Şimdi Ara

DEĞERLİ ARKADASLAR ATI HD3850 EKRAN KARTI İÇİN YARDIM GÖRÜŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaslar Ekran kartı içiin uzun bi arastırma ile bulmuş oldugum

1 GB SAPPHIRE ATI HD3850 GDDR2 256Bit 16x AVIVO 170 TL

kartı için yardımlarını bekliyorum ne dersiniz nasıl bir kart.alayımmı alamayayımmı.oyunlarda yüksek performans alırmıyım.ısı sorunu olurmu. veya sizin tavsiye edeceğiniz bir kart.bu konuda lütfen görüşlerinizi esirgemeyin.
    saygı ile....

ayırdıgım bütçe: 200 TL
    NOT: birde anakartım ekran kartı olarak Gddr2,ddr3,ddr4 ve ddr5 gibi EKRAN KARTLARINI desteklermi.

ANAKARTIM :ASUS P5LD2-VM
    RAM:4 GB DDR2
    İŞLEMCİ : İNTEL PENTİUM 4 3.0 GHZ
    ekran kartı yuvası : PCI EXPİRES 16X

• O kartı kesinlikle önermiyorum anakartınız dediğiniz gddr2-3... uyumlu sorun yok pci-ex 16 girişi olması yeterli ancak işlemciniz darboğaz yapabilir.Giriş seviye gddr3 ekran kartlarına yönelmenizi tavsiye ederim.
    Eğer ki anakartınız dual core destekliyorsa yapabileceğiniz en güzel şey E5200+HD4830 olacaktır f/p açısından.Bütçeyi arttıramam diyosanız 3850 gddr3 modeline yönelebilirsiniz yada yine 4830u sadece alabilirsiniz(200tlnin biraz sütüne) işlemciyi değiştirmeksizin.Ancak dediğim gibi işlemcin bahsettiğim ekran kartlarının tam performans vermesini engelleyecektir.Psuyu da yazarsan iyi olacak marka ve watt
  • ilginiz için tesekkürler. anakartım - Intel 945G yongaseti
    - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
    - Çift çekirdek CPU Desteği

cpu vatt olarak : göstergede 1.4 vatt olark gösteriyor

olarak kullanıyorum ama işlemcim suan kullandıgım tek çekirdek. çift çekirdek destegi var.Yakın zamanda işlmecimi değiştirem.O sebeble diyorum ki ekran kartını ii bişi alıyım fiyat olarak da uygun sonra bi sıkıntım olmaasın.
    İlerdede bölelikle işlemci sorunu olmaaz.bu düşüncede yanlısmıyım acaba.?
  • psu kaç watt demiştim cpu deil
    Onu da öğrenelim eğer yeterliyse 4830u alın işlemcinizin yetmediğine inandığınız noktada da E5200 gibi bir işlemciyle güzel bi yenileme yapmış olursunuz sisteminizde
  • psu : 230 vatt yazıyor kardes.
  • Valla üzülerek söyleyeyim psuyu da yenilemen gerekecek.350-400 watt uygundur.o/c yapmıyosan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistemim için ekran kartı tavsiyesi
    geçen ay önce açıldı
    Ekran Kartı Öneri İhtiyacı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 450-500w spu gerekiyor sana 4830 için.
  • onu yenilerim. peki ekran olarak bu işimi görür diyebilirmiyiz.

1 GB SAPPHIRE ATI HD3850 GDDR2 256Bit 16x AVIVO 170 TL

VEYA sunu al rahat dediğin kart hd4830 bumudur?

birde tekrar soruyum gardaş ben ekran kartında GDDR3,GDDR2 YADA ddr3 dd4 kartları rahatlıkla kullanabilirmiyim.
  • Kullanırsın sorun yok o ekran kartının anakarttan bağımsız bir özelliği.O kart konusunda düşüncelerimi söyledim zaten gddr2 ekran kartına verdiğin para çöpe gideer.4830 al psu ise 350-400 watt(o/c yapmayacaksan) gerçek güç değeri olanlara yönel.Asus aopen coolermaster thermaltake vs.
  • 512 MB SAPPHIRE ATI HD4830 256Bit DDR3 16x AVIVO bu kart (o/c düşünmüyorum hiç bir kart için)

örneğin

1 GB SAPPHIRE ATI HD4650 DDR2 128Bit 16x AVIVO bu karttan daha yüksek bir performan verebilcemidir.Oyun olarak 1 GB SAPPHIRE ATI HD4650 DDR2 128Bit 16x AVIVO bu kartın açamadığı çalıştıramadığı yükssek çözünürlükdeki oyunları bu kartımız 512 MB SAPPHIRE ATI HD4830 256Bit DDR3 16x AVIVO çalıştırabilcekmi ?
  • ben 9600GT öneririm::::::: 200TL ye bulunabilir ve güç kaynağını yormayan bir kart
  • 4830 dediğin 4670i 5e 6ya katlar sana gddr3 önermiştim ama hala ddr2lere bakıyo olmanı da anlamış değilim yapacağın şey çok belli 4830+350-400 watt gerçek değerli bir psu ha ben psuyu değiştirmek istemiyorum dersen 4670 gddr3-128 bit modeline yönelebilirsin ama 230 watt(peak) psu ise yine sorun yaşama ihtimalin var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatguncom

4830 dediğin 4670i 5e 6ya katlar sana gddr3 önermiştim ama hala ddr2lere bakıyo olmanı da anlamış değilim yapacağın şey çok belli 4830+350-400 watt gerçek değerli bir psu ha ben psuyu değiştirmek istemiyorum dersen 4670 gddr3-128 bit modeline yönelebilirsin ama 230 watt(peak) psu ise yine sorun yaşama ihtimalin var.

yok gardas o DDR2 yi örnek verdim biri 1GB 128 bit Öbürü 512 MB 256 bit arada nasıl bir fark var onu bilemediğim için sordum. Kartlarda bit çok önemli gibi görünüyor.Ama hiç olmazsa sayenizde kart konusunda bigisahibi olduk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadrig

yok gardas o DDR2 yi örnek verdim biri 1GB 128 bit Öbürü 512 MB 256 bit arada nasıl bir fark var onu bilemediğim için sordum. Kartlarda bit çok önemli gibi görünüyor.Ama hiç olmazsa sayenizde kart konusunda bigisahibi olduk.

bak şimdi eğer monitörün 19inç ten büyük değilse boşuna 1GB alma. hem şu 128 bit ve GDDR2 olan kartları bi kenara it. hiç gidipte paranı 1GB diye bu kartlara verme.

ekran kartını alırken bakacağın hususların başında ram ve çekirdek özellikleri gelir. yani min. GDDR3 almanı öneririm. ve bunlarında hızları oluyor çekirdek hızı ve bellek hızına bakacaksın.

daha ayrıntıya kaçarım diyorsan shader ına bak. ki bu da min. 320 olsun.

sen oyun oynarken textures ve models vardır. eğer sen oyunu yüksek çözünürlükte oynarsan bunların boyutları da büyük olur ve bunlar ekran kartının ram ine yüklenir. ve yüklenmek daha fazla ram belleğe ihtiyaç duyarlar. eğer dediğim gibi monitörün 19" ten büyük değilse 1280x1024 değerinden büyük çözünürlükte oynaman anlamsız olur. bunu kaldırmak için ise 512MB ram yeter. sen oyun oynarken yeni bölümlere geldiğinde yenileri yüklenir ve bunları bu şekilde görürsün.

ram hızı ve çekirdek hızı ise bunların (textures&models) ekran kartı belleğine yüklenme süresini etkiler. yani yenileri yüklenirken ne kadar hızlı olunursa kasılma ve tutukluk olmaz.

bilmem anlatabildim mi

Düzeltme:
    ***ayrıca şunu da eklemek isterim. güç kaynağına direk bağlantı duyan ekran kartını 200W lardaki bir güç kaynağıyla besleyemezsin. örneğin 3850 %100 yüklenmede 68W çekiyor. 3850 nin gereksinimlerinde min. 450W PSU yazıyor fakat ben 390W lık cooler master ile sorunsuz kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 8 Şubat 2009; 20:32:38 >

• gardas suan için en uygun kart arkdaşın dediği gibi HD4830 GDDR3.bunu alırsam kafam ağrımaz diyorum ilerde ne dersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadrig

gardas suan için en uygun kart arkdaşın dediği gibi HD4830 GDDR3.bunu alırsam kafam ağrımaz diyorum ilerde ne dersiniz.

doğru karar
  • değerli arkadaslar acaba

512 MB SAPPHIRE ATI HD4830 256Bit DDR3

kart ile

1 GB SAPPHIRE ATI HD4830 256Bit DDR3

kart arasında bi fark varmı? hangisi ni önerirsiniz.

ve de bu kartlar poversupply direk güç kablosu ile mi baglanıyor.sayet baglanıyorsa ve poversupplynin gücü düşükse bu karları oşekilde çalıştırısak bi sorun olurmu kartlarda.İşlemcim( intel pentium 4 3.0 ghz) uzun süreli sıkıntı yaparmı yeni bir işlemci alana kadar ı.örnegin racegrid oyunu oynuyoruz veya fazla yüksek çözünürlüğü olmayan bir film izlerken.y.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadrig -- 10 Şubat 2009; 1:48:42 >
  • 22" gibi büyük monitörlerde oyunları yüksek çözünürlükle oynamak istiyorsan 1gb olanı tercih etmen daha yararlı olur.Seninkine benzer bir sistemim var grid ultra highda aa af 16x te en az 20 fps alıyorum.İşlemcini değişince tabi kartın gerçek performansını daha rahat göreceksin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.