Üniversitede kafasına göre not veren hoca.
|
Küçük çocuklar benden korkuyor!
|
Kyk gibi kredi veren bankalar
Arkadaşlar okul değişikliği sebebiyle kyk kredim kesildi.Hiç bir yerden bursta alamıyorum.Aylık 500 tl şeklinde 1 yıl kredi alabileceğim bir banka var mı?Yani 12 aydan 6.000 tlyapar ancak bu parayı peşin değilde kyk parası gibi aylık alacağım.
Dolarla mı alışveriş yapıyorsunuz?
Evet böyle diyenler var hatta bu ülkenin ekonomi bakanı bile bunu dedi.Şimdi 1 doların 1 TL'ye eşit olduğunu düşünelim.İphone 12 pro fabrika satış fiyatı 900 dolar olsa bunu 900 TL'ye alıyor devlet.Halkına da 1100 TL'ye satabilir.hem halk ucuza alır hemde devlette vergisini alır.
Şimdide 1 doların 10 Tl olduğunu düşünelim.Devlet bu telefonu zaten 9000 TL'ye almış oluyor.Yani 1100 TL'ye satması imkansız.Haliyle diğer alanlardaki ödemeleri karşılayabilmek için üstüne 200 TL vergi koyacaksa gidiyor 5,000 TL vergi koyuyor.Telefon oldu 14,000 TL.Yani bir Alman Amerikan yapımı bir telefonu 1100 birime alabiliyorken bir Türk 14,000 birime alıyor.
Birde rakıyı ele alırsak aynı Amerikalı,Türk yapımı bir rakıyı 20 birime alırken,aynı Türk kendi ülkesinin ürettiği rakıyı 200 birime alıyor.Yani kendi ürettiğimiz şeyi bile daha pahalıya içiyoruz.Ve hala daha dolar 100 tl olsa ne yazar diyenler var ve onların çoğunluğu bu ülkenin kaderini belirliyor.
Vodafone gündüz çekiyor akşam çekmiyor...
Arkadaşlar vodafone faturalıya geçtim olduğum yerde 4g gündüzleri çok iyi çekiyor ama akşam hiç çekmiyor.Özellikle CS:GO oynarken gündüz 70-80 olan ping akşam 250 gecede 300 oluyor.Bunun sebebi nedir.Yani gündüz çekip akşam çekmiyor,bazen acaba bilerekmi yavaşlatıyorlar diyorum.
edit: Bu arada geceleride 4g ve şebeke tam çekiyor ancak internet aşırı yavaş.
Avrupa ve ABD'nin bizi kıskanması.
Bence Reis bu konuda çok haklı.Düşünsene sen arabayı üretiyorsun,20 bin euroya Türkiye'ye satıyorsun ve Türkiye kendi halkına bu arabayı 50 bin euroya satıyor.Haliyle hiç araba üretmeden senden daha fazla kar yapıyor.Yine telefonu üretiyorlar ve 500 euroya Türkiye'ye satıyorlar,Türkiye'de 1000 euroya kendi halkına satıyor ve hiç fabrika derdi işçi derdi olmadan senin kadar kar yapıyor.Şimdi bu Avrupa Amerika nasıl kıskanmasın bizi?
Chegg üyeliği.Önemli!!!
Arkadaşlar chegg üyeliği olan biri bana ulaşabilir mi lütfen.Çok acil.
Chegg üyeliği
Arkadaşlar chegg üyeliği olan biri bana yardımcı olabilir mi?Bir kaç tane soru varda.Çok önemli!
İnternet altyapısı var internet yok.
Merhaba arkadaşlar.İnternet başvurusu için telekomu aradığımda bana altyapımız olduğunu ve 3 Mbps verebileceklerini söylüyorlar.Ancak vodafona başvurduk buraya gelen çalışanlar altyapının olduğunu ancak başka bir sorundan dolayı bağlatamaycaklarını söylediler.Bizim burada yol yapıldı büyük ihtimal ondandır.Size sormak istediğim ben bu internet hızını ve bağlantısı için ne yapmalıyım?Yani 3 mbps verecekler ama oda maximum.Nereye başvurmalıyım?Ha bu arada eskiden evde internetimiz vardı.Yani bi 8 yıl önce falan.Yani haliyle altyapı var.Ama internet yok.Lütfen yardım edin.Her ay 200 tl mobil internet vermek istemiyorum artık.
İnanılır gibi değil!
Gerçekten inanılır gibi değil arkadaşlar.Olur ama bu kadarda olmaz be.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.113
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 35.314 (Bu ay: 269)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 556 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar