Şimdi Ara

Deistler ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsunuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
207
Cevap
1
Favori
16.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlahi kavramı doğru ifade ederseniz illa ki arıyorsanız bulabilirsiniz.

Sorun ne kan göz yaşı. Cevap slobodan miloseviçin ilah olduğu yer.

Arapça terceme isterim.

Alalım öyleyse. Seebuzan. Ratku elizabet mağğara.

Siz bi diyn icat etmediniz vahiy indirmediniz. Kan göz yaşını isteyene arapçaya çevirerek yazdınız. Arap dedi bu ne biçim arapça. Ben de dedim ki önce ilahın dilini öğren. Benimkisini ne edecek.

Tekil hata ilahi kitabı arapçayla dahi olsa açıklamaya çalışmak. Anlamayıbırak ve muterif ol. Bi ilah ver diyorsan bu kim?

İlahi kudrete katliamlar var fakat sen de vardı deyıp ğadabını çekeceğine yukarıdaki itirafı yaparsan ilahtan bu kere yardım almaya başlarsın.

İnsanlığa diynler onerildi ve onerilmeye devam ediyor. Yalnız en doğruları yazıldı ve bu islam isevilik ya da ateizm değil.

Her daim insan oldukça en az iki kitap olacaktır. Anne ve babasınınurunu insan bir olanın iki olduğuna şehadetle gelir. Bir de aradığı ilah vardır. İşte o ilahin kitabı merhametli cezalandırıcı ilahın değildir. Merhamet annenin ceza babanın kitabıdır.

İlim ise ilahındır dediler. Hayır ilim dahi ilahın kitabı değildir. Başka zamanda tartışırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yüz milyarlarca canlı nereye gidecek? Hiçbir yere. Burada ölen tüm canlıları oraya taşı yine bir eko sistem lazım, kendimizi kandırmayalım, huriyi kim bulmuş da size verecek..

Yiycez içicez nereye sıçıcaz kardeşim? Kaç yaşında olacağız?

Uyanın bu rüyalardan, egolarınızdan arının, sokakta bir adam size gelse marmaradan cebelitarığa yüz sana 100 milyon dolar vercem dese kalkıp yüzer misiniz?

Önce bakarsınız bu para bu adamda var mı? Sonra vereceğinin garantisi yok dersiniz yüzmezsiniz, anca noter huzurunda anlaşmayı yaparsanız yüzmeye kalkarsınız.

Size bi garanti lazım dimi?

Neden şimdiki maymunlar insan olmuyor demeyi biliyorsunuz da neden eski mucizeler şimdi olmuyor, neden şimdi peygamber gelmiyor, neden melek görünmüyor diyemiyorsunuz?

Geçen tivibu'nun şifreli kanallarından birinde morgan freeman tek tek bilimsel konuları brief olarak anlatıyordu sonra asıl bilim adamlarının icraatlarını izliyorduk, bilim dünyasında millet neler yapmış şaşarsınız.

Siz dinden medet ummaya devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Mart 2017; 13:40:47 >

• http://m.imdb.com/title/tt2338151/ herkes izlesin. Konu kilit, üye ban.

• Öteki dünya diye birşey yok. Bizlere göre Tanrı'nın insan üzerindeki hakimiyeti hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır da..
  • Duman ne demiş

Sizleri gördüm göreli dostlar

Hergun bana bayram

Sevenim çok yarınım sağlam

İçerim ben bu akşam

Takmıycen her şeyi.

• Reaktans kullanıcısına yanıt
    umursamayan yaratıcı neden sadece bizde (insanda) bulunan zekayı verdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sirjoe

Her gün zaten uyuduğunuzda ölüyorsunuz. Biraz düşünürseniz ölümden sonra ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz...

bunu düşündüren şey nedir?

Şöyle düşün. Rüyadayken farklı bir gerçekliktesin. Doğru ve yanlışlar farklılaşabiliyor. Farklı bir dünyadasın. Gerçek dediğin dünyadan farklı bir dünyada olduğun için birnevi gerçek dediğin bir süreliğine yok olmuş oluyor. Öldükten sonra da belki şunu diyeceksin; "Ne rüyaydı be!" . Sonra farklı bir aleme gözlerini açacaksın. Tıpkı rüyadaki gibi. Farklı hayat kuralları, farklı bir beden, farklı doğru yanlışlar vs.. gibi.

Ayrıca maddenin gerçek olmadığına dair de çok fazla bilimsel teori var (bkz. Kuantum Fiziği). Kutsal kitapların çoğu da dünyanın rüya olduğundan zaten bahseder. İyi düşünüp araştırmak lazım.

Hayat ın anlamı hayata ne anlam yüklediğimizdir. Nasıl br hayat yaşamak istiyorsak öyle olması için uğraşırız. Bana kalırsa ölüm denilen olay (yok oluş) diye bir şey yok. Sadece rüyadan uyanmadan ibaret. Hatta büyük bir yanılgıdır. O yüzden insanlar ölümden korkar. Ölümden korktukları için de yaşama anlam yüklemeye ve daima yaşamaya çalışırlar. Yaptıkları herşeyi de ölmemek için yaparlar. Güzel bir düzen ve güzel bir oyun kurulmuş, ya da kurmuş, her kim kurduysa. Sen ona Tanrı de Allah de Varlık de ne dersen de bence o var ama o tahmin edemiyeceğimiz bir şey bana göre.

Velhasıl şunu da eklemek istiyorum. Şu inanmayan Ateistler aslında her ne kadar inanmasa da sorgulayarak islamiyeti uyguladıklarının farkında değiller. Ama bir süre sonra işin içine ego girince radikal dindar dediğimiz o insanlardan hiçbir farkı kalmıyor. Yani sonuç olarak radikal dindar kesin Tanrı vardır der ateistler de kesin yoktur der ve nasıl oluyorsa iki tarafta kendinden emin. İslamiyete göre bu iki kesim de cahil olanlar ve dünya hayatlarında cehennemi yaşayanlar.

İslamiyet=teslimiyet, müslüman=teslim olmuş kişi . Kavramlara iyi odaklanın. Din aslında insanları ölüm yanılgısından kurtarmak istiyor.

bi yazınızı da dine bağlamasanız olmaz. ben mantıksal olarak sormuştum dinsel olarak değil.

Yazıyı dine bağlayınca ne fark etti ki. Din belkide mantıklı olandır. Bana göre din şuan milletin anlattığına göre hiç mantıklı değil. İnsanların anlattığına göre din; cahillikten öte bir şey değil. Ama birde kuranda bazı ayetlere baksan, dünya hayatı ancak oyun ve eğlence alanıdır diye ayet var (Enam 32) Ben her görüşe saygılıyım yani ateist olsun hristiyan olsun komunist olsun her türlü arkadaş olurum hatta yakın bir arkadaşım ateist :)

Meseleye mantıksal olarak bakmak için bilgi toplayıp analiz etmek, sonra yorum yapmak gerekir. Yani bilgi olmadan mantıksal yorum yapamassın ki. Dinler de ölüm ötesi hakkında bilgi vermişler ve bu bilgiyi kullanmak istedim. Bana göre dinler ölüm ötesi hakkında çok da yanlış bir şey söylememişler. İnsanlar rüyadan uyanacak diyo ki bazen gerçek hayattayken bile sanki rüya görüyorum hissine kapıldığın olmuştur. Veya rüyadayken rüyada olduğunu anlamak ve birden uyanmak gibi...

Ben bunları yazıyorum ama bu demek değilki sen dinleri kabul et. Yoo istediğine inanabilirsin hatta kendi inanç türünü bile oluşturabilirsin. Yeterki mantığa odaklan ve yararlı olan bilgiyi al sonra istediğine inan.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Çirkin güzelin yüzüne kezzap atar lafını ben söyledim ancak olayı islamla bağdaştırmadım. Şöyle ki gerek reenkarnasyon gerek cennet cehennem inancı olan dinlerde , adaletsizliklerin ilerde düzeleceği söylemi (bir sonraki hayatta veya cennette neyse artık) insanları zapturapt altına almak için kullanılan bir söylem olabilir dedim. Ha bazı şeyler vicdan meselesi elbette,sokakta yavru kediye tekme atan da var evine alan da fakat bunu bir şeye dayandırma anlamında kullanılan söylemler olabilir dedim
  • Insan ah insan. Insan oyle bir varliktir ki bakan kördür aslinda. Yasarken cogu seyin farkina dahi varmayiz varsak da cok kisa olur bu sonra aldiris etmeden yasamaya kendimizi tatmin etmeye devam ederiz. Insan oyle bir varliktir ki fiziksel yapisina hapistir fakat zihni o kadar genistir ki kanatlanip uçasi gelir ama yapamaz. Bizler kisitliyiz fakat cogu seyi farkedebilecek en donanimli varliklariz. Kainat oyle bir yaratilmistir ki yokluktan bize hazir olan dunya ya gecici evimize saliverilmisiz. Kimse kendisini, ailesini, genetik yapisini secmedi. Evet dunyada bizler esit degiliz ve olmayacagiz. Fakat bizi bize benzeten kavramlar nedir? Iyilik ve kotuluk. Bu kavramlar uzerinde insanlik yolunu cizmiyor mu? Allah inanci olmayan ve bu dunyada surekli galip gelmek icin ugrasan insan sizce nasil iyi biri olabilir? Ayrica Allah sadece iyi olmamizida istemiyor dikkat edin. Allah istiyor ki bana inanin ibadet edin. Seni yarattigim icin tesekkur edin diyor. Sizce nimetlerimizi verene hak ettigi gibi sukrediyor muyuz? Bir gozumuz olmasa dunyaya kusecekken bu nimetler bizdeyken nasil yasiyoruz hunharca. Her insanin bunlari dusunmesi gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 22 Mart 2017; 16:1:28 >

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    "Mesela bir örnek vereyim cennet-cehennem yada reenkarnasyon inancının temelinde insanları zapturapt altına almak toplumsal düzeni sağlamak kaygısı da olabilir (yoksa çirkinin güzelin yüzüne kezzap atmasının fakirin zenginin evini yakmasının önünü alamazsın) gerçekten cennet -cehennem veya reenkarnasyon olabilir "

Sizin yazdığınız cümle bu. Kabul edilebilir de bir mantığı var zaten. Fakat insanların birarada yaşamalarını düzenleyen kurallar kanunlar koymaları dinli ya da dinsiz kaçınılmazdır zaten. Din olmasa da çirkinin güzele kezzap atmasının engelleri yaralamaya ve iz bırakmaya yönelik kanun ve kişinin vicdanıdır.
    Yani dünyada hiçbir topluluk aaa bize vahiy gelmedi o zaman hırsızlık cinayet ve kezzap atma, hayvanlara eziyet etme serbest olsun dememişlerdir. Hammurabi kanunlarından tut, ilk neolitik çağa dair bulgularda dahi bu tür düzenlemeler mevcuttur. Şimdi zaten hepsine peygamber gönderildi denecek de en basitinden eski Yunanda olan bitenin tek ilahı müjdeleyen biri sayesinde geliştiği filan gayet yanlış ve saçma bir iddia olur.
    Mısırda firavun varken de toplumsal yaşama dair kurallar vardı. Hammurabi zamanında da vardı, Eski Yunanda da vardı. Çünkü bu kaçınılmaz. 50 kişi bir adaya düşseniz 50si de ayrı dinden ya da dinsiz olsa kural koymayacak mısınız. Yo direkt kuralları oluşturmaya başlarsınız. Bunlar birlikte yaşamanın olmazsa olmazı zaten göğe bakıp vahiy mi bekleyeceksiniz. Kimse beklememiş zaten.
    Kaldı ki ateist veya deist yoğun toplumlarda hiç de kezzap atma, hayvan istismarı vesaire dindar toplumlara göre kötü istatistiklere sahip değil.

• Reenkarnasyon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

"Mesela bir örnek vereyim cennet-cehennem yada reenkarnasyon inancının temelinde insanları zapturapt altına almak toplumsal düzeni sağlamak kaygısı da olabilir (yoksa çirkinin güzelin yüzüne kezzap atmasının fakirin zenginin evini yakmasının önünü alamazsın) gerçekten cennet -cehennem veya reenkarnasyon olabilir "

Sizin yazdığınız cümle bu. Kabul edilebilir de bir mantığı var zaten. Fakat insanların birarada yaşamalarını düzenleyen kurallar kanunlar koymaları dinli ya da dinsiz kaçınılmazdır zaten. Din olmasa da çirkinin güzele kezzap atmasının engelleri yaralamaya ve iz bırakmaya yönelik kanun ve kişinin vicdanıdır.
    Yani dünyada hiçbir topluluk aaa bize vahiy gelmedi o zaman hırsızlık cinayet ve kezzap atma, hayvanlara eziyet etme serbest olsun dememişlerdir. Hammurabi kanunlarından tut, ilk neolitik çağa dair bulgularda dahi bu tür düzenlemeler mevcuttur. Şimdi zaten hepsine peygamber gönderildi denecek de en basitinden eski Yunanda olan bitenin tek ilahı müjdeleyen biri sayesinde geliştiği filan gayet yanlış ve saçma bir iddia olur.
    Mısırda firavun varken de toplumsal yaşama dair kurallar vardı. Hammurabi zamanında da vardı, Eski Yunanda da vardı. Çünkü bu kaçınılmaz. 50 kişi bir adaya düşseniz 50si de ayrı dinden ya da dinsiz olsa kural koymayacak mısınız. Yo direkt kuralları oluşturmaya başlarsınız. Bunlar birlikte yaşamanın olmazsa olmazı zaten göğe bakıp vahiy mi bekleyeceksiniz. Kimse beklememiş zaten.
    Kaldı ki ateist veya deist yoğun toplumlarda hiç de kezzap atma, hayvan istismarı vesaire dindar toplumlara göre kötü istatistiklere sahip değil.

katılıyorum elbette öyle, zaten yazdım bazı şeyler vicdanla alakalı en başta. sokaktaki kedi yavrusuna tekme atan da var evine alıp hayatını kurtaran da derken söylemek istediğim oydu.
    Ben dini kuralların insanlar üzerinde daha etkili ve en önemlisi tartışılmaz olduğunu düşünüyorum o yüzden öyle yazdım. Bugün neden dogal olmayan ortamlarda üretilen tavukları yemekte bir sakınca görmeyip domuz eti yemeyi düşünmüyorsak bununla alakalı mesela, bence tabii

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

quote:

quote:

quote:

dinde düz mantık diye bir şey olmaz
    bildirilmiş dinler vardır ve sen bunlardan birisine ,hepsine yada hiç birisine inanmayabilirsin

ama burada anlatmak istediğimiz çok farklı bir olay var

ben bunlara inanmıyorum deyip getirilen delillere gülüp ,dalga geçip
    sonrasında ben bunlara inanıyorum deyip ,kendisinin hiçbir delil getirmemesi normal olur mu ?

dünya nüfusunun nelere inandığı da konumuz değil ,çünkü biz burada doğru dini aramıyoruz
    bildirilmiş olanlara inanırsan kendine bir ilah seçmişsin demektir diyoruz (doğru veya yanlış fark etmeksizin)

deistlerde olan durum ise çok farklı
    bir yaratıcı olduğuna inanıyoruz ama bu yaratıcı bize şimdiye kadar bildirilenler olamaz ,deniliyor
    işte bizde diyoruz ki o zaman siz insanları ikna edecek deliller getirin
    getiremiyorsan ve bunları iddia ediyorsan , o zaman da sen ilah olmuyor musun ?
    çünkü daha iman edecek bir yaratıcı dahi bulamamışsın

hani siz diyorsunuz ya ,düz mantık ?
    hadi o zaman siz düz mantıkla bu duruma bir açıklık getirin ,bu mümkün mü ?

diğer türlü her şeyi kendi kafamıza göre değerlendirip ,doğrusu bu demek gibi bir durum ortaya çıkar ki
    o zamanda ortalık karışır :)

misal matematik getirilmiş ve 2+2 : 4 eder denilmiş
    peki aynı mantıkla birisi çıkıp ,ben inanmıyorum hahaha dese ne fark edecek ?
    işin ilginci ben bu güne kadar niye 4 ediyor ,ben kabul etmiyorum diyeni görmedim ,niye etmiyor belki 5 ediyordur :)

Aslında ilah olmuyorsun ama böyle olmalı diye tahminde bulunuyorsun demek daha doğru. Deist olan o tahmini kendi mantık süzgeciyle yaşadıkları ve okuduklarından yola çıkarak yapıyor , kitabı olan dinlere inananlar direk okuyarak inanıyor.
    Demin söylediğim şey şuydu size göre delil olan başkasına göre olmayabilir işte delil bu demek ona bir şey ifade etmeyebilir.

Sizle daha önce kutsal kitapların tahrif edilmesi üzerine konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam tek değişmemiş kitap Kurandır dediğinizde ,hristiyanlar evet bizim kitabımız tahrif edilmiş demiyorlar ama demiştim o hesap yani zaten öyle düşünseler hristiyan olarak devam etmezler ki.

Gülen dalga geçen vs kısmına takılmayın sonuçta çok geniş bir yaş yelpazesinden insanlarla yazışıyoruz burada ,her fikirden ve her tarzdan insan olur bundan alınmak veya kızmak yerine yok saymak en mantıklısı. Misal ben sizinle konuşuyorum tamamen farklı düşünsek de ama sizle aynı görüşte olup bunları benim istediğim düzeyde ifade etmeyen edemeyenlere cevap dahi vermiyorum çoğu kez.

Yüzdeli olan kısmı şundan yazmıştım, (zaten konudan bağımsız demiştim) net doğru gibi yazmıştınız oysa sizin inancınız sizin doğrunuz başkasının inancı onun doğrusu. Arada fark var onu yazmak için dünya nüfusunun şu kadarına göre yazdım

bütün dinlerde inanç (inanma vardır) ve böyle olmaması düşünülemez
    burada ben benim dediğim doğrudur demiyorum ,dinler böyle diyor ve mantık kullanırsak zaten farklı olamayacağı ortaya çıkıyor

misal cennet -cehennem olayına inanmayan birisinin ,ben yaratıcı olduğuna inanıyorum ama buna inanmıyorum demesinin ne faydası olacak (öyle düşünüyor olsa dahi)

dini bir noktasından bıraksan diğer tarafları anlamsızlaşıyor
    yani cennet cehennem yoksa benim dünyaya geliş amacım ne olacak ?
    niye ibadet edeyim o zaman ?
    niye bazı zorluklara katlanayım ?
    vs.vs.

gibisinden düşünce yada durum olunca zaten din anlamsızlaşıyor ,yaradılış anlamsızlaşıyor ,doğum ölüm anlamsızlaşıyor

dini inanç varsa bir yaratıcının da olması gerekiyor ,peki deistlerin yaratıcısı kim ?
    neye göre iman edecekler ?

benim burada "o zaman kendilerini ilah kabul etmiş oluyorlar" dememin bir anlamı olmasa dahi ,sonuç oraya varıyor
    dini inancını kendisi yazan ,kendi bildiği gibi olduğunu kabul eden birisine ,başka ne diyebiliriz ?

Bir kitaba inananlar işte burada yazıyor diyerek yazanlara inanıyor deistler ve şüpheciler olabilir de olmayabilir de mantığıyla yaklaşıyor. Genel anlamda ateistlerden farkı (benim gözlemlediğim) yaşamın hassas dengeler üzerine oturmuş olması kaynaklı tamamen tesadüfi olamayacağı şeklinde.
    Mesela bir örnek vereyim cennet-cehennem yada reenkarnasyon inancının temelinde insanları zapturapt altına almak toplumsal düzeni sağlamak kaygısı da olabilir (yoksa çirkinin güzelin yüzüne kezzap atmasının fakirin zenginin evini yakmasının önünü alamazsın) gerçekten cennet -cehennem veya reenkarnasyon olabilir

Kısacası dinlere mensup olanlar inanıyor, deistler böyle böyle olduğunu düşünüyor diyebilirim (ortada bir materyal olmadığı için ona inanmak da söz konusu olamaz mantıken)

işte bende o konulara değinmeye çalışıyorum
    ateistlerde olan mantık anlaşılır şekilde ,yaratıcıyı kabul etmiyoruz ,çünkü deyip kendilerince sebeplerini açıklamaya çalışıyorlar

ki bizde inanmayan birisine nasıl inanmazsın ,diye kafa göz dalmıyoruz :)
    sadece sundukları tezlerde yanlışlık yaptıklarını ispatlarıyla anlatmaya çalışıyoruz

ve bu aşamadan sonrası zaten bizi ilgilendirmiyor ,çünkü inançlıların zorla inandırma gibi bir görevi yok

lakin deistler de bu iş değişiyor ,inanıyor mu, inanmıyor mu ,inanıyorsa neye inanıyor ?
    bu dahi muallak oluyor ve bu durumda neyi tartışacağız ?

düşünce olarak elbette herkes özgürdür ama iş dini karalama aşamasına geçince kabul edilemez hal alıyor

ben gerek deistlere ,gerekse ateistlere sürekli söylüyorum
    inanmaya bilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız ama hiç durmadan islamı aşağılama nedir arkadaş ,diyorum
    haksız mıyım ?

din dahi olsa gündeme getirilebilir ,tartışılabilir ama dikkat ederseniz hep dalga geçme şeklinde oluyor ve böyle olunca insan ister istemez sinirleniyor

aslında Deistler ve ateistler dinlerle dalga geçmezler. Dindarlar espriyi yapar dinsizler yapılan espriye gülerler. olay bu kadar basit.

ayrıca islama karşı takınılan tutum sadece dinsizlere has değildir. hristiyanından yahudisine tüm dünya islam karşıtıdır. çünki islam insan temel hak özgürlüklerine saldıran tek dindir. ayrıca ortaya çıkan işid ve benzeri islamik terör örgütleri de düşmanlığı arttırmaktadır.

çünki islamda "benim dinime inanmayan veya benim dinimden çıkan ölsün" zihniyeti vardır. bu dine inanan birçok masum insan var olsa da bu din faşizmin ve terörün en çok ortaya çıktığı dindir. sivas katliamı, dink cinayeti, zirve yayınevi katliamı vb birçok olay bunun kanıtlarıdır.

sizler elinizde olsa sizin dininize biat etmeyen herkesi öldürürsünüz. öldürmeyenlerinizde içten içe destekler ve yardım yataklık edersiniz. koca 80 milyonluk müslüman türkiye için tek silahı kalemi olan hrant dink çok büyük bir tehdit miydi? değildi. sadece siz onun yaşamasını istemediniz. çünki en az yüzde 50niz faşistsiniz,din teröristisiniz.

suriyede kafa kesenler hristiyanlar mı?yoksa yahudiler mi?

o yüzden hiç demeyin ateistler neden islama karşı diye.

yazdıklarının büyük çoğunluğu yanlış

islam zaten tün hak dinlerin ortak adıdır
    ışid veya başka bir oluşum dini temsil edemez , Kuran temel esastır
    kişilerin yanlış bilgilendirilmesi ,yanlış bilmesi neticesinde yaptığı insanlık dışı işler de Kuran'dan ilgisiz olduğu için ,ha kafayı çekip katliam yapmış ,ha satanist vs. gibi sapkın anlayışlar nedeniyle yapmış ,hiçbir farkı yoktur

biad etmeyenin öldürülmesi gerektiği ,suriye de kafa kesenler vs. bizi bağlamaz
    ve zaten o tür oluşumların hepsinin ana kaynağı abd. gibi ülkelerdir

hepiniz ateist olup sevgi kelebeğisiniz yani ?
    hırsızlık yapanların ,dolandırıcılık yapanların ,insan katledenlerin hangisinin dini açıklanıyor ?
    nereden bileceğiz ateist olmadıklarını ?

zaten ateist dediklerinizi toplasak kaç kişi ediyorsunuz ?
    buraya gelip fake hesaplarla çok fazla ateist var izlenimi verildiğini bilmiyoruz sanki
    bu bölümde telefon onayı gerekmediği için bazı kişiler defalarca banlanıyor ama başka bir hesap açıp geliyor (bilmediğimizi zannetmeyin)

birde bu konu deistlerle ilgili ama kendinize yoldaş falan görüyorsunuz galiba
    gerçek hayatta ben bu yaşıma kadar bir tane bile ateist görmedim ,madem bu kadar çoksunuz hani nerdesiniz ?

• şu bölüme yazanlar gerçekten din bilse gam yemeyeceğiz :)
    adam iki tane şey ezberlemiş orada atıp tutuyor
    melek nedir anlamamış ,cennet cehennemi anlamamış ,peygamberin dahi habire gelmesi gerektiğini düşünüyor ,kan göz yaşı olduğuna göre din olmayacağını düşünüyor vs.
    gülsek mi ağlasak mı lafının yaşantısı burada görülüyor

konu deistler ama tek kelime yazamıyorlar ,çünkü genelde kendini çok akıllı zanneden bir kaç ateist formundan kapıp geldikleri saçma söylemlerle burada alim numarası yapıyorlar

şimdi dalga geçmek,hakaret etmek kolay ama o yalanladığınız kıyamet günü göreceğiz bu süper cesaretinizi
    ben zaten inanmıyorum diyecek şimdi birileri ,inanmasan da geleceksin göreceksin
    biz bekliyoruz nasılsa ömür sonsuza kadar sürmüyor ,bu kadar aceleci olmayın
  • Diyn ve iman başlığında ilahi olan kavramlara saygı denen bi durum oluşmalı. İtirazlar bu açıdan anlamlı.

Diyni bilmemek mumkun ancak toprağın altında seyid kutubu omer nasuhiyi değil sizin ilah hakkındaki zannınızı sorgulayacaklar. Bu açıdan kulun bi zannı olabilir. Haramdır helaldir ancak kişiye ozeldir.

Bi iki şeyden çok daha fazlası biliniyor veya Aliymu tealanın ilim denizinde damlada boğulunuyor. İkisi de birdir.

Allahu Teala bana dinimimi oğretiyorlar der. Yani bu husus herkese hitap etmiyor demek bence yanlıştır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bildirilmiş dinler vardır ve sen bunlardan birisine ,hepsine yada hiç birisine inanmayabilirsin

sonrasında ben bunlara inanıyorum deyip ,kendisinin hiçbir delil getirmemesi normal olur mu ?

dünya nüfusunun nelere inandığı da konumuz değil ,çünkü biz burada doğru dini aramıyoruz
    bildirilmiş olanlara inanırsan kendine bir ilah seçmişsin demektir diyoruz (doğru veya yanlış fark etmeksizin)

bir yaratıcı olduğuna inanıyoruz ama bu yaratıcı bize şimdiye kadar bildirilenler olamaz ,deniliyor

diğer türlü her şeyi kendi kafamıza göre değerlendirip ,doğrusu bu demek gibi bir durum ortaya çıkar ki

işin ilginci ben bu güne kadar niye 4 ediyor ,ben kabul etmiyorum diyeni görmedim ,niye etmiyor belki 5 ediyordur :)

Aslında ilah olmuyorsun ama böyle olmalı diye tahminde bulunuyorsun demek daha doğru. Deist olan o tahmini kendi mantık süzgeciyle yaşadıkları ve okuduklarından yola çıkarak yapıyor , kitabı olan dinlere inananlar direk okuyarak inanıyor.
    Demin söylediğim şey şuydu size göre delil olan başkasına göre olmayabilir işte delil bu demek ona bir şey ifade etmeyebilir.

Sizle daha önce kutsal kitapların tahrif edilmesi üzerine konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam tek değişmemiş kitap Kurandır dediğinizde ,hristiyanlar evet bizim kitabımız tahrif edilmiş demiyorlar ama demiştim o hesap yani zaten öyle düşünseler hristiyan olarak devam etmezler ki.

Gülen dalga geçen vs kısmına takılmayın sonuçta çok geniş bir yaş yelpazesinden insanlarla yazışıyoruz burada ,her fikirden ve her tarzdan insan olur bundan alınmak veya kızmak yerine yok saymak en mantıklısı. Misal ben sizinle konuşuyorum tamamen farklı düşünsek de ama sizle aynı görüşte olup bunları benim istediğim düzeyde ifade etmeyen edemeyenlere cevap dahi vermiyorum çoğu kez.

Yüzdeli olan kısmı şundan yazmıştım, (zaten konudan bağımsız demiştim) net doğru gibi yazmıştınız oysa sizin inancınız sizin doğrunuz başkasının inancı onun doğrusu. Arada fark var onu yazmak için dünya nüfusunun şu kadarına göre yazdım

burada ben benim dediğim doğrudur demiyorum ,dinler böyle diyor ve mantık kullanırsak zaten farklı olamayacağı ortaya çıkıyor

misal cennet -cehennem olayına inanmayan birisinin ,ben yaratıcı olduğuna inanıyorum ama buna inanmıyorum demesinin ne faydası olacak (öyle düşünüyor olsa dahi)

vs.vs.

gibisinden düşünce yada durum olunca zaten din anlamsızlaşıyor ,yaradılış anlamsızlaşıyor ,doğum ölüm anlamsızlaşıyor

dini inanç varsa bir yaratıcının da olması gerekiyor ,peki deistlerin yaratıcısı kim ?

benim burada "o zaman kendilerini ilah kabul etmiş oluyorlar" dememin bir anlamı olmasa dahi ,sonuç oraya varıyor
    dini inancını kendisi yazan ,kendi bildiği gibi olduğunu kabul eden birisine ,başka ne diyebiliriz ?

Bir kitaba inananlar işte burada yazıyor diyerek yazanlara inanıyor deistler ve şüpheciler olabilir de olmayabilir de mantığıyla yaklaşıyor. Genel anlamda ateistlerden farkı (benim gözlemlediğim) yaşamın hassas dengeler üzerine oturmuş olması kaynaklı tamamen tesadüfi olamayacağı şeklinde.
    Mesela bir örnek vereyim cennet-cehennem yada reenkarnasyon inancının temelinde insanları zapturapt altına almak toplumsal düzeni sağlamak kaygısı da olabilir (yoksa çirkinin güzelin yüzüne kezzap atmasının fakirin zenginin evini yakmasının önünü alamazsın) gerçekten cennet -cehennem veya reenkarnasyon olabilir

Kısacası dinlere mensup olanlar inanıyor, deistler böyle böyle olduğunu düşünüyor diyebilirim (ortada bir materyal olmadığı için ona inanmak da söz konusu olamaz mantıken)

ateistlerde olan mantık anlaşılır şekilde ,yaratıcıyı kabul etmiyoruz ,çünkü deyip kendilerince sebeplerini açıklamaya çalışıyorlar

sadece sundukları tezlerde yanlışlık yaptıklarını ispatlarıyla anlatmaya çalışıyoruz

ve bu aşamadan sonrası zaten bizi ilgilendirmiyor ,çünkü inançlıların zorla inandırma gibi bir görevi yok

lakin deistler de bu iş değişiyor ,inanıyor mu, inanmıyor mu ,inanıyorsa neye inanıyor ?

düşünce olarak elbette herkes özgürdür ama iş dini karalama aşamasına geçince kabul edilemez hal alıyor

inanmaya bilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız ama hiç durmadan islamı aşağılama nedir arkadaş ,diyorum
    haksız mıyım ?

din dahi olsa gündeme getirilebilir ,tartışılabilir ama dikkat ederseniz hep dalga geçme şeklinde oluyor ve böyle olunca insan ister istemez sinirleniyor

aslında Deistler ve ateistler dinlerle dalga geçmezler. Dindarlar espriyi yapar dinsizler yapılan espriye gülerler. olay bu kadar basit.

ayrıca islama karşı takınılan tutum sadece dinsizlere has değildir. hristiyanından yahudisine tüm dünya islam karşıtıdır. çünki islam insan temel hak özgürlüklerine saldıran tek dindir. ayrıca ortaya çıkan işid ve benzeri islamik terör örgütleri de düşmanlığı arttırmaktadır.

çünki islamda "benim dinime inanmayan veya benim dinimden çıkan ölsün" zihniyeti vardır. bu dine inanan birçok masum insan var olsa da bu din faşizmin ve terörün en çok ortaya çıktığı dindir. sivas katliamı, dink cinayeti, zirve yayınevi katliamı vb birçok olay bunun kanıtlarıdır.

sizler elinizde olsa sizin dininize biat etmeyen herkesi öldürürsünüz. öldürmeyenlerinizde içten içe destekler ve yardım yataklık edersiniz. koca 80 milyonluk müslüman türkiye için tek silahı kalemi olan hrant dink çok büyük bir tehdit miydi? değildi. sadece siz onun yaşamasını istemediniz. çünki en az yüzde 50niz faşistsiniz,din teröristisiniz.

kişilerin yanlış bilgilendirilmesi ,yanlış bilmesi neticesinde yaptığı insanlık dışı işler de Kuran'dan ilgisiz olduğu için ,ha kafayı çekip katliam yapmış ,ha satanist vs. gibi sapkın anlayışlar nedeniyle yapmış ,hiçbir farkı yoktur

hırsızlık yapanların ,dolandırıcılık yapanların ,insan katledenlerin hangisinin dini açıklanıyor ?

buraya gelip fake hesaplarla çok fazla ateist var izlenimi verildiğini bilmiyoruz sanki
    bu bölümde telefon onayı gerekmediği için bazı kişiler defalarca banlanıyor ama başka bir hesap açıp geliyor (bilmediğimizi zannetmeyin)

gerçek hayatta ben bu yaşıma kadar bir tane bile ateist görmedim ,madem bu kadar çoksunuz hani nerdesiniz ?

bir kısım müslümanlar( hepsi değil bir kısmı) satanistlerden bile daha kötü ve tehlikelidir.

gerçek islam bu değil demek haklı bir savunma değil. şimdi adamın biri çıksa işidi savunsa ve gerçek işid bu değil dese o ne kadar saçma olursa bu da o kadar saçma.

önemli olan kağıt üzerinde ne yazdığı değil uygulamada ne olduğudur. Bu dünyada Allahüekber diyerek bomba patlatan, kafa kesen insanlar varsa kimse bana islam'ın iyi niyetli bişey olduğunu söylemesin.

neden hristiyan ve yahudi ve diğer dinlerde bir tane bile terör örgütü yokken islamda işid el kaide boko haram hizbullah fetö gibi sayısız terör örgütü var. ben islama inanan biri olsaydım bunun nedenini bir düşünürdüm.

bu arada ateist değilim Tanrı'ya inanırım. lakin ateistler sizden bin kat iyidir. Allah'a isyan etmek dahi Allah'ın adına yalanlar söyleyip insanlara zulm etmekten en az bin kat daha az kötüdür.

sayımızın çok olmasına gerek yok. siz tüm dünya olsanız ve ben tek başına bile kalsam sizin islamik terörünüzün karşısında duracağım.

zulm edenler kendine mazlum deyip mağduru oynuyor. resmen komedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 22 Mart 2017; 22:27:59 >

• ben sana Kuran diyorum ,sen sapkın örgütleri veya kişileri getirip gösteriyorsun
    yani bir kısım ateist çok kötü bir şey yapsa , o zaman tüm ateistler kötüdür mü diyeceğiz ?
    terör örgütü sözü bile muallak bir söz
    misal israil her türlü terörü yapar ama arkasındakiler güçlü olduğu için terörist ilan edilemez
    peki abd. nin yaptıkları çok mu iyi ?
    milletin ülkesine dalıp önüne gelene bomba yağdırıyor ama kimse onu terörist ilan edemiyor

dine inanan birisi kul hakkı bile yemez ama müslümanım dediği halde yiyen bir sürü kişi görüyoruz
    bu durumda din mi kötü ,yoksa insanlar mı ?
    tabi birde çok sayıda dini kullanma olayı yaşanıyor

ama sen herkesi aynı kefeye koyup ,kafa kesiyorsunuz ,şunu yapıyorsunuz ,bunu yapıyorsunuz diye yaftalıyorsun
    ben 18 yaşını geçen kendi çocuğumdan dahi sorumlu olmuyorsam ,tüm müslümanım diyenlerden niye sorumlu olacağım ?
    gerçek din ,yalan din gibi saçma konular beni ilgilendirmiyor ,ben Kuran'da ne bildirilmişse ona inanır ve elimden geldiğince uymaya çalışırım

özetle : kötü olanın dini ,imanı olmaz (çünkü dinde kötülük yasaktır)

• İroni yapılabilir ancak yazıldığı gibi okunan bi dünya ironiye yer bırakmaz. Bu açıdan maskeler ardında gerçekler olmamalı.

Her şey zaten üstüne yazılmış halde dünyada mevcut. Bu yazılanların kendisine bakıp olası ilahi varyasyonu görmemek mumkun değil.

• quote:

ben sana Kuran diyorum ,sen sapkın örgütleri veya kişileri getirip gösteriyorsun
    yani bir kısım ateist çok kötü bir şey yapsa , o zaman tüm ateistler kötüdür mü diyeceğiz ?
    terör örgütü sözü bile muallak bir söz
    misal israil her türlü terörü yapar ama arkasındakiler güçlü olduğu için terörist ilan edilemez
    peki abd. nin yaptıkları çok mu iyi ?
    milletin ülkesine dalıp önüne gelene bomba yağdırıyor ama kimse onu terörist ilan edemiyor

dine inanan birisi kul hakkı bile yemez ama müslümanım dediği halde yiyen bir sürü kişi görüyoruz
    bu durumda din mi kötü ,yoksa insanlar mı ?
    tabi birde çok sayıda dini kullanma olayı yaşanıyor

ama sen herkesi aynı kefeye koyup ,kafa kesiyorsunuz ,şunu yapıyorsunuz ,bunu yapıyorsunuz diye yaftalıyorsun
    ben 18 yaşını geçen kendi çocuğumdan dahi sorumlu olmuyorsam ,tüm müslümanım diyenlerden niye sorumlu olacağım ?
    gerçek din ,yalan din gibi saçma konular beni ilgilendirmiyor ,ben Kuran'da ne bildirilmişse ona inanır ve elimden geldiğince uymaya çalışırım

özetle : kötü olanın dini ,imanı olmaz (çünkü dinde kötülük yasaktır)

ben herkesi aynı kefeye koymuyorum. yüzde 30 fiili kötü var yüzde 30da eylemsiz destekci kötü var. geriye kalanlar ise iyi ve saf müslümanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 22 Mart 2017; 22:34:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vs.vs.

haksız mıyım ?

Üstad dün güzel gidiyorduk bu akşamda aynı çerçevede devam edebileceğimizi düşünerek bir soru soracağım;
    İslam tüm hak dinlerin ortak adıdır demişsin dolayısıyla müslüman oluyor bu 3 dinin mensupları doğru mu ?

o zaman maide suresi 51 de geçen ''Ey İnananlar! Yahudileri ve hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez.'' ayeti neden böyle bir ayrım yapmış ?

Ayrıca araştırmalara bakacak olursan 2050-2070 gibi şu an hak din diye tabir ettiğimiz dinlere inanmayanların sayısı istatistiki olarak 2. sıraya çıkacakmış. yani bahsettiğin gibi kaç kişisiniz sözü istatistiki olarak pek anlam ifade etmiyor. Kaldı ki n.kağıdında hristiyan-müslüman yazanların büyük kısmının mensubu oldukları dinlerin kitaplarını anlamaya çalışarak okuduklarını sanmıyorum (benim çevremde öyle en azından). Elbette bir istatistik yapmadım ama sokaktan 10 inançlı ve 10 ateist deist, şüpheci vs çevir bir araştırma yap emin ol ki inançsızlar o kutsal kitapları inançlılardan daha iyi bilecektir. Zira dinler ailemizden çevresel faktörlerden dolayı empoze ediliyor bizlere. Yani bir amerikalının hristiyanlıktan müslümanlığa geçmesi ne kadar zorsa (kendi iç dünyasında) müslüman bir ülkede doğmuş büyümüş birinin deist ateist olması da o denli zor, inceleme araştırma sorgulama isteyen bir durum

Diğer mesajda yazdığına katılıyorum ölünce görücez cennet cehennem veya reenkarnasyon var mı yok mu

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.