Şimdi Ara

dekoratif duvar paneli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. uzun zamandır aklımda olan, ama hayata geçiremediğim bir düşüncemle ilgili görüşlenizi merak ediyorum. oturduğum binanın dışında drenaj yok ve benim de yaşam yerim mâlesef ters dubleks bir daire.

geçen sene iç mantolama yaptım, ancak bu sene eskiye nazaran az da olsa rutubet sorunu yaşadım. alt kattaki parkeleri söküp yerlere fayans döşedim. kötü durmadı. bazı duvar cephelerine de fayans döşedim ve bu sene başımı ağrıtmayan kısımlar oralar oldu.

bir süredir takip ettiğim evim şahane tarzı programlarda evin rutubetli kısımlarını alçıpanla kapladıklarını gördüm ve şaşırsam da, "ben neden yapmayayım ki?" gibi bir düşünceye düçar oldum )).

durumumu özetledikten sonra gelelim asıl sormak istediğime. bildiğimiz üzere alçı ve türevleri suyu ya da nemi gördüklerinde çözünürler. bu sebeple alçıdan yana pek sıcak değilim. özellikle alt katta yaptığım beton sıvaların uzun süre kurumaması sebebiyle aklıma alçıpan tarzı beton kalıplar neden hazırlamayayım ki? gibi bir düşünce geldi. şöyle ki, ilk aşamada evdeki yaklaşık 30x30 çapındaki plastik kullan at yemek kaplarına önceden hazırladığım beton harcını yaklaşık 3cm kalınlıkta doldurup bunları kurutayım. kuruyan kalıpları da poliüretan köpükle duvara monte edeyim. ayrıca plastik kapların altında kabartılar olduğu için duvarada taş desen bir görüntü oluşmasını da sağlarım diye düşünüyorum.

İkinci fikrim ise, hazırladığım sıvı harcı izocamla özdeşleştirerek kurutup o haliyle beton panel gibi uygulamak geçiyor içimden. bunun da duvara montajını poliüretanla yapmak niyetindeyim.

bu konuda özellikle konunun ustası arkadaşlardan samimi fikirlerini bekliyorum. Sürçü lisan ettiysem affola!

• fernanzo F kullanıcısına yanıt
    ev seninmi kiramı ona göre fikir vericem :=)
  • ailemin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.