Şimdi Ara

Deistler ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
1
Favori
16.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CoolSnow

quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Bunu asla bilemeyiz.

Sen bir rüyada olduğunu düşün. Ölünce rüyadan uyanacak misin yoksa rüyada kendine yeni bir gerçeklik yaratıp(reenkarnasyon) devam mı edeceksin. Belki cevap ikisi birden olabilir. Yinede sonucu bilemeyiz.

Belkide bunu asla bilememizden ötürü içinde bulunduğumuz dunyadaki sınavın doğruluk payı arttırılmak istenmiş olabilir.

Belkide bu dünya bir eleme dünyası. İyi olanlar ruyadan uyanabilecekken kötü olanlar hakikate ulaşana kadar döngüde kalacak.

akıllıca bir teori. belki olabilir. zekanızdan ötürü tebrikler.

kısaca kendimce öğrendiklerimi anlatayım.
    mantık kuralları herşeyin bir anda iyi yaratılmasına izin vermiyor. iyileri yaratınca yanında ister istemez kötüler de var oluyor. bu kötülerin herşeyi ele geçirmemesi için insanların belli bir süre içerisinde ölmesi gerekiyor. dolayısı ile yaşlanmaları gerekiyor. bu yüzden bu dünyada herşey iyileşmiyor. ama öteki dünyada herşey iyileşecek.

Peki normal dinler?

Allah olsaydın o dinlere inananlara ne yapardın.

Bir dine mensup olmak demek o dinin kurallarına körü körüne inanmak demek. Sizce bu insanlar testi geçebilir mi.

Bence hayır.

Çünkü bir dine mensup olmak demek o dinde iken yaptığınız iyiliklerin dayatma sonucu olması demek.

Yani istiyerek değil. Zekat vermezsen yanarsın diyor.

Belkide allah diğer dinleri bize onları reddedelim diye gönderdi. Bu sayede insanlar kendi öz iradeleri ile bir şeyler gerçekleştirebilir.

Tanrı bu kötülüklerin var olmasını engelleyebilseydi mutlaka engellerdi. O insanları sınamak için kasten yapmaz lakin istemeden ortaya çıkan kötülükler kendiliğinden biz iyilerin sınavı haline gelebilir.

Tanrı'nın verdiği aklını ve mantığını kullananlar elbetteki iyi sonuca ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 20 Mart 2017; 20:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahsen en cok istedigim sey ölüp gözümü acmam ve "vay be kur'an dogruymus" demem. Zira yasamimin ve/ya "yasam" 'in anlamli olmasi en buyuk dilegim.

Şöyle bir cümle yazmışssın ;

Gözlerini açtığında diyeceğin şey "vay be Kur'an doğruymus" olmayacak. Şöyle olacak "Ben ne yaptım"

• quote:

Orijinalden alıntı: VashStampede

Sahsen en cok istedigim sey ölüp gözümü acmam ve "vay be kur'an dogruymus" demem. Zira yasamimin ve/ya "yasam" 'in anlamli olmasi en buyuk dilegim.

Şöyle bir cümle yazmışssın ;

Gözlerini açtığında diyeceğin şey "vay be Kur'an doğruymus" olmayacak. Şöyle olacak "Ben ne yaptım"

yanlış kişiyi etiketlediniz. etiketi düzeltin.

• Çok haklısınız da. Bunları önceki sayfalarda yazanlar da görseydi.

Aynı şeyi savunuyoruz.

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Ben senin söylediklerini yazdım.. Hee egerki yaşadığındada hiçbirşey dememe alındıysan. Dünya ve gezegenler milyonlarca yıldır var. Senin yaşadığın zaman dilimide haliylen HİÇBİRŞEY oluyor. Yani sonuç tekrardan -HİÇBİRŞEY-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-123FE0B6D -- 20 Mart 2017; 20:47:11 >
  • Ateist olanların umrunda olmadığı konu diyebiliriz sanırım.

Neyse kısa ve öz dindar veya hangi dine inanan hatta deist tek tanrı anlayışı olan da ölmeden bunun gerçeklik payını anlayıp, kanıt sunamayacağı için çok kendinizi yormayın. Hatta bunun yerine aşırı uber ziğin açan epic konu ''dünya düzdür aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum'' kısmına bekliyoruz.
  • onur01 kullanıcısına yanıt
    4300 DE 1 şansın var ya gerçek yaratıcı odinse ? ya zeussa ?
  • Her gün zaten uyuduğunuzda ölüyorsunuz. Biraz düşünürseniz ölümden sonra ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

Her gün zaten uyuduğunuzda ölüyorsunuz. Biraz düşünürseniz ölümden sonra ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz...

bunu düşündüren şey nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Dünyada 3 büyük din var. Yahudilik, Hristiyanlık, Müslümanlık. Dünyanın nerdeyse yarısından fazlası bu dinlere inanıyor. Peki bu 3 dinin tanrısı kim; ALLAH. Peki Zeus, Odin bunlara kaç kişi inanıyor. Zeus gerçek tanrıysa demek ki bu koskoca tanrının ikna kabiliyeti yokmuş. Bi de ALLAH'a bak.

Kur'an'ın Türkçe mealini okudum. Bu insan üstü bir kitap. Bunu normal bir insan yazamaz. Resmen ben ALLAH kelamıyım diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01

quote:

Dünyada 3 büyük din var. Yahudilik, Hristiyanlık, Müslümanlık. Dünyanın nerdeyse yarısından fazlası bu dinlere inanıyor. Peki bu 3 dinin tanrısı kim; ALLAH. Peki Zeus, Odin bunlara kaç kişi inanıyor. Zeus gerçek tanrıysa demek ki bu koskoca tanrının ikna kabiliyeti yokmuş. Bi de ALLAH'a bak.

Kur'an'ın Türkçe mealini okudum. Bu insan üstü bir kitap. Bunu normal bir insan yazamaz. Resmen ben ALLAH kelamıyım diyor.

geçmişte ölenleri hesaba katarsan baya bir zeusa inanan var. ayrıca 1.5 milyar budist ve 1 milyar hinduisti unutuyorsunuz. ayrıca 3 büyük dinden 2sinin Tanrı'sı Tanrı. Allah diyen sadece 1 tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 20 Mart 2017; 22:18:36 >

• Bu arada düzeltme yapayım Budist sayısı 1.5 milyar değil 500 milyondur. Evet sadece müslümanlar ALLAH diyor ama bu 3 din de ALLAH'ın dini. Kur'an'da ALLAH Zebur'u, Tevrat'ı, İncil'i biz indirdik diyor.

• quote:

Bu arada düzeltme yapayım Budist sayısı 1.5 milyar değil 500 milyondur. Evet sadece müslümanlar ALLAH diyor ama bu 3 din de ALLAH'ın dini. Kur'an'da ALLAH Zebur'u, Tevrat'ı, İncil'i biz indirdik diyor.

siz "Allah'ın dini" olduğuna inanıyorsunuz. ifadenizi "islam inancına göre Allah'ın dini" olarak değiştirirseniz tartışırken benim gibi başka inançları taşıyan insanlara da saygısızlık etmemiş olursunuz.

budist sayısında yanılmışım onu kabul ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 20 Mart 2017; 23:57:12 >
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    Kendi düşüncenin zannetmeden öte olduğunu zannediyorsun sadece.

Kant'a göre üç metafizik aşkın sorudan birisi de Tanrı'nın ve öbür dünyanın varlığı soruları. Saf aklın dahi ulaşamayacağı sınırlar bunlar.

O yüzden ne düşünürsen düşün, hangi dine dayandirirsan dayandır düşünceni, bu düşüncen sanıdan öteye geçemez.

• ortada kalacaklar :)

yok öyle bir şey tabi ki
    ya inanırsın ya inanmazsın ,bunun dışında bir seçenek yok
    ama ben şurasını beğendim ,burası beğenmedim demekle olacak iş mi bu ?
    bir başkası da senin beğendiğini beğenmezse ne olacak ?

beğenmeyen ile ateist arasında dinen hiçbir fark yok
    ikisi de ilahı beğenmediği için bir şekilde kendi ilahlığını ilan etmiş oluyor :)
  • quote:

quote:

Ortadoğu kökenli 3 tane büyük din var. Dinler aynı bölgeden çıkmış, sadece ortadoğu kökenlilerden ibaret değil.

• senin ilahının
    onların ilahından ne farkı varki

sen onların ilahlarını beğenmiorsun
    onlarda senin ilahını beğenmiyor

ama kafa aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Siz sadece zannetme üzerine yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Net bir tane fikriniz yok ve kafanız fena halde karışık.

Biraz İslam hakkında bilgi edinmenizi tavsiye etmekten başka bir şey yapamayacağım.

islam hakkında bilgi mi?

hani şu müslüman olanların haricinde herkesin cehennemde yanacağını söyleyen islam'ı mı kast ediyorsun?
    hani kansere ilaç bulan, teknoloji geliştiren, insan iyiliği için ömür adamış gavurlar, ateistler, vs.. herkes cehennemde yanacak ama evinde çalıştırdığı pakistan'lı hizmetçiyi hem dövecek hem canı istediginde tecavüz edecek olan ARAP cennete mi gidecek?

ahaha ne islam'ı ya? ne hristiyan'ı ne de başka bişeyi.
    islam'ı araştırdığın an, işte IŞID gibi bişey oluyorsun, senden olmayan tüm kadınlara tecavüz etme hakkı + satma yada köle yapma hakkı, sokakta gördüğün ama müslümanlığından süphe ettiğin herkesi de öldürme hakkı, vs...

islam dinine mensup 1 kişi yoktur, insan iyiliği için şu dünyada iz bırakmış.

bence islam'a 4 elle sarılan kişilerin biraz islam'ı araştırması lazım, altın çağlarında 8. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar nasıl islam yükselmiş, nasıl bilim adamları, filozoflar çıkmış, Farabi'ler, Biruni'ler çıkmış ondan sonra ne olmuşta böyle gericiliğin ve geri kalmışlığın simgesi olarak kalmışlar.

• Deistler bişey düşünemiyor. Allah var cennet cehennem var kesin var konu kilit.
  • Boş bir siyah hayat.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.