Şimdi Ara

Dell'in orta seviye ürünlerde AMD ekran kullanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar notebook araştırırken dikkatimi çekti. Dell'in giriş ve orta sınıf ürünlerinin tamamında AMD kart var. Neden böyle bir strateji izliyorlar anlamış değilim. Sınıflandırma yapmayıp tek bir seçenek hakkı sunmaları şüphesiz potansiyel alıcıların da başka markaları tercih etmelerinde fazlasıyla etkisi oluyor. Ben dört yıldır Dell kullandım ve tekrar alırsam yine Dell alacağım diyordum. O kadar hor kullanıma rağmen cihazın sağlamlığı markaya olan güvenimi bir kat daha artırdı. Çok da memnundum fakat gel gelelim artık hiçbir güncel oyunu oynatmamaya başladı. Yeni bir notebook için araştırmalarıma başladım ve tercihim yine Dell'den yanaydı. Bütçeyi 2000'e kadar çıkardım. Fakat ne kadar araştırdıysam bir türlü GeForce ekran kartlı bir Dell bulamadım. Arkadaş orta seviye için fıstık gibi 6th nesil Core i5 U işlemcili cihazları var. Tamam çok iyi ama adamların ekran kartından kısmaları beni çileden çıkartıyor. 2000 liralık cihazlara bakıyorum M330 ekran kartı var şaka gibi. Hatta 2300 liralık bilgisayara baktım Core i7 U işlemcili ama ekran kartı R5 M335. Hayır arkadaş Core i7'li cihaza bile neden M335 gibi giriş seviyesi bir kart koymak nasıl bir mantıktır?

Sırf bu yüzden Dell almayıp gidip Asus K555UB-XO198T modelini aldım. Dell alamadığım içimde bir pişmanlık var ama kullanıcıya orta seviyede GeForce model sunmamaları ciddi bir problem. Ben bulamamış olabilirim belki kusura bakmayın ama gerek HB herekse n11 gibi sitelerde araştırmama rağmen bulamadım bir türlü.

6th Core i5/7 + GeForce 940M ikilisini bir arada sunmak bu kadar zor muydu gerçekten bilmiyorum.

Tabi 7559 gibi 3000 lira üstü bir modelleri hesaba katmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O kadar arastiriyorsunda u serisi islemci i5 in 6. Nesli olsa ne olur olmasa ne olur. U serisi islemci ultrabooklarin islemcisi ve zayif islemci bunlar. 6. Nesil i5 u serisi islemci alacagina 3. Nesil i5 duz seri al daha cok performans alirsin.

U islemcili bir notebook un oyun canavari seklinde piyasaya surulmesi zaten mantiksiz. Oyun icin aliyorsan u serisi islemcili notebooklara neden bakiyorsun ki? U serisi islemcide iyi saglam ekran karti bulamazsin.

Seninki okuz altinda buzagi aramak gibi birsey olmus..

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    Dostum oyun biligsayarı kullanmak gibi bir amacım yok zaten. O yüzden orta grafiklerde işlemci çok büyük bir önem teşkil etmez. Öyle bir niyetim olsa veririm 3000+ adamakıllı bir oyun bilgisayarı alırım. Ama orta seviye bir ekran kartı yok adamların. Ayrıca sıfır olup üçüncü nesil bir i5 yok. Hem olsa bile üç sene öncesinin işlemcisini neden alayım? Eskimiş bir işlemciyi kimse istemez.

Adamlar giriş seviyesi ekran kartı kullanıyorlar her modelde. Kalkıp da GTX model ekran kartı koysunlar demiyoruz ama en azından GT930/940M falan olsaymış. Bu kadar da kısmık olmamalı. Amaç oyun bilgisayarındaki gibi full grafik kasmak değil. Kabul edilebilir orta seviyede oynayabilmek. Onun için de orta seviye bir grafik kartı olmalı. Giriş seviyesi kart olmamalı. Adamların 2500 liralık modelinde giriş seviyesi kart var. O paraya en azından orta seviye bir kart olmalıydı. Benim eleştirim buna.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    U serisi islemci zaten giris seviyesi bi islemci, giris seviyesi islemci ye giris seviyesi ekran karti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Altıncı nesil i5 işlemcilerde ya giriş ya üst seviye var ortası yok. Üst seviye olarak HQ alt seviye olarak da U var. Durum böyle olunca U işlemci kullandığı tüm modellerde alt seviye kullanıyor ama en azından birkaç modelinde orta seviye kullanmalı. O yüzden modelleri ya iyi ya da kötü oluyor. Fena değil diyebileceğimiz bir orta seviye yok.

• en azından 940m olsun diyorsun sonra m330'a laf atıyorsun hocam. ikisi aynı seviyede zaten.

ayrıca ekran kartında marka bakınmak da garip olsa gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

en azından 940m olsun diyorsun sonra m330'a laf atıyorsun hocam. ikisi aynı seviyede zaten.

ayrıca ekran kartında marka bakınmak da garip olsa gerek...

Aynı seviyede değiller malesef. R5 m330, 940m'in yarısı performansta. Hatta 920m bile m330'u tokatlıyor. Laptopta amd ekran kartı çöp. Ayrıca yukarıdaki yorumlarda yok u işlemci yok hq işlemci yok bilmem ne diye muhabbet olmuş. Günümüzdeki çoğu oyunda işlemcinin oyuna etkisi ekran kartından daha az. Hatta çoğu oyunda hiç yok. Sadece lol, cs go gibi oyunlarda işlemci ön plana çıkıyorki 6. nesil i5 u işlemci bu oyunlar için yeter de artar bile. Örneğin konuyu açan arkadaş i5 ve m330'lu bi pc alıp gta v, witcher 3, fifa 16 oynamak istese bilgisayar ağlar kasılmaktan. Fakat i5 ve 940m'li cihaz orta-düşük ayarlarda bile olsa yağ gibi oynayabilir.

R5 M330:
    http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R5-M330.142634.0.html

940m:
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html

Ayrıca amd ekran kartından driver problemleri yüzünden uzak durmak gerek. Arkadaşın pc ye driver bulamadık bi türlü.
    https://forum.donanimhaber.com/m_107189982/tm.htm

Bu da başka bi amd mağduru arkadaş için açtığım konu Sorun çözüldü yazmışım ama çözülmemişti. Arkadaş da pek oyun oynamıyordu. Öyle takılıyor ekran kartsız günlük kullanım
    https://forum.donanimhaber.com/m_108425403/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 1 Eylül 2016; 13:03:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam alakasız olacak ama aldığınız Asus laptop tan memnun musunuz? ben de o modeli düşünüyorum. Sağlamlık, ekran ve ses kalitesi açısından yorumlarsanız sevinirim. bir de herhangibir kronik sorunu var mı? Aşırı ısınma, ısınan yerlerin çok kullanılan yerler olması, hdd sesi vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Arc Reactor

Hocam alakasız olacak ama aldığınız Asus laptop tan memnun musunuz? ben de o modeli düşünüyorum. Sağlamlık, ekran ve ses kalitesi açısından yorumlarsanız sevinirim. bir de herhangibir kronik sorunu var mı? Aşırı ısınma, ısınan yerlerin çok kullanılan yerler olması, hdd sesi vs.

O laptopta kronik menteşe sorunu var. Menteşeler çok çabuk kırılıyor ve ekran dağılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

quote:

Orijinalden alıntı: The Arc Reactor

Hocam alakasız olacak ama aldığınız Asus laptop tan memnun musunuz? ben de o modeli düşünüyorum. Sağlamlık, ekran ve ses kalitesi açısından yorumlarsanız sevinirim. bir de herhangibir kronik sorunu var mı? Aşırı ısınma, ısınan yerlerin çok kullanılan yerler olması, hdd sesi vs.

O laptopta kronik menteşe sorunu var. Menteşeler çok çabuk kırılıyor ve ekran dağılıyor.

Bayağı kötüymüş ya. Neyse teşekkür ederim hocam ben başka modellere yol alayım :)

• Dell, Ford gibi tüm modellerini Türkiye'ye çıkarmıyor. ABD için ürettiği bir çok modeli var.

Asıl önemi XPS ve Precision serisine veriyorlar. Zaten Dell gaming üretmek için Alienware'ı kullanıyor. Onun dışında Türkiye'de satılan giriş seviyesi modeller.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Sağlımlık olarak 10 üzerinden 6 alır. Performasını fiyatına göre değerlendirirsek 8 alır. Sesi harika gayet net ve anlaşılır. Isınması çok az. Günlük işlerde hüç ısınmıyor. Oyun oynayınca biraz ısınıyor ama öyle çok değil. Isınma sol üst tarafta oluyor. Elimiz kullanım gereği orada olmadığı için hiçbir rahatsızlık vermiyor. Çok iyi düşünülmüş. HDD sesi var ilk başlarda tereddüt etmiştim ama sonra pek de takılınacak bir şey olmadığını gördükten sonra çok da önemsemedim. O fiyata zaten 6th i5, 940M, 1 TB HDD ve 8 GB RAM'li cihaz yok. Üstüne üstlük W10 lisanslı. Tam bir fırsat cihazıydı anlayacağın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.