Şimdi Ara

Değişken adı benzerliği kabahati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar özür dileyerek kısa bir özet geçmek istiyorum: 1992 yılından bu yana "bilgisayar yazarlığı" yapıyorum. Önceleri dergilerde yazdım sonra çok sayıda bilgisayar konulu kitap yazdım. İlk kitabım 1994 yılında yayınlanan Clipper 5.2. Bu kitabı 12 Mhz hızındaki 80206 işlemcili bilgisayarda yazmıştım.

Gel gelelim 2004 yılı ortalarında yayınlanan C# kitabımdan dolayı 1 hafta sonra sanık sandalyesine oturacağım. Çünkü bu kitabımda verdiğim kısa örneklerde i, j, dizi, deger, sayi1, sayi2 adında değişkenler tanımladığım için Beyinler Zirvede namlı saygıdeğer Nihat Demirli-Yüksel İnan beyler beni dava ettiler. Meğer kendi kitaplarında bu değişkenleri kullanmışlar ve bu değişkenleri "kapatmışlar". Türkiye'de yaşadığımıza delalet eden bu dava hakkında bilgiyiwww.memikyanik.com'da bulabilirsiniz.

• Bende Bilgisayar Programlama Okuyorum. O değişkenler yanlızca tek kitaptamı kullanılabilirmiş? Olaya bak ya! Okullarda örneklerde en sık kullanılan değişkenler.

Hani deriz ya; Burası Türkiye!
  • enteresan

c dersi alan/veren herkes, i,j değişkenlerini kullanır matematikteki x,y gibi bir şey. çünkü diğer karakterlerle karışmayacak kadar nadirdir kullanıldıkları yerler

saçma sapan bir dava, kazanma ihtimalleri var mı bilemem burası Türkiye.

geçmiş olsun.
  • Nasil ya?? Biz de cogu zaman i,j,k,number1,number2 falan kullaniriz yazdigimiz programlarda.

Suc muymus bu??
  • bazı akıllılar isim yapmaya millete göz dağı vermeye çalışıyor işte
  • o akıllılar biraz daha gözü kara olsalar, microsoft'un içindeki i bile bizim derler..

hiö güleceğim yoktu ya...
    bu adamlara soralım bakalım alfabenin geri kalanını da tapulamışlar mı?

yaa inanamıyorum ne kadar salak insanlar var dünyada, hadi salağın biri dava açmayı akıl ediyor da, ya mahkemeler bu başvuruyu nasıl kabul ediyolar, inanmak güç.. korkarım ki hojam kaybedebilirsiniz bile..

• Abi harbi komik ya. Su ulkede bi kitabin ciktigina sevinmesi gerekirken adam gidip mahkemeye veriyo.

Su ulkede bi emek vermeye calisan insanlari bile bi sekilde islerinden sogutuyolar ya ben daha ne diyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kimin yayın daha eski?
  • ingilizceden türkçe ye çevirmeyle ilgili bir sorun bu herhalde. öyle mi? gerçi j yi nasıl çevirecen yine j diye. gerçi dizi ve değer kelimelerini türkçe ye ilk olarak kim çevirmiştir bunu araştırman lazım.
  • utanmasalar renkleri de tescil edecekler.
    - Hey birader kırmızı benimdir. O kırmızı T-Shirt var ya çıkar onu hemen yoksa seni dava ederim.
  • Arkadaşlar komik ama gerçek; işte size bilgisayar mühendisi muhterem Tamer MERMER beyin raporundan bir cümle: "Değişken adı benzerliği alıntı iddiasını güçlendirmektedir". Benim için en zoru ise Fikri suçlar konusunda uzman olan avukata programcılık ve değişkenleri anlatmak oldu. Bir gariplik daha C# kitabımdan aldığım telif ücreti avukatlık ücretini ancak karşlıyor.
  • traji komik bi olay, gülermisin ağlarmısın olayı.

bende programla okudum, lisede program yazaradık, öğretmen değişkenler aynı diye kopya çektiniz derdi, sonrada eklerdi herkesin mantığı farklıdır değişkenleride farklıdır.

ama gözden kaçırdığı noktya kitaplarda hep i, j , dizi , a , b vs vs değişkenler kullanılarak öğretim yapılıyor.
  • böyle iş olurmu canım o zaman birileride çıksın 29 harf +xwq ya telif alsın hic program yazamıyalım ...
  • Yok daha neler..

Her ne olursa olsun o davayı kazanmaları çoook zor.
  • dostum bende istatistik okuyorum o i,j vs vs değikenlerini bizde kullanıorus ve kitaplarımızdada hatta hocalarımızn yazdıı kitaplarımızdada kullanılıor ...Söle de bizm hocalarıda dava etsin :D:D:D
  • İzninizle biraz ekleme yapacağım:

Bu hafta sonu Adana’dan kalkıp avukatla görüşmek üzere Ankara’ya gittim. Saatlerce fikri suçlar hakkında uzman olan avukata değişkenler, sıralama algoritmaları, matematikteki 2 bilinmeyenli denklemlerden söz ettim. Neyse ki Avukat savunmamı okuyunca konuyu anladı. En çok muhterem bilirkişi bilgisayar mühendisi Tamer MERMER beyin C# uygulamalarında Word belgesini açarken kullanılan Open() metodunun MSDN’deki orijinal bilgiyi Türkçeye çevirirken

Value - deger – deger

FileName – dosyaadi - dosya

ReadOnly – okuyaz – Okuma_yazma

Visible – gorunur – gorunme

Şeklinde yapılan çevirme işlemine saygıdeğer Tamer MERMER Beyin “Değişken isimlerinin bu kadar benzerlik göstermesi çok düşük ihtimal dahilindedir.” şeklindeki yorumuna takıldı. Yani MSDN’de FileName adı verilen değişkene benim "dosya" demiş olmam için mutlaka saygıdeğer Nihat Demirli-Yüksel İnan beylerin kitabından çalıntı yapmamla mümkün olabilir, FileName'e "dosya" demeyi akıl etmek Memik YANIK'ı aşan bir konudur. Benzer şekilde Word belgesini açarken kullanılan Open metodunu anlatırken hazırladığım örnekte Microsoft’un ReadOnly adını verdiği değişkene Türkçe bir karşılık bulurken kaçınılmaz olarak saygıdeğer Nihat Demirli-Yüksel İnan beylerin kitabından çalıntı yapmak zorundayım. Çünkü Memik YANIK değişken adı seçimi konusunda acizdir. Yukarıda verilen tabloda bold yapılan değişken adları saygıdeğer Nihat Demirli-Yüksel İnan beylerin C# kitabından alınmadır.

• ulke ulke degıldı a...satıım dıngonun ahırı olmus!!!

neyın ne olduguna karar verecekler ıse daha ne olduklarına karar verememıs!!!

sonrada dıyoruzz gelıscezz evet bu salaklarla daha ne kadar gelıseceksek!!!!
  • çok saçma

ne yani örnek verirken önceden araştırma mı yapmamız gerek daha önce kullanılıp kullanılmadığına dair.

haklı olduğun mahkemede ortaya çıkacaktır, hiç üzülme
  • Bu ne aptallıktır yaa. Bari program yazanalrı da dava etsinler. Bend ekullanıyorum o değişkenleri bende mi mahkemelik olacağım.

Böyle saçma sapan şey mi olur. Bence sende onlara karşı bi dava aç ve bu değişkenlerin kapatılamayacğını ve herkes tarafından kullanılabileceğini savunduğun bir dava aç. Bir kaç kendini bilmez yüzünden ceza çekme.

Resmen gerizekalılık bu, böyle şey olmaz yaa. Ozaman bende şimdidien noterden tatiklerim kapatırım kullanacağım tüm değişkenleri yazlın her programa bakarım eğer onlar kullanılmışsa dava ederim.

ulan amntıksız insanlar ozaman piyasa ne kitap kalır ne program kalır , herkes böyle kafasına göre değişken belirlerse hey yavrum heyyy. Kendini bişey zaman zavallı insan bunlar. İsimlerini tam alayım da bari yanlışlıkla onların kitapalarını dökomanlarını kullanmayaılım ve tüm nete de yayalım bunu bence. madam öyle değişkenleri kendilerine ayırmışlar , ozaman sadece kendi tandıklarına satsınlar kitapları

• çok saçma birsey. beyinler zirvedenin kitaplari bende de var ya simdi atasim geldi o kitaplari.

c sharpda da , pascalda da delphide de degiskenler i ve j seklindedir. ki yabanci kaynaklarda da boyledir. onlar da yabaci bir kaynatan calismistir . birileri de onlari dava etmeli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.