sizinle aynı programla denedim. |
-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (472. sayfa)
-
-
asıl değerler bunlar bu tür testleri bu prg ile yapın hdd tune yazma testi yapmıyor mesela ssd lere
-
Yapmaz çünkü SSD'lerde yazma ömrü diye bir şey vardır. Yazma yapıldıkça, bellek hücreleri belli bir yazma sayısına sahip olduğu için yazma hızı erişim hızı düşmektedir. Yani geri döndürülemez şekilde yavaşlar. Samsung' un en son çıkan M.2 SSD serisi ürününde 600 kere yazma ömrü olduğu söyleniyor. 1TB kapasiteli bir M.2 SSD aldığınızda tam kapasite 1TB'tı 600 kere yazarsanız ekonomik ömrünü tamamlamış olur. SSD'ler için sarf malzemesi benzetilmesi yapılmıştı, bence de doğru bir yaklaşım: nasıl ki, lazer yazıcıda toner bitince yenisini alıyoruz, batarya şarj edildikçe, şarj kapasitesi azalıyor sonra şarj almayınca yenisini alıyoruz, bu SSD denilen ürün de aynı şekilde düşünebiliriz.
-
Demek ki, sizin M.2 SATA3 SSD'niz fazla ölmemiş hâlâ canlı. evo 850 sıfır alındığında yazma hızları 500 MB/S'lerdedir. Zaten SATA3 arayüzünün maksimum hızı 600MB/S. M.2 SATA 3 portu kullanan cihazlarda dar boğaz yapmadan çalışabilmektedir. M.2 SATA3 portunun NVME desteği olmaz. NVME desteği PCI-e arabirimini kullanan tek çentikli M.2 SSD'lerin de mevcuttur.
-
DELL 7559 ürünü maksimum 16GB RAM kapasitesi destekliyor. Mevcut 8GB'nin yanına bir adet daha 8GB bellek modülü alabilir, sistemin destek verilen 16GB bellek kapasitesine çıkartabilirsiniz. Aynı marka model olursa çok iyi olur.
-
hocam cihazın üstünde 128 gb vardı ve 3 sene üzerine değiştim, 3 senede okumaz yazma oranında bir değişiklik yoktu bimden aldığım taşınabilirin içi ile değiştim 256 gb yaptım 2 ay falan olmuştur yani, ssd yeni sayılır
-
Buradaki üründen aldım samsung 860 evo 500 gb 550mb/520mb m2 sata ssd
Uyumludur değil mi bizim laptop'a.
850 modelinden farkı nedir bilen var mı? daha mı iyi, bizimkine uyum sağlıyor değil mi?
Daha gelmedi duruma göre iade edebilirim.
Bu arada ram olarak bunu aldım https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=after-renderer-for-new-editor&url=https://www.n11.com/urun/sk-hynix-hmt41gs6bfr8a-pb-8gb-ddr3-1600-mhz-pc3l-12800-135v-16-cip-notebook-ram-1119208?magaza=ekotekpc
tavsiye eden arkadaşa teşekkürler, memnun kaldım.
SOn olarak windows'umu yeni ssd'me nasıl taşıyacağım. bilgisi olan var mı?
şimdiden cevaplar için teşekkürler.
-
sata ssd ler uyumlu nvme ssd ler uyumsuz ssdler arasında çok fark yok okuma yazma hızları aynı
EaseUS Partition Master programı ile clone disk yaparak windowsu ssd ye atabilirsinzi
-
Arkadaşlar bu ürün 4000eder mi? Tek sorunu batarya zayifmis ikinci el almayı düşünüyorum. Ekran tümünde 4k mı? Ayrıca alırken bakmam gereken ekstra bir durum varmi? Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu piyasada 5 binden aşağı vermem cihazı ben olsam tüm cihazlar 4k değil bendeki full hd
bazılarında ssd var bazılarında ssd yok ona dikkat edin
pil zayıf ise pil alır değişirim diyorsanız pili 700 tl civarı bilginiz olsun
-
Arladaşlar bu öaptop için anakart bulmam lazım 2016 dan beri kullandığım 7559 um anakart sorunu vermeye başladı.
zaman nasıl geçmiş be bu laptobu 2700tl ye almıştım ilk çıktığı zaman ve hiç ğişmam olmadım muhteşem bir cihaz, hâlâ çoğu oyunu oynayabiliyorum anakart ısınması sorunu olmasa.
ana kartta işlemci ve ekran kartı kısmı ısınır diğer kısımlar pek ısınmaz sizin problem başka birşeyden kaynaklı olabilir
cihazı söküp iyice temizleyin termal macun ve işlemci ekran kartı etrafındaki termal padleri değiştirin ısınma azalacaktır ben yeri geliyor ekran kartına OC yapıyorum öyle kullanıyorum çok şükür taş gibi cihaz
-
4200 TL'ye emektarımı ikinci el olarak bir tanıdığa sattım. Masaüstüne geçiyorum. Valla 5 sene kullandım. Sayesinde okulu bitirdim. Bir kere bile servis görmedi. Bu şaheseri tasarlayan mühendislerden Allah razı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tan -- 21 Mart 2021; 23:9:56 > -
DELL Kalitedir candır
-
Arkadaşlar bu laptopa sahibim ve bir SSD alasım var. Çok fark ettireceği söyleniyor o nedenle de doğrusu aklıma yatmış durumda. Araştırırken iki SSD arasında kaldım ve sizlerin de yorumunu duymak istedim. Aşağıya iki ürünü ve linklerini koyuyorum. Sizce hangisini almak daha mantıklıdır? WD Blue için satıcı amazon.com.tr o nedenle aklımı çalmıyor da değil. Sizler ne dersiniz?
WD Blue, 500GB, Dahili PC SSD, SATA M.2 - WDS500G2B0B
Samsung 860 EVO SSD 500 GB - M.2 SATA dahili Solid State Drive V-NAND Teknolojisi (MZ-N6E500BW)
-
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım samsung almak daha mantıklı olacak dediğiniz gibi. Keşke amazon kendisi satıyor olsaydı, gönül rahatlığıyla alırdım. Biraz daha bekleyelim bakalım.
Bir arkadaş 4200’den satmış, sarı sitede sorunsuz olanlar 4800-5750 aralığında konulmuş. Bende 128 gb ssdli model var, 8 gb da ram ekledim. Kaç liranın altına düşmemeliyim sizce? -
Herkese merhabalar
benim cihazın pili arıza verdi birden bire geçen akşam ve incelediğimde gördümki pilin kendisinde problem yok fakat içerisindeki boardda bir sıkıntı var.
aranızda pili şiştiği, şarj tutmadığı ya da çabuk bittiği için pilini değiştiren varsa eğer elindeki eski pile talibim. Benimle iletişime geçerseniz çok sevinirim.
pm atabilir ya da bu mesajı alıntılayabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.
eski pil duruyor, 10-15dk götürüyor.
yer bodrum bitez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X