Şimdi Ara

El aletleri tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir konuda tavsiye isteyecektim sizlerden. Malum ev ortamında illa bir tamir tadilat gerektiğinde tornavida dan tutunda anahtarına kadar her türlü malzeme gerekiyor. Bendede bu malzemelerden parça parça var yok desek yeridir gerçi. Ev ortamında ihtiyacımı karşılayacak el aletlerini nasıl temin edebilirim en uygun şekilde ? Hangi aletleri almam gerekir ? Gerçi hangi aletin ne zaman lazım olacağı belli olmuyor.

• 1- Darbeli tercihen Bosch marka darbeli matkap.
    2- Kaliteli matkap delme uçları seti, ihtiyaca göre özel uçlar alınabilir, kesme, kırma vs için.
    3- Şarzlı matkap-tornavida, iki bataryalı olması iyi olur. Bosch yada black decker tercihen
    3- Cırcır tornavida seti, tercihen bosch kalın kumaş kılıfta olanlar çok kullanışlı, burdaki tornavida uçlarını şarzlı tornavida ile de kullanabilirsiniz.
    4- Pense , çekiç, kargaburun, ingiliz anahtarı, el testeresi, balta, kerpeden, maket bıçağı gibi manuel aletler.
    5- Kaliteli ve çok çeşitli vida-dübel-çivi seti.
    6- Büyük boy ve orta boy kontrol kalemi
    7- 5 metrelik uzatma kablosu
    8- Metalik mezro (5m)
    9- Kaliteli yapıştırıcı, silikon ve sıkma aleti, çift taraflı bant, izole tamir bantı
    10- Elektrikli silikon yapıştırıcı ve çok sayıda uç. Tercihen dremel marka.
    11- Kaliteli Lokma takımı, lavabo musluk söküm takımı için kovan uç,
    12- Kaliteli Tornavida takımı.
    13- Anahtar ve alyan seti
    14- Su terazisi
    15- Sıcak hava tabancası
    16- Yedek civata, somun, conta, kablo vs.
    17- 1 kg lık beyaz çimento ve alçı. ( herzaman lazım olur :)

Aklıma gelenler bunlar, ben yıllardır bunları internetten temin ettim, eksildikçe veya bozuldukça-kayboldukça da internetten temin ediyorum. Aldığım markalar büyük oranda Bosch - Black Decker - Makita - İzeltaş gibi kendini ispatlamış markalar. Ucuz olanlarda denedim ama tecrübeyle sabittir kalite herzaman kalitedir. Yapacağın işe duruma göre ihtiyaçlar değişir, yukardakiler genelde her ortam ve durumda elinden geliyorsa seni kurtarır.

Evde musluk değiştirmeden avize takmaya, korniş montajından mobilya montajına, ahşap veya demir kesiminden duvar delmeye kadar birçok işi kendim yaptım bunlarla...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dünyanın En İyi El Aletleri Markaları: İhtiyaçların için En Uygun Seçim

El aletleri, çeşitli ev iyileştirme ve onarım projelerinde hayati bir rol oynar. İster profesyonel bir müteahhit olun, ister kendin yap meraklısı, elinizin altında kaliteli el aletlerine sahip olmak çok önemlidir. Piyasada çok sayıda el aletleri markası mevcutken, en iyi markaları seçmek kafanızı karıştırabilir. Bu rehber, dünyanın en iyi el aletleri markalarını belirlemenize ve ihtiyaçlarınız için en uygun seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

En İyi El Aletleri Markası Seçmenin Önemi

Kaliteli el aletleri, işleri daha verimli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeni sağlar. Daha uzun süre dayanırlar, daha iyi sonuçlar verirler ve işyerinde kazaları azaltmaya yardımcı olurlar. Dünyanın en iyi el aletleri markaları, üstün işçilik, dayanıklı malzemeler ve yenilikçi özellikler sunarak paralarının karşılığını fazlasıyla verirler.

Dünyanın En İyi El Aletleri Markaları

• Craftsman: Profesyoneller ve ev sahipleri için yüksek kaliteli el aletleri sunan lider bir marka.
    • DeWalt: Dayanıklı ve güvenilir güç aletleri ve el aletleri ile tanınır.
    • Milwaukee: İnşaat endüstrisinde profesyoneller için tasarlanmış üst düzey el aletleri üretir.
    • Ridgid: Sağlam ve uzun ömürlü el aletleri ile ünlüdür, ömür boyu garanti sunar.
    • Makita: Yenilikçi ve yüksek performanslı el aletleri konusunda uzmanlaşmıştır.
    • Bosch: Elektrikli el aletleri ve aksesuarları alanında lider bir markadır.
    • Stanley: El aletleri, depolama çözümleri ve diğer inşaat malzemelerinde geniş bir yelpazeye sahiptir.
    • Knipex: Penseler, kesiciler ve diğer özel el aletleri konusunda uzmandır.

En İyi Anahtar Takımı Markası

• Facom: Yüksek kaliteli anahtar takımları ve diğer el aletleri üreten bir Fransız markası.
    • Snap-on: Profesyoneller için tasarlanmış üst düzey anahtarlar ve diğer el aletleri ile bilinir.

En İyi Tornavida Markası

• Wera: Alman yapımı tornavidalarla ünlüdür ve üstün kalite ve ergonomi sunar.
    • Wiha: İnovasyon odaklı, yüksek performanslı tornavidalar üretir.

Yukarıda belirtilen markaların yanı sıra, Magnusson da kaliteli el aletleri sunan saygın bir markadır. Ancak, dünyanın en iyi el aletleri markaları arasında yer alıp almadığı konusunda net bir fikir birliği yoktur.

İhtiyaçların için en iyi el aletleri markasını seçerken, işin niteliği, bütçen ve kişisel tercihlerin gibi faktörleri göz önünde bulundurman önemlidir. Dünyanın en iyi el aletleri markalarından birini seçerek projelerini güvenle ve verimlilikle tamamlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hepsini Hb, yada n11 den sipariş verin bence. Öncelikle tornavida takımı, pense, çekiç. Bunlar en basitleri daha sonra, matkap ve uç takımı. Yapacağınız tadilata göre şekillenecektir. Birde alet çantası olmazsa olmaz. Vida ve dübel bunlar en basit be olmazsa olmaz gereçler ama kişiye göre değişkenlik gösterebilir.
  • 1- Darbeli tercihen Bosch marka darbeli matkap.
    2- Kaliteli matkap delme uçları seti, ihtiyaca göre özel uçlar alınabilir, kesme, kırma vs için.
    3- Şarzlı matkap-tornavida, iki bataryalı olması iyi olur. Bosch yada black decker tercihen
    3- Cırcır tornavida seti, tercihen bosch kalın kumaş kılıfta olanlar çok kullanışlı, burdaki tornavida uçlarını şarzlı tornavida ile de kullanabilirsiniz.
    4- Pense , çekiç, kargaburun, ingiliz anahtarı, el testeresi, balta, kerpeden, maket bıçağı gibi manuel aletler.
    5- Kaliteli ve çok çeşitli vida-dübel-çivi seti.
    6- Büyük boy ve orta boy kontrol kalemi
    7- 5 metrelik uzatma kablosu
    8- Metalik mezro (5m)
    9- Kaliteli yapıştırıcı, silikon ve sıkma aleti, çift taraflı bant, izole tamir bantı
    10- Elektrikli silikon yapıştırıcı ve çok sayıda uç. Tercihen dremel marka.
    11- Kaliteli Lokma takımı, lavabo musluk söküm takımı için kovan uç,
    12- Kaliteli Tornavida takımı.
    13- Anahtar ve alyan seti
    14- Su terazisi
    15- Sıcak hava tabancası
    16- Yedek civata, somun, conta, kablo vs.
    17- 1 kg lık beyaz çimento ve alçı. ( herzaman lazım olur :)

Aklıma gelenler bunlar, ben yıllardır bunları internetten temin ettim, eksildikçe veya bozuldukça-kayboldukça da internetten temin ediyorum. Aldığım markalar büyük oranda Bosch - Black Decker - Makita - İzeltaş gibi kendini ispatlamış markalar. Ucuz olanlarda denedim ama tecrübeyle sabittir kalite herzaman kalitedir. Yapacağın işe duruma göre ihtiyaçlar değişir, yukardakiler genelde her ortam ve durumda elinden geliyorsa seni kurtarır.

Evde musluk değiştirmeden avize takmaya, korniş montajından mobilya montajına, ahşap veya demir kesiminden duvar delmeye kadar birçok işi kendim yaptım bunlarla...

• Toptan alma, lazım oldukça al. Tornavida yıldız-düz, çekiç, keser, pense, boru anahtarı. Balta, kontrol kalemi şart
  • avanoss kullanıcısına yanıt
    Tornavida için hangi markayı önerirsin? İnternetten aldıysan ve memnunsan paylaşabilir misin ben de almayı düşünüyorum ama sağlam olsun istiyorum. Hem laptop hem de ev işlerinde kullanacağım komple bir takım oluşturmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.meyveci

Tornavida için hangi markayı önerirsin? İnternetten aldıysan ve memnunsan paylaşabilir misin ben de almayı düşünüyorum ama sağlam olsun istiyorum. Hem laptop hem de ev işlerinde kullanacağım komple bir takım oluşturmak istiyorum.
    1-) işe bir adet elektrikli/akülü vidalama aleti almayla başlayın. çok kullanmıyorsanız ucuzundan alın. bende bavaria marka bcd 4.8v olanı var 2018 den beri kullanıyorum. o zaman 36 tl ye almıştım. bu alet çok güçlü bir alet değil. zaten 4.8v. ancak internetten alacağınız demonte ürünleri kurmaya evde bir iki vidalama yapmaya yetiyor bu tarz bir ürün. güçlü istiyorsanız 12v 18v 20v olan bir ürün alınız.

akülü vidalama aldıktan sonra ucuz aldıysanız yanında gelen uçları atın hemen çünkü vidalara zarar veriyor yalama vs yapıyorlar. atın atın beklemeyin.
    2-) gerçekten kaliteli uçlar alınız. mesela izeltaş marka olabilir izeltaş 4800 yazarsanız görürsünüz. ceta markadan da memnun kalıyorlar sanırım. (uç vidalama cihazından daha önemlidir.)
    ya da bosch marka 100 tl civarı cırcırlı bir set var onu alan. elinizde cırcırlı bir tornavida olur hemde uçlarını kullanırsınız. ( bu daha tercih edilesi bir seçenek)(bende hitachi marka 60 70 uçlu bir şey var cırcırlı alırdım ama)

3-) vidalamayı tamamladıktan sonra delme için en az 700w gücünde kablolu bir darbeli matkap alın. 17 haziran 2020 de black decker marka ürün n11 de saat 11 de 199 tl olmuştu. ( bende "aeg sbe 705 re" var)
    4-) darbeli matkap için yine kaliteli uç olmazsa olmaz. ( bosch un hepsi bir arada seti var tahta demir beton için. hatta hem vidalama hem delme hem lokma seti vardı. paraya bir kere kıyın alın. ben bugün alsam bu şekilde yapardımç)

5-) kargaburun pense yan keski alınmalı - izeltaş elta serisi tavsiye ederim
    6-) alyan takımı ( orta fiyat )
    7-) çekiç ( gramı yüksek olsun 200 400 gr vs)
    8-) ingiliz anahtarı ( çift ağızlı aldım neredeyse her numara olan takım halinde - izaltaş olabilir markası )
    bunlar temel şeyler.
    ayrıca ileride su terazisi alırsınız ben kablo soyucu aldım elektrik işleri için. kontrol kalemi aldım. ucuzları hemen kırıldı 7 8 tl lik yeterli.
    9-) yakında hobi için gravür set düşünüyorum.
    10-) alet çantası olmasa da tilki kuyruğu aldım max extra marka kurban için ve ağaç budama için ( daha deneyimleyemedim gücünü. o yüzden tavsiye niteliğinde görmeyin. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifa51 -- 18 Haziran 2020; 19:35:49 >

• m.meyveci M kullanıcısına yanıt
    Bunu soran kişi bu işten para kazanan bir profesyonel olsaydı, elektrikli aletlerde, festool, bosch, makita, dewalt, milwaukee, aeg, hitachi, hilti den başkası kurtarmaz derdim.

Mekanik aletlerde lokma takımı anahtar falan en iyisi SNA EUROPE şirket grubudur Snap-On, Bahco, Williams bunlar marka değeri yüksek fiyat olarakta tuzludur yine en kaliteli ve yüksek fiyatlı Gedore, Hazet, Beta yerli olarak İzeltaş, Ceta Form, Altaş kaliteli ve uygun fiyatlıdır.

Pense grubunda, knepix,gedore, milwaukee, nws, felo rakipsiz.

Tornavida gurubunda bana göre iki alman firması rakipsiz bunlar dünyanın en iyi tornavidalarını üretirler ve yalnizca profesyonel kullanıcılar için tornavida üretirler, iki alman firması: WERA ve WİHA

Testere ve kesici bıçaklarda bahco rakipsiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.