Hocam iyi cevaplarınızı bekliyorum. Bir de termal macun yenilemesi sonrasında iyi yönde gelişme oldu mu? Uğraştığınıza değdi mi? |
-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (474. sayfa)
-
-
Bu uygulamaya göre, Windows 11 için işlemci desteklemiyor denilmektedir. Herhalde, minimum 1GHZ olmadığından desteklemiyor.
-
ben kurdum yükseltme olarak kuramazsınız, iso dosyasını indirin öyle kurun.
-
Nihai sürüm çıkınca temiz kurulum yapacapım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sezar61ben kurdum yükseltme olarak kuramazsınız, iso dosyasını indirin öyle kurun.
driverlerde sıkıntı var mı hocam?
-
hiçbirinde sıkıntı yok ancak şarjda iekn eğer 100 de 100 dolu ise ekran gidip geliyor prizden çıkarınca düzeliyor win11 beta olduğundan daha hala stabil değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: sezar61hiçbirinde sıkıntı yok ancak şarjda iekn eğer 100 de 100 dolu ise ekran gidip geliyor prizden çıkarınca düzeliyor win11 beta olduğundan daha hala stabil değil
oyun oynadınız mı hocam durumlar nasıl?
oyun için Windows 10 dan farkı yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: bakoneHocam iyi cevaplarınızı bekliyorum. Bir de termal macun yenilemesi sonrasında iyi yönde gelişme oldu mu? Uğraştığınıza değdi mi?
işlemden sonra tatilde bilgisayarı pek kullanma fırsatım olmadı. şuan biraz test edeyim dedim fakat sanırım ters giden birşeyler var. Sürekli fan açıyor ve sadece webde gezinirken işlemci sıcaklıkları 60-70 derecelerde geziyor. Sanırım yeni bir macun almam gerek.
-
yeni batarya alan var mı?
Windows 11 resmi, nihai sürümünü kurduk sonunda. Windows 11'de 8. nesil intel işlemcilerine kadar destek sunulacağı açıklanmıştı. Uyumluluk kontrolü yaptığımda 6. nesil intel işlemci desteklenmediği yönünde uyarı aldım. Tüm güncellemeleri yaptıktan sonra, aygıt sürücülerini kontrol ettim. Harici grafik kartı, ses kartı, kablolu, kablosuz ağ kartı sürücüleri güncelleme üzerinden otomatik olarak kuruluyor. Bluetooth, chipset sürcüleri ile air plan swich sürücülerini kendiniz kuruyorsunuz. şu an deneme modundayım. Her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Hayırlısı, bakalım ileride durum ne gösterecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 8 Ekim 2021; 13:32:19 >
-
Nasıl bir kurulum yaptınız ve nereden indirdiniz biraz bilgi verme ve yönlendirme şansınız olur mu :) Teşekkürler şimdiden ( Format gibi sıfırdan kurulum için soruyorum güncelleme ile değil )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Temiz kurulum yaparak yükledim.
-
İşte onuda açar mısınız 😄 Daha önce hiç yapmadım nasıl yapabilirim kısaca tarif edebilir misiniz
Buradan indirebilirsiniz. 2. seçeneğe tıkayıp, indirme aracını indiriniz. ISO dosyasını Rufus uygulaması ile UEFI modunda USB diskine yazdırmanız gerekecek.
-
Çok teşekkür ettim ekstra şunlara dikkat et dediğiniz birşey varsa memnuniyetle dinlerim 🤗
Herkese merhabalar,
Aslında bu mesajı çoook önce atmam gerekiyordu fakat hayat yoğunluğundan dolayı bir türlü yazamadım. Öncelikle birazdan bahsedeceğim işlemi yapabilmeme vesile olan @yenersonmez hocama çok teşekkür ederim, o eski pilini göndermeseydi bu iş olmazdı. İki öğretmen böyle bir işi başarabildik.
Mevzuya gelecek olursak. Ben de bir çoğunuz gibi 2016'dan beri bu laptopu kullanmaktayım ve başlık altında da görüleceği üzere pil problemleri bir süre sonra mutlaka yaşanıyor ve yeni pil alınması gerekiyor. Bu durumu önceki laptoplarımda da yaşamış biri olarak bu bilgisayarımda pilime özellikle dikkat ettim. Ne çok soğuk ne çok sıcakta tuttum. Hiç bir zaman sıfırlayacak kadar şarjını yemedim. Her zaman öncelikle AC modunda kullandım ve %50 olduğunda şarja başla %80'de bırak olarak adaptif şarjı kullandım. Neyse gözüm gibi baktığım bir bataryam vardı kısacası.
Bir gün pilde kullanırken pc kendini birden kapattı ve açtığımda "Your battery has experienced permanent failure" hatası verdi ve kalıcı bir hasar yaşadığını belirtti. Gördüğüm şeye inanamamıştım. Normalde 74.000 mWh kapasiteye sahip olan pili 5 yıl sonra 57.000 mWh kapasite ile kullanırken bu hatadan sonra kapasitesinin 1233 mWh düştüğünü gördüm.
Tabi ilk yaptığım şey internette problemi araştırmak oldu ve insanların ne çözüm uyguladığına baktım ve hiç bir şey bulamadım. Ama bataryamdan gerçekten emindim ve sorunun bataryadan değil başka bir şeyden kaynaklandığına neredeyse emindim ve işe koyuldum. Öncelikle bataryamı çıkardım ve ön portunu söktüm.
Ön kart:
Bataryanın kendisini merak edenler için ise burada. Resimde gördüğünüz @yenersonmez abinin bana göndermiş olduğu eski batarya .
Ön kart söktükten sonra yukarıdaki resimlerden görebileceğiniz gibi aslında seri bağlantı ile çalışan bir pil grubumuz var ve bu grubun seri voltajına baktığımda veriler gayet iyi çıktı. 11.1 volt olarak dizayn edilen batarya boştayken 10.4-10.5 arasında gösteriyordu. Batarya başına 1.85V düşüyordu tek tek her hücreyi ölçtüğümde de veriler yine iyidi. 1.75V civarı veri okunuyordu. hatta yener abinin gönderdiği batarya ile karşılaştırınca şu an hala kullanmakta olduğum bataryanın durumu onunkinin iki üç katı durumdaydı. Sonrasında aracımdan çıkma bir ampul vardı evde 4 amperlik bununla bir devre kurdum ve akımı ölçtüm batarya bana mısın demeden çok stabil bir şekilde çalışıyordu.
Bataryamdan emin olduktan sonra durumun kaynağı olabilecek ilk yere ön porta baktım gözle görülür her hangi bir şey yoktu. Yanık, ölü bir yol vb gibi. Bir kaç denemeden sonra ne yaparsam yapayım bu hatadan kurtulamadığımı fark ettiğimde bataryasını değiştirmiş ama bu hatayı almamış birilerini aramaya başladım ve sağolsun yener abi çok geçmeden forumdan yazdı ve bataryayı bana gönderdi.
Sonrasında bir kaç lehimle pile bağlı olan kendi kartımı söküp yener abinin pilden çıkan kartı taktım. Artık hata almıyordum. Her şey yolunda gitmişti. Bir de pil kapasitesine bakayım dedim 1233 mWh olan kapasite birden 13,931 mWh çıkmıştı. Bu veri yener abinin pilini doğrudan kendi bilgisayarıma taktığımda aldığım aldığım veriyle aynıydı. Yani yener abinin pilinden çıkan kart benim pilimi şu an 13,931 mWh'de kısıtlıyordu.
Bir çok işlem denedim bataryayı tamamen bitirip biosda şarj etmeyi, pcnin pilini çıkartıp bataryayı tamamen tüketip sonrasında pili söküp yine sistemdeki tüm elektiriği boşalttıktan sonra bios ekranı açıkken şarj etmek gibi bir çok farklı taktik denedim ama bu 13,931 sınırını geçemedim. Bu konuda fikri olan varsa dinlemek isterim ya da bu kartı nasıl programlayabileceğimizi bilen varsa bir mesaj atabilir.
Bunun haricinde kartı değiştirmeden önce 5 dk içinde kendini kapatan bilgisayar şu an bir buçuk saat sorunsuz çalışıyor. Yine pilin kartını değiştirmeden önce oyunlarda fazla yük bindiğinde kendi kendini kapatırken şu an hiç bir problem olmadan çalışmakta. Eğer benim gibi bir problem yaşarsanız ve yener abi gibi birini bulacak kadar şanslı olursanız pilinizin kartını değiştirmeniz sıkıntıyı çözmek için yeterli olacaktır. Tabi piliniz şişmediyse.
Kısaca kendi çıkarımımdan da bahsederek bitiriyim. Bu durumun dellin planlı eskitmesi olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları bios updateler vs boşuna değil ve pc satışından sonra satabilecekleri en karlı şey olan bataryayı yine kullanıcılarına satabilmeyi hedefliyorlar. Batarya kontrol uygulamasında batarya satın al linkini gördüğümüz ilk gün şüphelenmeliydik zaten.
Uzun bir yazı oldu kusura bakayın umarım birilerine yardımcı olur.
-
Chipset sürücülerini el ile kurduktan sonra, eksik sürücü olursa, bu bağlantıdan indireceğiniz sürümü de kurunuz. Eksik olanları tamamlıyor. Kolay gelsin.
www.driveridentifier.comIntel(R) 100 Series/C230 Series Chipset Family SMBus - A123 driver Download for 2K,XP,2K3,VISTA,WIN7,WIN8,WIN10/32bitshttps://www.driveridentifier.com/scan/intelr-100-seriesc230-series-chipset-family-smbus-a123/driver-detail/BE125683855E41149C9A6E53F6A6886D/2818771/51ba7be2725f2d2f0d58df5ffe5a9874/542974636/PCI%5CVEN_8086&DEV_A123
XP,VISTA,WIN7,WIN8,WIN10/64bits - Dell Inspiron 7559
-
Açılışta çok yavaş açılıyor ve PC kendine zor geliyor ondan sonra hızlanmaya başlıyor neden olur düzgün mü kuramadım acaba
Onun haricinde bir sıkıntı yok hata felan almıyorum
Ben hâlâ HDD kullanıyorum. Bende her hangi bir sıkıntı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X