Şimdi Ara

Deldirilen Kulak Ne Zaman İyileşir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazın kulağımı deldirmiştim 2 ay boyunca hiç çıkarmadım bir kere elim çarptı ve yaklaşık 1 aydır kulağımda iltihap tarzında bir şişlik oluştu, bu sabah küpeyi çıkardım ve akşama kadar takmadım, kulağıma baktığımda delik kapanmıştı küpeyi takmak istediğimde yarıya kadar girdi acıdı ve kanadı kulağımda hala bir şişlik var acaba ne zaman düzelir? Delik bir günde kapanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quake- -- 16 Eylül 2013; 21:50:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deldirilen Kulak Ne Zaman İyileşir?

Kulak deldirmek, kulak memesine küpe takmak için küçük bir delik açan yaygın bir piercing türüdür. Kulak deldirme işlemi genellikle güvenli olsa da, bazen kanama ve rahatsızlık gibi yan etkilere neden olabilir.

Kulak deldirdikten sonra kanama genellikle hafiftir ve kısa sürede durur. Ancak, bazı kişiler daha uzun süre kanama yaşayabilirler. Kulak deliği kanaması genellikle delme işlemi sırasında veya sonrasında oluşan küçük bir hasardan kaynaklanır.

Kulak deldirme ne zaman iyileşir sorusunun cevabı kişiden kişiye değişse de, genel olarak iyileşme süreci birkaç hafta sürer. İyileşme süresi, delme yöntemine, kulak memesinin kalınlığına ve kişinin genel sağlığına bağlı olarak değişebilir.

Kulak deldirme işleminin ardından kulak deliğinin bakımı çok önemlidir. Enfeksiyonu önlemek için deliği düzenli olarak temizlemeli ve takılan küpeyi hareket ettirmelisiniz. Ayrıca, iyileşme süreci boyunca havuz veya deniz gibi su kaynaklarından kaçınmalısınız.

Eğer kulak deldirdikten sonra kanama şiddetliyse, iyileşmiyor veya enfeksiyon belirtileri görüyorsanız, derhal bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Quake- kullanıcısına yanıt
    Dostum benimde ilk ilaçlı küpem 2 ay durmuştu, elin çarpınca acır. İltihap kapmasının sebebi sağlıklı bir ilaçlı küpe olmamasıyla açıklayabilirim ya da çok sert vurdun, yara yaptın. Ama küpe takarken iltihaptan dolayı kanama, sızlama gibi durumlar oluyor. O delik 1 günde kapanmaz. İlk küpe taktığımda benim de deliğim kapanmış gibi olmuştu, kanamıştı ama takınca geçti. Kız kardeşin falan varsa onlar anlar bu işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insunwetrust -- 16 Eylül 2013; 21:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insunwetrust

Dostum benimde ilk ilaçlı küpem 2 ay durmuştu, elin çarpınca acır. İltihap kapmasının sebebi sağlıklı bir ilaçlı küpe olmamasıyla açıklayabilirim ya da çok sert vurdun, yara yaptın. Ama küpe takarken iltihaptan dolayı kanama, sızlama gibi durumlar oluyor. O delik 1 günde kapanmaz. İlk küpe taktığımda benim de deliğim kapanmış gibi olmuştu, kanamıştı ama takınca geçti. Kız kardeşin falan varsa onlar anlar bu işten.

yok çok sert vurmadım ama küpenin sterilize bir küpe olduğundan emin değilim büyük ihtimalle ondan oldu
  • Quake- kullanıcısına yanıt
    Benim kulak deliğim kapanmıştı. Geçenlerde deldirip bugün değiştirdim halka taktım yine. 2 saat oldu. Şu an kulağımın çevresi yara gibi duruyor. İşi bilen birine deldirmek lazım kulağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insunwetrust -- 16 Eylül 2013; 22:05:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quake-

Arkadaşlar yazın kulağımı deldirmiştim 2 ay boyunca hiç çıkarmadım bir kere elim çarptı ve yaklaşık 1 aydır kulağımda iltihap tarzında bir şişlik oluştu, bu sabah küpeyi çıkardım ve akşama kadar takmadım, kulağıma baktığımda delik kapanmıştı küpeyi takmak istediğimde yarıya kadar girdi acıdı ve kanadı kulağımda hala bir şişlik var acaba ne zaman düzelir? Delik bir günde kapanır mı?

Klinik bir durum olabilir en yakin saglik merkezine gitmenizi oneririm kulak memesi etrafsal graftes bir yapiya sahiptir ve genelde iyilesim suresi hucrelerin ve dokunun yapisina gore 17 gun surmektedir sizinkinin 1 ay oldugunu gormekteyim kanamaya bagli iltihaplanma olabilir doktora gorunmenizde fayda var.

Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, eğer devam ederse gitmeyi düşünüyorum

@insunwetrust Katılıyorum güvenilir bir yerde deldirmek en iyisi, benimde kulağımda sertlik oluştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quake- -- 16 Eylül 2013; 22:18:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.