Şimdi Ara

Değişken adı benzerliği kabahati (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye'de inanılmaz bir boyutta "bilgi paylaşılmazlık- bilgi kıskançlığı" var. Programlama olsun başka konularda olsun yabancı sitelerde tonla tutorial, kaynak bulabilirsiniz. adam bir fonksiyon yazar ve anında başkalrı ile paylaşır, paylaşır ki başkaları daha falza geliştirebilsin.

Oysa ülkemizde, kimse kolay kolay birbirine birşey öğretmez. Öğretse bile onu pahalı satar. yukardaki bahsi geçen zirvedeki beyinler kitabını yaklaşık 45 ytlye almıştım, şimdi ise kapağını açmadım öyle duruyor.

tez benzeri bir çalışmam için kaynak araştırmam gerekti. İnternette yabancı üniversiteler, derste kullandıkları kitaplarını, tezlerini, araştırmalarını tam metin olarak koymuşlar. indirmen için hiç bir kısıtlama yok. adam al indir oku öğren diyor resmen.

Ama ülkemizde durum öyle değil. Öncelikle üniversitelein online kütüphaneleri halka açık değil. İllaki kullanıcı adı-şifre istiyor. Neyseki arkadaşlar yöntemini bulmuş illegal yollarla bu sorunu aşmışlar. sonrasında ise bulduğun kaynağı indremiyorsun öyle , adam özetini koymuş oraya. orjinali bilmemne üniversitesinin bilmemne fakültesinde demiş. Alıyorsun bileti, bir gününü harcayarak sırf o kaynak için bir şehirden başka sehire gidiyorsun. mesela odtüye gideceksin. Girerken adamlar seni hemen içeri almıyorlar. Önce o beyinszilere (güvenlik görevlileri) derdini anlatıyorsun. adam karşında burnunu karıştıra karıştıra dötü ile dinliyor seni. kafasına eserse içeri alıyor kimliğini teslim alaraktan. sonra kütüphaneye gidiyorsun. kaynağı götürmen yasak. fakülte içinde fotokopi çektirebilirisn. onu için de kimlik istiyor. Ama kimliği zaten kapıdakilere vermiştin....git tekrar burun karıştıran adamlara anlat derdini. sonra sonra bir süre dert. sonuçta aldığın kaynağa bakıyorsun hep başka kaynaklardan alıntı..., özellikle yabancılardan.. böyle bir muamma işte.

• Bu davanın sonucu ne oldu bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustklc

Türkiye'de inanılmaz bir boyutta "bilgi paylaşılmazlık- bilgi kıskançlığı" var. Programlama olsun başka konularda olsun yabancı sitelerde tonla tutorial, kaynak bulabilirsiniz. adam bir fonksiyon yazar ve anında başkalrı ile paylaşır, paylaşır ki başkaları daha falza geliştirebilsin.

Oysa ülkemizde, kimse kolay kolay birbirine birşey öğretmez. Öğretse bile onu pahalı satar. yukardaki bahsi geçen zirvedeki beyinler kitabını yaklaşık 45 ytlye almıştım, şimdi ise kapağını açmadım öyle duruyor.

tez benzeri bir çalışmam için kaynak araştırmam gerekti. İnternette yabancı üniversiteler, derste kullandıkları kitaplarını, tezlerini, araştırmalarını tam metin olarak koymuşlar. indirmen için hiç bir kısıtlama yok. adam al indir oku öğren diyor resmen.

Ama ülkemizde durum öyle değil. Öncelikle üniversitelein online kütüphaneleri halka açık değil. İllaki kullanıcı adı-şifre istiyor. Neyseki arkadaşlar yöntemini bulmuş illegal yollarla bu sorunu aşmışlar. sonrasında ise bulduğun kaynağı indremiyorsun öyle , adam özetini koymuş oraya. orjinali bilmemne üniversitesinin bilmemne fakültesinde demiş. Alıyorsun bileti, bir gününü harcayarak sırf o kaynak için bir şehirden başka sehire gidiyorsun. mesela odtüye gideceksin. Girerken adamlar seni hemen içeri almıyorlar. Önce o beyinszilere (güvenlik görevlileri) derdini anlatıyorsun. adam karşında burnunu karıştıra karıştıra dötü ile dinliyor seni. kafasına eserse içeri alıyor kimliğini teslim alaraktan. sonra kütüphaneye gidiyorsun. kaynağı götürmen yasak. fakülte içinde fotokopi çektirebilirisn. onu için de kimlik istiyor. Ama kimliği zaten kapıdakilere vermiştin....git tekrar burun karıştıran adamlara anlat derdini. sonra sonra bir süre dert. sonuçta aldığın kaynağa bakıyorsun hep başka kaynaklardan alıntı..., özellikle yabancılardan.. böyle bir muamma işte.

Mağlesef biz bunu aşamadığımız sürece geri kalmaya devam edeceğiz.

• mustklc M kullanıcısına yanıt
    Muhtemel davayi kazandın ama yinede merak ettik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne alakası var yahu bende bilgisayar mühendisliği okuyorum genelde zaten bu değişken isimleri kullanılıyor. Sizi dava eden kişiyi tanımıyorum ama galiba para koparmak için dava açmış. Benim bu mesajım dikkate alınır mı bilmem ama üniversitelerde bile ders anlatırken genelde o dediğiniz değişken isimleri kullanılıyor.
  • 10 sene gçemiş tam Türkiyedeki adaletin yerini bulma süresi. Acaba 10 senede neler oldu arkadaş bilgilendirse bizi :)

Ayrıca visual st'da for yazıp tab'a basınca bile visual studio otomaik i değişkenini atar döngüye. Pis Microsoft adamların değişkenlerini çalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Mart 2016; 17:58:01 >
  • Gerçekten merak ettim davanın sonucunu
  • Değişken kapatmak nedir ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.