Şimdi Ara

VETERINERLIK ATAMALARI IYI MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
21.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Veterinerlik Atama İmkanları

Veteriner hekimler, hayvan sağlığı ve refahını korumaktan sorumlu sağlık profesyonelleridir. Pek çok kişi, veterinerlerin devlete atanıp atanmadığını ve veterinerlik atamalarına nasıl başvurulabileceğini merak etmektedir.

Veterinerlik Ataması Var Mı?

Evet, Türkiye'de veteriner hekimler Devlet Memurluğu sınavlarına girerek kamu kurumlarına atanabilmektedirler.

Veterinerlik Atamaları Nasıl Yapılır?

Veterinerlik atamaları, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre yapılmaktadır. KPSS, her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Veteriner hekimler, KPSS'nin P3 puan türünden sınava girmelidirler.

Veteriner Devlete Nasıl Atanır?

Veteriner hekimlerin devlete atanabilmeleri için aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekmektedir:

• KPSS'ye girerek P3 puan türünden yeterli puanı almak
    • Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından ilan edilen veterinerlik atamalarına başvurmak
    • Başvuru şartlarını karşılamak ve gerekli belgeleri tamamlamak
    • Mülakata katılmak ve mülakatta başarılı olmak

Veterinerlik Atama Şartları

Veterinerlik atamalarına başvurabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • Veterinerlik fakültesi mezunu olmak
    • KPSS'den P3 puan türünden yeterli puanı almak
    • Sağlık raporu almak
    • Adli sicil kaydı olmamak

Sonuç

Veteriner hekimler, KPSS puanlarına göre Devlet Memurluğu sınavlarına girerek kamu kurumlarına atanabilmektedirler. Veterinerliğe ilgi duyan kişiler, veterinerlik atamaları hakkında bilgi sahibi olarak kamu sektöründeki kariyer fırsatlarını değerlendirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Atamaya Göre Karar Verirsen.Hemşirelikte Atama Daha Fazla.
  • Veterinerlik istiyorum hocam

• Şuan fena değil fakat ilerde sıkıntı yaşanacağı açık 5 6 yıl sonra falan

• Asiruh01 A kullanıcısına yanıt
    zor hocam
  • akıllı-adam A kullanıcısına yanıt
    Herkes atamasinin iyi oldugunu soyluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Asiruh01

Herkes atamasinin iyi oldugunu soyluyo
    hocam açık konuşmak gerekirse bende veterinerliği düşünüyorum fakat devlete atanmak zor iş gerçekten. TUİK raporlarına bakarsan veterinerlerin çok az işsiz gezdiklerini görürsün. Bunu insanların çoğu yanlış anlıyor. Veterinerlerin yüzde doksanı kendi işini kurduğu için veterinerler boş gezmiyor gibi görünüyor. Ben çevremden sürekli bunu duydum, bunu gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akıllı-adam A kullanıcısına yanıt
    Cok kararsizim hocam ya veterinerlik diye ciktim yola ama kafam cok karisik.

Sıralaman kaç bin dostum

Hocam sana açık konuşayım, Veterinerlik zor meslektir, gerçekçi olursak hayatının birçoğu ahırlarda iğrenç kokularla geçer. Hiç yakın bir tanıdığın var mı bilmiyorum ama benim amcam işten gelince duş almadan kimse gerçek anlamda yanına yaklaşamıyordu. Tabi sürekli ahır gibi yerlerde değiller ama mesleğin hayvanlarla ilgili olduğu için az yada çok giriyorsun bu ortamlara. Bunları bil sonradan her gün lanet ettiğin işi yapma.
  • Bende veterinerlik istiyorum. Siralamam biraz kotu 178 bin yetmiyo muhtemelen istedigim yer kirikkaleydi 125binle kapatmis. Bende atamalarinin iyi oldugunu dusunuyorum hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • havarkorkmaz3400 H kullanıcısına yanıt
    Nereyi yazacaksin

• Her sene aşırı mezun veriyor. Yeni fakülteler vb. açılıyor. ABD'den daha fazla mezun verildiğini duydum birkaç yerde.
  • Velette3 kullanıcısına yanıt
    Diger bolumler kadar mezun vermiyor inan nereye baksan hemsirelik , ogretmen fakultesi varl ,veterinerlik aklıma yattı açıkcası

• Velette3 kullanıcısına yanıt
    Kardes o degil de sen de veterinerlik yazicaktin gormustum bi kac hafta once rakip mi eliyosun

Arkadaslar yazin gitsin bunlar rakip eliyor

Yok birader. Benim ailem veterinerlikle uğraşıyor. Benim durumum sizden farklı yani(Staj,tanıdık meseleleri vb.) Ben de veterinerlik yazacağım. Uzun süredir bu işin erbablarıyla konuşuyorum.

Size ekşiden bi entry: "https://eksisozluk.com/entry/57597581"

" son bir kaç yıldır her sene amerika birleşik devletlerinden daha fazla veteriner mezun ettiğimiz için geleceği bitirilmiş meslek grubu. ortama veteriner maaşı asgari ücrete çok yaklaşarak 5 yıla kalmadan ciddi işsizlik dalgaları ortaya çıkartacak. "
  • Ayrıca şunu ekleyeyim. Bu iş bulma meselesi vb. tamamen size bağlı arkadaşlar. Veterinerlikte tüm üniversiteler kaliteli. Selçuk ve Uludağ çok öneriliyor özellikle. Fakat Fırat,Kars vb. de gayet iyi diye duydum. Üniversite pratik eğitim kazandırmıyor, sürekli teoriği üzerimize yığıyorlar. Teknikerlere göre çiftliklere staja gelen 5.sınıf öğrencileri hiçbir şey bilmeden geliyorlarmış.

Sonuç olarak kendinizi geliştirmek size bağlı. İngilizce bilen veteriner hekim sayısı çok az. İngilizce bilerek 1 tık öne, mesleki ingilizce bilerek 5 tık öne geçilebilir. Güncel kaynakları takip etmek de çok önemli yurtdışı vb. isteyenler için.

Veteriner hekimin çalışma olanağı çok fazla fakat mezun sayısı bunu kapatıyor. Kendinizi geliştirerek o ingilizce bilmeyen/pratiği olmayan mezunları geçerek çok fena paralar kazanılabilir.
  • Gençler bende veteriner hekimliği düşünüyorum babamın ve dedemin çiftliği vardı yani o pisliğin içinde büyüdüm ilginç gelebilir ahır koyuyusu bile benim hoşuma gidiyor.Veterimer hekimliği yazacak adamın hayvanın her türlü dışkısından iğrenmemesi gerekiyor gerekirse ineğin poposuna el atıp doğum yaptırıcaz unutmayın.161 bindeyim neresi gelir bilmiyorum sizce nere gelir ? Bu arada sizin sıralamalar kaç ?

• Loynloyn L kullanıcısına yanıt
    Hocam 178k ya cok dusuk. Gelmezse kirikla unide hazirlanacam sehrimde hemsirelige gidip mezuna kalma imkanim pek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.