Şimdi Ara

Delikli ekran ve 48 MP kameralı Nokia X71'in tanıtım tarihi belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HMD Global, 2 Nisan’da Nokia X71 olarak adlandırılan yeni bir akıllı telefon tanıtacak. Şirket, gelecek ay resmiyet kazanacak akıllı telefonun lansman davetiyelerini göndermeye başladı.

Ayrıca Bkz.AirPower bu kez AirPods kablosuz şarj kutusunun paketinde göründü
    Şirket geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde premium orta sınıf bir cihaz tanıtmadı Bunun yerine Nokia 3.2, Nokia 4.2 ve Nokia 1 Plus modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu nedenle Nokia X71'in Nokia 6.1 Plus veya Nokia 8.1'in devamı niteliğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Lansman etkinliği davetiyesi, akıllı telefonun 48 megapiksel ana sensör ve 120 derecelik süper geniş açılı lens içeren üçlü kamera sistemi ile geleceğini onayladı. Üçüncü sensör ile ilgili hiçbir detay yok. Ayrıca telefonun diğer önemli özellikleri şu an için bilinmiyor. 

Global pazarda Nokia 8.1 Plus olarak çıkacak

Daha önceki raporlara bakılırsa Nokia X71, HMD Global'in delikli ekrana sahip ilk akıllı telefonu olacak. Ayrıca cihazın global pazarda Nokia 8.1 Plus olarak tanıtılacağı söyleniyor.

Nokia X71'in arka panelinde üç kamera yer alacak olsa da Nokia 8.1 Plus çift arka kamera ile gelecek. Bununla birlikte telefonun 6.22 inç Full HD+ ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Ayrıca kutudan Android Pie işletim sistemi yüklü şekilde çıkacağı da gelen haberler arasında.

• Redmi 7 Pro'ya rakip olsa keşke.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia tr pazarından çekilecek herhalde. Sosyal medya facebook hesaplarından devamlı paylaşım yaparlardı artık paylaşım yapmıyorlar. Çıkan telefonları getirmiyorlar. Nokia 8.1 çok iyi cihazdı snapdragon 710, oisli çift kamera ve 3500 batarya vardı. Ama ülkemize gelmedi. Aynı şekilde bu cihazda gelmeyecektir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 26 Mart 2019; 20:37:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.1 Plus geldi. Devamı da gelir umarım.

• Nokia eskiden telefon dünyasında bir numaraydılar akıllı telefon çıktından sonra Nokia bitti Türkiye’de satmaz artık sanmıyorum

• İlk partiyi görünce Nokia geri dönüyor sanmıştım ama geçtiğimiz 1 yıl klasik bir Çinliden farkı olmadığını gösterdi. Ne modelleri takip edilebiliyor ne yeni bir şey ortaya koyuluyor. Lumia'ların konsepti devam ettirilmeliydi.

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    8.1 geçen sene çıkmasına rağmen hala çok iyi özelliklere sahip. Meizu fiyatıyla tr ye gelse bence meizu yerine tercih edilirdi çünkü güncelleme konusunda daha iyi. Ama nokia tr den bir şey olmaz arada bir istediklerini model telefon getiriyorlar. 8.1 350 euroydu bu telefon 350-400 den çıkarsa 200-250 euroluk redmi 7 proyla baş edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 26 Mart 2019; 22:57:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Centikli olmasina ragmen tasarim cok şık bu taaa 3310 zamanina dayanan mavi tonu bir ayri guzel yakaladi nokia

Bir türlü fiyatları tutturamadilar Türkiye de onu bir becerseler insanlar nokiaya güvenir bozuk kronik sorunlu vs cihaz yapmaz nokia sağlamdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.1 Plus ve 5.1 Plus geldi. Nokia 9'un da geleceği açıklanmıştı.
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    5.1 plusa baktımda 2200 lira gözüküyor. 150 euroluk telefon 2200 den geliyorsa getirmesinler daha iyi
  • Turkcell ile anlaştılar. Resmi satış fiyatı 1999 TL. Yine de pahalı maalesef.

• eP_362 kullanıcısına yanıt
    Nokia hem globalde hem tr de zor tutunur bu fiyatlarla. 8.1 plus 350 eurodan falan çıkarsa nokia 7 plusta olduğu gibi 3000 den falan gelir.
  • Redmi 7 Pro'da Çin ve Hindistan'dan öteye geçmeyecek yanlış bilmiyorsam. Bize uygun fiyatlı ve performanslı cihaz kullanmak haram.

Redmi note 7 pro için öyleymiş ama belki mi9 se falan avrupaya gelir. Gerçi gelse bile tr de 3000 lira falan olur. Tr de en iyi marka Samsung. Bak A30 ve A50 dünyayla eş zamanda ülkemizde satışa çıktı. Keşke işlemci ve kamera konusunda kendini geliştirsede orta segmentte alınabilir olsa. Neyseki tr de gm9 pro gibi fiyat performans olarak çok iyi bir cihaz var. Ben en yakın zamanda gm9 proya geçmeyi düşünüyorum. Redmi note 7 den hiçbir eksiği yok gm9 pronun. Hatta redmi 7 lerde kamerada ois de yok.

• Mi 9SE kesinlikle tüm Avrupa'ya gelecek ama fiyatlandırmanın uçuk olacağını zannediyorum. Mi8 SE dahi resmi olarak 2499 TL zira.

Evet, Samsung bu konuda gayet başarılı ancak onlarla A60 veya yeni gelen A70'in fiyatlandırmalarını 3000 TL üzerine konumlandıracaklar herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Xiaomi yi heryerde bulamıyorsun. Samsung tüm operatörlerde mağzalarda bulunuyor. Poco f1 in teknosa fiyatı 3500 lira mesela. Poco ne ki? 300 dolarlık cihaz. 350 eurodan çıkan a50 2850 liradan geldi. A60 400 eurodan çıksa 300 lira pahalı olur. Ama A60 ın A50 den ne farkı olacak? Kamera yine oissiz ama daha yüksek mp olacaktır. Exynos 9610 olursa yine snapdragon 660 ayarında performans sunar.

Sonuç olarak şuan tr de uygun fiyatlı telefon satmaya çalışan sadece Meizu var. Onlarında güncellemeleri sorunlu ve servisi soru işareti. Meizu note 9 gelirse hem redmi 7 pronun aynı donanıma sahip hemde daha ucuza gelir. 2000 lirayı geçeceğini sanmıyorum ama globale gelecek mi note 9 merak ediyorum.

Nokia tr pazarında kendine yer edinebilirdi seveni çok ve iyi güncelleme veriyorlar. Fakat fiyatları hem globalde hem tr de gereksiz yüksek. Şu 8.1 plus 300 eurodan çıksa, tr ye 2300-2400 den gelse bu fiyatta bütçesi olan herkes nokiaya yönelir.

• O fiyatlara imkansız be hocam. Bu cihazda 3000 TL üzeri gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.