Şimdi Ara

Casper Excalibur G770 Pil ve Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce Excalibur G770 RTX 3050 16GB Ram lik modelini aldım. Ürün gayet sıkıntısız çalışıyordu. Ama yüksek performansta kullandığımda şarja takılı olduğu halde %50 ye kadar düşüyor ve orda sabit kalıyordu. Casper yetkili servise sorduk, bir kaç yere daha sorduk ve bize bataryada sıkıntı olduğunu söylediler. Bizde garantiye yolladık ama bize laptopta bir sıkıntı olmadığını, bataryanın kendisini korumak için öyle bir şey yaptığını söylediler ve içine "performans" yazılımı kurarak bu özelliğini devre dışı bıraktığını söylediler. Laptop elime ulaştı fakat ilk başta test ettiğimde (BeamNg bunun için güzel bir test olur diye düşündüm) açtığımda yağ gibi akan oyun 60 tan 30 fps e düşüyor ve tekrardan çıkıyordu. Git gel git gel yaparak aynı sorunu yaşadım. Sonra pil ayarlarından dengeli moda getirdiklerini gördüm ve yüksek performansa çektim. Bir arkadaşıma sorarakta ısınmadan kaynaklı olabileceğini öğrendim ve laptopa biraz eğim kazandırarak arkasına kitap koydum. Sorunum az çok düzeldi. Ama bazen performans düşüşleri alıyorum yinede. Şimdi ki sorum, bu bataryanın kendisini koruması vs doğru bir bilgimi ve performans modundan kastettikleri şey ne. Bilgisayarımın performansını kısıtlayan bir şey olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Casper Excalibur G770 Pil ve Batarya Sorunu

Casper Excalibur G770 kullanıcıları, "excalibur şarjı çabuk bitiyor" veya "excalibur batarya sorunu" gibi pil ve batarya sorunları bildirmektedir. Bu sorun, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kısa Pil Ömrü: Casper Excalibur G770, "casper excalibur g770 pil ömrü" olarak bilinen nispeten kısa bir pil ömrüne sahiptir ve yoğun kullanımda şarjı "excalibur g770 şarj süresi" içinde bitebilir.
    • Hızlı Şarj Sorunu: Bazı kullanıcılar, cihazlarının "excalibur g770 şarj süresi" içinde tam olarak şarj olmadığını veya şarj işleminin yavaş olduğunu bildirmiştir.
    • Arızalı Batarya: Nadir durumlarda, batarya arızası "excalibur batarya sorunu"na neden olabilir ve şarjı hızlı bir şekilde tüketebilir.

Sorunu Giderme Adımları:

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Pil Ayarlarını Kontrol Et: Güç tasarrufu ayarlarını kontrol et ve parlaklık seviyen ve ekran zaman aşımı gibi pil tüketimini etkileyen özellikleri ayarla.
    • Uygulamaları Optimize Et: Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak ve pil tüketen uygulamaları tespit ederek devre dışı bırakabilirsin.
    • Kablosuz Bağlantıları Azalt: Wi-Fi, Bluetooth ve GPS gibi kablosuz bağlantıları kapatmak veya azaltmak, pil tüketimini azaltabilir.
    • Şarj Adaptörünü Kontrol Et: Farklı bir şarj adaptörü ve kablo kullanarak cihazını şarj etmeyi dene.
    • Bataryayı Değiştir: Arızalı bir batarya varsa, yetkili bir servis merkezinde değiştirilmesi gerekebilir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra pil ve batarya sorunların devam ediyorsa, yetkili bir Casper servis merkezi ile iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Google'da arama yaparsan bir başka forumda bu sorunun çözümünü bulmuşlar. Bios güncellemesi ve battery boost özelliği ile ilgili bir ayar yapılınca performans kısma sorunu düzeliyor.

• Teşekkür ederim, bende bu konuyu açtıktan sonra araştırdığımda gördüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Laptop Kamera Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.