BİLGİSAYARIMI NASIL DAHA SERİN KULLANIRIM? dikkat:yaptığınız her şey sizin sorumluluğunuzdadır bozup bişey yapıp bana suç atmayın üzülürüm arkadaşlar bayadır yaptığım optimizasyonları sizinle paylaşayım. adım 1 dell'in bilgisayarda gelen ürün kaydı cart curt programlarını silin. arkada çalışıyor hep. bende sadece dell update duruyor onlardan adım 2 forumda mühendismurat'ın windows 10 konusu var orada gereksiz servisleri durdurmakla ilgili bir bölüm var. onu uygulayın. adım 3(riskli olabilir) throttlestop kurun FIVR diye bir buton var ona girin oradan offset voltage'ı düşürün. işlemciden işlemciye değişiyor. benimki -110mvde stabil çalışmaya devam ediyor. sizinki -150de de çalışabilir -90da da ideal değeri bulana kadar kurcalayın.en fazla mavi ekran verir kapanır geri açılınca sıfırlanıyor. bunun her işlemcide farklı olmasının sebebi işlemcilerin silikonları ile ilgili bir durum. üreticiler her işlemcide kesinlikle çalışsın diye böyle biraz fazla veriyor. bu da sıcaklık artışına sebep oluyor.3 senedir falan underclocklu kullanıyorum ama throttlestopta bir de oyun falan oynamayacağım zaman power saver modunu açıyorum. şu an bu yazıyı yazarken chrome(6 sekme kadar)-discord-spotify açık. sıcaklıklar bu kıvamda. adım 4 windows defender da çok yoruyor sistemi diğer antivirüslere göre. şu an anitivirüs kullanmıyorum ama yeni bir tane kurmayı düşünüyorum. defenderı disable ettim. adım 5 bunu öneririm cidden baya fark etti işlemci güç yönetimlerinde fark ettiğim bir şey. en düşük işlemci durumu hep %5te duruyordu güç planına öyle girilmiş ben de anlamadım acaba ben mi yaptım zamanında bilmiyorum ama onu 0a alınca baya bi soğudu bilgisayar. adım 6 intel grafik sürücünüzü güncelleyin ama bu biraz zor bir işlem.exe ile denediğimde hata verdi linkten solda zip dosyasını indirip dosya içerisindekini masaüstüne çıkarıp aygıt yöneticisinden bilgisayardaki sürücülere göz at diyip yüklemeniz lazım. sorularınız olursa yazabilirsiniz |
-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (471. sayfa)
-
-
Teşekkürler boş bir vakitte deneyeceğim. -
Batarya artık 15dk gitmez olmuştu. Muadiller 500-600 liraydı.
800'e orjinal buldum. sizinle de paylaşayım:
https://www.notebookdepo.com/urunara.aspx?ara=7559
10 tane gelmiş, birini ben aldım kaldı 9 tane.
edit: resim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 9 Ocak 2021; 13:48:6 > -
yazın başında termal macun yeniletmiştim ama sürekli fan açmasından da rahatsızdım.
pil değişiminden sonra hiçbir ayar değişmeden durum bu,
alakası var mıdır, rastlantı mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 10 Ocak 2021; 21:36:48 > -
Alakası olabilir pil şiştiği için çabuk ısınıyordur diğer bileşenlere de ısıyı yayar iyi soğutma olmadığından sıcaklık artar
-
Merhaba, bu ssd’yi almak istiyorum. Kendim takabilir miyim?
Uyar mi bilgisayara. 7559 4K dokunmatik modelini kullanıyorum.
Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD (MZ-V7S250BW)https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-plus-250gb-3500mb-2300mb-s-nvme-m-2-ssd-mz-v7s250bw-p-HBV00000HZUM6?magaza=Laptopfırsatı
Bir de ram’ini yükseltmek istiyorum. 8 GB ilk aldığımdaki duruyor.
Kaç gb’ye kadar destekliyor. Ne önerirsiniz?
Cevaplar için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ssd yi takmak çok kolay arka kapağı sökün zaten ssd yeri var sol tarafta pilin üstünde ram takar gibi ssd yi takın ve vidayı sıkıştırın olay bu kadar. Ancak nvme ssd uyuyormu tam bilgim yok ssd m2 boyut doğru bende 128 vardı 256 yaptım ama nvme değil sorun çıkarmadı
nvme desteği varmı yok mu mutlaka araştırın
ram alacaksanız 16 GB desteği var yani bir adet 8GB takabilirsiniz. Ancak sakın DDR3 ram almayın çalışmaz mutlaka DDR3L ram almanız gerekmektedir.
-
Nvme desteği yok diye biliyorum yine de bi bakın.
-
Cevaplar için teşekkürler. Hiç bilgim yok bu konuda aslında. Nvme nedir, nereden bakılır :)
Bana şunu al diye önerebileceğiniz birkaç marka, seçenek var mı direkt? bütçem 500 civarı. 250 gb civarı yeterli.
-
biraz daha baktım bizim pclerin nvme desteği yok
bakarken m2 ssd sata yazanlara bakın nvme yazıyorsa onu es geçin baktığınız ürün özelliklerinde yazar
-
m.2 satanın yanında bazılarına 2280 diye de bir ibare var bu nedir.
bu uyar mı
-
2280 alacaksınız
2280 boyutu belirtir
-
Arkadaşlar 8gb ram alacağım ama bir sorayım dedim bu ram uygun mu bizim bilgisayara?
m.trendyol.comOnline Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyolhttps://m.trendyol.com/kingston/kvr16ls11-8-8gb-1600mh-ddr3-sodimm-1-35v-p-33958988?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&adjust_campaign=product_free&link_contentid=33958988&link_userID=10196638&utm_campaign=33958988&utm_medium=product_free&utm_source=share&utm_term=10196638
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 24 Ocak 2021; 2:25:21 >
-
Bu olmaz hocam ddr3l olması lazım, bilgisayarı ilk aldığımda Kingston 8GB HX316LS9IB/8 CL9 ürünü almıştım memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam DDR3L deki L= Low voltage(1.35V) anlamındaymış ve bu linktekinde de 1.35V yazıyor. O yüzden ben bunu DDR3L’dir diye düşünmüştüm. Kesin uyumsuz mudur ki acaba?
Amacım bilmişlik yapmak değil yanlış anlamayın sadece sizin dediğinizin fiyatı buna göre biraz uçuk ve ben öğrenciyim
Edit: İçinden çıkan orijinal ram de bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 24 Ocak 2021; 14:42:44 >
-
Ben de ddr3'ü görünce direkt olmaz demiştim, açıkçası detaylı incelemedim o yüzden bilemiyorum hocam ama neden ddr3l dememişler ki bana mantıklı gelmedi yine de. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8GB'dan 16GB'a çıkmak programların kullanılmasında bariz fark etti. Bire bir aynı RAM 8GB + 8GB = 16 GB yaptım. Yeni aldığım bellek modülü yeşil bord rengindedir. Yalnız şöyle bir durum oluyor. Sistem tanılama uygulaması veya BIOS ekranından bakıldığın da 2'ci RAM modülün için üretici ID'si çıkmıyor, Sistem tanılama uygulamasında ve BIOS ekranında ve Windows 10 işletim sisteminde 16GB RAM görünüyor. Kullanıma engel bir durum oluşturmuyor.
DELL 7559 modelinde bulunan M.2 portu, SATA kontrolcüsü barındırır. 2280 ebadlı olan çift çentikli olan M.2'ler ile çalışır. Bu konuda, yazma ömrü uzun olan Samsung 860 EVO MZ-N6E250BW M.2 SATA 3.0 SSD öneriliyor. (denemedim, fiili olarak da bir M.2 SATA SSD kullanmıyorum) Yazma ömrünün uzun olmasına katkı sağlayacağı için, bütçenin elverdiği en yüksek kapasiteli olan SSD'yi almak da fayda var.
Not. M.2 slotu bulunduran cihazlarda 2 çeşit SSD kullanılmaktadır. M.2 + SATA 3 kontrolcüsü barındıranlar çift çentikli M.2 SSD olanları SATA 3 uyumludur. Diğer M.2 ise, tek çentiklidir ve PCI-e uyumludurlar. Farklı olanlar birbiri ile uyumlu olmayacak ve çalışmayacaktırlar.
-
evo 850 250gb m2 ssd kullanıyorum.
350mb/sn ölçüyor hdtune.
bios güncelleme ile nvme desteği de gelse tadundan yenmez ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 30 Ocak 2021; 10:53:7 > -
Hocam BİM'den şunu aldım taşınabilir ama içinde m2 ssd var çıkardım onu bizim PC ye taktım üzerinde gelen 128 GB Samsung vardı okuma 450-500 ama yazma 100-100 arasındaydı şimdikinin değerleri daha iyi sizin evo olmasına rağmen az geldi bana
-
metinolmetin yanıtın için çok teşekkürler.
Son olarak benim anlamadığım maksimum 16 gb ram mi destekliyor cihaz,
yoksa üstünde 8 olduğu için mi yanına 8 takılabiliyor.
ben o 8'i çıkarsam 16 + 16 takamam mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X