Şimdi Ara

Dell İnspiron 15 3000 bios ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisyarın bluetoothu çalışmıyor. ben de usb ye ubuntu kurdum onunla deneyim dedim sorun yazılımsal mı değil mi anlamak için. biostan seçtim usbyi sesli uyarı verdi sitem kontrolu yaptı açmadı. win 7 kurayım dedim kurdum açılışta dondu. açılmadı. sadece win 10'u kurabildim. sorunu belki de iyi anlatamadım ama bence mevzu uefi secure boot olaylarından falan kaynaklı.

Ben mesela win 7 kurmak istesem neye dikkat etmeliyim. hangi özelliklere sahip bir usb hazırlamalıyım format için ve bios ayarları ne olmalı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dell Inspiron 15 3000 BIOS Ayarlarına Erişim

Dell Inspiron 15 3000 dizüstü bilgisayarınızın BIOS (Basic Input/Output System) ayarlarına erişmek için şu adımları uygulayın:

1. Bilgisayarı kapatın.
    2. Bilgisayarı yeniden başlatın ve Dell logosu göründüğünde "F2" tuşuna basın. ("Dell boot tuşu")
    3. Şifre istenirse BIOS şifrenizi girin.

BIOS menüsüne girdikten sonra, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli ayarları yapılandırabilirsiniz:

• Önyükleme Sırası: Bilgisayarın hangi cihazdan önyükleme yapacağını ayarlayın.
    • Saat ve Tarih: Sistem saatini ve tarihini yapılandırın.
    • Donanım Ayarları: Bellek, depolama ve diğer donanım bileşenleriyle ilgili ayarları değiştirin.
    • Güvenlik Ayarları: BIOS şifresi ayarlayın ve diğer güvenlik özelliklerini yapılandırın.

Ayarları yaptıktan sonra, BIOS menüsünden çıkmak ve değişiklikleri kaydetmek için "F10" tuşuna basın. Bilgisayarınız daha sonra yeniden başlatılacak ve yeni BIOS ayarları etkinleştirilecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevap için ama bios videoda anlatılan gibi değil. benim paylaştığım videodaki gibi. Legacy boot ayarı yok. Secure boot u devre dışı bıraktım ama sonuç değişmedi

Brue Computingyoutube
    A look at the UEFI BIOS settings on the Dell Inspiron 15 3593 laptop. For a consumer laptop there is actually a surprising amount of customisation available, including the option to disable most the laptops ports and ancillary hardware, such as the SATA devices, USB ports, webcam, microphone and speakers. Power management and processor feature customisation is also available.
    https://www.youtube.com/watch?v=Kv82a1-TyqU&feature=youtu.be
  • BIOS güncelleme yapın.

Sonrasında ilgili kısım gelecektir büyük ihtimalle.

https://www.dell.com/support/home/tr-tr/drivers/driversdetails?driverid=r19930

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo i7 - 17.3 ekran - Laptop
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.