Şimdi Ara

dell 6400 insprion a ram takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar başıkltanda anlaşılacağı gibi dell 6400 inprison sahibiyim 1 gb ddr2 ram mevcut şu anda max 2gb sınır var ben 1 gb daha alıp takmak istiyorum fakat ben açıp kendim takarsam ileride bir sorunda bu notebook tamamen garanti kapsamı dışında olurmu yoksa sadece benim taktığım ramdan kaynaklanan sorunlarmı garanti kapsamı dışı olur?

• olmaz ram takmak garanti kapsamı dışına çıkarmaz ama takmayı bilmiyosan veya daha önce görmediysen internette videolar mevcut inceleyerek takabilirsin

fazla zor birşey değil ilk önce tırnakları yana çekerek açıp daha sonra rami takmalısın
  • merhaba,
    dell latitude d400 kullanıcısıyım. ben de laptopumun ramini yükselttim. eğer takmayı bilmiyorsanız benim yaptığım gibi herhangi bir bilgisayarcıya taktırabilirsiniz. gayet basit.
    eğer ben takarım derseniz alttaki linkte nasıl takılacağını anlatan vidoe var. umarım işine yarar.
    selametle.

http://www.teknoextra.com/2007/07/04/
  • ben şu an RAMi 512 mb a indirdim 1 gb den. ama nerdeyse arada hiç fark yok. acaba tek parça olarak daha mı hızlı çalışıyor bilgisayar. normalde dual channel 2 parça daha hızlı olması gerekir. aklımdan 2 gb takmak geçiyordu ama ne bileyim heralde hiç farketmeyecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: peace

mrb arkadaşlar başıkltanda anlaşılacağı gibi dell 6400 inprison sahibiyim 1 gb ddr2 ram mevcut şu anda max 2gb sınır var ben 1 gb daha alıp takmak istiyorum fakat ben açıp kendim takarsam ileride bir sorunda bu notebook tamamen garanti kapsamı dışında olurmu yoksa sadece benim taktığım ramdan kaynaklanan sorunlarmı garanti kapsamı dışı olur?

Benden bir hatırlatma, 2 adet ram yuvası var. 1gb ram şu an 512+512 olarak takılıdır (Sizin makinada farklı olacağını sanmam, yine de açıp bir bakın). Siz eğer 2gb yapmak isterseniz 2 adet 1 gb ram almalısınız.

@vc over there
    512mb ramden fazlasını kullanan bir program açarsanız, 1gb ı neden 512mb yapmamanız gerektiğini anlarsınız.
    Bilgisayar kullanımız sırasında sistem monitorunden ne kadar ram kullandığınıza bakınız, eğer ram kullanımınız 512mb ı geçiyorsa (vistayla teoride çok kolay geçer) 1gb olarak kullanabilirsiniz tabiki. Eğer 1gb ile bilgisayarınızı kullanıyorken programlarda, oyunlarda uzun süreli yavaşlamalar yaşarsanız o zaman 2 gb yükseltmeniz mantıklı olur. Dediğim gibi sistem monitorunden ne kadar ram kullanıldığını takip edebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: vc over there

ben şu an RAMi 512 mb a indirdim 1 gb den. ama nerdeyse arada hiç fark yok. acaba tek parça olarak daha mı hızlı çalışıyor bilgisayar. normalde dual channel 2 parça daha hızlı olması gerekir. aklımdan 2 gb takmak geçiyordu ama ne bileyim heralde hiç farketmeyecek.

merhaba,
    ben de 512den 1256a çıkardım ramimi. ama cidden söylüyorum gözle görülür bir hız hissedilmiyor. gerek internette sörf yaparken gerekse diğer proğramları kullanırken herhangi bir ivedilik yok. zaten oyun da oynamıyorum.
  • benim bildiğim kadarıyla da garanti kapsamı dışına çıkmıyor. ramlarin nasıl değiştirileceği bilgisayarın yanında gelen kitapçıkta da gayet güzel bir şekilde resimli olarak anlatılmış

@febahadir, çok fazla ram gereksinimi duymayan programlarla çalışıyorsanız tabiki aradaki farkı hissetmezsiniz. örneğin vista yükleyip bir deneyin, eminim farkı çok açık bir şekilde hissedeceksiniz örneğin bana 1gb yetmediğinden 2gb'a yükseltmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiTeRaVeN -- 5 Ocak 2008; 20:53:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptop ların büyük bir kısmında ram değiştirmekle garanti kapsamı dışına çıkılmaz.
    hdd değiştirmek de çıkarmaz.
    tabi eğer vidalarını sökerek çıkardığınız kapağın kenarında warranty void if removed yazmıyorsa...
    böyle bir işlemde o yazı yırtılacağı için servis mevzuyu çakar
  • ya benim laptopun garantisi bitti zaten böyle bir dersim yok ama

bazı yerlerde biosa sıfırlaman gerek falan diyorlar uyuşmazlık olursa

bundan dolayı biraz endişeliyim böyle birşey nasıl olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: apuskal

ya benim laptopun garantisi bitti zaten böyle bir dersim yok ama

bazı yerlerde biosa sıfırlaman gerek falan diyorlar uyuşmazlık olursa

bundan dolayı biraz endişeliyim böyle birşey nasıl olur

Bu soruya cevap verebilecek bir arkadaş varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.