Şimdi Ara

DELI TIPCI ARANIYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okurken kitapların içinde boğulmuş,mesleğe aşık birilerini arıyorum forumda
    Soracağım birkaç bir şey var

Edit:Artık soracağım pek bir sey kalmadı ama aşağıdaki arkadaş cok güzel yazmıştı.Okuyun derim.
    Hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkez1234 -- 18 Ağustos 2016; 19:46:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hic mi yokkkk

• @sessizsimetri ve inekmatur var EGE TIPlılar kendileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Robot

@sessizsimetri ve inekmatur var EGE TIPlılar kendileri

Onları biliyorum.

• Ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsin dostum, övünmek amaçlı değil de yardımcı olmak amaçlı yazıyorum.
  • Hayır istediğin üniversiteye yatay geçiş yapamıycaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Ventriküler Fibrilasyon

Yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsin dostum, övünmek amaçlı değil de yardımcı olmak amaçlı yazıyorum.

Ya aslında bir şey sormaktan ziyade sadece arıyorum.Hic mi bu mesleği aşkla yapan yok.Nereye elimi atsam kimi kalmış kimi lanet ede ede okuyor
    Bu arada hangi tıp hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vena Portae

Hayır istediğin üniversiteye yatay geçiş yapamıycaksın

Aslında aklımdabu fikir var ama neden yapamayim.Gecmem için 82 gibi bi ortalama yetiyor ki yıllar sonra kazandım.Bu mesleğin kıymeti büyük bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Merkez1234

quote:

Orijinalden alıntı: Ventriküler Fibrilasyon

Yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsin dostum, övünmek amaçlı değil de yardımcı olmak amaçlı yazıyorum.

Ya aslında bir şey sormaktan ziyade sadece arıyorum.Hic mi bu mesleği aşkla yapan yok.Nereye elimi atsam kimi kalmış kimi lanet ede ede okuyor
    Bu arada hangi tıp hocam?

Gaziantep hocam 4k ile

Hocam şu bir gerçek kolay değil ama ben hiç lanet etmedim şu ana kadar. Doğru düzgün dersimi çalışıyorum, okulumuz diğer fakültelerin %90ından bariz derecede zor olmasına rağmen Allaha şükür bir kere bile lanet etmedim, neden buradayım demedim. Motivasyonla ilgili bir şey ben doktor olmayı isteyerek okuyorum, sıralama yakmamak için tıp okuyan arkadaşların çoğu zaten ya bırakıyor ya da yerinde sayıyor. Mesleği aşkla yapar mıyım bilmiyorum şu an ama ilk zamanlarda aşkla yapacağıma inanıyorum, sonrası günde 150 hasta ile ilgilenip üzerine dayak yeme tehlikesiyle yüzyüze olduğumu farkedip 8-5 mesaime bakarım gibi geliyor veya akademisyenlik düşünüyorum klinikle paralel. Okucayacağınız bölümü severseniz pişman olmazsınız büyük bir şey olmazsa. Ama sırf para pul veya mesleğin çekiciliği yüzünden gelen arkadaşların lanet ettiğini biliyorum. Sizde bitiyor olay sonuçta, kimse sizi okuldan kaçırmak için zorlamıyor aksine elinize hayat emanet edileceği için her şeyi bilmeniz isteniyor. Bu bazen sıkıntı veriyor doğru ama olması gereken bu. Yanlış anlaşılmasın mesleğini aşkla yapan her vatandaşım başımın tacıdır ama mesela bir öğretmen hata yapsa öğrenci itiraz eder o kağıt yeniden okunur, mimar hata yapsa en kötü senaryo yıkıp baştan yapmaktır ama ben hata yaparsam elimdeki insanı canından ederim. Bu nedenle çok sıkı bir eğitim ve staj programı uygulanıyor, gelecek arkadaşlar bunun bilincinde olursa memnun olurlar ama TV dizilerindeki üniversite hayatını bekleyerek gelen insanlar oluyor buraya toparlayamıyor savrulup gidiyor. Ama bilinçli olarak gelen biri derslerine programlı çalışıp sınavlarını rahatlıkla verebilir. Şu an orta-üst çalışma temposu ile 80 ortalama yaptım ve final sınavından muaf tutuldum 2 aydır tatildeyim finale giren arkadaşlardan 1 ay fazla tatil yapıyorum, inşallah seneye de başarılı olur aynı şeyi yapabilirim. Demek istediğim şey şu aslında, siz ne yaparsanız onun karşılığını görürsünüz, kimse size zulmetmek için oraya gelmiyor aksine hocalarımızın çoğu bizlere 'Doktor Bey, Doktor Hanım' diyecek kadar saygı ve sevgi gösteriyor. Sorular ve süreç zor kabul ediyorum ama neticede doktorluk bu, zor olmalı ki kendinden emin olasın. O soruların hiç biri uzaydan inip gelmiyor, çalışıp kendini geliştirirsen olmayacak şey yok. Hiçbir şey olmasa bir şekilde mezun olursun okuldan ama 6 senede ama 10 senede ama sonunda doktor olursun ve birilerine gerçekten faydalı olup onların yüzünü güldürebilmek gibi büyük bir gaye uğrunda çalışırsın ve bunun verdiği hazı hiçbir şeyde göremedim ben.
    Gelecek olan arkadaşlar için içlerini rahat tutmalarını ama YGS/LYS maratonundan daha sıkı bir maratona girdiklerini söyleyebilirim. Bunun sonucu ise mesleğiniz olacak ve gerçekten güzel bir meslek olduğuna inanıyorum. Çalışmaktan, okumaktan ve araştırmaktan zevk alan arkadaşlar çok rahat eder. Böyle değilseniz de mesleği sevdikçe böyle olacağınıza inanıyorum. Sizi korkutmak isteyenlere kulak asmayın her gün duyuyoruz bunları biz ama büyük ve güzel bir amaç için çalışıyoruz. Moral bozmadan, sıkı bir çalışma ile çok da zorluk çekmeden mezun olabileceğinize inanıyorum. Bu mesleği aşkla yapmamak için tek sebep sorunlu hastalardır benim gözümde. Doktorda da elbet kabahat olabilir ama kimse ölmeyi, yaralanmayı veya dövülmeyi haketmez. Bu sebepten dolayı bir bıkkınlık oluştuğunu söyleyebilirim sadece. İnşallah ilerde bu korkuları ve sorunları düşünmeden mesleğimize odaklanıp insanlara nasıl daha faydalı oluruz, şeklinde düşüneceğimiz günler göreceğiz.
    Tercih sürecindeki tüm arkadaşlar sorularını sorabilir vaktim ve bilgim olduğu sürece her soruya cevap vermeye gayret gösteriyorum.
    Hayırlı Akşamlar genç hekim adayları ve tüm arkadaşlar.

• ygs lys gibi sıkı çalışılır ama uzun çalışılmaz de mi?ygs lys çalışırken uzun bi süreç olduğu için çok kopmalar,çalışmadığım zamanlar olmuştu.ama hep 1 ay kala sıkı çalıştım.sizce sınavlara da 1 ay önceden kasmak yeterli olur mu?
  • Ventriküler Fibrilasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razı olsun senden.Senin gibi düşünce yapısına sahip insanlarla tanışmak hem mutlu ediyor hem motive ediyor beni:)

• quote:

Orijinalden alıntı: pcuzmanii

ygs lys gibi sıkı çalışılır ama uzun çalışılmaz de mi?ygs lys çalışırken uzun bi süreç olduğu için çok kopmalar,çalışmadığım zamanlar olmuştu.ama hep 1 ay kala sıkı çalıştım.sizce sınavlara da 1 ay önceden kasmak yeterli olur mu?

2-3 ayda bir sınav olduğumuz göz önüne alınırsa her sınava 1 ay tam anlamıyla çalışırsan zorlanmadan geçersin hocam ama derslere de girmen lazım yani 1 ay okula gelmeyeyim 1 ay çalışıp kapatırım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkez1234

Hocam Allah razı olsun senden.Senin gibi düşünce yapısına sahip insanlarla tanışmak hem mutlu ediyor hem motive ediyor beni:)

Cümlemizden razı olsun hocam estağfirullah. Ben vakit ayırıp okuduğun için teşekkür ederim.
  • Merkez1234 kullanıcısına yanıt
    kac ortalama yapman gerektigini yuzde kac gano yuzde kac puna baktiklarini nasil anliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasulyee -- 28 Temmuz 2016; 22:26:55 >
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Hocam soyleki ben isparta yazmayı düşünüyorum.
    Bugün girdim meram da geçişe kabul edilen kisilrin listesine baktım orda hem ösym puanları hem de agno ları var.Benim sıralama göre geçiş yapan biri 82 ortalamayla kabul edilmiş ben de burdan çıkardım.

• Son kez up.

• .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.