Şimdi Ara

DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar .. Öncelikle cevaplayan herkeze teşekkür ediyorum şimdiden.

Üretimini yaptığımızİç Mekan & Dış mekanda kullanılan doğal taşların katolog ve internet sitem için resimlerini çekmek istiyorum . Ve ofise Çok prof olmayan küçük bir stüdyo düzeneği kurmak istiyorum .
    Elimde Canon EOS 600 D Body ve IFS 17-55 mm lens var . Biraz photoshop bilgim var sizlerinde desteği ile bu işi çözebileceğimi düşünüyorum.

ÖNEMLİ OLAN
    1-DOĞAL TAŞIN RENGİNİ OLABİLDİĞİNCE GERÇEK DEĞERLERLE DİJİTAL ORTAMA AKTARMAK
    2-DOKUSUNDAN KAYNAKLANAN GÖLGELEMELERİ ALABİLMEK bir resimle ne istediğimi net bi şekilde anlatıcam. (Işık kaynağı olarak ne kullanmalıyım
    3-Keskinlik
    4-TAM KARŞIDAN PARALEL AÇISINI YAKALAMAK

Böyle bi düzen kurmamın sebebi sürekli değiştirdiğimiz modelleri hemen hemen hergün sitelerden satışa sunuyorum.Milletle uğraşmaktan sıkıldım geldi gelmedi oldu olmadı vs.

ULAŞMAK İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜ

şimdiden teşekkür ediyorum .

Web tasarım,grafik bilgisi olan yaratıcı reklam sözleri yazabilecek internet sitelerindeki ilanların takibini yapabilecek çalışma arkadaşı arıyorum bu arada .İlgilenenler yazabilirler.
     DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM

• çekim düzeneğine ve ulaşmak istediğin sonuca bakınca 1 yada 2 tane remote olarak patlayabilen flaş ünitesine ve yansıtıcılara ihtiyacın olacak gibi.

örnek olarak gösterdiğin karede, hafif sol üstten gelen bir ışık var, gölgelerin çok sert olmaması bir de dolgu ışığı var diye düşündürttü beni.
  • Çeşitli denemeler sonucu en güzel aldığım sonuç gün ışığı oldu direkt güneş ışığı yani yeterince tatmin etti. Şimdi beni zorlayan objeyi eğim olmadan 180 derece karşıdan çekmek doğal taşı yere koyup tripodun başını yeremi eğsem yoksa düzenekteki gibi tutup ayarlamasınımı yapsam ? Yere koyup gün ışığını kullandığım kare bir sorum daha bunların dekopesi en kolay yöntemi söyleyebilirmisiniz? Fon photoshop kısayolu ayarı vs. Umarım derdimi anlatabiliyorumdur. Yorum ve yardımlarınız için teşekkürler.

• Tam karşıdan 1 e 1 ölçülerinde resim çekmek istememin nedeni gerektiğinde bunları dijital ortamdada yan yana getirip birleştirebilmek gerçekteki gibi.
  • Guzel profosyonel bir tarayici alin, hem cok daha yuksek cozunurluk hem cok daha iyi kalite elde edersiniz hem de ugrastirmaz bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogaltascim

Çeşitli denemeler sonucu en güzel aldığım sonuç gün ışığı oldu direkt güneş ışığı yani yeterince tatmin etti. Şimdi beni zorlayan objeyi eğim olmadan 180 derece karşıdan çekmek doğal taşı yere koyup tripodun başını yeremi eğsem yoksa düzenekteki gibi tutup ayarlamasınımı yapsam ? Yere koyup gün ışığını kullandığım kare bir sorum daha bunların dekopesi en kolay yöntemi söyleyebilirmisiniz? Fon photoshop kısayolu ayarı vs. Umarım derdimi anlatabiliyorumdur. Yorum ve yardımlarınız için teşekkürler.

Flcikr'dan falan (boyut sınırlaması olmadığı için, exif bilgilerini de görebileceğimiz için) bir hesap alıp çektiğiniz 2-3 fotoyu oraya yükleyip link verebilir misiniz ? Son eklediğiniz fotoğraf o çözünürlüğe göre ciddi oranda net değil. Bir de çekim düzeneğini de görünce, hani o mesafeden bu fotoğraf nasıl çıkmış merak ettim. Çok bildiğimi söyleyemem ama belki ufak da olsa yardımım olabilir, umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Nisan 2014; 0:41:42 >

• Resimdeki fotonun orjinal hali. Ürünü yere koyup tripodun kafasını yere eğerek çektim. Birde sormak istediğim konu (doğrumu yapıyorum yanlışmı bilemedim ) resimleri internet ortamına kolay aktarabilmek için S2 kalitesinde çekiyorum 1920X1280 px.
    18MP 5184 x 3456 çözünürlüğe kadar çekebiliyor makine.bütün resimleri bu kalitede çekip siteye yüklesem sanırım bi daha girilmez o siteye.
    https://www.flickr.com/photos/124106576@N06/14046098912/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki web siteye yüklenecek resim boyutunun en ideali ne olmalı. Çözünürlüğüde bozmadan.
    Yapmam gereken
    1- Ürün resmini çekmek=Hangi kalitede ?
    2-Photoshopta dekupe edip Resmin web e yüklenicek boyutunu ayarlamak = Hangi ölçülerde? Kaydederken hangi format ile? Mb si maksimum kaç olmalı?
    https://www.flickr.com/photos/124106576@N06/14049890154/

• çekim yaparken sanki geniş açıda çekmişsiniz. zum yaparak çekin daha iyi olur. çeki myaparken en yüksek kalitede çekin. kaydederken dosya menüsünden "web için kaydet" kullanarak kaydedin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogaltascim

Resimdeki fotonun orjinal hali. Ürünü yere koyup tripodun kafasını yere eğerek çektim. Birde sormak istediğim konu (doğrumu yapıyorum yanlışmı bilemedim ) resimleri internet ortamına kolay aktarabilmek için S2 kalitesinde çekiyorum 1920X1280 px.
    18MP 5184 x 3456 çözünürlüğe kadar çekebiliyor makine.bütün resimleri bu kalitede çekip siteye yüklesem sanırım bi daha girilmez o siteye.

Çekim sonrası photoshop işlemi yapacağınız için çekimi makinanın en yüksek çözünürlüğünde ve RAW+JPEG çekin. 1920x1080 pixel fotonun ortasında minicik duran bu ürün fotosunun gereksiz alanını kesip atsam ortada işlenecek çözünürlükte fotoğraf kalmaz bile !.. O ise max çözünürlükte olsa bu foto kenarları kesip atsak bile bize kalacak olan ürün fotosu 6-8 mp. olsa yeterince detay içerir, photoshop ile işlenirken de göze batan aşırı bir işlemden geçmiş görünümü olmaz. Her işlem bittiğinde kullanılacak fotoğraf ufaltılır, o işin en kolay noktası. Fakat elde ufacık 1 mp. cep tel fotosu gibi foto olunca neyleyelim ?

Hem bir çok sitede ürünü satan müşterisine detay göstermek istiyor ise ürün sayfasına direk 8-10 mp. fotoyu koymaz ama link koyar, büyük boyda detaylı görmek isteyen oraya tıklar ve bakar. Site de hiç kasmaz.

Ürünlere tek yönden gelen ışık olmasını ve bu sebeple bir yana gölge düşer iken bir yanlarının da aşırı parlak olmasını önlemek için süper basit bir önerim de olacak. Işık yansıtıcıları yapın. Mesela koli kutularına şu alüminyum folyolardan alıp bir yüzüne yapıştırın. Bir nevi ayna yapın yani. Işık soldan geliyor ise ürünün sağ yanına da bu yaptığınız yansıtıcı aynayı koyun. Etkisini ve hangi açıda durması gerektiğini zaten gözlemleyerek yapabileceksiniz. Hatta bu yansıtıcılardan 2-3 tane hazırlayıp uygun açı ile uygun cepheye koyabilirsiniz. Bunları hazırlamak da sanırım 15-20 dakikanızı alır en çok. Nasıl bir etki elde edebileceğinize dair benim evde 2 dakikada yaptığım pizza kutusundan imal çöpe gitmeden önce yapıp-fotoladığım bir örneği de göstereyim...

40x40 cm. falan sanırım bu kutu. Bu kadarlık bir yansıtıcının objeye, ışığa, gölgelere yaptığı etkiyi görebiliyorsunuzdur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Mayıs 2014; 22:04:15 >

• dogaltascim D kullanıcısına yanıt
    aslında objeler büyük değil bir lightbox işinizi görür diye düşünüyorum hem yumuşak hemde istediğiniz yönde istediğiniz kadar ışık elde edersiniz diğer türlü çok maliyetli olur paraflaşlar reflektörler softboxlar yani pro stüdyo gerekli ha keza ürün çekimi yapan yerler var ama ciddi maliyetli o yüzden en makulu lightbox evde kendiniz bile yapabilrisiniz bir sürü yapım videosu var youtubede ben 3 tane yaptım kendime
  • Çok teşekkür ederim cevaplar için. Biraz geç yazabildim malesef. Önerilerinizi dikkate alarak çözdüm ışık işini çok teşekür ederim .Şimdi asıl takıldığım konu makinanın renk ayarı. Doğal taşların renklerini 1.e1 yakalamak için nasıl bir yol izlerim_? Mesela resimlerde görüldüğü gibi 800x800 ölçülerde netlik az gibi geliyor acaba göz aşinalığı olduğu içinmi öyle geliyor anlayamadım. Sizce varmıdır bir problem?
     DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM

• quote:

Orijinalden alıntı: ozima

aslında objeler büyük değil bir lightbox işinizi görür diye düşünüyorum hem yumuşak hemde istediğiniz yönde istediğiniz kadar ışık elde edersiniz diğer türlü çok maliyetli olur paraflaşlar reflektörler softboxlar yani pro stüdyo gerekli ha keza ürün çekimi yapan yerler var ama ciddi maliyetli o yüzden en makulu lightbox evde kendiniz bile yapabilrisiniz bir sürü yapım videosu var youtubede ben 3 tane yaptım kendime

Mantıken de gördüğüm örneklerinizden de bana göre de daha net olabilmeli gibi geliyor. 18 mp. bir fotoğrafı yaklaşık 18 katı ufaltınca çok ama çok daha net görünür teknik olarak. Sizin bu fotoğrafları ne şekilde bu boyuta düşürdüğünüzü, yaptığınız işlemleri bilemiyoruz. Yukarılarda da yazdığım gibi, şu fotoğrafların işlenmemiş, makinadan çıktığı gibi 18mp. boyutundaki hallerini flickr'a hesap açıp koysanız. 3-4 tanesini, çok değil. Bir de ben deneyip 800x800'de aynı sonuca mı ulaşırım görmek isterdim.1 ve 2'inci fotolar gayet iyi, sonuncusu daha iyi olabilirmiş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Ağustos 2014; 15:23:49 >

• İşlemi şöyle anlatayım. Çekmiş olduğum resmi photoshopta dekupe ediyorum sonra 800 x 800 açmış olduğum photohsop ekranının içine atıp kaydediyorum
     DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM DEKORASYON İÇİN KULLANILAN DOĞAL TAŞLARIN ÇEKİMİ YARDIM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.