|
30.000 - 35.000 arası gaming laptop önerisi (5. sayfa)
-
-
Birazdan bakıp cevap yazarım -
Maviler ufak boy vida, Sarılar orta boy vida ve kırmızılar büyük boy vida. Üç farklı tipte vida kullanılmış. Yeni şaplon oluşturmak için tek tek söküp baktım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 7 Kasım 2024; 13:42:30 > -
Valla hocam çok sağ olun eve geçtiğimde bakacağım şu an doğru gibi gözüküyor ama çok sıkmama rağmen iz yapmasını da anlamadım. Asus ile görüştüm fiziksel olarak oluşan sorunlar garanti dışı bırakmıyormuş dilerseniz kasayı değiştirebilirsiniz dedi. -
Rica ederim. Garanti konusunda dediğiniz güzelmiş. Yalnız ben bizim bu cihazla ilgili bir eleştiri yapacağım. Alt kısımdaki havalandırma deliklerini biraz daha fazla yapsalar iyi olurdu diye düşünüyorum. Youtube dan bakınca eski seri TUF modellerinde daha fazla havalandırma olduğunu görüyorum.
-
-
İmkanım olsa bende 2. el pc veya telefon satardım ama kendim alacak olsam kolay kolay 2.el tercih etmem. Kendime güvendiğim için 2.el satardım ama her insanın benim gibi olmayacağı bildiğim için alırken 2.el tercih etmem. Neden derseniz format ile silinemeyecek ancak özel uygulamalar ve yöntemler ile ancak temizlenebilen virüs veya casus yazılımlar var. 2.el olarak aldığım üründe varsa tüm bilgilerim uçar gider. Ha onun çözümü yok mu elbette var. Alır almaz bu işi bilen bir bilgisayarcıya götürüp cihazları temizletmek ama onun için yapılacak masraf ile aynı cihazların zaten sıfırı alınır. -
Vallahi hocam sıfır alma imkanı yok bu özelliklere
2 3 kere laptop almıştım
Monster
En son da MSI 1070ti laptop vardı uzun yıllar önce hiç sıkıntı çıkmadı harbi den alıp fazlalık veya nakit ihtiyaç için satış yapan oluyor illa vardır yani farklı çıkar için ama. Resimler deki ilanlar laptop hangi alsam karar vermedim bir türlü. Genel olarak dizi film için alıcam ama 4060 dan aşşagı almayım diyorum görüntü kalitesi olarak neye dikkat etmem lazım -
Aynen o baya eleştiri konusu hatta bazıları sıcak lehimle lasanın belli yerlerine açıklık yapmış da, saçmalık yani -
Attığınız modellerin çoğunu almadan önce bakmıştım. Nitro 5 çok yüksek sesle çalıştığı için önermeyenler vardı ve yanlış hatırlamıyorsam bir kronik problemi vardı ama hatırlamıyorum yanlış olabilir. Msi için bence bakmayın le hocam 45w ekran kartı ile geliyor o paralara değmez aynı şekilde casperı da eleyin bütçenize ve durumuna göre asus veya lenovo olabilir veya aceri iyice araştırıp sizin için sorum olmayan şikayetleri varsa direkt onu da alabilirsiniz sıfır sonuçta o sıfır her zaman iyidir. -
O siteden alacaksanız satıcı daha önce benzer ürünler satmış mı ve puanlama varsa kaç puan almış. Yorumlar varsa yorumlar ne şekilde ona öncelikle dikkat edin derim. Model ve markaya gelirsek görsellerini paylaştıklarınız arasından
İkinci görselde birinci sırada olan 34.999 TL görünen Asus Tuf i7 işlemcili model gerçekten yazıldığı gibi kapalı kutu ise iyi fiyat. Ama kapalı kutu ise çünkü ben o modeli ekim ayı başında aynı fiyata ve win11 yüklü halde 34.999 TL den Teknosa'dan aldım ve kapalı kutu değildi. Teşhir de olan üründü ama 14 gün önce kutusu açılıp sergilenmeye başlanmış üründü çok kısa süre olduğu için aldım. Aylardır teşhirde olan ürün olsaydı almazdım.
Bir de aynı görselde en altta bir Asus Tuf görünüyor. 37.999 TL den ve 4060 ekran kartlı. Ama ürün durumu ne çıkmamış. Oda alınabilir gibi.
Diğer marka ve modellere gelirsek. Acer olanlar da ekran kartının wat değeri düşük diyebiliyorum.
Asus Tuf serisinde ekran kartları olması gereken wat değerlerine sahip Acer Nitro 5 serisinde ekran kartı wat değerleri 100 altında diye okumuştum.
Bazı arkadaşlar 3000 serisindeki gibi değil 4000 serisinde wat değerleri önemsiz diyorlar ama aksini idda eden çok insan var. wat değeri neden önemli dersen. Ekran kartlarında wat ne kadar yüksekse oyunlarda alınan fps değeri o kadar yüksek ve iyi oluyormuş.
95 watlık bir ekran kartının vereceği fps ile 120-140 watlık bir ekran kartının vereceği fps değeleri oyundan oyuna fark etsede bazen 10 bazen 30 fps kadar fark edebiliyor.
-
Bu arada denk gelirseniz diye yazayım. Acer Nitro 15 diye bir model var onu görürseniz fiyatı ne kadar uygun olursa olsun ve özellikleri ne olursa olsun Ondan uzak durun derim. Neden derseniz Acer Nitro 15 modelinde sıcak hava çıkışı kanallarından biri ekrana denk gelen bir kısımda. Tüm havayı ekrana vurur ve zaten öylede oluyormuş. Bir kaç kişi oyunlar sırasında ekranın o bölgesinde sararma oluyor diye şikayetçi
Size iki görsel atacağım biri aslında video ve videoda Acer Nitro 15 fiyatı gösterilirkenki görsel Nitro 15 ait fakat video da cihazın gösterildiği video kısımlarında gösterilen cihaz Nitro 15 değil.
RN DonanımyoutubeHerkese selam. Öğrenciler için laptop önerisi yaptığım bu videoda uygun fiyatlı laptoplardan bahsettim. Rtx 4060'a kadar gaming laptop isteyenler için laptop satın alma rehberi ile karşınızdayım.Hp Victus 16 , Acer Nitro ve gibi fiyat performans kralı olan 30.000 tl altındaki cihazları inceledik. Ben Ben Erol bu videoda en iyi laptopların incelemelerini yapıp, birbirleriyle kıyasladım. Detaylar videoda, iyi seyirler. #asus #hp #laptopönerileri . Önerdiğim laptopların satın alma linki 👇( Hepsi tek yerde ) https://www.epey.com/laptop/karsilastir/625219-889938-899307-928005-947105-965104-968980-969866/apple-macbook-air-13-3-m1-mgn93tu-a_acer-aspire-3-a315-24p-r75y_acer-nitro-5-an515-58-52ka_acer-nitro-v-15-anv15-51-59cj_hp-255-g9-9m3g7at_acer-nitro-v-15-anv15-41_hp-victus-gaming-15-fb2028nt-a44mjea_hp-victus-gaming-16-s0032nt-7z4n2ea/ İndirimli Macbook için : https://www.pt.com.tr/macbook-air-133-inc-m1-8cpu-7gpu-8gb-256gb-uzay-grisi-mgn63tua 00:00 Giriş 00:46 Acer Aspire 3 R3 7320U 01:49 HP 255 R5 5625U 02:35 HP Victus R5 7535HS RX 6550M 03:46 Acer Nitro V 15 i5-13420H RTX 3050 60W 04:43 HP Victus R5 7640HS RTX 3050 05:46 Apple MacBook Air 13.3" M1 06:44 Acer Nitro 5 i5-12500H RTX 4050 140W 07:41 Acer Nitro V 15 R5 7535HS RTX 4060 75W 08:52 SONhttps://www.youtube.com/watch?v=DGOQQjw3Pkc7 dakika 41 saniyeden sonraki kısımda ürünün fiyatı gösterilirken ki ürün Nitro 15 kendisi fakat devamında Nitro 15 diye tanıtılan ürün Nitro 17 ve kasa tasarımı tamamen farklı zaten klavye kısmı gösterilirken Nitro 17 yazdığı görülecek. Bir çok insanın izleyeceği bir video çekerken nasıl böyle bir hata yapmış bu vatandaş hayret ettim.
-
O değilde ben ne fark ettim. Bizim bu Tuf serisi benim 2017 de aldığım eski Asus Rog bilgisayardan 5 saniye civarı daha geç açılıyor. Sebebi ne acaba çok merak ediyorum.
Sadece benim pc özel bir durumda değil. Asus Tuf internette pek çok açılış süresini gösteren videolar var onlarla aynı sürede açılıyor zaten o konuda sıkıntı yok ama eski pc daha hızlı açılınca insana bir garip geliyor.
-
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim şimdi hepten aklım karıştı biraz daha model incelemesi yapıp ona göre karar vermek lazım -
Hocam 1 görsel deki laptop Asus A15 FA507NV olan baktınız mı GPU Modeli
NVIDIA GeForce RTX 4060 140W yazıyor
33500 tl yazıyor
epeyAsus TUF Gaming A15 (2023) FA507NV-LP023 Notebookhttps://www.epey.com/laptop/asus-tuf-gaming-a15-2023-fa507nv-lp023.html
-
Ekran bu özellik çok önemli imiş film dizi için görüntü kalitesi yansıtma olarak
Değişken Yenileme Hızı Özellikleri
NVIDIA G-SYNC
Ekran Diğer Özellikler
İnce Çerçeve
%100 sRGB
%75.35 Adobe RGB
%80 Ekran Gövde Oranı
MUX Switch
NVIDIA Advanced Optimus -
Bu fiyata temiz cihazsa çok uygun fiyat.
-
İşlemci nasıl acaba İNTEL göre bilginiz var mı -
Amd işlemciler hakkında çok bilgim yok ama son dönemde çok tercih ediliyor. Hatta Asus Tuf serisinde genel olarak AMD işlemci tercih eden sayısı çok fazla.
Benim Asus Tuf İntel işlemcisiyle yapılan karşılaştırması
cpu.userbenchmark.comUserBenchmark: AMD Ryzen 7 7735HS vs Intel Core i7-13620Hhttps://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-13620H-vs-AMD-Ryzen-7-7735HS/m2049481vsm2011483Amd işlemciler daha az ısınıyor gibi Tuf serisinde. İntel'e oranla
-
Rica ederim hocam ne demek, o segmentte cihazların performansları hemen hemen aynı oluyor bende baya arada kalmıştım. Asusu alalı 1 ay oldu memnunum özellikle appleda alışık olduğum herhangi bir sorunda direkt canlı desteğe bağlanıp cevap almak cidden güzel. Acerı satış öncesi bir kaç soru için aradım bizim de net bildiğimiz yok servisle görüşmeniz lazım dediler, almadığım ürünün servisini arayıp bilgi almak ayrı komedi :d ekran açısından acer nitro 15 harici en iyisi tuf nitro 15 ekran olarak segmentinin açık ara en iyisi ama genel olarak tuf aklıma daha çok yattı tasarım olarak da ne çok kaba ne çok sade ben şahsen loqların o sadeliğini çok sevmiyorum. İşlemci bazında da amd işlemcileri son senelerde baya intele darbeyi vurdu. Ama genel olarak intel veya amd daha iyi demek olmaz. Nesil ve diğer donanımlar da baya etkiliyor. Baktığınız modelin işlemciyi gayet iyi bende de aynı işlemci mevcut denilenin aksine ben tufta asla aman aman bir sıcaklık yaşamadım 35 watta sabitleyip 75 dercelerde geziyorum bazen fan bile açmıyor. Uzun lafın kısası hocam önemli olan bence uzun ömürlülük ve bana göre burada asus diğerlerine nazaran biraz öne çıkıyor. Lenovo nasıldır bilemem hiç kullanmadım ama loqların bazı serilerinde kronik şarjdayken pil gitme sorunu oluyor, 90 watt şarj aleti yetmiyor cihaza ona da iyi bakmak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkkmn -- 9 Kasım 2024; 12:36:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X