Şimdi Ara

DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
11
Favori
86.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok hayır. Bana mesaj atın bende izmirdeyim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha yeni su geçirmez cihazlarda ekran kasaya daha iyi yapıştırıldığı için belki ısıtmak gerekebilir ama ben de (6s plus) ısıtmadan normal ekranı çıkardım ama ekranı çıkarırken kabloları biraz fazla gergiye getirdim herhalde kablolarda bir kopukluk oldu sanıyorum ahize ve ön kamera çalışmıyor. Kamera modülünden sipariş verdim kargoda. Gelince onu takacam.

Aranızda aktif oyun oynayan var mı? Bendeki bataryada aşırı ısınma ve yavaş şarj olma sıkıntısı düzeldi gibi ama şarj dolu olduğu halde 5-10 dk. oyun oynayınca ekran parlaklığını kısıyor ve performans aşırı düşüyor. Oyunlar kare kare oynamaya başlıyor. Orijinal bataryada %1 şarj kalınca şarjın uzun gitmesi için performansı çok düşürüyor ya aynen öyle. Bunu çözemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Eski bataryanın bantlarını koparmadan dikkatlice çıkarırsan bataryayı direk kolayca çıkarabilirsin, ama ben çıkarırken bant koptu. Batarya telefona yapışılı kaldı. Çıkarmak için bayağı yamulttum. Kullanılamaz hale geldi. Bunun için bu işlemi yaparken bataryanız boş olsun. Batarya dolu iken yamultursanız alev alma ihtimali var. Batarya değişimi sırasında alevlendi şeklinde yorum yapanlar gördüm.

• Deji'nin sitesinde şarj aletleri ile ilgili şöyle bir ibare buldum.

quote:

Şarj Aletlerine Dikkat!
    Amper dediğimiz şey elektrik akım şiddetidir. Başka bir ifadeyle birim zamanda belirli bir kesitten geçen elektrik yüküne amper denir.

Bataryanızı cam bir havuz olarak düşünün. Bu havuza olması gerekenden yüksek basınçta su doldurduğunuzda belki havuzu patlatmazsınız ama mukavemetini riske atarak kullanım ömrünü kısaltmış olursunuz. Ama havuz daha kısa sürede dolar.

Sonuç olarak telefonlarınızda mümkün olduğunca 1Amper civarı değerinde şarj aletlerini kullanınız. Hızlı şarj özelliğine sahip 2Amper civarında şarj aletleri bataryanızın uzun vadede ömrünü kısaltacaktır.

Bu durumda 2A çıkış veren adaptörler ve powerbankler pilin ömrünü kısaltacak demek oluyor. Yani Deji pil aldığımızda gerek şarj aleti gerekse powerbankte 1A çıkış olmasına dikkat etmek gerekiyor.

www.deji.com.tr
    sarj-aletlerine-dikkat
    https://www.deji.com.tr/sarj-aletlerine-dikkat

Bu sadece deji için değil hepsi için geçerli. Öncelikle akım arttıkça elektronların hareketi artıyor ve sürtünme kuvveti oluşuyor. Doğal olarak ısınma da artıyor. Ne kadar ısınma o kadar fazla kayıp demek zaten. Birde üzerine telefondaki akım limitleyicilerini zorlamak var. Yani telefon maksimum 2 amper akım alabiliyorken tutup 2.5 amperlik çıkışı verirseniz(akıllı cihaz tanıma olmayanlar bunu yapar) telefondaki entegre o fazlalığı bir şekilde tolere etmeye çalışır. Tolere ettikçede doğal olarak ömründen kaybeder.

• _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Hocam valla aceleyle pil şarj etmek gibi bir kuralım yok. Yavaş yavaş dolsun ama sağlıklı dolsun. Deji almadan önce powerbank alacağım. Elimde bulunsun. Zaten 6s’de hızlı şarj diye bir şey yok. O yüzden 5V/1A çıkışlı bir model almak istiyorum. Birkaç model belirledim kafamda. Hangisini alsam bilemedim açıkçası.

Anker PowerCore 10400 (125₺)

Epey
    Anker PowerCore 10400 (10400 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/anker-powercore-10400.html

Trust Leon 10400 (130₺)

Epey
    Trust Leon 10400 (10400 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/trust-leon-10400.html

Pineng PN-963 (177₺) [İnceliği ve LCD ekranı mevcut]

Epey
    Pineng PN-963 (10000 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/pineng-pn-963.html

TP-Link TL-PB10400 (80₺)

Epey
    TP-Link TL-PB10400 (10400 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/tp-link-tl-pb10400.html

S-link IP-1044 (70₺)

Epey
    S-link IP-1044 (10400 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/s-link-ip-1044.html

S-link IP-955 (80₺)

Epey
    S-link IP-955 (10400 mAh) Powerbank
    https://www.epey.com/powerbank/s-link-ip-955.html

Hepsinde 5V/1A çıkış var. Gönlümden geçen Anker ve TP-Link. Anker’de Panasonic, TP-Link’te LG pil kullanılmış. LG ve Panasonic yüksek kaliteli pil üretiyorlar. TP-Link’te iki çıkış var. Biri 5V/2A diğeri 5V/1A. Hem hızlı hem de normal şarj yeri mevcut. Bu özelliği çok hoşuma gitti. Lakin boyutları biraz fazla kaçıyor. 44 mm kalınlığında. Obur maşallah. Anker’de ise sabit bir çıkıştan ziyade akıllı çıkış (Power IQ) teknolojisi var ve maksimum çıkışı 5V/3A. Şöyle bir ibare var:

quote:

Power IQ, bağlı cihazı otomatik olarak tespit ederek, tüm cihazlara optimum seviyede yüksek hızda şarj sağlayabilir. Apple iPhone, iPad ve Android telefonları, fotoğraf makineleri, konsolları ve daha fazlasını şarj edebilir.

Bu da görseli.

DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!!

Benim endişem pil değiştiğinde bu PowerIQ denen şey pil kapasitesine bakıp “haa bu pil 2200 mAh imiş” deyip 2A ya da 3A basıp da pilimi öldürmesin. Doğru bir algılama için MFi standardı olan kablolar ile şarj edin diyordu. Zaten MFi standardında olmayan hiçbir kabloyu kullanmam. Tabi pil orjinal olmadığı için bu zımbırtı kalkıp fazla fazla amper basmasın. Tek korkum bu. Bir de bunun ince kasalı ve Power IQ 2.0 versiyonu çıkmış. Diğeri daha eski yazılım içeren ile versiyonu. Yeni versiyonun fiyatı bir hayli uçuk ama taşınabilirlik konusunda bariz şekilde daha iyi olduğu için fiyatın benim nazarımda çok da önemi yok.

Sizce hangisini alayım? TP-Link mi Anker mi ya da diğerlerinden biri mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Xiaomi 10000 lik candır

• Eklemeyi unuttum.

Anker’in incelemesi. 20000mAh versiyonu incelenmiş. Power IQ teknolojisine değinilmiş.

Bu da TP-Link’in incelemesi.

Anker’in ince kasalısı 210 lira. TP-Link ise 80 ve çok daha ekonomik. Tek eksisi kalınlığı ve taşınabilirlik konusunda yaratacağı sıkıntı. Anker’in orjinal Apple lisanslı kablolar da ürettiği için sıkıntı çıkaracağını sanmam da ince detaylara dikkat ediyorum işte.

Xiaomi zaten mevcut hocam var. Ama pilin uzun vadede ömrünü kısaltacak. 5V/2.1A çıkış var.

DEJİ İLE İOS11 - 7 SAAT 45DK KULLANIM!!

Sürekli 2.1 vermiyor :) cihaza göre amper veriyor. Bende kullanıyorum ölçüm cihazımda mevcut

Valla iyiki sormuşum. Böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Maden ölçtünüz sorayım bari 6s’ye kaç amper veriyor hocam?

1.2 amperi geçmiyor cihaz. Sıkıntı yaratacak bir durum yok yani :)

Teşekkürler olası bir powerbank masrafından kurtulmuş oldum. Bu bilgiler ışığında ben de ufak bir bilgi vereyim.

Kullandığım powerbank Xiaomi 10000mAh ilk versiyon. Yani kalın kasalı olanı. İki adet hızlı şarj cihazım var. Biri Sony CP-AD2 (5V/2.1A), diğeri Apple 12 W (5.2V/2.4A). Her ikisiyle de tamamen boşalan powerbanki sıfırdan şarj ettim. Sony adaptör yaklaşık olarak 455 dakikada (7 saat 35 dakika) şarj etti. Apple adaptör ise yaklaşık 350 dakikada (5 saat 50 dakika) şarj etti. Arada 105 dakikalık fark var. İki saate yakın bir fark. Bu powerbankin maksimum en kısa şarj olduğu süre bu. Daha erken bir süre elde edilmiyor. 1-2 dakikalık farklar oluyor ama ortalama bu.

Bende de aynı versiyon var, şarj süresi olarak kaliteli bir kablo ise 4-4.5 saatte tam şarj edebiliyorum. Kablo 2 amper veremiyorsa bahsettiğiniz gibi kalıyor. 1.5 amper üzerine çıkaıyor olma ihtimali yüksek kablonuzun.

Yurtdışından kaliteli kablo edinin ve farkı görün.

İlginç. Ben bu süreleri powerbankin kendi orjinal kablosuyla aldım. Sony adaptörün yanında gelen oldukça kalın ve sert bir kablo var. Yüksek akımları taşıyabilecek yapıda gibi. Onunla hiç denemedim. Bitirip deneyeceğim. 4.5 saat gibi bir süre çok çok iyi.

Kablonun kalınlığından ziyade iç yapısı önemli. Slinkin bir kablosu vardı zamanında almıştım. O dönem bakmadıpım yer kalmadı ttec vs hiçbirinde o değerleri alamamıştım. Sonra o kabloyu bir arkadaşıma verdim hala kullanıyor :) dışarıdan görüntüsü sıradan ve ince bile sayılabilecek kabloydu

Bu kabloyu nereden bulabiliriz acaba? Araştırdım ama hangi kablolarda yüksek akım iletme özelliği var çözemedim. Daha doğrusu böyle bir ibare bulamadım. Sizin kullandığınız cihaz 6s mi 6s plus mı hocam? Bir de Deji’yi sıfırdan şarj etme durumunuz oldu mu ve tam şarj ne kadar sürdü?

Benim cihazım 6s plus. Ortalama olarak 3.5-4 saatte şarj oluyor cihaz. 3300 lük batarya olduğu için normal bir süre.

Kablo için amper değerleri yazıyor iyi markalarda. Aliexpresste vs daha kolay bulunur

Bu hesaba göre 2200’lük batarya da ortalama 2 saat 20 dakika ila 2 saat 40 dakika arası dolar gibi görünüyor. Ben de ölçüm yapacağım. Amper ölçüm cihazını telefon şarj olduğu sırada microUSB girişine takmak gerek sanırım. 6s plus 1.2A ile şarj oluyorsa benimki de ya aynı ya da daha düşüktür. Belki sizinkinin pil kapasitesi yüksek olduğu için ufak bir tolerans tanınmış olabilir. Gidip bir yerden amper ölçüm cihazı alacağım.

Ben amazon'dan bu ürünü aldım. 3 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum. SmartID Technology gerçekden işe yarıyor. Hatta ve hatta 6s plus ilk çıktığında telefonu bu şarj aleti ile sarj ettim kendi 1A'lik sarj aletini hiç kullanmadım. Öylece kutusunda duruyor. İnanmazsınız bataryamı daha yeni değiştirdim. O kadar fark oluyor.

You purchased this item on December 19, 2015.

www.amazon.com
    Amazon.com: iClever BoostCube 2nd Generation 24W Dual USB Wall Charger with SmartID Technology, Foldable Plug, Travel Power Adapter for iPhone Xs/XS Max/XR/X/8 Plus/8/7 Plus/7/6S/6 Plus, iPad Pro Air/Mini and Other Tablet
    https://www.amazon.com/gp/product/B00QTE09SY/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.