varmı?

• jeanbay3 J kullanıcısına yanıt
    Koordinat derken? Hangi sorudan bahsediyorsunuz? İşlem sorusu mu yoksa çarklı soru mu? İşlem sorusu çok kolaydı. Çark da kolaydı ama o an insan soru çok uzun olduğundan korkuyor ve zor gibi görüyor.
    Yumurta sorusu bence de bi tık zordu. Fonksiyon sorusunu ben deneyerek yaptım ama o da zordu evet. Küme sorusu ve mantık sorusu da evet bi' tık zordu. Ama hiçbiri ultra zor değildi. Eve gelince yaptım hepsini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraramoglu -- 24 Şubat 2016; 12:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraramoglu

Koordinat derken? Hangi sorudan bahsediyorsunuz? İşlem sorusu mu yoksa çarklı soru mu? İşlem sorusu çok kolaydı. Çark da kolaydı ama o an insan soru çok uzun olduğundan korkuyor ve zor gibi görüyor.
    Yumurta sorusu bence de bi tık zordu. Fonksiyon sorusunu ben deneyerek yaptım ama o da zordu evet. Küme sorusu ve mantık sorusu da evet bi' tık zordu. Ama hiçbiri ultra zor değildi. Eve gelince yaptım hepsini.

Geometrideki hocam koordinat.İşlem ve çark kolaydi.Ama çark on dkkami yedi yapamadim.Çunku alttaki ornek uzerinden yapmisim.Hani 10 saniyedeki gorunumu var ya o.Sinav ani iste kitlenmistim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elllfbill

quote:

sallama 2015 fem 11liden kat be kat daha zor

ygs'nin akıl isteyen basit sorularını zor buluyorsan bu senin problemin. geçen seneki ygs'de mantık sorusu dışında ekstrem soru hatırlamıyorum. tabii ygs'nin türkçesi kesinlikle 11'liden daha zor.

Sınavda eli ayağı dolaşan mantık yürütemeyen adamlar ygs ye çok zor diyor
    En azından evde, çoğu soruyu kafadan çözüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 24 Şubat 2016; 16:52:49 >

• Hocam benim de hedef 30-40k
    En son fem 11li netlerim

Tr 25
    Mat 25
    Fen 23
    Sosyal 25

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Ayniyiz sanirim hemen hemen. Arkadas ekle de sinav sonrasi gorusuruz ne olmuş ne bitmiş

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.