Şimdi Ara

dell inspirion 1520 problem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç gün önce aldım T7300 modelini.Üzerinde vista home premium tr var ve sorun yaşamadım.Vista Ultimate yüklemek istediğimde mavi ekran veriyor.Bios özelliklerinde hdd için olan AHCI ayarı ve flash cache module aktif hale gelirse vista kurulumundaki son restart dan sonra mavi ekran veriyor.Ayarları ATA ve flash cache module kapatırsam mavi vermiyor ama bu özellik vistada %20 performans sağladığı söyleniyor.Sizlerde böle problem varmı?Buarada TR home premium gelmişti onu kurduğumda sorun yapmıyor.Son olarakda hdd ara sıra cak cuk tık diye seslerde alıyorum sizlerde durum nasıl?

• Kurulum sırasında bunlar kapatılıp kurulumdan sonra tekrar açılmalı diye biliyorum.Vista da bunların sürücüleri otomatik yüklemir mi bilmiyorum ama destek Cdinde SATA HDD için gereken sürücüler var.Çipset sürücüleri var.Bunları yüklemek gerekir.Yoksa ciddi performans kaybı yaşatır sanırım.

HDD çalışırken arasıra cızırtılar,tıkırtılar çıkarıyor.Bu bende de oluyor.özellikle HDD işlem yaptığında oluyor.SATA hdd ler biraz sesli çalışyor gibi duymuştum ben.Hafif bir ses ama bu.Rahatsız edici bir şey değil.

Kurulumdan sonra media direct ya da media centeri kayboluyor mu?Media Center vistanın içindeki bir özellik mi.Tıpkı internet explorer gibi.? Kurulum DVD si full mü?Yani sıfırdan windows xp kurar gibi,vista kurabiliyor muyuz bu DVD ile?

Amma soru sordum..kusura bakma...

Benim sistem düzgün çalışıyor.Ben de sistemi tam anlamıyla tanımak ve hakim olmak için komple formatlayıp yeniden yüklemek istiyorum.Zira fabrika yüklemelerini hiç sevmem.

Şimdlik beklemedeyim.geri dönüşsüz bir şey yapmayayım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 9 Eylül 2007; 16:36:03 >

• media direct dell ile gelen dvd de var media center ise işletim sisteminin içinde.Home premium dvd geliyor bu işletim sisteminin full kendisidir.Media center kendisi mevcuttur.İnternette mavi ekranla ilgili yazılar gördüm AHCI mode kullanıldığın vista kurulumunda bunu veriyormuş.BIOS upgrade ile çözüldüğü fln söleniyo..A3 versiyon numarası en son versiyon.Disk sesi bnde genellikle işlem yapmadığında tak tuk diye ses yapıyo gece kullandım zaman çok rahat duyuyosun ve rahatsız ediyo garip bi ses..
  • su vista format isini bi arkadas adım adım anlatırsa cook ii olur? recovery bolumu bu makinede ne ise yarıo? ben dvdye cekmek istediimde bir iki dosyayı atamıo sorun verio neden anlamadım?:(((
  • recovery bölümü ile hiç ilgilenmedim ama vista ultimate artık kurabiliyorum.Mavi ekran sorunu düzeldi.Öncelikle bios update yaptım version A3 oldu.Vista kurulumuna geçtiğim zaman biosda disk ayarını AHCI'den ATA dönüştürdüm.Vista kurulumu sorunsuz oluyor.Vista kuruldukdan sonra driverleri kurdum sırasıyla.Önce chipset daha sonra sata driver.Sata driver kurulumu setup şeklinde olmuyor elden donanımın update işlemi yapılıyor.Donanım ayarlarında IDA ATA/ATAPI kısmında 2 tane ATA Channel 0 var.Bunlardan 1 tanesini update işlemi yapılıcak.2 sırada yüklenen sata driver pathi gösterilince update edicek.Buarada DMA5 olanı update etmeyi unutmayın.DMA 2 olan dvdromdur.Daha sonra orda intelin 1 tane daha donanımı gözüküyor ultra ata 3 olması lzm bunuda unistall ediceksiniz.Restart işlemi başladığı zaman bios ayarlarından tekrar AHCI çevirince durum artık çalışıyo mavi ekran vermiyor..Sadece kafama takılan işlem yapmaz iken diskden tak tuk ses gelmesi sizde durum nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kgnyvz -- 11 Eylül 2007; 16:11:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 5520 Sarj sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.