Şimdi Ara

Dell batarya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: justinyo

Bugün internetten 80 tl ye batarya siparişini verdim. Bataryanın elektronik devresi ile ilgili yapılabilecek fazla Birsey olduğunu düşünmüyorum artık. Adamlar bir sekilde ayarlamışlar , piller tam olarak ölü olmasa bile chip ne derse o oluyor maalesef . :( batarya ihtiyacı olan arkadaslar varsa bugüne özel gg den 12 taksitle alabilirler

hocam batarya 9 hucreli mi? orjinal degil heralde. toplamda kac saat dayaniyor. bilgi verirsen sevinirim, bende almayi dusunuyorum.
  • Notebook , kendini kapattığında pile zarar verecegini dusunmuyorum fakat ayarlardan kendini kapatma ayarını %10 un altına dusurmemek lazım dell in bataryaları ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bende . Notebook un ilk pili bozulduğunda garantiden bana da 9 hücreli pil verdiler ancak 1 yıl geçmeden oda bozuldu. Genelde birçok kisi buna benzer sorunlardan rahatsiz . Bu sefer bende internetten orjinal olmayan bir pil sipariş ettim bakalım bu ne kadar dayanacak? Sonuçta dell i aradığımda bana 135$ +KDV gibi bir fiyat verdi. Ben ise 90 tlye orjinal olmayan pil aldım arada çok büyük fiyat farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

quote:

Bugün internetten 80 tl ye batarya siparişini verdim. Bataryanın elektronik devresi ile ilgili yapılabilecek fazla Birsey olduğunu düşünmüyorum artık. Adamlar bir sekilde ayarlamışlar , piller tam olarak ölü olmasa bile chip ne derse o oluyor maalesef . :( batarya ihtiyacı olan arkadaslar varsa bugüne özel gg den 12 taksitle alabilirler

hocam batarya 9 hucreli mi? orjinal degil heralde. toplamda kac saat dayaniyor. bilgi verirsen sevinirim, bende almayi dusunuyorum.

Pil bugün elime geçti. 5 hücreli batarya aldım 89 tl fiyatı . yukarıda rakamı yanlış yazmışım fakat internette değişik fiyat aralıklarında ürün var. Pil orjinal değil fakat orjinal dell bataryasını söküp içini gördükten sonra orjinal olmayan pillerinden pek farklı olmadığı kanısına vardım. Sonuçta orjinal pil alıcam diyede 3 katı para vermek pek akıllıca gibi gelmedi bana . Pili bir süre kullanayım sonucu yine buradan bildiririm.

Birde % olarak pil kaybını nereden görüntülüyorsunuz onu merak ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinyo -- 28 Nisan 2011; 0:11:09 >

• quote:

quote:

quote:

Pil bugün elime geçti. 5 hücreli batarya aldım 89 tl fiyatı . yukarıda rakamı yanlış yazmışım fakat internette değişik fiyat aralıklarında ürün var. Pil orjinal değil fakat orjinal dell bataryasını söküp içini gördükten sonra orjinal olmayan pillerinden pek farklı olmadığı kanısına vardım. Sonuçta orjinal pil alıcam diyede 3 katı para vermek pek akıllıca gibi gelmedi bana . Pili bir süre kullanayım sonucu yine buradan bildiririm.

everest programi ile... bu aldigin bataryanin arkasinda orjinal bataryadaki gibi isikli gosterge mevcut mu peki?

• quote:

Notebook , kendini kapattığında pile zarar verecegini dusunmuyorum fakat ayarlardan kendini kapatma ayarını %10 un altına dusurmemek lazım dell in bataryaları ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bende . Notebook un ilk pili bozulduğunda garantiden bana da 9 hücreli pil verdiler ancak 1 yıl geçmeden oda bozuldu. Genelde birçok kisi buna benzer sorunlardan rahatsiz . Bu sefer bende internetten orjinal olmayan bir pil sipariş ettim bakalım bu ne kadar dayanacak? Sonuçta dell i aradığımda bana 135$ +KDV gibi bir fiyat verdi. Ben ise 90 tlye orjinal olmayan pil aldım arada çok büyük fiyat farkı var.

notebook kendini kapattiginda mantiken zaten pile zarar vermez fakat bu dedigim sey yani kendini kapattigi zaman % lik kayip oluyor. eski pilde de yenisinde de defalarca denedim. hatta ben 9 cell bataryada %15 in altina dusunce uyari versin %12 de ise kapansin diye ayarlamistim. 9cell in 4-5 saat gittigini dusunursek %12 nin ne kadar fazla oldugunu tahmin et. haftada bir pili bosaltip tekrar full sarj ettim. surekli sarjda kullanmamaya ozen gosterdim v.s. o kadar dikkat etmeme ragmen batarya gunden gune dayanma seviyesi azaliyor. ben bunu dell teknik servisindeki elemana sordum, hic alakasi yok dedi. bosuna ugrasma bunlarin belirli bir omurleri var, sen ne yaparsan yap bu pil bitecek dedi. tabi dikkatli kullanirsan az da olsa omrunu uzatabilirsin dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 28 Nisan 2011; 0:52:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

everest programi ile... bu aldigin bataryanin arkasinda orjinal bataryadaki gibi isikli gosterge mevcut mu peki?

aldığım batarya markası hariç diğer özellikleri birebir aynı (ısıklı gösterge, kasa)

• Arkadaşlar merhaba
    MSI PR200 marka laptopumun şarj ışığı kırmızı yanıp sönüyordu şa olmuyor ve enerji vermiyordu pc açıkken bataryayıda görmüyordu iki adet 6 hücreli hiç kullanılmamış vestel laptop bataryam vardı onların hcreleii kendi bataryamın içine taktım şarja verdim şarj lambası yandı ve şarj olaya başladı ancak batarya 3 saat gibi bir süred dolduktan sonra fişi çektim şaak diye kapandı bilgisayar ama batarya full EEPROM RESET diye birşey varmış onun programını kurdum pili görmedi reset atmak gerekiyormuş ne yapacam yenisinede 120 usd diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinos

Arkadaşlar merhaba
    MSI PR200 marka laptopumun şarj ışığı kırmızı yanıp sönüyordu şa olmuyor ve enerji vermiyordu pc açıkken bataryayıda görmüyordu iki adet 6 hücreli hiç kullanılmamış vestel laptop bataryam vardı onların hcreleii kendi bataryamın içine taktım şarja verdim şarj lambası yandı ve şarj olaya başladı ancak batarya 3 saat gibi bir süred dolduktan sonra fişi çektim şaak diye kapandı bilgisayar ama batarya full EEPROM RESET diye birşey varmış onun programını kurdum pili görmedi reset atmak gerekiyormuş ne yapacam yenisinede 120 usd diyorlar

Arkadaşlar Allah'a şükürki hallettim pil hücrelerini değiştirdim yeni kullanılmamışları taktım halloldu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.