Şimdi Ara

30.000 - 35.000 arası gaming laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
2
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 30 35 bin bandında bir oyuncu bilgisayarına bakıyorum. Bu fiyat bandında sağlam zaten 4050 ler var. Gözümden kaçan anlık indirimli 4060 ın 95 w ve üstü modelleri olursa veya bu fiyata önerdiğiniz başka laptoplar varda yardımcı olursanız çok sevinirim 3 4 güne almayı planlıyorum. Şu an almayı düşündüğüm model asus tuf ancak acerin nitrosu da kafa karıştırmıyor değil ama sağlamlık kalite ve uzun ömürlülük açısından ssd ve ramden her ne kadar kısmış da olsa asus içime daha çok siniyor da mux olması falan da artı, alır almaz 16 gb ram yapacağım zaten. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Asus Tuf Gaming A15 FA507NU-LP051 6gb RTX4050 Ryzen 7 7735HS 8gb Ram 512GB SSD 15.6 Inç Fhd 144Hz Taşınabilir Blgisayarhttps://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-a15-fa507nu-lp051-6gb-rtx4050-ryzen-7-7735hs-8gb-ram-512gb-ssd-156-inc-fhd-144hz-tasinabilir-blgisayar-p-HBCV000046NN3I?ftid=383fnw3kapar3bmm&magaza=GpnTeknoloji&url_src=ios-product-detail

Acer Nitro 5 AN515-58 Intel Core i7 12650H 16GB 1TB SSD RTX4050 Freedos 15.6" Taşınabilir Gaming Bilgisayar NH.QLZEY.00Bhttps://www.hepsiburada.com/acer-nitro-5-an515-58-intel-core-i7-12650h-16gb-1tb-ssd-rtx4050-freedos-156-tasinabilir-gaming-bilgisayar-nhqlzey00b-p-HBCV00005CBXZ7?ftid=htyrt3anagmnzmx5&url_src=ios-product-detail

• www.vatanbilgisayar.com
    Acer Nitro 16 13.Nesil Core i5 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/acer-nitro-16-13-nesil-core-i5-13500h-rtx4050-6gb-8gb-1tb-ssd-16inc.html
    şu model daha mantıklı gibi geldi
  • Birinci link deki de iyi model ama 8 GB az günümüz de artık. Ben bu sabah o serinin 16 GB ramli ve i7 işlemcili olanını aldım.

Bu arada 17.1'' modelden geçtim umarım zamanla alışırım

https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-5-an515-58-intel-core-i7-12650h-16gb-1tb-ssd-rtx4050-freedos-15-6-tasinabilir-gaming-bilgisayar-nh-qlzey-00b-p-HBCV00005CBXZ7

Yalnız bu iyiymiymiş. 1 TB SDD olması açısından.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Boyuta zamanla alışıyorsunuz hocam ya başta farklı gelecektir. Nitro 5 için çok iyi yorumlar okumadığım için ve o fiyata daha iyisi nitro 16 varmış zaten onu direkt eledim. Şu an ek olarak en son attığım nitro 16 ile asus tuf arasında kaldım. Asusa ısınmıştım açıkçası ama acerin ekranı dış kasası falan aklımı baya çeldi. Tek sorun uzun vadede hangisi daha sağlam olur :d kafamda şu an tek sıkıntı bu acer için 3 5 olumlu yorum duysam direkt atlayacağım ona :d
    Bu arada eski kullandığınız cihaz neydi hocam
  • ozgurkkmn O kullanıcısına yanıt
    Eski cihaz Asus Rog Strix GL753 VD modeldi. 2017 sonu 2018 başı gibi 6.300 TL almıştım. 1050 ekran kartı vardı.

Ben de bir Acer düşünmüştüm ama geçmişte iki yakınım Acer kullanmış ve sorunlar yaşamışlardı o aklımı bulundırdığı için kararsız kalmıştım. Bu arada Asus da da aklımda yine rog serisi vardı ama fiyatı düşeceğine fiyatı yükselince o olmadı. Hatta aklımdaki model Hb de bir ara 38 bine düşmüştü ama o gün param yetmiyor diye almadım. Bir yakınım alsaydın destek olurduk dedi. Şuan o model 45 bin üstelik indirimli hali o. Windows da yok onda. Teknosa da Tuf olanı 34.999 TL görünce aldım. Teşhir di gerçi ama sıfır cihazı 2 hafta önce açıp standa koyduk dediler. İnceledim bir sıkıntısı var mı yok mu diye ondan sonra aldım. Yalnız eski tip usb portu 2 adet o biraz kötü. Yeni tip usb portu da 2 adet. Eski tip olanların ikisi kablosuz fare ve kablosuz klavye takınca doldu. Fare de Bluetooth desteği var ama nedense bağlantı kuramadım sanırım fare kaynaklı çünkü eski pc de de Bluetooth ile bağlanamıyordu. Tv bağlanıyor onla ama pc bağlanamıyor. Pc sorun yok çünkü PC Bluetooth ile başka cihazlar bağlanıyor.

Benzer bir sorunu kulaklıkta yaşamıştık hocam. Farenin sürücüleri illaki denememişsiniz ancak genelde sürücü kaynaklı sorunlar olabiliyor. Yeni bilgisayarı alalı ne kadar oldu hocam genel olarak memnun musunuz.

Dün aldım. Teknosa dan. 24 saatlik deneyim olarak şuan bir sıkıntı yok. Umarım diğeri gibi uzun süre kullanmak nasip olur. Sessiz mod olması hoşuma gitti eskidi nette bile gezerken ara ara hafif ses çıkarıyordu. Bunda baya sessiz çalışıyor. Sanırım onun sebebi de fanı kapatması.

Örneği ses yapacağı bir fan ayarı açıksa sessiz moda aldığında ısı düşünce ve tam anlamıyla sessiz çalışacak hale gelince fanı kapatıyor. Fanın kapandığını da anlıyorsun çünkü pc sanki güç tuşuna basıp kapatmışsın gibi sessizleşiyor.

Şuan İşlemci sıcaklığı 56 derece Fan tamamen kapalı olduğu için ses yok. Ha ara ara fan değerleri artıyor ama genelde nette gezerken fan değerleri 0 ama bir resim açarsan pc de veya video az biraz değerler artıyor ama ses yine yok.

30.000 - 35.000 arası gaming laptop önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 9 Ekim 2024; 17:8:54 >

Valla hocam açıkçası kafam bi acere bi asusa kayıyor. Evet günümüzde bu seviye laptoplar için fazla da bir şey beklememek gerekiyor ama en kötüsü olmuş 2 asgari ücret parası alınca da beni tatmin etsin uzun gitsin istiyor insan. Acer beni asustan daha fazla tatmin edeceği aşikar ancak uzun vadede sizin dediğiniz gibi çok da güven vermiyor. Bi laptop alıcaz girdiğiniz dertlere bak :d milletin sıkılınca değiştirdiği şeyleri biz alıp yıllara sorunsuz kullanıp en ince detayına bakma derdindeyiz.
  • 4050 niye tercih ediyorsunuz ? Sıfır kapalı kutu sahibinden o bütçelere 4060 lı bir makina aramanızı tavsiye ederim.
  • hkn345 kullanıcısına yanıt
    Nakit almayacağım ondan kaynaklı. Taksitle alacağım.
  • hkn345 kullanıcısına yanıt

O bütçeye alacağı 4060 ekran kartlı modelde yazacağım özelliklerin kaçı var?

1. Ram 16 GB mı?
    2. Örneğin işlemci İntel ise i7-13620H modeli mi?
    3. En az çift fan mı var ve fan az ses çıkaracak yapıda mı?
    4. Fan ayarlarında sessiz fan modu var mı?
    5. Boşta SSD slotu var mı?
    6. Ekran kartı kaç wat
    7. Ekranı kaç Hz

Ben biraz araştırma yapmış biri olarak bu sorduklarıma cevap vereyim mesela

35 bütçeye göre 4060 ekran kartlı modellerin %95 de ram 8 gb

İşlemci çoğunda i5 ve 12 nesil. i7 olanlarda da çoğunlukla 12 nesil.

Bir kısmı tek fanlı. 2 fanı olanların bir kısmında fanlar sağ ve sol iki farklı yer yerine ortaya konumlandırılmış. Oysa her iki kenarda fan olan modeller de ısı daha hızlı dışarı atılıyor ve oyunlarda ortalama ısı daha düşük oluyor. Bir de 2 fanlı olanların bir kısmında eski teknoloji fan var. Daha fazla ses ve daha fazla ısı demek bu. Oysa yeni nesil fanlar kullanan firmalar var onlarda her modele değl üst sınıf modellere koyulur. Asus da örneğin Asus Rog Strix G serisi ve Asus Tuf serisinde yeni nesil fanlar var. Kanatçıkları daha ince ve daha fazla. Bu daha az ses ve daha az ısı demek. Bu fanların konduğu modellerde Sesis mod diye bir seçenek var. Nette gezerken ve film izlerken genellikle sessiz çalışan pc demek çünkü 58-60 derecenin üstüne çıkmadıkça fanlar kapalı oluyor yani çalışmıyor.

O bütçeye göre olan 4060 ekran kartlı modellerin bir kısmında wat değeri düşük ve 4050 dahil ekran kartların en az 120 watt olması gerekiyor. Ekran kartı wat değeri ne kadar fazla ise bu oyunlarda alınan fps değerine ciddi anlamda yansıyormuş. Bir donanım sitesinin editörü gecen sene bunla ilgili test yapıp paylaşmış gecen gün izledim.

Bazı pc'lerde ekran Hz düşük.

Ben bunları gözetecek bilgisayar aldım ve 35 bin TL bütçeye en uygun olanda 4050 ekran kartlı bir modeldi. O paraya 4060 alsaydım sessiz fan modu olmayacaktı. Boşta SSD slotu olmayacaktı.

İlla 4060 alsın dersen arkadaş bütçesine 4 bin TL daha ekleyebilirse şunu alabilir. İntel işlemci olsun diyorsa.

İşlemci AMD olsa da olur diyorsa bütçesine sadece 2.000 Tl ekleyerek.

Taksit yapıyor ama kaç taksit ve vade farkı var mı bilgim yok. Win 11 yok ama nette sorunsuz ucuza Win 11 keyi satan firmalar var

Vallahi hocam elinize sağlık çok güzel detaylı yazmışsınız. Ben de sizin gibi düşünüyorum ve forumlarda gördüğüm kadarıyla bu bütçede olup acaba 4060 mı alsam diye kararsız kalan da çok insan var onlar için de aydınlatıcı bir yazı olmuş. Ben şahsen olacaksa tam olsun kafasındayım sırf 4060 için diğer özelliklerden feragat etmek bana mantıklı gelmiyor. Özellikle watt değerlerinde feci çakallık dönüyor :d aynı paraya msı' ın 45w 4060 lığı var mesela. Biraz aşina olmayan adam direkt ona yöneliyor. Ben asgari ücretle çalışan birisiyim ve bu cihazları almak çoğumuz için zor hale geldi, benim için uzun ömürlülük ve sağlamlık daha önemli şahsen, bu fiyat bandındaki cihazların çoğu zaten hemen hemen aynı performansı veriyor önemli olan devamlılığı. Acera güvensem hiç konu bile açmadan onu alırdım mesela ama hala insanlarla görüşüp fikir alıyorum.

Ucuz yollu harici ekran kartlı laptop ne önerirsiniz?

Ram 16 işlemci i5 12 veya 13 nesil yada Amd ryzen 5 veya 7 olacak

Intel Arch 530m vs Nvidia 2050 var genelde 25.000 tl ye kadar

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Acer Nitro V 15 Intel Core i5 13420H 8 GB 512 GB SSD Rtx 4050 6 GB Freedos 15.6" FHD IPS Taşınabilir Bilgisayar NH.QNBEY.001
    https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-v-15-intel-core-i5-13420h-8-gb-512-gb-ssd-rtx-4050-6-gb-freedos-156-fhd-ips-tasinabilir-bilgisayar-nhqnbey001-p-HBCV00005954QV?ftid=rwh2mm8yn39v6g75&magaza=Techburada&url_src=ios-product-detail

Ram 8 ama ilerleyen dönemde yükseltirsiniz kolayca, 4050
    65w var o biraz can sıkıcı ama bu fiyata değerlendirilebilir. Birde bu modelde batterydrain sıkıntısı var deniliyordu emin değilim bi araştırmak lazım.

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Şu çarptı gözüme az önce buna da bakabilirsiniz
    HP Victus Gaming 15-FA0011NT Intel Core i5 12450H 16GB 512GB SSD RTX3050 Freedos 15.6" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar 80D33EA
    https://www.hepsiburada.com/hp-victus-gaming-15-fa0011nt-intel-core-i5-12450h-16gb-512gb-ssd-rtx3050freedos-156-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-80d33ea-p-HBCV00004CRJ5Q?ftid=vpp70tlxu4y8j6wg&url_src=ios-product-detail

• Aldım arkadaşlar bunu bundan da fazla indirimin denk geleceğini pek sanmıyorum yardımcı olan herkese teşekkürler umarım sorunsuz gelir
    amazon
    Prime Üyeleri için günün fırsatı: ASUS TUF GAMING A15 FA507NU-LP052 AMD RYZEN 7-7735HS 8GB DDR5 512GB SSD 6GB RTX4050 15.6" FHD 144Hz DOS
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0C28P1FBS?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_WST95GVDA4Y7JYT19TMV&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_WST95GVDA4Y7JYT19TMV&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_WST95GVDA4Y7JYT19TMV&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

Hayırlı olsun. Fiyat iyi. Sonra istersen Ram ve SSD takviyesi de yaparsın. Ben SSD takviyesi yapacağım ama bir süre daha geçsin öyle. Asus'a bir sormak lazım onlar yapar mı ve garanti sorun olmaz derler mi. 1 TB Samsung 970 Evo var ona taktırmayı veya takmayı düşünüyorum. Gecen sene alıp eski Asus pc kendim takmıştım.

Eski pc de kısmi onarım yaptırdım onuda anneme verdim. Tuşları çıkmıştı geri takamadım. Esk pc aldığım yer tanıdık sağolsunlar çıkan tuşların yerine başka pc den çıkan tuş takmışlar. Klavye komple değiştirmeye gerek kalmadı dediler. Asus götürsem komple klavye değiştirip dünyanın parasını alırlardı.

Çünkü daha önce sorduğumda biz tuş temin etmiyoruz komple klavye değiştiriyoruz demişlerdi.

Ama onun dışında eski Asus Rog serisi bilgisayarımı 6.5 yıl boyunda sorunsuz kullandım sayılır.

Eski pc çok ısınıyordu ama onun sebebi arıza filan değildi. Tek adet fan vardı ve tek adet fan olma sebebi onda DVD sürücü vardı. Fan da en düşük ayarda otomatik ayardı o sebeple de oyunlarda özellikle manyak dönüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 13 Ekim 2024; 12:8:24 >

Teşekkür ederim hocam. Tek fan feci sıkıntı ya olmasa da olur cidden bir olayı yok. Bu tufu da İndirimdeyken direkt almak istedim yanında da 16 gb ram indirimdeymiş onu aldım. 16+8 yapıp bir süre sonra 16 daha alıp düz 32 yapıp bir daha ramla uğraşmayacağım. Diğer sitelerde hala fiyatı 33 banında geziyor normal şartlarda 30 bile bence bu bilgisayara çok ama günümüz şartları işte, 33 vermek ise hiç mantıklı değildi iyi fiyata denk geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkkmn -- 13 Ekim 2024; 15:5:19 >
    Ben bir ara yeni nesil kartları mı bekleseydim o zaman şuanki cihazlar ucuzlar belki diyordum ama yeni kartların masaüstü sürümlerin fiyatlarını duyunca şuan ki pc de daha pahalı olacaktır o belli.

Ben de Teknosa mağazadan i7 işlemcili 16gb modeli win11 kurulu 35k aldım. Nasıl o fiyata aldın dersen mağazada 1 tane vardı oda teşhirdeydi. Mağazada çalışan bir kişi bir yakınım tanıdığı idi o 2 hafta önce orada başka marka ürün duruyordu bunu onun yerine açıp koyduk dedi. Ben de baktım temiz görünüyor bir hasarda filan yok aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 13 Ekim 2024; 15:55:58 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.