Şimdi Ara

Dell batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim dell 1520 laptopta bulunan 9 hücreli pil iyice zayıfladı. Acaba içini açıp pillerini değiştirsem iyi bir performans alabilirmiyim yoksa içinde bulunan çip
    sıkıntı yaratırmı?
    Malumunuz yenisini almaya kalksak dünyanın parası. Konu ile ilgili bilgisi olan üstadlardan yardım bekliyorum .. Teşekkürler

• içinde bulunan pillerin pek bulunacağını sanmıyorum normal pil gibide değillerdir
  • Teşekkürler zaten biraz önce bataryanın içini açtım sistemi nasılmış diye. Batarya komple elden çıktı. Yenisi alacağım mecburen ...
  • bi SS koyun hocam bizde görelim kıyıpta açamıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

bi SS koyun hocam bizde görelim kıyıpta açamıyoruz

Hocam seniimi kıracam buyur resimleri.....

Dell batarya

Dell batarya

Dell batarya

Bataryada bulunan kontrol butonuna bastığımda 3 yeşil led yanıp sönüyor. Bataryayı laptopa taktığımda ise pil göstergesi turuncu yanıp sönüyor. Bu ikinci pil arızası.. Uzun gitsin diye 9 hücreli almıştım fakat bu defa orjinal batarya almayı düşünmüyorum. Hem çok pahalı hemde orjinal bile olsa uzun dayanmıyor.

Dell batarya

Dell batarya

Dell batarya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinyo -- 25 Nisan 2011; 0:10:28 >

• teşekkürler hocam
    bu arada piller iyiymiş ya boru gibi
    biraz araştırdımda çoğu kişi laptop pillerini söküp şarjlı matkapların ölü pilleri ile değiştiriyorlarmış yani bizim öldü dediğimiz piller ölmüyormuş içindeki chip ölü gibi gösteriyormuş diyorlar
  • daha once hiç notebook pili içi görmemiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

daha once hiç notebook pili içi görmemiştim

bende görmemiştim merakta etmiyodum nedense
    matkap pilleriyle az çok aynı
  • pahalıya gelmezmi matkap pili kullanınca
  • Bilmiyorum ki fiyatı hakkında bi bilgim yok ama ucuz bi komple matkap alsan yedek bataryalılardan ucuza gelebilir ama laptop pili kadar performans vercek mi o var
  • Zaten bütün işi berbat eden bataryanın içinde bulunan chip.

Bende pillerin tam olarak ölmediğini zannediyorum fakat chip enerjiyi kesiyor işte ne yapacaksın.

Yoksa bataryanın içi gayet basit
  • o ışık göstergesi ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinyo

Zaten bütün işi berbat eden bataryanın içinde bulunan chip.

Bende pillerin tam olarak ölmediğini zannediyorum fakat chip enerjiyi kesiyor işte ne yapacaksın.

Yoksa bataryanın içi gayet basit

hocam chip i elktronikçilere fln bi danışın söksek bişey olurmu fln diye belki bi çözümü vardır bizde bu sayede batarya eskidiği zaman modifiye ederek kullanabilirz
  • Öncelikle yeni bir pil almam gerekiyor ama bir yandan da bu işi araştırmayı düşünüyorum. Yabancı forumlarda dahil bu konuda çok fazla bilgi yok.
    Ama bi şekilde çözülebilir.
    Bu arada konu ile ilgili bilgisi olan üstadlar bilgilerini bizlerlede paylaşırlarsa çok faydalı olur en azından 20 - 30 tl lik pilleri bize 150 tl ye satmaya
    çalışan firmalara paramızı kaptırmamış oluruz.
  • hocam şöyle bi site buldum çeviride iyi kötü çeviriyor programı bi denermisiniz sizin pil ölü nasıl olsa
    http://www.fileguru.com/Battery-EEPROM-Works/info

bide bu yöntem var sizin pilide denek faresi gibi yaptık hocam k.bakmayın artık hepmizin sorunu malum piller

tek sorun bu pillerden bulmak ama nereden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 25 Nisan 2011; 22:53:22 >

• 18650 pil diye geçiyor bunlar bikaç sitede var ama ne derece sağlıklı orası bilinmez sağlam bi yerden bulmak lazım
  • Verdiğiniz dökümanları inceledim. Yalnız benim bataryayı söktükten sonra donanımsal bir sorun oluştu. Dış kabını sökerken devreye
    zarar vermiş olabilirim. Yarın bir daha konrtol edicem daha sonra Ankara da konya sokakta bu pillerden bulabilirim diye
    düşünüyorum. Eğer Istanbul da iseniz Karaköy ya da Kadıköy yazıcıoğlu işhanından kesin bulursunuz diye tahmin ediyorum.

Gelişmelerden haberdar ederim zaten bu pili gözden çıkardım o yüzden gittiği yere kadar devam :)
  • yok hocam istanbulda değilim benm makina daha 1 aylık ama şimdiden %11 kayıp diyor ileride buda gidicek sonuçta
  • Bugün internetten 80 tl ye batarya siparişini verdim. Bataryanın elektronik devresi ile ilgili yapılabilecek fazla Birsey olduğunu düşünmüyorum artık. Adamlar bir sekilde ayarlamışlar , piller tam olarak ölü olmasa bile chip ne derse o oluyor maalesef . :( batarya ihtiyacı olan arkadaslar varsa bugüne özel gg den 12 taksitle alabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

yok hocam istanbulda değilim benm makina daha 1 aylık ama şimdiden %11 kayıp diyor ileride buda gidicek sonuçta

eger pil zayifladi uyarisi verdikten sonra sarj'a takilmassa ya da kapatilmassa notebook kendini her kapattiginda kayip oluyor. notebook servisinden bana 9 hucreli batarya getirdiler daha ilk gun bu dedigim basima geldi %2 lik kayip oldu. ozellikle tekrar denedim bilerek kendini kapatmasini bekledim bu sefer toplamda %5 kayip oldu. normal sartlarda birsey olmuyor ama dedigim gibi sarj azalipta notebook kendini kapatirsa boyle oluyor. batarya geleli 1 sene oldu %30 u gebermis durumda. 5 saat giden sarj 2 saate dustu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.