Oradan watt değerini nasıl ayarlıyoruz. Ben benim cihazda göremedim |
30.000 - 35.000 arası gaming laptop önerisi (3. sayfa)
-
-
Modlarda elle ayarlama modu var oraya gel hepsini 35 e ayarlayıp kaydet sıcaklıklar baya düşüyor fps oyunları hariç çoğu oyunda da performans kaybı yaşatmıyor cs 2 de baya bi kayıp yaşatıyor ama oynamıyorum onu zaten valoda da 20 30 civarı olması lazım 35 watt hali bile 200 üstü zaten yeterli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim Intel işlemcili 95 w diye geçiyor ama burada pl1 45 ve pl2 60 diye seçenekler var.
Edit: Bana garip geldi. Şarj kablosu takılı değilken bakmışım. ŞArja taktım baktım şimdi
PL1 de 115/135 W
PL2 de 135/135 W
görünmekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 22 Ekim 2024; 21:59:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şarjdayken daha çok güç çekiyor o normal ama sende limitsiz büyük ihtimalle işlemci ayarlanmıyordur. Bende amd var ondan kaynaklı sanırım
Ayarlardım 45 düşürdüm ama sessiz fan ayarı sanki daha iyi bundan.
-
wat dediğin değerlere düşürünce ısı azaldı ama fan sesi artıyor. Fan kısmına baktım %100 çalışacak şekilde ayarlı onuda düşürmek lazım gibi ama o riskli olabilir. Belki de bu sebeple bu uygulama kurulu olanlar bile başka yazılımlarla veya Bios üzerinden wat ayarı yapıyor olabilir.
-
Aksine tam tersi watt değeri düştüğü için fan sesinin kısılması gerekiyor. Kendi yazılımıyla güncelleme yapmanın cihaza zarar vereceğini düşünmüyorum ama fan ayarlarına kendim de hiç dokunmadım zaten, uygulma içinde gelen otomatik bir ayarı var onda sabit tutuyorum. Elle yazan yerin bana ekran görüntüsünü atabilir misin normal şartlarda orada fan komple %100 olmaması gerekiyor.
Birinci görsel Wat ayarı 35 çekilmiş halde fanın durumu
İkinci görsel hiç bir ayar yapılmamışken ki durum.
İşlemci i7 bende ama ekran kartında da fan ayarı aynı görünmekte.
-
GPU Modu diye bir yer var sen onu hangisine ayarlardın. Ultimate, Standart, Eco modu ve Optimize yazan yer. Bende Standart ayarlı.
-
Onun ultimate olması lazım hocam mux kapalı oluyor yoksa
Normalde o kadar fan farkı olmaması gerekiyor bende hiç sorun olmadı çünkü aksine baya düşüyor fan sesi ama benim oynadığım oyunlarda 35 wattı zaten pek geçmiyor o yüzden performansta kullanı hep
Dün aynı oyunu aynı şekilde oynadım önceki güne göre daha az ses yaptı.
Bu arada youtube da bir kişi 2022 de çektiği bir videoda TUF serisi niçin ROG Strix serisinden daha ucuz diye soran birine cevaben malzeme kalitesi daha kötü çünkü plastik demiş. Çok güldüm çünkü Rog Strix serisini birebir görüp incelemediği belli. Hatta fotoğraflarına bile dikkatli bakmadığı.
ROG Strix son 3 yılda çıkan serileri de TUF serisi gibi plastik malzeme. Asus ROG Strix G16 birebir görüp 5-10 dakika inceledim. Onunda kasası plastik. Yani aynı kalitede malzeme kullanılıyor.
-
Daha önce hiç rog kullanmadım ama asusla deneyimim eğer beni mutlu ederse tuf sonrası kesinlikle roga geçerim. Daha erken ama nazar değmesin ben baya memnunum pcden :d
Benim önceki bilgisayarım Rog serisi. 2017 model. DVD sürücülü modeldi. Tek fan vardı. Baya ses yapıyordu ama yeniler de o ses azaltılmış. Asus Rog Strix G15, G16, G18 modelleri için baya sessiz deniyor. TUFA göre daha sessiz ve daha az ısınıyormuş. Ama onda 2 değil 3 ader fan var. Klavye ışıklarıda bölgesel aydınlatmaya sahip oluyor ROG serilerinde.
Ben de Tuf dan menmunum ama Rog alabilmeyi isterdim. Ama şu var oyun oynarken klavyesin kullanmıyorum. Ben Xbox 9.nesil kolla oynuyorum. 2 sene önce çok uyguna almıştım. Klavye ile neden oynamıyorsun dersen. 2017 model eski Asus ROG bilgisayarımda aynı yapıda tuş vardı. 6 ayında S harfi çıktı. Geri takamadım çünkü 4 köşesindeki pinler kırılmıştı. Gövdede ki yerinde sorun yoktu ama Asus servisi aradığımda tuş temin etmiyoruz komple klavyeyi değiştiriyoruz ve 285 TL demişlerdi. Kullanıcı hatası olarak görüyoruz demişlerdi. Götürüp yaptırmadım. Satın aldığım yer masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için servis hizmeti de veren yerdi. Oraya götürdüm onlar başka pc den çıkma ve asus rog ile uyumlu olan başka tuş taktılar.
İkinci görsele bakarsan 2 kenarda pin ve ve kenarlardan ortaya yakın 2 kenarda pin göreceksin. Bunlar kırık halde. Bunlar normal de gövdede tuş yatağı oluyor. O tuş yatağında delikler var ve o deliklere giren parçalar. Tuş yatağı sapa sağlam. Bu gösterdiğim parçada sadece sorun var. Asus bu parçayı temin etmiyor. Ama yıl 2024 oldu belki artık ediyordur onu sormak lazım. Neyse o dönem asus bana temin etmedi. Ama aldığım yer benzer tuş yapasınını kullanan başka pc den çıkma olarak tuş taktı. Yıllar içinde 3 tuş daha aynı şekilde çıktı. Gecen eski pc aldığım o yere tekrar götürdüm. Anneme vereceğim için tamir etsinler diye. Aslında komple klavyeyi değiştirmelerini istemiştim. Ama ellerinde çıkma tuş varmış onları taktılar ve tuşlar için ücret istemediler. Eski pc aldığım yer tanıdık yer ondan bu güzelliği yaptılar.
Asus Tuf da aynısını başıma gelecek diye bir şey yok sonuçta 7 yıldır firma Asus ROG ve TUF serisinde aynı tuş yapısını kullandığına göre bu durumu yaşayan sayısı oldukça az demektir. Aynı tuş yapısı olduğuna eminmisin dersen A,S,D tuşları yeni serilerde saydam malum. Dikkatli bakınca aynı tuş yapısı olduğu belli oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 24 Ekim 2024; 22:0:22 >
-
İçindeki SSD okuma ve yazma hızı testi yaptım. Çıkan sonuç. Youtube da Asus Tuf incelemesi yapanlar hep okuma ve yazma hızını daha düşük söylüyor. Modellerin çıkış tarihine göre içinde kullanılan SSD kalitesi ve modeli farklı mı diye düşünmeye başladım. Bir de işlemci etkiliyor olabilir gibi.
İlkin de Mozilla açıktı ikinci teste onu da kapatıp yaptım hızlar biraz arttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 25 Ekim 2024; 13:37:19 >
-
Dün gece youtube da bir video denk geldim. Eğer bilgisayarlarınız da 90-95 derecelerde işlemcinin bellek frekansı düşmüyorsa yani yüksekse o işlemci ve pc için sıcak diyemeyiz dedi. Veya tersi 60-65 derecelerde bellek frekansı düşüyorsa o işlemci için fazla sıcak diyebiliriz dedi.
Sıcaklık değerlerini değil esas dikkate alacağımız şey bellek kullanım oranıdır çünkü işlemci dayanamayacağı bir sıcaklıkta ise bellek kullanımı azalır demiş.
-
Az önce Volarant adlı oyunu 10 dakika test ettim. Yüksek ayarlarda işlemci 2 dakika içinde 92 deceyi gördü. Uygulamayı açıp işlemcinin wat değerlerini 35 çekince anında 75 dereceye düştü. FPS de kayıp olmadı.
-
35 watt bu pc için cidden velinimet ağır oyunlarda dahi nadiren 85 üstü görüyor bazen anlık 90 ları görüyor ama sabit kalmıyor. Oynadığım oyunlarda 35 watt bana performans kaybı yaşatmadı şu an o şekilde kullanıyorum. Stantla beraber kullanınca sabit 74 75 derecelerde geziyor.
Ben de 35 de kullanıyorum. Call Of Duty yeni çıkan oyunu denedim ısı genelde 75 nadiren 85 çıktı. Ara ara fan kapanıyor ara ara açılıyor. 60-65 düşünce fan kapanıyor galiba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X