bilgisi olup da paylaşmak isteyenler konuya yazabilir. not:ilk mesaj dısında konuya yazdıgım mesajlar baslarından alıntı |
dejavu hakkında bilginiz var mı?
-
-
ben dejavu'ya biraz daha fantastik bir bakış açısıyla bakıyorum bir yerde dinlemiştim ne kadar doğru bilmiyorum ruh dünyaya gönderilmeden önce bir yolun başına konur ve kollara ayrılan bu yoldan sürekli birini seçerek dünyada yaşayabileceği bütün hayatları tecrübe edermiş. milyonlarca ihtimal yaşayıp milyonlarca büyük karar verirmiş. daha sonra yaşadığı her şey ona unutturulur ve dünyaya gönderilirmiş. biz buna kader ve kaza diyoruz. kaderimiz yazılı çünkü biz hepsini yaşadık, allah bizim hangi yolu seçeceğimizi biliyor ama dünya hayatında seçeceğimiz yolu bize bırakıyor. kaderimize yazılan yolu seçtiğimizde ise bunun yaratılmasına kaza deniyor. bazen dejavu yaşıyoruz ve hiç gitmediğimiz mekanlara gittiğimizde "ben burayı bir yerden biliyorum" ya da "burayı rüyamda görmüştüm" dememizin nedeni ruhumuzun o an daha dünyaya gönderilmeden yaşadıklarını hatırlamış olması. tabii bunlar birer teori ve bilimsel değil ama bana çok mantıklı ve olası geliyor. zaten kuranda bilimin yıllar sonra keşfettiği şeyler yazılı, 1400 yıl önce bunlar insanlara anlatılmış sadece o zamanki ilim seviyesi insanların kuranda yazanları anlaması için çok yetersizdi. bugün de böyle olduğunu düşünüyorum, kuranda 7 alemden bahsediyor, insanlar alemi, hayvanlar alemi, melekler ve cinler alemi peki ya geri kalanlar? bilmiyorum bazen paralel evrenler bile gerçekmiş gibi geliyor. ben bir çok kez rüyamda hiç gitmediğim mekanlar gördüm ve seneler sonra o mekanlarda bulundum. bazen "neden bütün mucizeler peygamberlerin zamanında olmuş" diyen insanlar görüyorum; aslında günümüzde de bir çok mucizeye tanık oluyoruz sadece bir çoğunu farkedecek kadar iyi bakmıyoruz. en büyük mucize biziz ve bakmayı bildiğimizde bir çok mucize görebiliriz, eğer gözünüzün perdesi kalkarsa o zaman geriye bu dünyanın dışından gibi gelen mucizevi şeyler kalır.
-
Bizler dünyaya hafızası silinerek gönderildik yani Hz Adem yaratılıştan bu yana ruhumuz var dünyaya gönderildiğimizde bilerek veya silinmeyen görüntüler hafızamızın bir köşesinde kalmış bu nedenle o şeyi görene kadar bu Bilgi kafamızın bir köşesinde kalıyor
-
Dejavuyla ilgili olarak benim teorim, hatırlayamadığımız rüyalarla ilgili. Hatırlayamadığımız binlerce rüya var. Bu rüyalarda binlerce tanıdığımız/tanımadığımız kişi, binlerce bildiğimiz mekanda ve zamanda alakasız şekilde bir araya geliyor. Tüm gece akla hayale gelmeyecek bu kombinasyonları izliyoruz. Sonra gerçek hayatta bunların arasından gerçekleşenler (tabi gerçekleşmesine ihtimal vermeyecek türden olanlar) bizi şaşırtıyor. Olay bize yabancı gelmiyor. Çünkü beynimiz o rastlantıya yakın bir rüya izletmişti bize.
-
Dejavu dediğiniz şey aslında şudur: insan ana rahmine düşmeden önce dünyaya gelecek olan kişinin ruhu ruhlar alemindedir. Allah yaşayacağımız her şeyi önceden bize gösterir. Ve sonra da unutturur. Dünya da iken de o saliselik "aa ben bu anı yaşamıştım" sözünü söylediğimiz de aslında daha önce bizim belleğimizde film şeridi gibi geçen hayatımızdan saliselik kesitleri hatırlarız ve bu sözü söyledikten sonra tekrar hatırlamaya çalıştığımızda gene unutabiliriz. Bir de şöyle bir olay var. Ruhlar aleminde ruhumuz dolaşırken dünyada karşılaşacağımız bazı ruhlarla denk gelir. Herkesin başına gelmiştir. Yeni tanıştığımız bazı insanlar bize çok tanıdık ve samimi gelir hemen kanımız kaynar. Kendimizi yakın hissederiz. Bazıları ise itici gelir. İşte kendinize yakın hissettiğiniz o kişi ile ruhlar aleminde ruhunuz aslında bir iletişim kurmuş ve dünya da da birbirinize denk gelmişsinizdir. Dejavu konusunda kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Üniversiteyi konyada kazandım. Gittim kaydımı yaptırdım. Derslere girip çıkıyoruz. Manisalı bir çocuk vardı. Arada beraber çay içiyoruz. Kolonun orda dikiliyorum. Çocuğun bana dediği şey. aa abi ben bu anı daha önce yaşamıştım. Sen tam bu kolonun orada dikiliyordun. Beraber çay içiyorduk. Oldu. KIsacası birbirimizin hayatlarına giriyoruz. dini olarak ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz.
-
Olay ruhun gördüklerini, yaşar iken hatırlamasıdır.
Ruh nerede gördü : ruhlar aleminde dünyasında gördü.
Dünyaya geldi unuttu ama o gördüklerini yaşamaya başladı yaşarken ara sıra hatırlamaya başladı.
Bilemeyenler buna dejavu dediler.
-
Lisedeyken İngilizce dersinde kitaptan bir etkinliği yapıyorduk. 4x5 şeklinde İngilizce kekimelerin bulunduğu bir tablo vardı. Öğretmenimiz rasgele kelime seçip soruyordu. Bir anda o dejavu hissi geldi. Yanımdaki arkadaş ben bu anı yaşadım dedim. Sonra öğretmen söylemeden önce yanımdaki arkadaşıma "bak şimdi bunu soracak, şimdi de bunu soracak" diye sırayla bütün kelimeleri gösterdim. Ben hangi kelimeyi göstersem öğretmenim devamında o kelimeyi sordu. 20 kelime ve belli bir sıralama yoktu. Arkadaşım da çok şaşırmıştı. Fizik okudum ve durumu çok daha net anladım. Geçmiş, gelecek ya da şimdiki zaman diye bir ayrım olmadığını, ayrıca yaşanması muhtemelen bütün olayların aslında aynı anda hepsinin gerçek olduğunu, bizimde sadece zamanın oku nedeniyle seçimler yaparak yaşadığımızı öğrendim.
-
Büyük ihtimalle dejavu yaşadığımız anları gece uyurken rüyamız da görüyoruz ama hatırlamıyoruz ama beynimiz o nu kayıt ediyor gerçek hayatta o rüyamız daki sahneyi yaşayınca çok kısa bir şekilde dejavu oluyoruz çünkü rüyalar çok kısa sürer
-
Aslında herşeyi çokdan yaşadın ve bitti bile.Sen sadece bazen farkına varıyorsun buna da dejavu diyorsun..Zaman izafidir ve sizin için 10 saniye bir başka dünyada belkide 1 saniye sürüyor.Beynimiz muhtemelen bazen zamanı yok sayıyor ve herşeyin çokdan bittiğini hatırlıyor..Evet biraz kadercilik gibi ama bu sonuçları gösteren bir kaç deney bile var..Beyin ile ilgili bazı deneylerde bir olaya tepki verme süremizden çok daha önce beyinde tepkiye hazırlık süreci başlıyor..Mesela bir refleks durumunu düşünelim: bir yoldan geçerken aniden önünüze bir araba çıkıyor ve tepki veriyorsunuz..İşte bu verdiğiniz tepki deneylerle de doğrulanmış bir biçimde saniyeler önce beyinde hazırlanıyor..Beyin sanki o olayın yaşanacağını saniyeler öncesinden biliyor ve tepki vermek için harekete geçiyor..Siz tam o anda gerçekleşen bir refleks sanıyorsunuz ama malesef öyle değil..Çok tuhaf bir şekilde beyin saniyeler önce tepkiye hazırlanıyor..Bunu nasıl biliyor ?.Muhtemelen bence bu da herşeyin zaten çokdan yaşanmış ve bitmiş olduğu ile alakalı..
-
İslamiyet'te dejavu, ruhun bedenden önce yaratılışıyla açıklanıyor. Ruh vücuttan önce yaratılır ve kader de vücuttan ve yaratılıştan önce belli. Her olay Levh-i Mahfuz'a göre cereyan ediyor ki ezelden belli olan bu bilgiler, daha önce yaşanmış birer hatıra gibi kişinin zihninde görüntülere yol açabiliyor.
-
Ben dejavunun kesinlikle çoklu evrenlerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sanki farklı bir zaman boyutunda yaşadığımız bir olay , önümüze bir video kesiti halinde getirilmiş gibi. Bir nevi yansıma olayı. Bence evrenler birbirleriyle iletişim halinde fakat bilim insanlarının da dediği gibi "uyumsuz" oldukları için giriş yapılamıyor.
-
her dejavu yaşadığımızda alternatif bir evrene geçiş yapıyoruz ve seçtiğimiz tercihlerden dolayı yeni bir yol açıldığında o yola girdiğimizi dejavu yaşıyarak anlıyoruz, o yüzden zaten en çok 20 li yaşlarda görülüyor hayatımızı değiştiren kararları aldığımız yaş, o yüzden film izliyen gezen insanlarda daha çok görülüyor çünkü o insanlar konfor alanından çıkmaya çalışıyor, alternatif evrenler sandığımız gibi Fantastik değil de sadece tercihlerin değiştiği yerler olabilir
-
Dejavu, bir arkadaşım şöyle demişti: ruhlar kalu bela da yaşadı daha önce. Evet biz bedenen yaşamadan önce herşeyi ruhlar aleminde yaşadık. O yüzden o anlarımızı anımsıyoruz ve "ben bu anı daha önce yaşamıştım" diyoruz.
-
Dejavu dediğimiz şey aslında beynimizin sağ lobundan sol lobuna geçen sinyallerin saniyenin çok küçük ölçülemeyecek kadar küçük salisesinde geç iletilmesidir. Yani güncel düzlemin sloganını ifade eden geleceği görmek anlamı sadece benliğimizi çeken ve sorgulayan BASİT bir ilüzyondur.
-
Dejavunun sebebi epifiz bezinden dolayıdır. Epifiz bezi; duymuş olduğumuz seslerin hz (hertz)ine göre çalışır. Epifiz bezini en iyi çalıştıran 432 hz dir; epefiz bezlerin çalışması demek evrende ki diğer boyutları da görebilmemizi sağlar. 432 hz e sahip en doğal ses "Ney" sesidir. Eski zamanlar da İslam alimlerinin cinlerle ve diğer boyutlardaki hiç bilmediğimiz varlıklarla görüşebilmelerinin sebebi de zifiri karanlık, hiç bir ses çıkmayan bir odada, yanlarında çalınan bir Ney sesini dinlemeleri epifiz bezlerini çalıştırıp diğer boyutlarla iletişime geçmelerini ve onları görmelerini sağlardı. Ama zamanımız da illuminati tarzında teşkilatlar sebebiyle tüm Dünya da epifiz bezini kötü etkileyen 440 hz sesler hüküm sürmesini sağladılar. Dejavu yaşamamızın sebebi de bazen 432 hz lik bazı sesler duymuş olduğumuz anda gördüğümüz şeyler; başka bir zamanda yine aynı mekanda aynı şeyleri gördüğümüz de tekrardan o anı görmüş oluruz. Unutmamızın nedeni ise o anı yaşamadan önce 440 hz sese maruz kalmış olduğumuzdan doalyıdır. Epifiz bezini en iyi çalıştıran 432 hz olması onun en yanıltıcı ve en unutulası ses frekansı olmasıdır. " Her frekansın başka bir boyutu vardır. Bu boyutları görmemizi sağlayan da 432 hz dir."
-
Kozmik ölçekte geçmiş, şimdi ve gelecek zaten oldu bitti, o nedenle Dejavu İnsanın şimdiki zamana saplanmış olan zaman algısının şimdiden geleceğe doğru anlık sıçramasıdır, tıpkı anıları hatırlamamız gibi
-
ruhun zamanı ile beden zamanı bir değil, aynı anda zaman içinde ruhun zamanın ilersine gidip gelmesidir
deja vu o noktaya bedenle 1 gün 1yıl veya zamanı belli olmayan bir tarihte girdiğinde bu anı yaşamıştım diyorsunuz aslında ruhun önceden gittiği zamana yeni geldiniz.
-
En son anneme hastanede refakat ederken aha bu anı yaşadım diyip orada yatan başka hastanın cümlesini bile önceden bildim çok garipti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben rüya ile dejavu ya?ıyorum. Anlamsız gelecekteki bir an görüyorum birkaç hafta veya ay içinde gerçekle?iyor. Neden anlamsız anları görüyorum, anlamdıramayorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kontrol edebildiğim bi?ey olsa mükemmel olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ismek mülakat soruları
- final dershanesi yorumları
- aile hekimi hastaneye sevk askerlik
- ups veri giriş pozisyonu
- the weeknd often [censurada] şarkı sözleri
- telegram indirim kanalları
- dünyanın en büyük vinci
- prompt mühendisliği nedir
- suudi arabistan
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X