Şimdi Ara

Delifişek Jinx Rehberi - Vi ve Caitlyn'in en büyük düşmanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , Jinx Rehberi ile karşınızdayım.İlk Rehberim olacak elimden geldiğince yardım etmeye internetten ve kendi bilgilerimle size bu güzel adc herosunu tanıtmaya çalışacağım.Jinx'i çıktığından beri oynuyorum.Yaklaşık olarak 500-600 maç attım ve en sevdiğim adc oldu.Öncelikle kendi gözlemlediğim özellikleri ;

1-Hızlı farm kesebiliyor özellikle Q yeteneğinin değiştiri sayesinde.
    2-Anlık hasar verebiliyor.
    3-Takım savaşlarında ultisi sayesinde bir kişiye değil bütün takıma hasar veriyor.
    4-Patlangaç yeteneği sayesinde kaçması kolaylaşıyor.
    5-Cızzt yeteneği sayesinde rakipleri yavaşlatıyor ve ölüm şanslarını yükseltiyor.
    6-Pasifi sayesinde kaçan rakipleri öldürmeyi çok iyi başarıyor.
    7-Fazlasıyla iyi bir adc ve çok eğlenceli.

Hikâye
    Jinx; sağı solu belli olmayan, kafadan kontak bir suçlu. En nefret ettiği şeyse can sıkıntısı. Sonuçlarını bir an bile düşünmediği karışıklıklar çıkarmak için yaşıyor ve arkasında, korku ve panikten oluşan bir iz bırakıyor. Marifetlerinden en çok nasibini alan şehirse, Runeterra’nın en sıkıcı yeri olduğunu düşündüğü Piltover. Ölümcül oyuncaklarıyla en yanar-dönerli patlamaları, en gürültülü yıkımları yarattığı bu şehrin talihsiz yetkililerini sürekli gafil avlayıp, şaşırtıyor. Adaletin elinden hep kıl payı kurtulmayı başaran Jinx’in en büyük eğlencesi; Piltover’ın en iyi polislerini, özellikle de Vi’ı parmağında oynatmak.
    “İlerlemenin Şehri” olarak bilinen Piltover’da, uzun süredir huzur ve düzen hüküm sürmekteydi. Bu sükunet; o güne kadar benzeri görülmemiş bir suçlunun ortaya çıkmasıyla bozuldu. Kimliği bilinmeyen bu suçlu, tüm şehri tehlikeye atan bir dizi yıkıcı, kötücül “şaka” yaparak, Piltover tarihinde görülen en büyük suç dalgasına imza attı.
    Bu suçların ne bir amacı, ne de mesajı vardı. Suç dalgası yayıldıkça, kanun kaçağını görenler de olmaya başladı. Bu genç kadının nereli olduğu bilinmese de; bazıları silahlarının Piltover işi olduğunu söylüyor, bazıları da giysilerini Zaun’un sokak modasına benzetiyordu. Ortaya her çıkışında, birilerinin başına bela olduğu için bu suçluya rastlama şanssızlığına uğrayanlar ona “kötü şans” anlamına gelen “Jinx” adını verdi.

Jinx iyice çığrından çıkmıştı. Piltover şerifi Caitlyn, olağanüstü hal ilan edip, tüm şehrin katıldığı bir arama düzenledi. Jinx tam da kendisinden beklenecek şekilde, şehrin en güvenli binası olan hazine dairesinin cephesine, şehrin en azılı polis memuruna meydan okuduğunu ilan eden bir mesaj bıraktı. Binanın ön yüzünde Vi’ın bir karikatürünü çizip, yapacağı soygunun tarihini ve saatini yazarak Piltover Fedaisi’ne meydan okuduğunu duyurdu.
    Bu baş belasını kodese tıkmaya kararlı olan Vi, Jinx’in verdiği saat gelene kadar hazine dairesinin önünde bekledi. Jinx; binaya yazdığı sözü tutup, her zamanki gibi hin hin sırıtan yüzünü gösterdi. Haydudu yakalamak için tek şansının bu olduğunu bilen Vi, onu binanın içine kovaladı. Vi, Jinx’i kaybetmemek için binanın duvarlarını birbiri ardından yıkarken, Jinx sürekli kıkırdayarak boş binanın içinde roket üstüne roket patlatıyordu. Vi, suçluyu sonunda kasa dairesinde köşeye kıstırdı. Ama Jinx henüz işini bitirmemişti. Manyak gibi gülerek roketlerle yaylım ateşi açtı ve binayı tepelerine yıktı.
    Hayli hırpalanan Vi, sonunda yıkıntıların altından çıkabildiğinde Jinx’in izini bile bulamadı. Bu da yetmezmiş gibi, harap olan kasadan bir gram bile altın çalınmamıştı. Jinx bunun yerine, Piltover şehir siluetinde açtığı kocaman boşluğa, en sevdiği memur için yazdığı bir ayrılık notu bırakmıştı. Şehir ışıklarıyla yazılmış olan bu not, kısaca ‘Beni asla yakalayamazsın’ diyordu. Vi bu mesajı okurken yeni can düşmanının kıkırdamaları yeniden duyuldu ve Piltover şehri, tarihinde ilk defa karanlığa gömüldü.

Delifişek  Jinx Rehberi - Vi ve Caitlyn'in en büyük düşmanı

Yetenekler
    Pasif: Ay Çok Heyecanlı!
    Jinx’in yakın zamanda saldırdığı bir şampiyon veya kule katledilir veya yıkılırsa, Jinx büyük miktarda hız takviyesi kazanır. Bu takviye, zamanla erir.

Q: Değiştir!
    Silahları değiştirir
    Kılçık, Roketatar: Jinx'in normal saldırıları mana harcar ama menzil kazanarak hedefe ve yakındaki rakiplere daha fazla hasar verir.
    Dan Dan, Makineli: Jinx'in normal saldırıları kısa süreliğine saldırı hızı verir; bu etki üç kereye kadar birikir. Jinx saldırmayı kestiğinde birikmiş yükler birer birer yok olur.

W: Cızzt!
    Jinx’in yaptığı elektrik atışı isabet ettiği ilk rakibin hasar görmesine ve yavaşlamasına yol açar.

E: Patlangaç!
    Jinx’in bir hat üzerinde attığı bombalı kapanlar birkaç saniye sonra patlayarak yakındaki rakipleri ateşe verir. Rakip şampiyonlar, üzerinden geçtiği bombanın erken patlamasına yol açar ve kısa süreliğine yere mıhlanır

R: Manyak Güçlü Ölüm Roketi!
    Jinx’in ateşlediği roket, yol aldıkça hasar kazanır. Roket ilk rakip şampiyona isabet ettiğinde infilak ederek hedefe ve yakındaki rakiplere, eksik can değerlerine göre hasar verir.

Oyun Tarzı

Jinx; çeşitli silahlarla donanmış, çok yönlü bir nişancı. Sahip olduğu silahlar, epey kargaşa yaratmasını ve hareket kabiliyetinden fedakârlık edip insafsız miktarda hasar vermesini sağlıyor. Jinx’i oynamanın önemli noktalarından biri; Değiştir!’in gücünü kullanarak, roketatarla rakipleri makul bir uzaklıktan taciz edip, zamanı geldiğinde makineliyle üzerlerine ölüm yağdırmak.
    Kaçış özelliği eksikliğine rağmen, Jinx’in sahip olduğu birkaç numara, baskınları savuşturmasına yardım ediyor. Patlangaç! sinsi ormancıları kısa süreliğine durduruyor; zamanlaması iyi yapılmış Cızzt! Jinx’i takip etmek isteyenlerin cesaretini kırıyor. Ay Çok Heyecanlı! sayesinde ise hedeflerin iyi ayarlanması, bir kule yıkıldığında muazzam hız takviyesi veriyor.
    Cızzt!’la veya roketatarın alan etkili saldırılarıyla dalgaları biçen Jinx, koridoru sürekli baskı altında tutuyor. Rakiplerini diken üstünde tutarak, onların üstün duruma geçmelerini imkânsızlaştırıyor. Böylece oyunun orta ve son safhalarına ulaşarak inanılmaz potansiyelini konuşturuyor.
    Değinilmesi gereken bir nokta daha var: Manyak Güçlü Ölüm Roketi’nin çözemeyeceği sorun neredeyse yok. Jinx'in ultisi, rakiplerinin üzerine uçarken hız kazanan ve harita boyunca geçerli bir roket. İster ilk seviyelerde yapılan bir Baron savaşında haritanın diğer ucundan can değeri düşük rakip takımı alt etmek, ister geri çekilen bir rakibi son anda öldürmek için olsun; iyi ayarlanmış bir Manyak Güçlü Ölüm Roketi’nin yapamayacağı şey yok. Yapamadığı tek şey, şampiyon olmayanları vurmak.

Takım Savaşları

Takım savaşları başladığında, Jinx deli gibi hasar veriyor. Kendini koruma veya güvenilir sıyrılma özellikleri olmadığından; rakiplerini çığlık çığlığa öte tarafa yollarken, hayatta kalmak için konumuna ve takım arkadaşlarına güvenmesi gerekiyor. Jinx’in sahip olduğu menzil ve verdiği hasar oyun ilerledikçe belirgin şekilde artıyor; bu da onu, uzun menzilli dürtme üzerine şekillendirilmiş bir kompozisyon için ideal kılıyor. Çatışmanın en civcivli yerinde uzaktan roketatarını ve Cızzt!’ı kullanmak, rakipleri zayıflatıp skor almasına yardımcı oluyor. Patlangaç! ise rakip şampiyonların başına bela açacak alanlar oluşturuyor. Ay Çok Heyecanlı! tetiklendiğinde; Jinx sahip olduğu biçme potansiyelini sergiliyor, tehlikelerden kaçmak için çabucak yer değiştiriyor ve kalanları ayıklıyor.

BAŞLANGIÇ

Delifişek Jinx adından da anlaşılayacağı gibi tam bir deli saldırı gücüne sahip. Her Saldırı gücü yani adc oyuncusu gibi ilk başta makul itemleri alarak minionlardan kazanabileceğimiz kadar altın kazanmamız gereklidir. Last shot dedikleri minion son vuruşu yapmak bir Adc-Saldırı gücü oyuncusunun yeteneğini belirleyen en önemli unsurdur. League of legends’ın yeni şampiyonu Jinx’te buna dahil!. Alabildiğiniz kadar minion toplayın.

Başlangıç itemlerimiz : Doranın Kılıcı , 1 Adet Kırmızı İksir , Totem (Yeni çıkan ziynet)

ORTA OYUN

Orta oyunda yeteri kadar minion kestiğinizi varsayarak ve bir kaç kill aldığınızı düşünerek, Artık saldırı gücü yüksek bir oyuncu olduğunuzu varsayalım bu bakıma rakiplerinize üstünlük kurmak için biraz agresif oynamanız gerekmekte. Gelen ganklerden karlı çıkmayı deneyin,Rakiplerinize karşı saldırgan olun. Jinx ‘in pasif özelliği sayesinde canı az olan rakiplerinizi kule altında alabilir ve hızlıca oradan uzaklaşabilirsiniz. Öte yandan bir oyuncuyu aldığınızda veya assist yaptığınızda kaçan oyuncuların önlerine geçerek onları durdurabilir ve takımınıza yarar sağlayabilirsiniz.

OYUN SONLARI
    League Of Legend’in yani Lol’ün son kahramanlarından jinx rehberinin sonunda ve oyun sonu bölümünde ise artık herşey sizin yeteneğinize kalmıştır. Jinx ile yüksek hasarlı ataklar yapıp rakiplerinizi yere serebilirsiniz. Takım ile birlikte oynayın takımdan ayrı çok hızlıca ölebilirsiniz. Takım savaşlarında arkalarda durarak rakiplerinize yüksek hasar verin ve kendinize yaklaştırmamaya çalışın. Herşeyden önce Jinx’in Ultisini doğru yerde kullanmaktan çekinmeyin.

FINAL ITEMLERI :

Arkadaşlar bu buildin jinxe en iyi giden build olduğunu söylüyorum.Eğer karşıda Orta oyun'da veya ilk 20 dakikada iyi kasılmış bir apcarry varsa ayakkabıyı merkürün adımları , koruyucu meleğide oyun sonlarına doğru cıva yatağan veya banshee'nin duvağı olarak kullanabilirsiniz.Ben cıva yatağanı tavsiye ediyorum.

SPELLER

Klasik adc spelleri olarak Bariyer ve Sıçra

AŞIRI ÖNEMLİ NOT : Arkadaşlar yeni metada artık annie , fiddlestick ve morgana gibi stunları uzun süren bir çok support kullanılıyor.Eğer defansif oynuyorsanız KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE Sıçra ve Arındır almalısınız.Özellikle DERECELİ OYUNDAYSANIZ.

Kabiliyetler
    Klasik adc kabiliyetleri 21 9 0 eğer daha işlevsel oynamak istiyorsanız çok dürtüp mananın hep yenilenmesini istiyorsanız 21 0 9 girmelisiniz.
    Klasik ADC Kabiliyet Ağacımız :

Rünler

Klasik adc rünlerimiz.

Yok arkadaş , benim manam yetmiyor çan çalmada istiyorum diyenleri duyar gibiyim

YETENEK SIRASI

İlk olarak Q sonra W sonra E sırası gelincede ultiyi fullemeniz gerekiyor.İlk olarak q fullememizin sebebi saldırı hızı olmasıdır , daha sonra w yi fullememizin sebebi ise zaten fulleyene kadar orta oyuna geliceğiz tf lerde sağ kalırsak kaçan kişileri yavaşlatmamız gerekiyor bu yüzden 2.olarak w fullüyoruz en son olarak da e fullüyoruz bu bizim kaçış veya kaçan rakipleri durdurma mekanizmamızdır ama fazla damage vermediği için en son bunu kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameArenaRisc -- 1 Şubat 2014; 17:58:35 >

• Eksik olduğum konular veya taktikler olabilir , yorumla belirtirseniz sevinirim.
  • Eline sağlık,bir göz gezdirdim ama en yakın zamanda okuyacağım.
    edit.Bu arada başlığı biraz daha farklı yaparsan okuyucu çekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puss in Boots -- 1 Şubat 2014; 17:22:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıLs

Eline sağlık,bir göz gezdirdim ama en yakın zamanda okuyacağım.
    edit.Bu arada başlığı biraz daha farklı yaparsan okuyucu çekecektir.

Teşekkür ederim.
  • Eline sağlık güzel olmuş.
    Son fısıltı yerine, Hayalet Dansçı çıkılmasını nasıl buluyorsun? (Hem statik hemde hayalet)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsume XI

Eline sağlık güzel olmuş.
    Son fısıltı yerine, Hayalet Dansçı çıkılmasını nasıl buluyorsun? (Hem statik hemde hayalet)

Öncelikle teşekkür ederim.Ben hiç öyle bir seçim yapmadım.Açıkcası fazla gereksiz olurdu , çünkü saldırı gücü şu anda saldırı hızından fazlasıyla önemli statik hançeri yük biriktirmesinden ve saldırı hızından dolayı seçtim.Bence statik ve hayaleti bir arada kullanmak gereksiz olurdu.Saldırı hızı zaten sadece bir itemle geliyor.Ama önemli olan daha fazla damage atıp rakipleri eritmek burada işin içine gibi saldırı gücü giriyor ve statik hançer yük biriktirdiği için rakipleri eritmek daha kolay oluyor.

• neden mahvolmuş kasılmıyor bence çok uygun q stacki çok çabuk olur yüksek saldırı hızıda mahvolmuş pasifinin hassrını da arttırır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Champion Spotlight'dan farkı yok burda ki çoğu rehberinin.Sadece takdir edilebilecek Renekton(OBA) ve Nasus(JackGhosen) rehberleri var.
  • Teşekkürler.
  • Çok hatan olduğunu düşünüyorum öncelikle arındır başlı başına yanlış bir spell.
    İtem olarak Last Whisper Infinity Edge den önce gelmeli genelde ama genel olarak oyuna göre alınmalı tabi.
    Onun dışında Skill sıralaması lane e göre olmalı q fullemek sizi her zaman öne taşımaz .
    Örnek vermek gerekirse 6 lvlda W ağırlıklı giderken E - W - AA- R nin verdiği hasar karşı rakibi base e gönderebilir ve farm yapmak sizin için daha önemli olduğu için avantajınıı oyuna yayarsınız.
    Ayrıca rune sayfası manalı olan jinx için çok gereksiz mananızı düzenli kullanmanız gerekir ve cançalma şart artık lanede kalabilmek için karşıda bi lucian varsa vampiri asa alana kadar baseden çıkartmaz sizi.
    Bir diğer hususta kabiliyetler savaş beyine 3 puan vermek gereksiz.

Probuilds.net bu siteden ünlü ouncuların buildlerine bakabilirsiniz rune sayfalarına item sıralarına ve karşıdaki herolara göre değişebilen skill sıralamalarına

• Emeğine sağlık çok low olmuş fakat. Mercury'i gördüm kör oldum. Daha yolun var yani. Yine de emeğine sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Ben oraya final itemleri koydum sırasız bir şekilde.

Ama maç normal gidiyorsa build şu şekildedir

Kanasusamş > Savaş Çizmesi > Statik Hançer > Son Fısıltı > Ebedi Kılıç > Koruyucu melek
  • Bunların çoğu alıntı sanırım.Bu rehberin aşağı yukarı aynısını başka sitede okuduğumu hatırlıyorum sanki hatta link bulabilirsem paylaşırım. Ama bilmeyen arkadaşlar için dh lol bölümü için faydalı bir konu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 1 Şubat 2014; 18:51:19 >
  • Hikaye yetenekler kısmını vs. lol ün sitesinden aldımda geri kalan ÇOĞU şey bana ait.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    http://www.soloyun.com/lol-jinx-rehberi-build/
    Hikaye ve yeteneklerden başka yukarıda verdiğim linkteki bölüm var sanırım kastın buysa bu da alıntı yapılmış, eğer en üstte kendi tespitlerini kastediyorsan tamam ama çoğu şey bana ait demişsin ona değinmek istedim
    edit: 500-600 oyun oynadım yazmışsın biraz daha özgün ve kapsamlı bir rehber olabilirdi dh lol bolumu adına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 1 Şubat 2014; 18:58:40 >
  • 500 600 oyun attın jinxle? Ve Yaptığın rehber bu mu pardon kardeş ben inanmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.