Şimdi Ara

delete

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyky -- 21 Aralık 2012; 15:20:29 >

• yurtdışından ntsc makina alıp oyun problemi ekran problemi çevirici problemi gibi dertler yaşayacağına burdan bitane pal makina al birçok mağaza 500liraya satıyor
  • NTSC ve PAL bölge isimleridir.NTSC amerika ve japonya'da. PAL ise avrupa ve avustralya desteklenir. Yeni nesil TV'ler her iki bölgeyide destekler. Fakat Türkiye'de NTSC oyunlarını bulmada sıkıntı çekersin tercihim PAL alman yönünde.

Grafik seviyesi PS2'nin üstünde. PS3 ve XBOX360'ın altında. Eğer tercihin grafikse başka konsollara yönel çünkü Wii'nin amacı grafik sunmak değil.

Çoğu oyunda Online destek var. Herhangi bir ücret vermekte gerekmiyor. Fakat Online sisteminde bazen sorunlar oluyor. Nintendo en baştan kötü bir Online sistemi tercih etmiş. Ama yinede kullanılıyor.

Wii kontrol olarak en çeşitli konsoldur.

Wii-Mote (Kumanda): Bununla basit tarzda hareket ettirerek oyun oynanıyor. Tenis gibi golf gibi ama tam 3 boyutlu hareket vermiyor. Ayrıca üzerinde tuşlar olduğu için bazı oyunlarda klasik gamepad gibi yan çevirilerek oynanıyor.

Motion Plus: bu wii kumandasının altına takılan küçük bir aparat. tam olarak 3 boyutlu hareket sağlıyor. Ama desteklenen oyunlar 10- 15 civarında şimdilik.

Nunchuck: Bu Wii mote ve Motion Plus altına takılabiliyor. elimizdeki kumandayı tenis veya başka bir oyun oynarken karakteri hareket ettirmek için kullanıyor üzerinde ufak joystick ve 2 tuş var.

Classic Controller ve Classic Controller Pro: Bu alıştığımız tarzda bir gamepad. 2 si arasındaki fark sadece şekli.

Wii balance board: Bu alet yere konuluyor. senin ağırlığını algılıyor desem yalan olmaz. Farklı oyunlarda farklı işlevleri var. Bazı oyunlarda fitness için kullanılıyor. Bazılarında Kayak, snowboard gibi işlevleri var.

birde teknolojik işlevleri olmayan sadece oyuncuyu moda sokan aletler var.

Wii Zapper: Silah biçiminde. Call of Duty ve benzeri oyunlarda kullanılıyor.
    Wii Wheel: direksiyon.

3. parti kontrollerde var; gitar, davul, mikrofon, dance pad gibi.

yani bukadar çeşidi hiçbir konsolda bulamazsın.
    wiide koltukta oturup oynancak oyunlarda var. ayakta hareket ederekte..

Bu kadar çok kontrol bulunan konsolda az oyun var demek yalan olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: spyky

Burada fiyatı epey uygun zaten hiç aklımda yokken bir anda o yüzden düşündüm ama sorun çıkacaksa değmez. LCD TV de kullansam da kesin sorun çıkarır mı peki?

Çevirici adaptör mutlaka alman gerekir. Yoksa giriş uymaz.
    Görüntü olarak LCD'lerde sorun çıkarmaz genelde, ama component kablo alırsan görüntü kalitesi iyi olur Ama oyun bulmakta zorlanırsın bu sefer de.
  • gümrük'e takılabilir ben oyun ve aksesuar aldım ama konsol büyük ve pahalı bir alet. Türkiye'den almayı düşün bence. Avrupa'da büyük ihtimalle PAL olur.
  • ntsu makinaya pal adaptör takınca ÇALIŞIYOR.Yani pal aletle hiçbir fark yok.Bence hangi bölge olduğu farketmez ama genelde herkes pal tercih ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cmd msg komutu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet öyle birşey var.

Xbox 360 üzerine Project Natal diye bir kontrol sistemi geliştiriyorlar. Hala gelişim sürecinde. Şöyle birşey elinde hiçbir alet kumanda kol olmadan oyun oynayabilmeni sağlıyor. Youtube'dan demolarını izle istersen. 10 gün sonra E3(oyun konferansı) yapılacak orada büyük ihtimalle detaylı tanıtımını yapacaklar.

PS3 içinde PS Move denilen bir alet yaptılar. Nintendo'nun aynı kontrollerinin çakmasını yaptılar diyebilirim, hatta tanıtımında Nintendo'ya teşekkür ettiler. Teknoloji olarak evet daha üst seviyede, çünkü daha sonra yapıldı ve geliştirilmiş olması normal. Daha satışa çıkmadı, bu sene çıkacak. Duyurdukları oyunlarda Wii Sports ve Resort'ta ki oyunların daha iyi grafikli hali. (masa tenisi, okçuluk ...)
     delete

Şöyle bir olay var. Wii'deki oyunlar 4 senedir bu kontrollere göre hazırlandı. Ama diğer firmalar bu tarz kontrolleri yeni çıkartıyorlar, ve eski oyunlar desteklenmeyecek. Yeni çıkacak oyunların bir kısmı desteklenir.
    Eğer benim için kontrol önemli grafik değil diyorsan al Wii'yi keyfine bak. Eğer o kadar para saydık grafikte iyi olsun diyorsan 10 gün sonra E3 konferansları var, sırasıyla Nintendo, Microsoft ve Sony hem yeni oyunlar hakkında hemde kontrollerin ne zaman satılacağı hakkında bütün bilgileri verecekler. Onu izleyip öyle karar verebilirsin.

Benim şahsi fikrim; grafiği boşver dersen Wii al, önemli dersen PS3 al çünkü aynı kontrol onada geliyor. Merak etme yeni kontrol için birçok oyun çıkartırlar.. Xbox'ın çıkartacağı olmayacak gibime geliyor E3'te izlicez onuda :)

• PS3 + Wii... mükemmel çözüm :) kişisel öncelik sırası: 1. Wii, 2. PS3...
  • öncelikle parasal durum o olsa bile zaten HD TV gerek.

bu arada umarım e3'te Motion Plus destekli oyun gösterirler. Bi Sports Resort bide Grand Slam Tennis yetmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

PS3 + Wii... mükemmel çözüm :) kişisel öncelik sırası: 1. Wii, 2. PS3...

+1 :)
    Kesinlikle.

Aynı kombinasyona sahibim, çok ta mutluyum. Her ikisinin oyun tarzı da çok hoşuma gidiyor. Bunun bir benzerini el konsolunda da yaptım, PSP-DSi gibi.
  • Bence yurtdışından alma ben de Wii aldım. Türkiye'ye Wii'yi getiren şirket D&R'dır ve araştırmalarıma göre Türkiye'de en ucuz onlar satmaktadır. Hem paket halinde satıyorlar. Ben geçen hafta 2 Motion Plus 2 Koruma Kılıfı 2 Nunchuk 2 Kumanda Wii Fit Plus Oyunu, Wii Fit Tahtası, Wii Resort, Wii Sports, Wii'nin tabancası(Markası Wii), Links Advanced Training(Tabancanın Oyunu) hepsini 900 TL ye aldım. Yurtdışından Wii almayı düşünmedim ama Wii Almanya'da üretildiği için Almanya'da ucuza bulabileceğini sanıyorum.
  • Merhaba arkadaşım.Konsol seçiminde kadar sana kalsın.Kimseye sorma.Videolarına bak,git kafede oyna,dene hangisini seversen onu al.Yok şunun özelliği iyi yok bunun özellikleri süper,bunda ben zorlanırım,grafikler kötü falan deme.Ben başkalarını dinleyip Wii aldım.Hiç memnun kalmadım.Onu satıp PS3 aldım.Şimdi keyfime diyecek yok.Herkesin kendi zevki.Ama söyleyeyim yardım etmiş oluruz Wii'nin grafikleri iyi değil,ama bazıları eğlenceli diyor.Ben grafik olmadan keyif almıyorum.Sen alırsın belki o sana kalmış.Alanlar var işte bu forum onlarla dolu.Wii nin avantajı hareket algılayıcı özellikleri.PS3 ün en dandik oyununun grafikleri en az Wii kadar iyidir.Ama hareket özelliği PS3 te Wii kadar geniş çaplı değil.Ama istiyorsan al.Ondan önce Xbox a da bakmanı tavsiye ederim.Yeni nesilde 3k sorunu azaldı,sahte oyun Wii de ki gibi Xbox ta hd kalitede oynarsın.Ama hareketli değil tabii ki.Hepsine bak,kararını ver.Umarım alacağın konsoldan memnun kalırsın.

• Objektif bir yorumda bulunayım.
    Wiiyi alıp ps3 niye almadım diye pişman olursan çok acı olur, ama ps3 aldıktan sonra acaba wii mi alsaydım dediğin olmaz pek.
    Ben önce ps3 sonra wii alırdım.Bunun nedeni olan PC oyunlarına lanet olsun.
    Eğitim durumum müsaade etmediği için şu an için wii ile idare ediyorum ki wii seni fazla başında tutmuyor hevesini alıyor hemen buda benim için daha iyi bir durum genelde ayakta oynadığım için de gerçekten yararını görüyorum ilk kez oynayanlar diğer gün hamlıktan ayağa kalkamazken ben gayet dinç şekilde duruyorum ve kilo vermemde de yardımcı oldu epey just dance de iki şarkı da dans edince zaten sırılsıklam oluyorsun.Ama şunu sakın düşünme wii nin oyunları rezalet mi diye hayır asla değil zaten ben nintendonun oyunlarını her daim savunurum insanlar haksız yorumlarda bulunuyor wiiyi sadece pc de görmüş diğer konsolları pesden call of dutyden gowdan ibaret sanan kişiler geliyor aşağılıyıcı yorum yapıyorlar ama oyunlara verilen puanlarla da ağızlarının payını alıp oturuyorlar gelmiş geçmiş en iyi 3 puanı almış ilk 10 oyun listesini görürsen anlarsın zaten.
    Birşey daha wii baya erken çıktı şuan hala satıyor ama geride kalmaya başladı artık insanlar wii ye doydu nerdeyse girmeyen ev kalmadı (Dünya için).
    Yani önümüzdeki 1 yıl içerisinde Nintendonun yeni nesil konsol dedikoduları çıkar ki zaten bu genelde direk nintendodan sızıyor kasti olarak ardından çat diye çıkarıyorlar konsolu.
    Haa ama keşke ps3 alsaydım dediğim zamanlar oluyor.
    Ben niye pişman oldum wii deki bir oyunun ps3 de farklı bir versiyonunu görünce dedim şakamı bu.Çocuk mu kandırıyor bu wii dedim.(oyun Naruto clash of ninja serisi ps3 deki oyun Naruto oyunu ultimate ninja storm youtube da karşılaştırırsanız anlarsınız zaten.)

Bu arada ne olursa olsun PAL alman taraftarıyım.Yoksa çok ters şeyler olur lanet edersin aldığına zaten wii biraz masraf çıkarıyor ister istemez.

• Benim arkadaşımda wii war şimdi keşke xbox alsaydım tek oynamak eğlenceli olmuyo diye yakınıyo bende onun tavsiyesine xbox aldım süper bişi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 360Arcader

Benim arkadaşımda wii war şimdi keşke xbox alsaydım tek oynamak eğlenceli olmuyo diye yakınıyo bende onun tavsiyesine xbox aldım süper bişi tavsiye ederim

kesinlikle katılıyorum

yaklaşık 1,5 yıl önce wii aldım. hemen hemen tüm aparatları var. wii fit den motion plusa kadar. fakat wii de ki olay bir grup arkadaş evde oynuyorsanız eğlenceli olabilir. tek oynanarak keyif alınabilecek çok az oyunu var. örnek mario galaxy , zelda , no more heroes belki bir kaç tane daha.

4 ay önce xbox aldım. şimdi kendi kendime kızıyorum neden bu kadar geç aldım diye. wii arkadaşlarla eğlenceli vakit geçirmek için bir numaralı konsol. fakat tek oynayacağım grafik önemli ses önemli diyorsan bir de online özelliği ile bence xbox dan vazgeçme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinx81 -- 30 Haziran 2010; 14:52:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinx81

quote:

Benim arkadaşımda wii war şimdi keşke xbox alsaydım tek oynamak eğlenceli olmuyo diye yakınıyo bende onun tavsiyesine xbox aldım süper bişi tavsiye ederim

kesinlikle katılıyorum

yaklaşık 1,5 yıl önce wii aldım. hemen hemen tüm aparatları var. wii fit den motion plusa kadar. fakat wii de ki olay bir grup arkadaş evde oynuyorsanız eğlenceli olabilir. tek oynanarak keyif alınabilecek çok az oyunu var. örnek mario galaxy , zelda , no more heroes belki bir kaç tane daha.

4 ay önce xbox aldım. şimdi kendi kendime kızıyorum neden bu kadar geç aldım diye. wii arkadaşlarla eğlenceli vakit geçirmek için bir numaralı konsol. fakat tek oynayacağım grafik önemli ses önemli diyorsan bir de online özelliği ile bence xbox dan vazgeçme

böyle birşey var

delete

• quote:

Orijinalden alıntı: tym

quote:

Orijinalden alıntı: ersinx81

quote:

kesinlikle katılıyorum

böyle birşey var

delete

harikaymış

fakat no friends kısmına yine de katılmıyorum. orası da xbox olabilir

• Bende alsam mı diye düşünüyorum.

Ama yeni wii duyurulur aldığımız elimizde patlar diye korkuyorum
  • yok ya sen nasıl oynuyorsan o çıkmamışken o çıkmışkenki gibi devam edersin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.