< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dell N5110 İnspiron Laptop Açılmıyor, Siyah Ekran Sorunu
Özet:
Dell N5110 İnspiron dizüstü bilgisayarınız açılmıyor ve siyah bir ekranla karşı karşıyaysanız, bu sorun çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu makalede, sorunu gidermek için izleyebileceğiniz adımları açıklayacağız.
Sebepler:
- Bozuk donanım
- Pil sorunları
- BIOS ayarları
- İşletim sistemi sorunları
Sorunu Giderme Adımları:
- Güç Kaynağını Kontrol Edin: Dizüstü bilgisayarınızı bir prize takın ve şarj cihazının doğru şekilde bağlandığından emin olun. Pilin tamamen şarj olup olmadığını kontrol edin.
- Diğer Harici Cihazları Kaldırın: Harici sürücüler, yazıcılar ve USB cihazlar gibi tüm harici aygıtları çıkarın ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.
- Donanımı Sıfırlayın: Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Pil varsa, çıkarın ve 10 saniye bekleyin. Ardından pili tekrar takın, güç kablosunu bağlayın ve bilgisayarı açmayı deneyin.
- BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: Bilgisayarı açın ve hemen BIOS ayarlarını girmek için belirtilen tuşa (genellikle F2 veya Del) basın. "Varsayılan Ayarları Yükle" veya "BIOS'u Sıfırla" seçeneğini bulun ve onaylayın.
- İşletim Sistemini Onarın: Bilgisayarınız Windows yüklü ise, bir kurtarma diski kullanarak işletim sistemini onarmayı deneyebilirsiniz. Bu, bozuk sistem dosyalarını düzeltmeye yardımcı olabilir.
- Teknik Destek Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, Dell teknik desteği ile iletişime geçmeniz gerekebilir.
Önemli Notlar:
- Donanım sorunları söz konusu olduğunda, bilgisayarı açmaya devam etmekten kaçının.
- BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olun. Yanlış ayarlar daha fazla soruna neden olabilir.
- Verilerinizin yedeğini aldığınızdan emin olun. İşletim sistemini onarmak tüm verilerinizi silebilir.