Şimdi Ara

Intel Core i5-8400 CPU - İle uyum sağlıcak en güzel Ekran Kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar- sistemle uyumlu çalışıcak en iyi performansı vericek ekran kartı tavsiyesi lazım

Sistem Şöyle

Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz  2.81 GHz 6 çekirdek 6 sanal çekirdek

RAM 8 GB

AnaKart- MicroStar Internatıonal - Modeli * MS7B48

şuan NVIDIA 1050 Ti kullanıyorum ve memnun değilim bu sisteme uyum sağlıcak en canavar ekran kartını istiyorum bütçe sıkıntım yok ama yeni işlemci almak da pek istemiyorum bilgi sahibi insanlara şimdiden zaman ayırdığı için teşekkür ederim

• Sıkıntı olmasada bütçe belirtmen gerekir aslında ama ikinci el rtx 3060 / 3070 / 4060 / 4060ti gibi bir kart tavsiye ederim. Uyguna bulursan rx 6700xt veya rx 7600 'de olabilir. Taksit düşünmüyorsan bence ikinci elin dışına çıkma daha hesaplı olur. ekstra 8 ram alıp kapasiteyi 16 yaparsan çok rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 1 Aralık 2024; 15:34:19 >
  • evet RAM ı yükselticem.Aga NVIDIA 4060-4060 Ti ler darboğazlık gibi sıkıntılar yaratmaz mı benim işlemciyle? uyum sağlar mı diyorsun

• Bu sistemle uzun süre kullanılacaksa çok masraf etmeyin derim.
    8400, düz 6 çekirdek, hyperthreading olmayan bir işlemci. Rtx 3060la bile işlemci limitine takılacağınız oyunlar olacaktır. 2. Elden Rx 6600 (o ayarda bir kart) bakılabilir.

Zaten en büyük sıkıntınız 8 GB Ram. Onu 16ya tamamlayın, ondan sonra ekran kartına bakarsınız.

Eğer bütçe sıkıntınız yoksa bunu satıp yeni sisteme geçiniz.
  • Her oyun işlemci güçlendikçe performans arttırır ama başrol ekran kartının ve her oyunun işlemci gereksinimi farklı. Yani evet darboğaz yapar ve hayır dar boğaz yapmaz. Mesela M.Flight Sim. çok işlemci sever orada dar boğaz olabilir veya MMO oyuncusuysan o türde çok işlemciye yüklenir. Fakat araba yarışında veya futbol oyununda loading tamamlanıp oyun başladığında işlemci gereksinimi çok düşüyor.

Örneğin Forza 'da benim işlemci yüzde 50 ile çalışıyor ama MMO oynayınca yüzde 90 kadar kullanıyor. 8. nesilde öyle anormal eski bir işlemci olmadığından 4060 'da tam performans yapmaz ama sorunda açmaz. Ayrıca DLSS3 ile %30 ile %100 arası ekstra fps alabileceğini düşünürsek almalısın.

Eğer 12. nesil bir işlemcin olsaydı tabiki çok daha fazla fps alacaktın orası başka. 14. nesil i3, 8. nesil i7'den çok fazla fps veriyor. İleride işlemci yükseltmeye gidince yine 4060 ile devam edersin.

Diğer türlü ikinci el 980ti alırsın az para harcarsın ama işlemci değiştirdiğinde 1 daha ekran kartı alman gerekir çünkü bu seferde 980ti dar boğaz yapacak.. Eğer dar boğaz olmasın ileride işlemcide değiştirmem gider baştan yeni sistem toplarım diyorsan 980ti 3500-4000tl, 1080ti 5000-7000tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 1 Aralık 2024; 18:1:57 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

6 çekirdek - 6 mantıksal çekirdek benim işlemci soyle gösteriyim

Intel Core i5-8400 CPU - İle uyum sağlıcak en güzel Ekran Kartı tavsiyesi

ben şuan piyasaya en son çıkan ekran kartınıda alsamda bana bilgisayarın verebileceği en iyi performansını genede verir yani ama öylemi bilgisayarın çalışmamak gibi bir durumla karşılaşmam?

• moffaka M kullanıcısına yanıt

4060 alıp geçiyim ozaman hem geleceğe yatırım yapmış olurum eğer işlemciyi yükseltsem bile hemde ekran kartından dolayı düşük performans sıkıntısı tamamiylen kalkmış olur bilgisayar için öyle değilmi aga? ben cs2 için garanti 200 fps istiyorum full grafik modunda oynasam bile battlefield1 aynı şekil şuan en düşük grafiklerde oynasam bile 100-140 arası gidiyor 165 hz ekranın hakkını vermiyor 1080Ti lerden 1050Ti yle arasında o kadar çok fark varmı? isim benzerliğinden bana sanki benimkinden 1 tık üstün daha iyiymiş havası veriyorda cahilliğimden soruyorum :D

• Oynadığınız 2 oyun da işlemci performansı odaklı. Ekran kartı değişikliğinin büyük getiri sağlaması bu 2 oyun özelinde zor.

Yanlış hatırlamıyorsam BF1 ilk çıktığında 8 GB Ram yeterli gelmiyordu, çift kanal bellek ile daha iyi sonuç veriyordu. Büyük ihtimal 8 GB ramle fps drop da yiyorsunuzdur.

R5 2600 + 2X8 GB RAM + RX 570 ile ilk çıktığı zaman cs2 denemiştim, 100-200 fps arası gidip gelmişti. i5 8400 de R5 2600 ile benzer dönem çıkmıştı. Performans olarak da yakındılar
  • Monitör fhd ise o işlemciyle darboğaz kaçınılmaz. rx6600 darboğaz olmadan kullanacağınız en üst kart olur. Ama darboğaz meselesine de çok takılmaya gerek yok. İyi bir gpu alıp sonrasında yeni sisteme geçersiniz.
  • 7700 XT

4060 Ti den % 15 hızlı, 12Gb VRAM, aynı fiyat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.