|
30.000 - 35.000 arası gaming laptop önerisi (2. sayfa)
-
-
Aslında esas almak istediğim model yine Rog serisiydi ama onun fiyatları malum daha yüksek. O kadar paramda olmadığından ondan vazgeçmiştim. Aslında bir tanesi 38 bine düşmüştü ama onu o gün kaçırdım. HB de 38 bin di. Gece 1 gibi fiyatı artınca alamadık. Sonra da indirim döneminde en fazla 45 düşürdüler.
-
Bu arada windows kurulumu sonrası ya microsoft ya asus ya nvidia hesaplarından birine girdiğinde içlerinden biri 3 aylık ultimate gamepasse veriyor bilgin olsun.
-
Hıcam hepsini kurdum da bana vermedi ya size zahmet bi bakabilir misiniz hangisi veriyor acaba belki gözümden kaçmıştır. -
Hocam Nividia uygulamasını kurup daha sonra hesabınız varsa onla girin yoksa yeni hesap açıp girin. Ben tam hatırlıyamadımğım için google dan araştırdım Nividia veriyormuş gerçi Türkiye vermiyor diye yazmışlar herkes ama hep haziran ayına ait haber ve paylaşımlar var.
Olmadı https://forum.donanimhaber.com/dijital-pc-oyun-firsatlari-ana-konu--25478058-17732 burada bir soralım hatırlayan varsa yazar.
-
Microsoft Store a login olduktan sonra altta kitaplık bölümüne bir tıklayıp bak. Link olarak verdiğim konuda bir arkadaş cevap olarak öyle yazmış.
Hocam sen freedost mu aldın Win11 var mıydı aldığın cihazda. Bir kişi win11 kurulu olarak satılanlarda veriliyor olabilir demiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 18 Ekim 2024; 17:29:8 > -
Ha yok hocam freedos olarak kurdum ben, hocam birde şeyi soracağım laptoba 16 gb ram alıp taktım ancak ayarlardan kullanılabilir ram 23,4 olarak gözüküyordu bugün de 23,3 olmuş bunun sebebi nedir normalde 23,9 civarlarında falan olması gerekmiyor mu -
Dün 23,4 görünürken bugün 23,4 gözükmesi garip geldi. Sizin normal de onu takmadan önce olan 8 gb ram kaç görünüyordu. Ben de 16 GB model var bende de ram 15,6 GB görünüyor.
Bende normal durum gibi. Sizin sorunun kaynağını buldum. Ryzen işlemciler Ram'in bir kısmını dahili ekran kartı için kullanıyormuş. Oyun açınca harici kart devreye girdiği anda ise Ram'in o kısmını Ram'e geri ekliyormuş.
Normal bir durum deniyor. Bazı marka ve modellerde Bios üzerinden o özellik devre dışı bırakılabiliyor diye okudum. Ama marka olarak sadece Levona ismini örnek vermişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 19 Ekim 2024; 12:36:36 > -
Benim aldığım modelin piyasadagaliba iki versiyonu var.
Asus Tuf Gaming F15 Fx507VU- LP260 benim aldığım model.
Nette araştırınca çoğu satıcıda 32 GB RAM ve 4TB SSD diyor. EPEY sitesinde bu bilgi var. Oysa benim aldığımda 16 GB RAM ve 512 GB SSD var.
1-2 satıcıda birebir benimkiyle aynı olanları gördüm. Garip bir durum çünkü en ufak donanımsal değişiklikte modellerin sonundaki kod değişir ama bunda değiştirmemişler.
-
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum ama saçma bir durum bence yani sürekli 24.3 falan olsa neyse de düşüp yükselmesine ilk defa tanık oldum bi bakayım da oluyorsa kapatırım o ayarı performansı etkilemez diye düşünüyorum o ayarın kapatılması -
Benim kafamı kurcalayan bir başka durum var. Ram ve SDD yükseltmek için arka kapağı açmak garanti dışı bırakıyor diyenler var ama Cihaz.TV gibi youtube kanaları da aksine garanti dışı bırakmaz diyorlar.
Asus aramak mı lazım. Ona göre bende 1 TB SSD var onu takacağım veya taktıracağım. Eski pc de gecen sene kendim takmıştım ama zaten 7 yıllık cihazdı ve garantisi artık yoktu.
Bir de format atmadan taksam sorun olur mu diye düşünüyorum çünkü içinde win10 kurulu. Pc taktığımda sorunsuz açılırsa içindeki dosyaları yedekleyip ondan sonra pc üzerinden format atma şansı olur mu acaba.
-
Ben asusla görüştüm hocam, yükseltme yaparken herhangi bir parçaya zarar verilmediği sürece garanti dışı kalmıyor cihaz. Ben masaüstüne format atmadan takmıştım hiçbir sorun yaşamadım hocam normal takıp kurulumunu yapmıştım sadece ssdnin. -
Aslında servisin ne diyeceğini fazlada dikkate almamam lazım. Eski pc 970evo SSD taktığımda servis takamazsınız uyumlu değil demişti ama pc açıp taktığımda sorunsuzca yerine oturmuştu.
Bu arada sana bir şey soracağım. Ram taktım dedin ya. Boşta olan SSD slotunu gördüysen orada vida var mı ? Sorma sebebim ben benim i7 işlemcili olan versiyonu SSD takacağım ve 970Evo kendisini vida olmadan gelen bir model. Dizüstünde boşta olan SSD yuvasında vida yoksa ayrıca vida bulmak gerekecek.
Bir de Ram ne marka taktın. Her marka uyumlu olmuyor muş galiba bizim cihazla.
-
Bu arada ben bizim cihazla ilgili 2 eleştiri yapacağım.
1.Şarj girişinin sol yanda tam ortada olmasına eksi puan bence çünkü altında bir yükseltici ile kullanmazsan 1-2 sene sonra şarj kablosunu değiştirmek gerekecektir çünkü şarj girişin 2cm yanında sıcak hava çıkış kısmı var. Oyun oynadıkca oradan çıkacak sıcak hava zamanla şarj kablosunun zarar görmesine sebep olur.
2. Ses kapatma tuşunun da ses yükseltme ve kısma tuşu gibi yapılması gerekirdi. Oysa ses kapatma tuşu F1 tuşu ile ortak ve FN basmadan basınca F1 tuşunun işlevini yerine getiriyor. Sesi kapatması için aynı anda FN basmak şart. Bu bence bir eksi. Aynı durum fan modları arasında geçisi sağlayan tuş içinde geçerli. Bu ikisi de ayrı tuş olarak yapılabilirdi.
Taktir ettiğim bir konu var klavye için. Rog serindeki gibi veya başka markalardaki gibi bölgesel ışıklandırma olmaması bir eksi ama buna karşılık tuşlar istersen beyaz renk yanabiliyor. Bu bir artı sayılır. Bölgesel aydınlatmalı klavyelerde beyaz renk bildiğim kadarıyla yok.
-
Fn kombinasyonu dediğiniz gibi biraz saçma bu tarz cihazlarda ama eski cihazdan alışık olduğum için çok zorlanmadım. Şarj girişine dikkat etmemiştim açıkçası ve cihazı aldığımdan beri fark ettiğim en büyük detay asla söylenildiği kadar ısınmaması ben direkt 35 watta sabitleri diye düşünüyordum ama 90 üstünü görmedim desem yeridir. Stant almayı düşünüyorum zaten ve 3 4 dereceye kadar bir fark oluyor. Cidden adına yakışır güzel bir cihaz tam zamanında almışım stoklar bittikçe fiyatlar uçmuş. -
Benim oda da 60hz tv var. Ona bağlayıp oynarsam işlemci ortalama 65-75 arası gidip geliyor. Çok nadiren 80 çıkıyor. Ekran kartı işlemciden daha az ısınıyor. Ama merak etmiyor değilim sessiz fan modunda oynasam ısı ne kadar daha düşer. Çünkü pc kendi ekranında denediğimde o modu ısı yine 65-75 düşmüştü. Ama cihazın ekranı 144 hz. TV de denesem daha da düşer sanırım.
amazonKensington 60112 Smartfit Kolay Yükseltici,Dizüstü Bilgisayar Soğutucu Ve Yükseltici Standı,12-17inç Uyumlu,Grihttps://www.amazon.com.tr/dp/B0007YB8NM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titleKasım 2021 den almıştım. 3 yıl boyunca 17'' Asus Rog ile kullandım. Bizim bu 15.6'' Asus Tuf ile de uyumlu. Fiyat çok artmış ve bu fiyat şuan verilmez. Yanında bir kayıt geliyor. Üstünde iç içe farklı renklerde el var. Kendi elini üstüne koyuyorsun. Elinin büyüklüğüne denk gelen elin rengine bakıyorsun. O renk hangisi ise bu standın yüksekliğini ona göre ayarlıyorsun. Standın ayar yerinde de aynı renkler var. Ha ben illa o renge göre ayarlamıyorum o ayrı konu. Çünkü üstüne koyacağın masaya göre ve oturduğun koltuğun yüksekliğine göre ayar yapmak daha mantıklı bence. Ama yinede güzel düşünülmüş bir detay yapmışlar.
-
Bu arada bir youtube kanalında Asus TUF serisi için bir kişi yanlış bilgi geçmiş. İşlemciler için 95 dereceye kadar dayanıyor demiş. Oysa işlemcilerin en fazla kaç wat çekeceği ile ilgi bir bilgi o. Sanırım yanlış okumuş özellikleri okurken. Çünkü bildiğim kadarıyla dizüstüler de işlemci ve ekran kartı 115 derecelere kadar dayanabiliyorlar ama 95 üstüne çıkması önerilmiyor.
Bir de dün bir stand gördüm. Fanlı. Her yeri kapalı ortasında büyük bir oyun var. Fan o oyuk kısmın içinde Pc üzerine yerleştirince fan çalışırken oluşan serin ama o oyuk kısmın içine haps oluyor. Zamanlada üstüne yerleştirilen pc içine oluşan soğun hava diğer soğutuculardan daha fazla girdiği için pc daha fazla soğutuyormuş. Amafiyatını gördüm ağzım açık kaldı. 119 dolar. Ülkemize gönderim yapan sitelerde fiyatı 5.000 kusur TL görünüyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 20 Ekim 2024; 23:44:44 >
-
95 derecede bir şey olmaz olmaz bu laptoba ya yanlış anlamıştır onu: Dediğin fano cihaz tv yayında göstermişti sonra videolarına baktım cidden 10 derecelere kadR fark ediyor ama bugün bi stant testi yaptım sadece stant kullanarak bile normalde 80 85 derece arası olan oyunda 77 dereceyi geçmedi laptop ben fan performansından denilenin aksine memnun kaldım ama şu 2 gündür baya fan sesi çıkıyor sanırım bi ayarı farkında olmadan değiştirdim çünkü 70 80 derecede bu fan sesi çok fazla -
Turbo Fana filan mı aldınız acaba. Bu arada UNDERVOLTING diye bir olay var mış kimi bilgisayarların Bios kısmından kimin yazılım kurarak yapıyormuş. İşlemcinin çekeği Voltajı düşüren bir ayar. O ayarı yapınca işlemci 75 derecenin üstüne çıkmamaya başlıyormuş. Oyunlarda fps düşüsü de olmuyor diyorlar.
Zararı yok deniyor. Ama bilemedim yapsak mı. O değilde oynadığım 3 oyun var. Diablo 4, God of War ve Uncharted Legacy of Thieves Collection. Üçünde de ekran kartı işlemciye göre daha az ısınıyor.
Bu arada bir yorum gördüm bir yerde. Dizüstüleri sadece bağımsız ekran kartının çalışacağı şekilde ayarlarsan yani masaüstü kullanımda bile bağımsız ekran kartı çalışırsa oyunlarda perfonmans değişiyor demiş.
UNDERVOLTING işleminin yapılsa sebebi İşlemciler de Turbobosst denen bir özellik var. Esas frekansının üstüne çıkıyorlar. Voltajı düşürdüğünde yani işlemci 95 voltaj ise onu daha düşük voltaj ile sınırlarsan tubobosst aktif etmesini engelliyormuşsun. Onu engellediğin için daha az ısınma oluyormuş. FPS değerlerine etkisi yok tabi doğru voltaj değerine düşürürsen.
Mesut Çevik de bunla ilgili video çekip paylaşmış. Ama o masaüstü kullandığı için masaüstü ile ilgili yapıp paylaşmış. Cihazdan cihaza ve ana kartdan anakarta göre ayarın nasıl yapılacağı değişiyormuş.
-
Tamam işte watt değeri düşürme aslında o armory ceate üzerinde de oluyor işlemciyi 35 watta çekince benim maksimum gördüğüm değerler 77 78 falandı biosla falan bence hiç uğraşmaya gerek yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X