Şimdi Ara

Dell N5110 İnspiron notebook açılmıyor siyah ekran geliyor bios ekrani da gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell N5110 İnspiron notebook açılmıyor siyah ekran geliyor bios ekrani da gelmiyor.internette biraz araştirip fişi pili cekip power tusuna basili tutup pili ve fişi taktim ama yine siyah ekran geldi.1-2 saat sonra yine ayni seyleri denedim ve bu sefer aşagıdaki resimdeki gibi oldu yine açılmıyor anakartta mi sorun ekran kartinda mi acaba degismem mi gerekiyor?
     Dell N5110 İnspiron notebook açılmıyor siyah ekran geliyor bios ekrani da gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dell N5110 İnspiron Laptop Açılmıyor, Siyah Ekran Sorunu

Özet:

Dell N5110 İnspiron dizüstü bilgisayarınız açılmıyor ve siyah bir ekranla karşı karşıyaysanız, bu sorun çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu makalede, sorunu gidermek için izleyebileceğiniz adımları açıklayacağız.

Sebepler:

• Bozuk donanım
    • Pil sorunları
    • BIOS ayarları
    • İşletim sistemi sorunları

Sorunu Giderme Adımları:

1. Güç Kaynağını Kontrol Edin: Dizüstü bilgisayarınızı bir prize takın ve şarj cihazının doğru şekilde bağlandığından emin olun. Pilin tamamen şarj olup olmadığını kontrol edin.
    2. Diğer Harici Cihazları Kaldırın: Harici sürücüler, yazıcılar ve USB cihazlar gibi tüm harici aygıtları çıkarın ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.
    3. Donanımı Sıfırlayın: Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Pil varsa, çıkarın ve 10 saniye bekleyin. Ardından pili tekrar takın, güç kablosunu bağlayın ve bilgisayarı açmayı deneyin.
    4. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: Bilgisayarı açın ve hemen BIOS ayarlarını girmek için belirtilen tuşa (genellikle F2 veya Del) basın. "Varsayılan Ayarları Yükle" veya "BIOS'u Sıfırla" seçeneğini bulun ve onaylayın.
    5. İşletim Sistemini Onarın: Bilgisayarınız Windows yüklü ise, bir kurtarma diski kullanarak işletim sistemini onarmayı deneyebilirsiniz. Bu, bozuk sistem dosyalarını düzeltmeye yardımcı olabilir.
    6. Teknik Destek Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, Dell teknik desteği ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Donanım sorunları söz konusu olduğunda, bilgisayarı açmaya devam etmekten kaçının.
    • BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olun. Yanlış ayarlar daha fazla soruna neden olabilir.
    • Verilerinizin yedeğini aldığınızdan emin olun. İşletim sistemini onarmak tüm verilerinizi silebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • www.dellservisizmir.com adresinden online teknik destek alabilirisniz.
  • Satarsaniz ciddi aliciyim

• O powera basma işlemi statik elektrik atmak için yapılmaktadır.
    Cihazı kapatın tamamen.Power tuşuna bir kere basın,hemen ardından F12 tuşuna kısa aralıklarla basın.Gelen menüde Diagnostik seçeneğine girin.Ekranda renk geçişleri olur ve çıkan soruya yes diyin.Cihazı teste sokacaksınız bu işlemlerle.Buarada hdd ile ilgili bir hata çıkacakmı kontrol edin.Cihazın tüm donanımlarını kontrol edecek bu test.
  • Bende yeni bir dell inspiron 5558 15 model bir dizüstü aldım ekranda titremeler görüntüler kendi kendine gidip gelmeler falan oldu bir kaç gün böyle sürdü sonra pc kapandı açılmadı açmayı deniyorum yüksek sesle bip bip araba alarmı gibi bayğı kuvvetli ses geliyor açılmıyor pc, dell dedik 15 günde sıfır bilgisayar ne hale geldi koç sistemmiş servisi aradım değişim talep ettim yurt içi kargo ile gönderdim bakalım sonuç ne olacak bekliyorum, artık anakarttanmı başka birşeyden mi çözemedim

• Mhawk7, çözebildin mi kardeşi aynı sorun bende de var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win10 guncellemesi yaptinmi hic ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 - Bendede oldu eğer win7 kullanıyırsanız en sonki güncelleme ile ekran kartı problemleri çıktı ve geri dönüşü yok.Ben win 8.1 e gectim sorun duzeldi.

2 - Bu hata ekran çipindende olabilir.Youtube videolarında bu konu ile ilgili işlemler var.İsi ile ilgili izleyip çare bulabilirsiniz.

3- Eger gene düzelmezse ekran kartının lehimlerini tekrar gözden geçirin.Gene düzelmezse chip değişmek zorunda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.