Şimdi Ara

Dell Genel Anlamda Nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Dell'den bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Şu ana kadar 1 bilgisayarım oldu, o da ASUS. Onun üstüne bir de ASUS telefon aldım ve her şey yolunda gidiyor. Nazar değmesin :) . Asıl konuya geleyim. Nedense ASUS hariç hiçbir markaya ısınamıyorum. Forumlara baktığımda bazıları Dell'e küfür ediyor, bazıları da annesi babası gibi seviyor. Almayı düşündüğüm modeli Inspiron 3567. Ekran kartsız versiyonu. Amacım ödev olduğu için harici ekran kartına ihtiyaç duymuyorum. Öncelikle sorularımı sorayım;
    1-Teknik servisi nasıldır ? Tokat'ta oturuyorum. Evimde değişim için buraya gelirler mi ?
    2-Sık sık arıza verme ihtimali var mıdır ?
    3-Isınma sorunu var mı ?
    4-Kasasını açıp takma zor oluyor mu ? RAM eklemeyi düşünüyorum.
    Bu sorularımı yanıtlarsanız çok memnun kalırım. Tekrardan iyi günler diliyorum.

• Merhaba,

1-Teknik serviste Koç Sistemle çalışır. İnspiron modellerinde yerinde servis hizmeti yoktur. Vostro ve XPS modellerinde yerinde servis imkanı var. İnspiron modellerinde evinden kargoyla alıp tekrar kargoyla teslim ediliyor.

2-Dünya çapında en az şikayet alan markadır.

3-Isınma göreceli bir kavram ne kullanacağına göre değişir.

4-Zor değil gayet kolaydır. Açarken usb ve diğer çıkışlara zarar vermemek için dikkatli açmak gerekir.
  • 2 yıldır dell kullanıyorum kasa kalitesi berbat bildiğin çöp plastiğinden yapmışlar felaket bir kokusu vardı ilk 2 ay boyunca çıkmadı o koku, bildiğin kanserojen madde birde göz boyamak için ekran kasasını metal yapmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Sarhoşu

2 yıldır dell kullanıyorum kasa kalitesi berbat bildiğin çöp plastiğinden yapmışlar felaket bir kokusu vardı ilk 2 ay boyunca çıkmadı o koku, bildiğin kanserojen madde birde göz boyamak için ekran kasasını metal yapmışlar

Karalamada üstünüze yok. Hemen bir cihaz kullanıp nasıl kötülerim? Dell hangi model kullanıyorsunuz? İnspiron mu vostro mu xps mi? Serisi ne? 3000 li seriler var. 5000 li seriler var. 7000 li seriler var? İlk önce model ve model serisini yazınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılında Dell n5010 modeliyle tanıstım Dell ile. Ekran kartı sıkıntı yaratıyor bu aralar. Bilmiyorum belki tamir olabilir ama hala canavar bir makine. Sadece ekran kartı yetersiz gelmeye başlamıştı oyunlar için. Çok memnun kaldığım için 7567'yi kovalıyorum şu anda. Sorularına cevap vermeye çalışayım:

1. Benim fan ile ilgili bir sıkıntım olmuştu. Servis gelip değiştirmişti. Ama forumda bazı yazarlar inspiron modeli için artık bu desteğin olmadığını söylüyorlar. Araştırmak lazım.

2. 5 yıl boyunca 2 kez arıza verdi. Birisi 2. yıl içinde fan arızası. Diğeri ise 2 ay önce başlayan ekran kartı arızası. Harici ekran kartını artık kullanamıyorum sürekli mavi ekran veriyor makine. Güvenli moddan inaktif hale getirdim sürücüyü ve onboard ile yoluma devam ediyorum yenisi gelene kadar :)

3. İlk 3 yıl sıkıntım olmadı ısınma ile ilgili. Sonra bir fan temizliği yaptım. Yine kendine geldi makine. Son zamanlarda harici bir soğutucu almıştım oyunlar için. İş görüyordu.

4. N5010 modeli için ram slotlarına erişim kolaydı. Ana kasayı açmaya gerek yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nafoz -- 24 Nisan 2017; 11:4:0 >

• dellos D kullanıcısına yanıt
    inspiron 5548.kaliteli bir marka insan sağlığıyla oynamaz herşeyden önce plastik yapsa bile en adi kanserojen içeren plastik kullanmaz.Hani şu ambalajcılarda satılan en ucuz siyah poşetler vardır ya leş gibi kokan aynı koku var kanser olmadığıma şükrediyorum.

Oyuncakçılarda ve kırtasiyelerdede sık karşılaşıyoruz bu tür kanserojen plastiklerle dikkatli olun bilinçlenin sağlığınızla oynatmayın !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Sarhoşu

inspiron 5548.kaliteli bir marka insan sağlığıyla oynamaz herşeyden önce plastik yapsa bile en adi kanserojen içeren plastik kullanmaz.Hani şu ambalajcılarda satılan en ucuz siyah poşetler vardır ya leş gibi kokan aynı koku var kanser olmadığıma şükrediyorum.

Oyuncakçılarda ve kırtasiyelerdede sık karşılaşıyoruz bu tür kanserojen plastiklerle dikkatli olun bilinçlenin sağlığınızla oynatmayın !

Adamlar milyar dolarlık yatırım yapıyorlar, bu yazıyı görmek için yapmıyorlar hocam.

Sorununuz kokuysa ilk önce servisle görüşmek lazım. İnspiron 5548'de koku ile ilgili ilk kez sorun duyuyorum.

Dell İnspiron Müşteri Hizmetleri: 08502523355

Yardımcı olurlar. Kimseye zorluk çıkarmıyorlar. Müşteri memnuniyetini sağlayan bir markadır.

• dellos D kullanıcısına yanıt
    dell de çalıştığınıza bahse girerim.Bu arada mesajımı değiştirmişler sizi kırmamışlar anlaşılan
  • İste boyle ikilemeye giriyorum. Birisi iyi diyor birisi kotu. 1 2 daha koyup daha mi iyisini almaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.