Öncelikle Selamün Aleyküm herkese. benim bilgisayarımın özellikleri (markası başlıkta) Kolaya kaçıcam Dxdiag kopyala yapıştır yapıyorum. Time of this report: 2/25/2015, 01:14:54 Machine name: LETHETIS Operating System: Windows 8.1 Single Language 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_r4.141028-1500) Language: Turkish (Regional Setting: Turkish) System Manufacturer: Dell Inc. System Model: Inspiron 5521 BIOS: A11 Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3337U CPU @ 1.80GHz (4 CPUs), ~1.8GHz Memory: 8192MB RAM Available OS Memory: 8066MB RAM Page File: 5164MB used, 4388MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 11 DX Setup Parameters: Not found User DPI Setting: Using System DPI System DPI Setting: 96 DPI (100 percent) DWM DPI Scaling: Disabled
EĞERKİ ANLAMIYORSANIZ ÖZELLİKLERE BAKARAKDA BİLGİ VEREBİLİRSİNİZ. Gelelim soruna sorun şu ben Day-Z oyunu oynuyorum ve bazen 50,60 fps bazende 10,15 fps alıyorum sorun şu PC bazen yavaş Bazen hızlı birde Laptop
laptoplarda sık görülen bir durum fps düşüşü. altına güzel bir soğutucu al. ThrottleStop programını indir. oyunlara gireceğin zaman aç bırak arka planda çalışsın modu game moduna almayı unutma frenkansları dengeler.
Okuyanlardan özür diliyorum ben konu açmaktan pek anlamam sorunum fps artış yükselik derken inceyi unuttum malesef. mesela oyuna girdim 50 fps verdi pc kapattım açtım 20 fps veriyor ama şimdi pc cok iyi ama az biraz çözdüm dün gece pc yi açtım bıraktım sabahda oyuna girdim hızlıydı ama açar açmaz veya 10-20 dk sonra girince genede yavaş oluyor dizel motor gibi ısınmasımı lazım ne unutmadan laptopun altında normal soğutucu laptop un arkasında fan soğutucu var desteklemesi için. @Vodoo112
quote:
Orijinalden alıntı: LeTheTis DayZ oyuncu
Okuyanlardan özür diliyorum ben konu açmaktan pek anlamam sorunum fps artış yükselik derken inceyi unuttum malesef. mesela oyuna girdim 50 fps verdi pc kapattım açtım 20 fps veriyor ama şimdi pc cok iyi ama az biraz çözdüm dün gece pc yi açtım bıraktım sabahda oyuna girdim hızlıydı ama açar açmaz veya 10-20 dk sonra girince genede yavaş oluyor dizel motor gibi ısınmasımı lazım ne unutmadan laptopun altında normal soğutucu laptop un arkasında fan soğutucu var desteklemesi için. @Vodoo112
Fps sorunu hakkında birşey diyemicem ama ilk açılışta yavaş kalma olayı hdd ile alakalı mekanik diskler böyle..Bir açılışta çalışan programların çokluğuna göre bu süre uzar gider..Tavsiyen açılışta başlayan gereksiz programları kontrol edip devre dışı bırakmanız yönündedir şayet
@argimax Değerli dostum çok saol ancak ben belki uzman değilim ama daha önce virüs fln saçma gibi görünen şeylerlede uraştım o yüzden pcmde işe yaramaz hiç birşey yok başlangıcta çalışan programlarda bilgisayarı yavaşlatmıyor hızlandırıyor,masa üstümde 5 tane öğe var zaten 3 ü sabit belgelerim,bilgisayarım,çöp kutusu diğeri kısa yollar bir diğeride txt dosyası kayıtlı şifreler aklımda kalmayacak şeyleri oraya yazarım ama hdd hakkında söylediklerin işime yarayacak gibi teşekkürler.
LeTheTis DayZ oyuncuL
kullanıcısına yanıt
Başlangıçta çalışan programlardan kastım masaüstündeki öğeler değil hocam.Ayrıca başlangıçta çalışan programların bilgisayarı hızlandırması diye birşey söz konusu değil hocam
konu kilit sorunu buldum şimdi çözümü sorucam :) teşekkürler.