Şimdi Ara

DELL 1520 vs. TOSHIBA A200-1AH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki 10 gün içinde bu iki bilgisayardan birini almayı düşünen birçok kişi var. Ben de bunlardan biriyim. İki notebook hakkındaki görüşlerimizi, tecrübelerimizi burada paylaşalım. İlk yorum olarak Dell'in avantajı Nvidia 8600 GT ekran kartı, 2 MP Webcam, Gelişmiş Wireless Antenleri, Uzaktan Kumanda'sının olması. Toshiba A200-1AH ise Intel 4965 N-draft, Robson teknolojisi ve belki biraz daha uzun giden pil süresi ile avantajlı.

• Intel 4965 N-draft bu neişe yarıyor anlamadım??
  • quote:

Orjinalden alıntı: XelAl

Intel 4965 N-draft bu neişe yarıyor anlamadım??

Üstadlar bu konuyu aydınlatsa tam süper olacak
  • N draft şimdiki normal wireless g modemlerden daha fazla kapsama alanı ve

daha hızlı bir teknolojidir ama modeminiz n draft lı bir modem olması lazım

su an turkiyede linksys n draft modeme sahip oda 300ytl civarında
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultrati4

N draft şimdiki normal wireless g modemlerden daha fazla kapsama alanı ve

daha hızlı bir teknolojidir ama modeminiz n draft lı bir modem olması lazım

su an turkiyede linksys n draft modeme sahip oda 300ytl civarında

+1
  • Toshiba nasildir bilmiyorum ama Dell in yeni laptoplari gercekten cok iyi. 1520 degil de 1720 kullanıyorum 2.0 Mp kamerası gercekten harika, ekran kartı da alınabilecekler icinde en iyisi. Sistemimin puanı 4.5 ve en yuksek puanı da 5.1 o da gaming performansi...
     DELL 1520 vs. TOSHIBA A200-1AH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza13 -- 27 Ağustos 2007; 23:55:51 >
  • dell 1720 in özelliklerini yazar mısın bide wireless n var mı

son olarak turkiyede var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HP PAVILION DV6579ET mi Dell 1520 mi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71419

hangisi ağır basar
  • ekran kartından dolayı dell ama ikisinde de wireless n draft yok
  • kardeş 1720 yi nerden aldın?
  • quote:

ekran kartından dolayı dell ama ikisinde de wireless n draft yok

Wireless n draft özelliği nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: newcycle

quote:

ekran kartından dolayı dell ama ikisinde de wireless n draft yok

Wireless n draft özelliği nedir ?

wireless n draft normal bizim wireless bağlantılardan daha hızlı ve daha fazla kapsama alanına

sahip bir teknolojidir
  • yaklaşık 2.5-3 aydır gelişmeleri takip ediyorum,hadi oda olsun,şuda olsun,o modelde gelsin derken 2600 e bütçeyi zorladım ve 3 model arasında (birçok arkadaş gibi) kaldım, bana göre" +" ve "-" leri .
    sizlerinde yorumlarıyla artık almak istiyorum birini, yoksa kafayı sıyırıcam.

ACER 5920g---> herşey süper,özellik-fiyat oranı en iyi,harika tasarım,ama YOK YOK YOK
    DELL 1520 -----> wireless N-draft yok,intel-robson turbomemory yok,ama DELL in kendi geliştirdiği bazı özellikler var
    TOSHIBA A200-1AH --> hd2600-8600 gt den yavaş ama 120 ye 32 streamline la sanki tasarım programları için daha yatkın gibi.
    3 ünün de kendine has kasa özellikleri var,

açıkçası toshiba ve dell i bizzat incelediğim için onlar bana daha yakın geliyor,acer sa nette resimlerini gördüğüm bi hayal :)

-----bu üçüne alternatif benzer özelliklerde en fazla 1 ay içinde gelecek olan yeni bir model bilen varmı?-----

• kararsızlık o kadar kötü ki, ya toshiba a200-1ah ya da dell 1520 alacağım! ama hangisiii? kullanan arkadaşların tavsiyesi çok önemli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ErEtE

yaklaşık 2.5-3 aydır gelişmeleri takip ediyorum,hadi oda olsun,şuda olsun,o modelde gelsin derken 2600 e bütçeyi zorladım ve 3 model arasında (birçok arkadaş gibi) kaldım, bana göre" +" ve "-" leri .

ACER 5920g---> herşey süper,özellik-fiyat oranı en iyi,harika tasarım,ama YOK YOK YOK
    DELL 1520 -----> wireless N-draft yok,intel-robson turbomemory yok,ama DELL in kendi geliştirdiği bazı özellikler var
    TOSHIBA A200-1AH --> hd2600-8600 gt den yavaş ama 120 ye 32 streamline la sanki tasarım programları için daha yatkın gibi.

açıkçası toshiba ve dell i bizzat incelediğim için onlar bana daha yakın geliyor,acer sa nette resimlerini gördüğüm bi hayal :)

-----bu üçüne alternatif benzer özelliklerde en fazla 1 ay içinde gelecek olan yeni bir model bilen varmı?-----

Ben de bu tür yorumların üzerine, bu akşam vatan bilgisayar'a gittim. Kendi kategorisinde kafaya oynayan Toshiba A200-1AH, Dell 1520 ve Acer 5920G'yi yerinde görerek inceledim. Sonuçta, Acer'ın çok komplike bir görüntüsü olduğuna ve klavyesinin renginin ve ele oturuşunun bana hitap etmediğine; Toshiba'nın genel olarak gayet iyi fakat fiyatının 1699 dolar+KDV olduğundan biraz pahalı olduğuna, son olarak da Dell'in kasasının çok karizmatik ve sade durduğuna, klavyesinin ele iyi oturduğuna ve malzemenin insanda kalite duygusu uyandırdığına karar verdim. Kendi donanım özellikleri ve fiyatı ile alınmaya en uygun notebook bence 1520. Hafta içi çok enteresan bir karar almazsam, Dell 1520 sahibi olmayı planlıyorum yakında. Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler...

• Dell 1520nin klavyesi gerçekten çok rahat ve ergonomik.Sağlamlık hissi veriyor.Masaüstü bilgisayarın klavyesinden bile rahat geldi bana.Daha akıcı yazabiliyorum.Dell 1520 de eksik olarak gördüğüm tek şey wireless-N desteği olmaması.İşlemci ve ekran kartı OK.Wireless N desteği kullanabilmek için modemlerin de bu özellikte olması gerekiyor.Şimdilik bu modemler çok az sayıda ve oldukça pahalı.Yaygınlaşması dolayısıyla bu özelliğin işe yaraması biraz zaman alacak gibi..Kısa ve orta vadede çok da ihtiyaç duyulacak bir özellik değil zannediyorum.Yanılıyor da olabilirim..Ama komple yeni bir wireless ağ sistemi kurmak isteyenler için bu özellik önemli olabilir..Önceki pentium4(centrino değil) laptopumun entegre 802.11b wirelessi bile işimi fazlasıyla gördüğü için ve halen yayfın olan wireless b/g benim için yeterli olduğundan wireless-n desteğine gerek duymadım.Dell 1520 de genel olarak zaten wireless çekim kalitesi de yüksek.Daha önce görmediğim ağlar buluyorum bununla konu komşudan,çevre esnaftan...:))

Dell 1520yi daha alalı daha bir hafta oldu.Halen vistaya alışmaya çalışıyorum.Şu ana kadar keşke bunu almasaymışım diyeceğim bir kusurunu görmedim.

• Arkadaşlar,

Ben ilginç bir tesadüfle her üç bilgisayarıda satın alıp kullandım.

İlk dell aldım t7100 modelini gold 8600gt var demişti ama 8400gs geldi iade ettim. Dell hakkında söyleyeceğim:
    Diğerlerine göre içinden uzaktan kumanda çıkması, ekranının bir dell'e göre iyi olması ve ses kalitesi çok iyiydi. Hatta ilk kullandığımda içeride 4 kişi olan ve kapısı açık olup tvde açık olan bir odada bütün sesleri bastırdı ve sadece kendini dinletti....

Biraz bence kaba idi, sitedeki yazım hatasından iade ettim ama arkasından çok baktım.Negatif yönü ise digital görüntü çıkışı yok, çok iyi çeken yeni nesil wireless 4965 yok...

Toshiba dell'den sonra acer almak istediğim sırada karşıma çıktı...Cihaz çok kaliteli ama çok ama çok, bunu acer'ı aldıktan sonra farkettim.
    Bir kere sessiz, acer'a göre daha az ısınıyor, EKRAN MUHTEŞEM. Ben n70 ile çektiğim resimleri sanki digital makinede çekilmiş gibi izledim. Acer'a geçince gerçekten çok hissettim ekran farkını ve detayların ne kadar net olduğunu. Negatif yönü ise yine digital görüntü çıkışı yok, ses denetimlerinde hdmi var ve çalışıyor görünüyor ama ne yazıkki çıkış vermemişler dılşarısına....

Bu arada ekran kartı muhteşem sakın kimse yanılmasın toshibanın 3050 gibi çıkıyor 3d 2005 puanı dellinki ise 3200 yani aradaki fark %3-5, acerı bugün aldım hiç deneme yapmadım ama hd 26000'ün video gösterimi çok başarılı...

Son olarak dolby room diye saanl DD oluşturan bir olay var cihazda. AHoparlörlerin tizleri çok çok iyi ama bas hiç duyamıyorsunuz. Vermenmin bir nedeni hdmi diğeri ise hoparlörlerdi.

ACER son göz ağrım. CNEt yerden yere vurmuş, bazen haklı ama bence tasarım harika, touchpad uzun ve yazı yazmaya engel demiş, belki olabilir ben bu kadar uzun yazıyı yazarken beni etkilemedi mesela ve "touchpad yinede sorun omazdı eğer basit bir geçici iptal tuşu olsaydı" yazmış yorumcu halbuki laptop'ı incelemediği belli. Kesinlikle var FN+F7.

Avantajları, herkesin avantajlarını kendinde toplamış durumda saymakla bitmez, 4965, sanata rosa, 8600 gt(ddr2'li), dele göre daha estetik dizayn, kızıl ötesi, HDMI ve son olarakta MUHTEŞEM SUBWOOFER ile dolby keyfi. SES inanılmaz iyi. Daha film izlemedim ama muhteşem.

Gelelim eksilere, ekran kalitesi daha iyi olabilirdi onunda ötesinde açtığım andan itibaren duyduğum harddisk sesi beni bir saatte kendinden soğuutu. Allahtan fan devreye girer gitmez kendini unutturdu... Zaten muzik açınca ses 30'dan sonra sadece keyiflenip laptopa konsantre oluyorsunuz. Isınmada fena değil.

Yazıyı yazerken fan yavaşladı harddisk durudu dolayısıyla şu an kötü ilk izlenim dağıldı, hele şu touchpadi kapatma tuşunuda keşfedince...

Uzun lafın kısası,

1.TOSHIBA gerçekten çok çok iyi eğer HDMI sizin için önemli değilse BİRİNCİ SIRAYI HAKKEDEr. En iyi malzeme ,işçilik ve sağlamlık hissi ondan idi.

2.ACER-DELL tercihlere ve kullanıma göre seçilebilir ama üçüde parasının hakkını sonuna kadar verebilecek durumda.

Şunuda unutmamak lazım, 4965 için DELL'e veya HDMI için DELL ve toshibaya kötü denemez, çünkü şu an yok ama yakında 20-30$ istemediğiniz kadar markada mini $pci express bu kartlardan çıkar.

Tercih sizin ben sadece paylaşmak istedim.

herkese selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: _GreeNEyEs_

quote:

Orjinalden alıntı: ErEtE

yaklaşık 2.5-3 aydır gelişmeleri takip ediyorum,hadi oda olsun,şuda olsun,o modelde gelsin derken 2600 e bütçeyi zorladım ve 3 model arasında (birçok arkadaş gibi) kaldım, bana göre" +" ve "-" leri .

Ben de bu tür yorumların üzerine, bu akşam vatan bilgisayar'a gittim. Kendi kategorisinde kafaya oynayan Toshiba A200-1AH, Dell 1520 ve Acer 5920G'yi yerinde görerek inceledim. Sonuçta, Acer'ın çok komplike bir görüntüsü olduğuna ve klavyesinin renginin ve ele oturuşunun bana hitap etmediğine; Toshiba'nın genel olarak gayet iyi fakat fiyatının 1699 dolar+KDV olduğundan biraz pahalı olduğuna, son olarak da Dell'in kasasının çok karizmatik ve sade durduğuna, klavyesinin ele iyi oturduğuna ve malzemenin insanda kalite duygusu uyandırdığına karar verdim. Kendi donanım özellikleri ve fiyatı ile alınmaya en uygun notebook bence 1520. Hafta içi çok enteresan bir karar almazsam, Dell 1520 sahibi olmayı planlıyorum yakında. Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler...

aynen senin gibi dusunuyorum....

cok iyi tespitlerde bulunmussun

ben de dell 1520 aldim

• Tespitler çok güzel.Aynı modelleri ben de inceledim ve aynı izlenimlere sahip oldum..
  • Artık ben de bir Dell 1520 sahibiyim... Henüz alışmaya çalışıyorum Vista'ya... Wireless bağlantımda bazen sorun oluyor, bağlanmıyor Airties modemime! Harddisk'imden de kulak çınlaması gibi bir ses geldiğini fark ettim, geceleyin sessiz bir ortamda olduğunuzda ve müzik dinlemediğinizde duyuluyor. Genel olarak tipi, hızı ve donanımları çok başarılı bir notebook!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.