Şimdi Ara

Deistler ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
1
Favori
16.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkb7ue

Söylediklerinize katılmakla beraber sormak istediğim bir durum var.

Şimdi şu anda bir çok din adamı sizinde söylediğiniz gibi, peygamber hadislerini öne sürerek Kur'an yorumluyorlar. Bunun sebebi olarakta Kur'ân'ın çok derin bir kitap olduğundan bahsederek, Kur'an'ı tam olarak anlayabilmek için Peygamberlerin yaptıkları ve söylemlerine dikkat edilmesi gerektiğini savunuyorlar. Öğrenğin namaz kılmak yada gusül abdesti almak gibi; Kur'an namaz kılmanın ve gusül abdestinin gerekliliğinden bahseder ancak nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmez diye BİLİYORUM.(Emin değilim.) Bu durumda Hz. Muhammed'in bu konular hakkında söylemlerine bakılır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Diğer bir açıdan ben bütün dinlerin evreni anlamak için gerekli olduğunu düşünüyorum. Dinlerin getirmiş olduğu yasakların insanların evrimi için gerekli olduğunu düşünüyorum ancak insanlar bir şekilde dinleri de savaş unsuru haline getirdiler.

Her ne kadar kötülükler dünyayı kuşatmış olsa da, var olmak harika birşey. Ölümden sonrasında yok olacağımızı düşünüyorum. Ama ölümden sonrasında da bir hayat olduğuna inanmak istiyorum.

Bakalım Tanrı kendi Kuran dışı kaynaklar hakkında ne diyor;
    En Şefkatli, En Merhametli Tanrı'nın ismiyle,
    68:35 Müslümanlara(Barışseverlere) suçlular gibi mi davranalım?
    68:36 Neyiniz var, ne biçim hüküm veriyorsunuz?
    68:37 Yoksa bir kitabınız var da onu mu okuyup duruyorsunuz?
    68:38 Ve içinde her dilediğinizi bulabiliyorsunuz?
    68:39 Yoksa, dilediğiniz hükmü verebileceğinize dair Diriliş Gününe kadar sürecek bir güvence mi aldınız bizden?
    68:40 Sor onlara, "Bunu kim garanti etmektedir?"
    68:41 Yoksa onların ortakları mı var? Haydi ortaklarını getirsinler, eğer doğru kimseler iseler?1
    68:42 Gün gelecek, onların iç yüzleri açığa çıkarılacak, secdeye çağrılacaklar; ancak buna güçleri yetmeyecektir.
    68:43 Gözleri düşmüş bir durumda, onları aşağılanma kaplar. Oysa onlar sağlam iken secdeye çağrılmışlardı.
    68:44 Kuran sözünü yalanlayanla Beni baş başa bırak. Onları, bilmedikleri yerden yavaş yavaş yaklaştıracağız.

42:21 Yoksa ALLAH'ın izni olmadığı halde onlar için dini kurallar ve yasalar ortaya koyan ortakları mı var? Daha önce belirlenmiş bir karar olmasaydı onların arasında yargı verilirdi. Zalimlere acı bir azap vardır.
    9:31 Din bilginlerini, din adamlarını ve Meryem oğlu Mesih'i ALLAH'ın dışında rabler edindiler. Oysa, yalnız tek Tanrı'ya hizmet etmekle emredilmişlerdi. O'ndan başka tanrı yoktur. O, eş koştukları kimselerden de çok Yücedir.

6:112 Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan sapkınları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.
    6:113 Ahiret onaylamayanların kalbi ona kansın, ondan hoşlansın ve gerçekten yapmak istediklerini yapabilsinler diye…
    6:114 ALLAH'tan başka yasa koyucu mu arayayım? O ki size kitabı detaylı olarak indirmiştir. Kendilerine kitap vermiş olduklarımız onun Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. O halde kuşkulananlardan olma.
    6:115 Rabbinin kelimeleri doğruluk ve adaletle tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek yoktur. O, İşitendir, Bilendir.
    6:116 Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.
    6:117 Rabbin, yolundan sapanları en iyi bilendir. Doğru yolda olanları da o daha iyi bilir.

Bu arada Rab Efendi/Sahip demektir. Yalnız Tanrı için kullanılır. Muhammed Peygamberi putlaştıranlar Peygambere Haşa Efendimiz diye hitap ederler;

12:39 "Ey hapishane arkadaşlarım, çeşitli Efendiler mi daha iyidir, yoksa Tek ve her şeye Egemen olan ALLAH mı?"

Abdest ve namazı Kuran okuyarak anlayabilirsiniz. Ben Kuran'dan anladım ve uyguluyorum. 2 rekat en fazla 2-3dakika 4 rekat en fazla 4-5 dakika sürüyor. Kendi dilimde yani Türkçe kılıyorum. Abdest çok basittir.http://quranix.org/appendix/mesaj/6 şurayı oku. Namaz yani salat ile ilgili her şey mevcut.

Kuran tamdır. Açıklanmış ve detaylandırılmıştır başka kitaplara ihtiyaç yoktur yukarıda gördünüz diğer kitaplar hakkında ne deniliyor. Keşke biraz araştırsaydınız emin olmadığınız konuda kesin bir bilginiz varmış gibi konuşuyorsunuz.

En Şefkatli, En Merhametli Tanrı'nın ismiyle,
    41:3 Bilen bir topluluk için, Arapça bir Kuran olarak ayetleri açıklanmış bir kitaptır.
    43:3 Anlamanız için onu kusursuz bir dile sahip bir Kuran yaptık. (Bana gör kusursuz dili evrensel bir dil olan mantıktır.)
    11:1 A1L30R200. Öyle bir kitaptır ki, Bilge ve her şeyden Haberdar biri tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış ve sonra da açıklanıp detaylanmıştır.
    6:97 Karanın ve denizin karanlıklarında yollarınızı bulasınız diye sizin için yıldızları yaratan O'dur. Bilen bir toplum için ayetleri detaylı olarak açıklamış bulunuyoruz.
    6:114 ALLAH'tan başka yasa koyucu mu arayayım? O ki size kitabı detaylı olarak indirmiştir. Kendilerine kitap vermiş olduklarımız onun Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. O halde kuşkulananlardan olma.
    6:119 Size ne oluyor ki, üzerinde ALLAH'ın ismi anılanlardan yemiyorsunuz? Halbuki zorunlu haller haricinde size yasaklananları detayıyla size açıklamış bulunuyor. Birçokları, bilgiye dayanmayan kişisel görüşleriyle halkı saptırıyor. Rabbin sınırı aşanları en iyi bilendir.
    6:126 Bu, Rabbinin dosdoğru yoludur. Öğüt alan bir toplum için ayetleri detayıyla açıklamış bulunuyoruz.
    7:52 Bilgiyle detaylandırdığımız, gerçeği onaylayan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olan bir kitabı onlara getirdik.
    10:37 Bu Kuran, ALLAH'tan başkası tarafından düzenlenen bir kitap değildir. Ancak kendisinden öncekileri onaylayan ve yasaların (kitap) detaylı bir açıklamasıdır. Bunda kuşkunuz olmasın; evrenlerin Rabbindendir.

---UYDURMA HADİS(SÖZ) DEĞİL--
    12:111 Onların tarihinde, bilinç sahipleri için bir ders vardır. Bu(Kuran), uydurma bir hadis değil; fakat kendisinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin detaylı açıklaması ve gerçeği onaylayanlar için bir hidayet ve Rahmettir.

13:2 Görebileceğiniz bir direk olmadan gökleri yükselten, sonra tüm yönetime egemen olan, güneşi ve ayı buyruk altına alan ALLAH'tır. Hepsi belli bir süre için akıp gitmektedir. Tüm işleri kontrol eder ve ayetleri detaylı olarak açıklar ki Rabbinizle kavuşma konusunda kuşkunuz kalmasın.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ama ordaki tartisma kuran ayeti uzerine.Kendi inancini dile getirmesine bisey demiyorum kurandaki durum tartisilirken ona atfen oyle degildir diye umuyorum diyerek ayeti yorumlamis oluyor.Bende onun uzerine dedim ayeti tartisamazsin ne yaziyosa odur (islam inancina gore).Bilmiyorum belki ben yanlis anladim kendi inancini dile getirme amaciyla soylediyse tabiki ona bisey diyemem ama kurandaki durum uzerine islam cercevesinde tartisiliyorsa egip bukemezsin ayeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01

quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Bizler üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Burda sizin iyiliğinizi istiyoruz. Yoksa siz inkarcılar sonsuza kadar cehennemde yanacaksınız. Orda da ALLAH'a dersin artık sana inanmak zorunda değildim diye. O da sana diyecek ki o zaman tat azabımı.

görmüş gelmiş biri daha. daha kendi dininden haberin yok, nereden biliyorsun allah'ın öyle diyeceğini? onun adına konuşmak sana mı kaldı? insanları böyle soğutuyorsunuz işte dinden, sonra müslümanlara hakaret ediyolağğ diye mağdur edebiyatı yaparsınız. allah varsa ilk önce sizin gibilere o azabı tattırır umarım. kendine hayrın yok millete akıl veriyorsun.

Kur'an'dan hareket ediyorum ben. Kur'an'ın türkçe mealini okumamışsın gelmişssin burda konuşuyorsun.

Ahkaf 34:

İnkâr edenlere ateşe sunuldukları gün, “Bu gerçek değil miymiş?” denir. Onlar, “Evet, Rabbimize andolsun ki gerçekmiş” derler. Allah, “Öyle ise inkâr etmekte olduğunuzdan dolayı azabı tadın!” der.

bu ayeti görünce ürperiyor insan hele inan mayan biri için çok sıkıntı sonradan başını taşlara varmamak için insan iyi kar ar vermeli neye inanacağına

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fatih211 kullanıcısına yanıt
    O konuda tamamen haklısınız

Deist adam yaratıcı var din yok dediğine göre ayetle ilgilenmez ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

senin ilahının
    onların ilahından ne farkı varki

sen onların ilahlarını beğenmiorsun
    onlarda senin ilahını beğenmiyor

ama kafa aynı.

yanlış+yanlış :)

benim ilahım var ama onlar kendilerini ilah görüyorlar
    arada ki farkı nasıl görmezsin :)
    Bir konu hakkında uzmanlığım olsa kullanıcı adım bu olmazdı, sınırlı bilgiyle yaptığım çıkarımlar için bu böyledir diyemem, tek yapabileceğim öyle olduğunu düşünmek. Ayrıca din düşmanı felan da değilim, istemeden saygısızlık etmiş olabilirim, özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 21 Mart 2017; 16:51:30 >
  • Estagfurullah oyle dusundugum icin soylemedim sadece muhabbete mudahil olmak icin yorum yapmistim sanirim ben yanlis anlasilmaya mahal verdim.Duzgun uslup icin tesekkur ederim
    Hadislerin cogunlugunun uydurma oldugunu soyleyip sadece kurani rehber alacagini soyleyen ona inanan biri deist midir ? Yoksa sadece bir yaratici var ama dinler yok diyen mi deisttir ? Oyleyse kendini gostermeyen elci gonderip yaratma amacini anlatmayan bir tanri ne kadar saygiyi hak eder ? Basibos birakmis olmuyor mu ? Sonra da hesap mi soracak ? Digerinde bir cevap var buna,mesela sakat dogan insanlar icin ibret alin sukredin diye yarattik diyebilir digerinde hicbisey yok.Boylesine inanmak daha fazla zorlamak anlamina gelmiyor mu ?
  • 28 yaşındayım. 27 yaşına kadar müslüman gibi yasardim yani yine pek namaz abdest yoktu ama en azından inanirdim son 1 yılda aklımı kurcalayan soruların üstüne daha cesurca gittiğimde kendimi kandirdigimi farkettim. Yaraticiyla bir derdim yok halen inanıyorum bu alemi bir yaratan olduğuna ama dinler asla mantıklı gelmiyor benim inandığım yaratıcı sebep ne olursa olsun kendi yarattığı varlığı sonsuz ateşe atacak bir yaratıcı değil.ya da ne bileyim bana insanlarin din üzerinden giderek işin kolayına kaçtığını bir nevi yaraticiyla pazarlık yaptıklarını düşünüyorum bana mantıklı gelmiyor.din üzerinden değilde insanların iyilik ve kötülük gibi Erdemler üzerine sorgulanacagina inanıyorum

• Ölüm diye birşey yok.. Gerçek ölüm yok... Vucudumuz mikro canlılardan oluşuyor..Voltran gibi düşünün birçok canlı bir araya gelip sizi oluşturuyor..Sonra sizin zamanınız dolunca o canlılar dağılıyor dünyaya evrene.. Sizi oluşturan kısım beyniniz ve anılardır.Vucut dağılıncao anılar ve akıl yok oluyor sizde yok oluyorsunuz.Ama beden sonsuza dek yaşıyor doğada.

Pc düşünün.. Hdd sinde yapay bir zeka var Ahmet olsun adı.. Hoparlorlerden konuşuyor vs.. ( Yani siz ) Ahmeti ahmet yapan hdd ki yazılımdır (yani aklınız) Birgün artık hdd nin süresi doluyor ve yanıyor... Hdd yok oldu artık yapay zeka ahmet yok.. Pc yok oldu diyebilirmisiniz ? Hayır... Hatta hdd de kurtarılabilir ama yazılım yok oldu ahmet yok artık... Ama kasa duruyor ekran kartı anakart vs hepsi dagıtılıp baska pc lere takılıyor ve geri dönüşüme gidip yeniden fabrikalarda kullanılıyor... Yapay zeka ahmet hdd de bulunan bir yazlım oldugu için yok oldu ama pc ve bileşenleri bakırı demiri tekrardan dönüştürülüp kullanıldı..

İşte insanda böyle.. Kişiliğiniz yok olacak ama siz asla asla asla yok olmayacaksınız.Doğmadan önce nasılsa ölüncede öyle olacak boş karanlık düşünce yok hiçbirşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 21 Mart 2017; 19:28:46 >

• Hurma var al
  • senin ilahının doğru ilah olduğunu düşünmen
    seninde kendini ilah görmenden ibaret.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Biten bir pilden farkımız olmayacak.

Yaratıcının bizi umursadığını sanmıyorum. Evrene bakınca ahiret, Ödül, ceza sistemi, dinler mantıksız geliyor.

Diğer hocaları, müslümanları bilemem ama cübbeli ahmet gibilere göre uzay bomboş, hayat falan yok. Allah yalnızca bizi yarattı ve ibadet etmemizi istiyor.

Gözlemlenebilir evrene 5 saniye bakış attığımda bu görüşü doğru kabul edersek çok büyük bir yer israfı görüyorum.
    Işığını görebildiğimiz en uzak nokta evrenin yüzde 1'ini bile temsil etmiyorken böyle bir düşünce bana mantıksız, saçma geliyor.

Deistler ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsunuz?

Bana göre sayısını hayal bile edemeyeceğimiz sayıda canlı barındıran gezegenler, sistemler var. Peki yaratıcı bunlara da din gönderdi mi?
    Bana pek olası gelmiyor.
    Belki de mantığını idrak edemeyeceğimiz bir simülasyon içerisinde yaşıyoruz.

Ama her ne olursa olsun şöyle kaba bir hesapla; yarattıklarının yaklaşık %80'ini cehenneme gönderecek bir yaratıcıyı, dini kabul etmek bana mantıksız geliyor.
    Hiç bir varlık ebedi ateş'i hak etmiyor bana göre. Özellikle de yaratıcı onu o şekilde, o benlikte yarattıysa.
    Belki yanılıyorum ama bu hayatta hangimiz yanılmıyoruz ki? İyi birer insan, birey olalım başka bir şeye lüzum yok.

Contact terk

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

Her gün zaten uyuduğunuzda ölüyorsunuz. Biraz düşünürseniz ölümden sonra ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz...

bunu düşündüren şey nedir?

Şöyle düşün. Rüyadayken farklı bir gerçekliktesin. Doğru ve yanlışlar farklılaşabiliyor. Farklı bir dünyadasın. Gerçek dediğin dünyadan farklı bir dünyada olduğun için birnevi gerçek dediğin bir süreliğine yok olmuş oluyor. Öldükten sonra da belki şunu diyeceksin; "Ne rüyaydı be!" . Sonra farklı bir aleme gözlerini açacaksın. Tıpkı rüyadaki gibi. Farklı hayat kuralları, farklı bir beden, farklı doğru yanlışlar vs.. gibi.

Ayrıca maddenin gerçek olmadığına dair de çok fazla bilimsel teori var (bkz. Kuantum Fiziği). Kutsal kitapların çoğu da dünyanın rüya olduğundan zaten bahseder. İyi düşünüp araştırmak lazım.

Hayat ın anlamı hayata ne anlam yüklediğimizdir. Nasıl br hayat yaşamak istiyorsak öyle olması için uğraşırız. Bana kalırsa ölüm denilen olay (yok oluş) diye bir şey yok. Sadece rüyadan uyanmadan ibaret. Hatta büyük bir yanılgıdır. O yüzden insanlar ölümden korkar. Ölümden korktukları için de yaşama anlam yüklemeye ve daima yaşamaya çalışırlar. Yaptıkları herşeyi de ölmemek için yaparlar. Güzel bir düzen ve güzel bir oyun kurulmuş, ya da kurmuş, her kim kurduysa. Sen ona Tanrı de Allah de Varlık de ne dersen de bence o var ama o tahmin edemiyeceğimiz bir şey bana göre.

Velhasıl şunu da eklemek istiyorum. Şu inanmayan Ateistler aslında her ne kadar inanmasa da sorgulayarak islamiyeti uyguladıklarının farkında değiller. Ama bir süre sonra işin içine ego girince radikal dindar dediğimiz o insanlardan hiçbir farkı kalmıyor. Yani sonuç olarak radikal dindar kesin Tanrı vardır der ateistler de kesin yoktur der ve nasıl oluyorsa iki tarafta kendinden emin. İslamiyete göre bu iki kesim de cahil olanlar ve dünya hayatlarında cehennemi yaşayanlar.

İslamiyet=teslimiyet, müslüman=teslim olmuş kişi . Kavramlara iyi odaklanın. Din aslında insanları ölüm yanılgısından kurtarmak istiyor.

Yok hocam kurana inanıyorsa müslümandır artık ona deist denmez

Deist adam der ki Yaratıcı akıl vermiş mantık vermiş vicdan vermiş gerisi doğru yolu bulmak bize kalmış

deist yaratıcıya inandığı için sizden tek farkı " mağaraya melek gelip de insanla konuşmaz, meryeme ruh üfleyip çocuk yapmaz, denizler asayla ikiye ayrılmaz ya da herhangibir gece edilen her duanın kabul olmasına inanmak yanlıştır" der. Genelde de cehennemde yakan bir yaratıcının olmayacağını savunur ama belki azabı savunan da vardır.

Sokrates örneğini verdim işte - islam alimlerine göre 6 ( kimi kaynaklara göre 5) muazzam adamdan biridir.

Zeusların ortasında hesap gününe inandığını söyler.

İnsanın yol göstericisi kısacası zaten çoktan içindedir deiste göre.

Valla ben gayet saygı duyuyorum zaten inanca saygı olmazsa olmaz bir şeydir.

Bu arada yaratıcının ne yapacağını sadece kendisi bilir.
    İncilin tahrip edilmesine izin vermesi ve yıllarca bu kitaplara inanılmasına izin vermesi ne kadar saygı değer o zaman? (Üstelik incildeki sözlerini koruyacağı da incilde yazar) Yani hayata ne kadar karışacağı zaten bizim bilgimizin dışındadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Mart 2017; 20:26:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

Her gün zaten uyuduğunuzda ölüyorsunuz. Biraz düşünürseniz ölümden sonra ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz...

bunu düşündüren şey nedir?

Şöyle düşün. Rüyadayken farklı bir gerçekliktesin. Doğru ve yanlışlar farklılaşabiliyor. Farklı bir dünyadasın. Gerçek dediğin dünyadan farklı bir dünyada olduğun için birnevi gerçek dediğin bir süreliğine yok olmuş oluyor. Öldükten sonra da belki şunu diyeceksin; "Ne rüyaydı be!" . Sonra farklı bir aleme gözlerini açacaksın. Tıpkı rüyadaki gibi. Farklı hayat kuralları, farklı bir beden, farklı doğru yanlışlar vs.. gibi.

Ayrıca maddenin gerçek olmadığına dair de çok fazla bilimsel teori var (bkz. Kuantum Fiziği). Kutsal kitapların çoğu da dünyanın rüya olduğundan zaten bahseder. İyi düşünüp araştırmak lazım.

Hayat ın anlamı hayata ne anlam yüklediğimizdir. Nasıl br hayat yaşamak istiyorsak öyle olması için uğraşırız. Bana kalırsa ölüm denilen olay (yok oluş) diye bir şey yok. Sadece rüyadan uyanmadan ibaret. Hatta büyük bir yanılgıdır. O yüzden insanlar ölümden korkar. Ölümden korktukları için de yaşama anlam yüklemeye ve daima yaşamaya çalışırlar. Yaptıkları herşeyi de ölmemek için yaparlar. Güzel bir düzen ve güzel bir oyun kurulmuş, ya da kurmuş, her kim kurduysa. Sen ona Tanrı de Allah de Varlık de ne dersen de bence o var ama o tahmin edemiyeceğimiz bir şey bana göre.

Velhasıl şunu da eklemek istiyorum. Şu inanmayan Ateistler aslında her ne kadar inanmasa da sorgulayarak islamiyeti uyguladıklarının farkında değiller. Ama bir süre sonra işin içine ego girince radikal dindar dediğimiz o insanlardan hiçbir farkı kalmıyor. Yani sonuç olarak radikal dindar kesin Tanrı vardır der ateistler de kesin yoktur der ve nasıl oluyorsa iki tarafta kendinden emin. İslamiyete göre bu iki kesim de cahil olanlar ve dünya hayatlarında cehennemi yaşayanlar.

İslamiyet=teslimiyet, müslüman=teslim olmuş kişi . Kavramlara iyi odaklanın. Din aslında insanları ölüm yanılgısından kurtarmak istiyor.

bi yazınızı da dine bağlamasanız olmaz. ben mantıksal olarak sormuştum dinsel olarak değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülke insanı iki konuyu insanca konuşmayı beceremiyor. Birincisi inanç/felsefe, ikincisi siyaset.
    ''Sokrates örneğini verdim işte - islam alimlerine göre 6 ( kimi kaynaklara göre 5) muazzam adamdan biridir."

Diğer beşi kimler hocam? Merak ettim, internete yazınca da çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Yok hocam kurana inanıyorsa müslümandır artık ona deist denmez

Deist adam der ki Yaratıcı akıl vermiş mantık vermiş vicdan vermiş gerisi doğru yolu bulmak bize kalmış

deist yaratıcıya inandığı için sizden tek farkı " mağaraya melek gelip de insanla konuşmaz, meryeme ruh üfleyip çocuk yapmaz, denizler asayla ikiye ayrılmaz ya da herhangibir gece edilen her duanın kabul olmasına inanmak yanlıştır" der. Genelde de cehennemde yakan bir yaratıcının olmayacağını savunur ama belki azabı savunan da vardır.

Sokrates örneğini verdim işte - islam alimlerine göre 6 ( kimi kaynaklara göre 5) muazzam adamdan biridir.

Zeusların ortasında hesap gününe inandığını söyler.

İnsanın yol göstericisi kısacası zaten çoktan içindedir deiste göre.

Valla ben gayet saygı duyuyorum zaten inanca saygı olmazsa olmaz bir şeydir.

Bu arada yaratıcının ne yapacağını sadece kendisi bilir.
    İncilin tahrip edilmesine izin vermesi ve yıllarca bu kitaplara inanılmasına izin vermesi ne kadar saygı değer o zaman? (Üstelik incildeki sözlerini koruyacağı da incilde yazar) Yani hayata ne kadar karışacağı zaten bizim bilgimizin dışındadır

biz Deist'leri( daha doğrusu Tanrı inanççılarını) çok doğru anlamışsınız hocam. bize göre Tanrı tek bir elçi göndermemiş değildir. Onun yerine birçok elçi göndermiştir. Gönderdiği elçiler akıldır, mantıkdır, bilimdir, felsefedir, sanattır vb. çoğaltılabilir. Aklını doğru kullanma eğiliminde olan ve mantığıyla düşünen herkes kendi doğrusunu bulur.

Eğer ki bir Tanrı bazı kulları ibret alsın diye bazı kullarına zulm ediyorsa, sakat bırakıyorsa bi de üzerine zerre zulmetmediğini söylüyorsa bana kalırsa zaten o Tanrı tutarsız demektir.

Benim inancıma göre mantık kuralları herşeyin bir anda kusursuz yaratılmasına izin vermez. bu yüzden iyileri yaratınca yanında ister istemez kötülerde var olur. kötülerin herşeyi ele geçirmemesi ve diğer insanlara da yaşama fırsatı kalabilmesi için insan belli bir ömürle yaratılmıştır. bu yüzden bu dünyada insan yaşlanır ve bu dünyada herşey iyileşmez. bu durum insanların belli bir süre içinde ölmesini garantiler. ölen iyi insanlar ya hemen ya da çok kısa bir zamanda öteki dünyaya giderler. ve öteki dünyada herşey iyileşir. hayat kötülerin herşeyi ele geçirememesi için 2 aşamalı olarak yaratılmıştır.

Sakat doğan insanların durumunun mantıklı açıklaması da budur. bu en azından kendimce böyle saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 21 Mart 2017; 22:49:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

''Sokrates örneğini verdim işte - islam alimlerine göre 6 ( kimi kaynaklara göre 5) muazzam adamdan biridir."

Diğer beşi kimler hocam? Merak ettim, internete yazınca da çıkmadı.

Hocam farabi

İbn rüşd ve ibni sina gibi alimlerin hayatlarına bakın

Diğer alimlere de bakabilirsiniz

En üst sırada Aristo

Sonra Hipokrat, Sokrates, Batlamyus, Eflatun, Euclides

O dönem islam alimleri müthiş işler yapıyorlar. Temelinde de Arapçaya çevirdikleri bu kişilerin eserleri de var. Ama tabii ilim o dönemde Lao Tzu ve konfüçyüs'ten bile alınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Mart 2017; 22:55:51 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.