Şimdi Ara

Dell Factory Image restore nasil kullanılır (inspiron 1520)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell inspiron 1520 Dell Factory Image restore ile ilk gunku haline geri dondurmeye calisiyorum ama bi turlu yapamadım.

Bu is icin hardiskte ayrılan bolumde tools taki PCrestore programını calistiyorum , formattan once ''Access to \tools\dp.sc denied diye hata veriyor''

gerci dogru yer olup olmadıgından supheliyim ama

nasil yapabilecegimi bilen var mı?

• doğru yere yazmışsın...
    DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU altında 1520 'lere temiz bir kurulumun nasıl yapılacağı ile ilgili mesajlar bulabilirsin (7.sayfada hepsi var sanırım)
    http://forum.donanimhaber.com/m_17267942/mpage_7/tm.htm
    linkten ulaşabilirsin o sayfaya

..temiz bir kurulum diyorum çünkü recovery olayını ben kendim denedim..yapabilsen bile laptop öyle ilk aldığındaki gibi filan olmuyor, bi çok şeyi eksikdoğru dürüst çalışmıyor..benim sana tavsiyem format atıp temiz bi kurulum yapman, benim directmedia da filan da sorun vardı hepsi düzeldi..ayrıca recovery 'e ayrılan bölümü sileceğin için yeni kurulumda hdd 'ni 100GB 50 GB şeklinde ya da kafana göre bölümleyebilirsin..hard disk 4 'ten fazla bölüme ayrılmıyor ve mevcut durumda işletim sistemine ayrılmış koca bir tek bölümü kullanabiliyorsun sadece (bir bölüm media direct bir bölüm recovery'e bir bölümde sistemle ilgili ayrılan bölüm)...

ddiğim gibi benim tavsiyem format at temiz bi windows vista kur..korkmana gerek yok altından kalkarsın bi kaç saatini alır ama....( harddiskteki recovery kısmı silinir bir daha da ulaşamassın ama üzülecek bi kayıp değil, dediğim gibi pek bi işe yaramıyor)

• Arkadaşım bu recovery ve factory image restore olayını beğenmediğim için hatta laptopumu ilk aldığımda karşıma çıkan işletim sistemi hatalarını düzeltmeyip bu hataların bizzat nedeninin hatalı recovery yüklemesi olduğunu düşündüğüm için vista kurulum dvd si ile ne var ne yok sildim.Açıkçası Recoveryden nasıl yükleme yapılır bilmiyorum.Her şeyi en baştan kurudum.Adam gibi çalışan bir vistaya ve sürücülere kavuştum.Aynı şeyi tavsiye ediyorum.

Eğer windows kurulumu hakkında bilginiz varsa hiç çekinmeyin.Hatta vista kurulumu xp den daha kolay diyebilirim.Sonra da sürücüleri sırasıyla yükleyin.Recover mecovery falan hepsi hikaye..Herşeyi silip sıfırdan kurulum yapmak isterseniz işe media direct Cdsi ile başlamanız gerekecek.1520 topiğinde bunu anlattım.Oradan bakabilirsiniz.

Recovery kullanımı konusunda özellikle eski dell kullanıcıları bilgi sahibi olabilir.Dell bilgisayarlara özgü bir kolaylık güya bu recovery ama ben hiç bi şey anlamadım açıkçası.

• Arkadaşlar ben sorunu o gun dell in amerika supportundan yardım alarak çözmüştüm

eğer 1520 de hardiskteki D sürücüsündeki dosayalarla oynamadıysanız ve o parti silmediyseniz bilgisayarı aldıgınız gunku haline geri getirebiliyorsunuz.

bu işlemi yaparken bilgisayar kendine format atiyor vista ve suruculeri yukluyor

işlem aynen şöyle

açılışta F8 e basıyoruz

gerisi zaten dell support ta yazıyormuş

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/dsn/en/document?docid=28C0548D825EB65DE040A68F5B2865A8&c=us&l=en&s=dhs

bu şekilde fotrmat atiyor makine kendine ve yukluyor driverlarina kadar. uğraşmayada gerek kalmıyor ayrıca drlevent , bence sizin bahsettiginiz baska bir kurtarma sekli boyle yapınca gayet temiz yukluyor makineyi yani ben bir sorunla karşılaşmadım. ama tabiki kesin konuşamam .

• ben de aynen verdigin o linktekileri yapmistim, daha dogrusu o linki ben de bulmustum :)..ama sonucta kötü bir kurulumla karşılaşmıştım..neyse ki şu anda bi sorunum yok, bilemiyorum benimkinde bi sorun vardı belkide..sonuçta temiz bir kurulum olarak geri dönüyorsa ne güzel
  • yeni model dell bilgisayar sahipleri (benim gibi) bu konuyu okurlarsa sorunları çözülür

http://www.patronforum.com/forum/showthread.php?tid=19372
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.