Şimdi Ara

MacBook Air Mid2013 | Açılmıyor | Recovery Mode Pasif | Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün gece itibari ile işimi bitirdikten sonra MacBook 'u kapatmıştım. Bu sabah kalkınca tekrar açmaya kalktığımda MacBook açılmadı ve işin ilginç yanı Apple logosu yerine aşağıda ki linkteki logo geliyor.

http://i.stack.imgur.com/y8ULs.jpg

Her türlü recovery modları denememe rağmen hiç bir şey yapamıyorum. Tek tek izah etmem gerekirse;

Alt + Power : Macintosh HD ve Wi-Fi seçeneği gözüküyor. Macintosh HD 'ye tıkladığımda linkteki resimin aynısı gözükmekte. Wi-Fi 'a bağlandığımda da herhangi bir ileri adım yok. Sadece bağlanıyor.

Cmd + R : Sizinde bileceğiniz üzere dönen dünya resmi ve Wi-Fi seçeneği mevcut. Wi-Fi 'a bağlandıktan sonra yine herhangi bir ileri adım seçeneği mevcut değil.

Cmd + Option(Alt) + R : Cmd + R ile aynı sonucu vermekte.

Anlayacağınız hiç bir şekilde disk izlencesine ve recovery moda erişemiyorum. Sadece Wi-Fi 'a bağlanıyor. Bir kaç gün önce BootCamp 'den Windows 8.1 kurmuştum ve BootCamp ile ayırdığım bölümü Windows format ekranında NTFS dosyaya biçimlendirmiştim. Fakat sadece meraktan kurduğumdan geri BootCamp 'den kaldırdım Windows 'u ve başarılı bir şekilde kalan partisyonun birleştirildiği uyarısını alarak işlemi tamamlamıştım. Bu işlemden sonra da zaten cihazı kullandım. Birden başıma bu geldi ve cidden de anlamış değilim.

Dip Not: Macbook 'u Windows 8.1 USB flash takılı şekilde çalıştırdığımda direk Windows kurulum aşamasına geçmekte.

Ne yapmam gerekiyor, nasıl bir yol izlersem düzelir hiç bir fikrim yok. O yüzden de yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 19 Nisan 2015; 18:08:11 >

• Geçmiş olsun...

Sorun her neyse yazılımsal bir şeymiş gibi gözüküyor.

Bence yapmanız gereken en doğru şey Apple servisinden bir randevu almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trytobelove

Geçmiş olsun...

Sorun her neyse yazılımsal bir şeymiş gibi gözüküyor.

Bence yapmanız gereken en doğru şey Apple servisinden bir randevu almak.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Konuya uzun süre herhangi biri cevap vermeyince bende konunun varlığını unuttum açıkcası. Sebebini hala anlıyamadım fakat garip bir şekilde içinden Mac OS uçmuş, o yüzden SSD tamamen boştu ve konudaki linkteki logoyla karşılaşıyordum sürekli. Bende başka bir arkadaşın MacBook 'unda Bootable Mac OS X Yosemite hazırladım ve benim cihaza taktım. Açılır açılmaz zaten direk kuruluma başladı ve sorunda çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 2 Mayıs 2015; 15:53:51 >
  • Cihaza ssd sonradan mi takıldı hocam ? Yoksa Fabrikasyon mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozartagabey

Cihaza ssd sonradan mi takıldı hocam ? Yoksa Fabrikasyon mu ?

Fabrikasyon dostum. İlk sahibiyim zaten cihazın ve hiç içi açılmadı.
  • Trim olayımı diye düşündüm ilk ama madem öyle imkansız sorunu cozmenize sevindim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozartagabey

Trim olayımı diye düşündüm ilk ama madem öyle imkansız sorunu cozmenize sevindim :)

Hahah teşekkür ediyorum (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.