Şimdi Ara

Dolarla mı alışveriş yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet böyle diyenler var hatta bu ülkenin ekonomi bakanı bile bunu dedi.Şimdi 1 doların 1 TL'ye eşit olduğunu düşünelim.İphone 12 pro fabrika satış fiyatı 900 dolar olsa bunu 900 TL'ye alıyor devlet.Halkına da 1100 TL'ye satabilir.hem halk ucuza alır hemde devlette vergisini alır.

Şimdide 1 doların 10 Tl olduğunu düşünelim.Devlet bu telefonu zaten 9000 TL'ye almış oluyor.Yani 1100 TL'ye satması imkansız.Haliyle diğer alanlardaki ödemeleri karşılayabilmek için üstüne 200 TL vergi koyacaksa gidiyor 5,000 TL vergi koyuyor.Telefon oldu 14,000 TL.Yani bir Alman Amerikan yapımı bir telefonu 1100 birime alabiliyorken bir Türk 14,000 birime alıyor.

Birde rakıyı ele alırsak aynı Amerikalı,Türk yapımı bir rakıyı 20 birime alırken,aynı Türk kendi ülkesinin ürettiği rakıyı 200 birime alıyor.Yani kendi ürettiğimiz şeyi bile daha pahalıya içiyoruz.Ve hala daha dolar 100 tl olsa ne yazar diyenler var ve onların çoğunluğu bu ülkenin kaderini belirliyor.

• Yakında eğitim sistemide böyle olacak

• kullandığımız çoğu şey dışardan geliyor ne demek dolarla mı alışveriş yapıyoruz

• Hocam kahvede okey atıcak dayılar şuan ülke için kararlar alıyor ekonomiyle ilgili adamı kaliteli bir sınava soksak 1 puan alamayacak adamlar ekonomimizle ilgili kararlar alıyor yolda görsen omuz atıp umursamayacağın adamlar ülkenin önemli yerlerinde görev alıyor

• Evet böyle diyenlerin sayısı ne yazık ki çok fazla.

Ekmeği dolarla mı alıyorum kafasıyla yaşamaya devam etsinler.

• İkinci cümleden sonra okumayı bırakırlar.Düşünmek haram çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Hocam kahvede okey atıcak dayılar şuan ülke için kararlar alıyor ekonomiyle ilgili adamı kaliteli bir sınava soksak 1 puan alamayacak adamlar ekonomimizle ilgili kararlar alıyor yolda görsen omuz atıp umursamayacağın adamlar ülkenin önemli yerlerinde görev alıyor

Adamlar akıllı telefon ne tablet ne bilmiyorlar,almasan ne olacak diyorlar.İnternetten haberleri bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Evet böyle diyenlerin sayısı ne yazık ki çok fazla.

Ekmeği dolarla mı alıyorum kafasıyla yaşamaya devam etsinler.

Aynen.Hadi telefonu falanda geçtim,Türkiyedeki çoğu fabrika ve şirket malzemeleri dışardan dolarla alıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.