Şimdi Ara

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
5
Favori
104.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski driver'ı silmenize gerek yok. Sadece indirdiğiniz exe dosyasını çalıştırmanız yeterli olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord_kong

yeni inspıronlarda var mesela bunlarda yok
    [*-Dell Inspiron 1525-*]
    [Core 2 Duo T7250 2.00 Ghz 2 MB ] - [2048 Mb - DDR II 667]
    [160 Gb - 5400 Rpm] - [15.4" - 1280 x 800 WXGA]
    [Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ]
    [ DVD Rw Double Layer ] - [ Bluetooth ]
    [ 2.0 mp kamera ]

ama bunlarda var
    [*-Dell Inspiron 1525-*]
    [Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb] - [2048 Mb - DDR II 667 Maxsimum 4096 MB]
    [ekran kartını modelini sonra yazıcam ama on board Paylaşımlı 448 Mb ]
    [ 2.0 mp kamera ]

ben yeni aldım 4 hafta yı geçti sanırsam ekran kartı yeri varmış şimdi garantili diye karıştırmadım ama harici ekran kartı yuvası olduğunı biliyorum sesle ilgili bişe diyemicem ama ekran kartı yuvası var benimkinde

Inspiron 1525 serisi zaten yeni bir seri ve Amerikada Aralık 2007 de satışa çıktı bize 2008 başında geldi. Bu nedenle eski ve yeni Inspiron 1525 diye birşey yok. Inspiron 1525 serisinin tüm modellerinde Intel GMA X3100 grafik işlemcisi kullanılmaktadır. Ayrıca şuan için harici ekran kartı diye bir olay yok kimse kendisini kandırmasın. Ayrıca iddia ettiğiniz girişin üst model de olmayıp alt modelde olması zaten mantıksız bir olay. Bahsettiğiniz girişin fotoğrafını çekip buraya koysanızda bizde görsek şu girişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemik -- 27 Ağustos 2008; 17:56:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cagrieal

ya arkadaşlar.. hiç gta sa yukleyen varmı çalışıyo mu gusel .. çalışıyosa alıcam oyunu da ona gore.. elinizde varsa gta sa bi kurup deneseniz.. çok minnettar kalıcam.. saygılar..

canavar gibi çalişiyo hiç düşünme al yükle tek bir kasma bile olmuyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord_kong

yeni inspıronlarda var mesela bunlarda yok
    [*-Dell Inspiron 1525-*]
    [Core 2 Duo T7250 2.00 Ghz 2 MB ] - [2048 Mb - DDR II 667]
    [Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ]
    [ 2.0 mp kamera ]

ama bunlarda var
    [*-Dell Inspiron 1525-*]
    [Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb] - [2048 Mb - DDR II 667 Maxsimum 4096 MB]
    [ekran kartını modelini sonra yazıcam ama on board Paylaşımlı 448 Mb ]
    [ 2.0 mp kamera ]

ben yeni aldım 4 hafta yı geçti sanırsam ekran kartı yeri varmış şimdi garantili diye karıştırmadım ama harici ekran kartı yuvası olduğunı biliyorum sesle ilgili bişe diyemicem ama ekran kartı yuvası var benimkinde

ewet kardeş bi resim koyarsan sevinirim

• Bende sizlerden önceki mesajlarımda belirtmiştim zaten ekran kartlarının değiştirilmediğini ama daha sonra bir anlam veremedim doğrusu ancak varsa böyle bir durum bizleri resimlerle ikna edeersen iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeKiMoĞLu-47 -- 27 Ağustos 2008; 21:28:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihannn81

quote:

ya arkadaşlar.. hiç gta sa yukleyen varmı çalışıyo mu gusel .. çalışıyosa alıcam oyunu da ona gore.. elinizde varsa gta sa bi kurup deneseniz.. çok minnettar kalıcam.. saygılar..

canavar gibi çalişiyo hiç düşünme al yükle tek bir kasma bile olmuyo

tmm hocam eyw..hemen alıym o zaman :D
  • valla bu ekran kartıyla ilgili bi cihazı söküp bakmadığım kaldı bende anlamadım. ilk başta mantıksız geldi olurmu öyle şey dedim ama arkadaş iddalı bi şekilde var kesin deyince heycanlandım..

diğer arkadaşların dediği gibi bu olayı bi resimleyebilirsen bizde ona göre kesin bilgi sahibi olalım

benim cihaz 155Q004 ve senin cihazın bir üst versiyonu seninkinde varsa benim cihazda olmaması tuhaf olur
  • Arkadaşlar hanginiz harici ekran kartı diye birşey gördü sorarım? Öyle bişey olsa herkes ucuz laptop alır birde harici ekran kartı oh ne ala memleket. Hiç kimse heyecanlanmasın. Kuyuya atılan taş misalı çıkarmak için uğraşmaya gerek yok.
  • Benim makinaya XP yükledikten sonra SD kart yuvasına kartı taktım, yeni donanım bulundu, yüklendi diyor ve mavi ekran çıkıp bilgisayar restart oluyor.

Vista da böyle bir sorun olmuyordu, neden olabilir? Ne yapmam lazım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Svelto

Benim makinaya XP yükledikten sonra SD kart yuvasına kartı taktım, yeni donanım bulundu, yüklendi diyor ve mavi ekran çıkıp bilgisayar restart oluyor.

Kart okuyucu driverı düzgün yüklenmemiş olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeKiMoĞLu-47

quote:

Benim makinaya XP yükledikten sonra SD kart yuvasına kartı taktım, yeni donanım bulundu, yüklendi diyor ve mavi ekran çıkıp bilgisayar restart oluyor.

Kart okuyucu driverı düzgün yüklenmemiş olabilir.

Burda yayınlanan driverları yüklemiştim, acaba elinizde varsa DELL 1525 I55Q004 için kart okuyucuların driverını gönderebilirmisiniz?

Birde bu kart yuvasında duran DELL yazılı plastik anormal şekilde ısınıyor, bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svelto -- 28 Ağustos 2008; 9:24:52 >
  • merhaba arkadaslar

ell - Inspiron Laptop with Intel® Core™2 Duo Processor T5750 - Jet Black

model :1525-122b

* Intel® Core™2 Duo mobile processor T5750 with 2MB L2 cache and 2.0GHz processor speed
    * 3GB DDR2 memory for multitasking power, expandable to 4GB
    * Multiformat DVD±RW/CD-RW drive with double-layer support records up to 8.5GB of data or 4 hours of video using compatible media

* The next-generation Intel® Core™2 Duo processor is based on the innovative Intel® Core™ microarchitecture, so it runs faster and is more energy-efficient for cooler, quieter operation
    * 15.4" XGA widescreen display with TrueLife technology and 1280 x 800 resolution
    * 250GB Serial ATA hard drive (5400 rpm)
    * Intel® Graphics Media Accelerator X3100 integrated graphics with up to 256MB graphics memory as allocated by Windows Vista; Intel® High-Definition 2.0 audio; S-video output
    * Top-side media buttons to easily play, pause, stop, fast-forward and rewind at the touch of a button
    * Built-in 2.0-megapixel webcam to liven up Internet chat, instant messaging and blogs with color photos and video
    * 8-in-1 digital media reader supports Secure Digital, Secure Digital High Density, Secure Digital High Capacity, MultiMediaCard, Memory Stick, Memory Stick PRO, xD-Picture Card and SDIO formats
    * IEEE 1394 (FireWire) interface and 4 high-speed USB 2.0 ports for fast digital video, audio and data transfer
    * Built-in Dell 1395 wireless networking mini-card (802.11b/g); Dell's advanced antenna design features 3 antennas to find and connect to networks with ease, delivering enhanced wireless reception; standard Wi-Fi Catcher to quickly locate wireless hotspots
    * Integrated 10/100 Ethernet network card; 56 Kbps modem

arkadaslar 650 dolara aldım bılgısayarı .. (ingilizce oldugu ıcın ozur diliorum acıklalamar... ayrıca)

laptop konsunda yenı olduum ıcn fikrinizi sormak ıstedım turkıyede bu modelden bulamadımm ıcn tam bır bılgı alamadım.

ilginiz icin sımdiden tessekurler..

• quote:

Orjinalden alıntı: cuasan

merhaba arkadaslar

ell - Inspiron Laptop with Intel® Core™2 Duo Processor T5750 - Jet Black

model :1525-122b

* Intel® Core™2 Duo mobile processor T5750 with 2MB L2 cache and 2.0GHz processor speed
    * 3GB DDR2 memory for multitasking power, expandable to 4GB
    * Multiformat DVD±RW/CD-RW drive with double-layer support records up to 8.5GB of data or 4 hours of video using compatible media

* The next-generation Intel® Core™2 Duo processor is based on the innovative Intel® Core™ microarchitecture, so it runs faster and is more energy-efficient for cooler, quieter operation
    * 15.4" XGA widescreen display with TrueLife technology and 1280 x 800 resolution
    * 250GB Serial ATA hard drive (5400 rpm)
    * Intel® Graphics Media Accelerator X3100 integrated graphics with up to 256MB graphics memory as allocated by Windows Vista; Intel® High-Definition 2.0 audio; S-video output
    * Top-side media buttons to easily play, pause, stop, fast-forward and rewind at the touch of a button
    * Built-in 2.0-megapixel webcam to liven up Internet chat, instant messaging and blogs with color photos and video
    * 8-in-1 digital media reader supports Secure Digital, Secure Digital High Density, Secure Digital High Capacity, MultiMediaCard, Memory Stick, Memory Stick PRO, xD-Picture Card and SDIO formats
    * IEEE 1394 (FireWire) interface and 4 high-speed USB 2.0 ports for fast digital video, audio and data transfer
    * Built-in Dell 1395 wireless networking mini-card (802.11b/g); Dell's advanced antenna design features 3 antennas to find and connect to networks with ease, delivering enhanced wireless reception; standard Wi-Fi Catcher to quickly locate wireless hotspots
    * Integrated 10/100 Ethernet network card; 56 Kbps modem

arkadaslar 650 dolara aldım bılgısayarı .. (ingilizce oldugu ıcın ozur diliorum acıklalamar... ayrıca)

laptop konsunda yenı olduum ıcn fikrinizi sormak ıstedım turkıyede bu modelden bulamadımm ıcn tam bır bılgı alamadım.

ilginiz icin sımdiden tessekurler..

Tam olarak bu model yok evet ama buna yakın 5450 t ye sahip modelini 1000 ytl ye alıyorduk galiba.

• quote:

quote:

quote:

Burda yayınlanan driverları yüklemiştim, acaba elinizde varsa DELL 1525 I55Q004 için kart okuyucuların driverını gönderebilirmisiniz?

Birde bu kart yuvasında duran DELL yazılı plastik anormal şekilde ısınıyor, bu normal mi?

Hiç fikri olan yok mu arkadaşlar? Bu sorun sadece bende mi var?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç fikri olan yok mu arkadaşlar? Bu sorun sadece bende mi var?

Sevgili arkadaşım bende böyle bir durum yok ısınan yerler nereleri dersen şöyle söyleyebilirim
    Toucped bana göre ısısı fazla olan yer ekranın hemen altındaki logonun olduğu yer ısınıyor ve kamera açıken kameranın olduğu bölümün dışında ısınma yok ama toucped bana rahatsızlık veriyor doğrusu..

Birde rahatsız olduğum sessiz bir ortamda fan sesinin yüksek olması ve çok çabuk devreye girmesi ve fan ayarının olmaması eksi elbette bir ayarının olması gerekirdi.

• yaws arkadaşlar laptop arada mavi ekran hatası vermeye başladı bunun sebebi ne olabilir başına gelen varmı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: türos

yaws arkadaşlar laptop arada mavi ekran hatası vermeye başladı bunun sebebi ne olabilir başına gelen varmı??

aynen ya walla.. bu ara benimde veriyo o hatayı hemen reset atıyo bilg.. nedendir acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: okemik

quote:

nasıl yaptın ya yardımcı olsan...

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&l=en&s=gen&~mode=popup&file=245580 adresinden ekran kartının driverını indirip kurun. Vista puanınız 3.4 ten 3.5 e çıkar.

iyi akşamlar..

1525 t7250 modelini kullanıyorum.

ekran kartını güncellemek için şu linki kullandım :

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&l=en&s=gen&~mode=popup&file=245580

indirdiğim dosyayı direk olarak çalıştır dedim.yüklü olan driver'ı kaldırmadım yani..
    yükleme devam ederken ekranda bazı değişimler oldu..
    yazılar değişti,ekran bi küçüldü bi büyüdü vb..
    kurulum tamamlandı ve bilgisayarı yeniden başlat komutunu seçtim..
    açıldığında windows puanı değişmemişti.3.4 olarak duruyor..
    ama sanki bilgisayarım eskiye göre daha sesli çalışıyor gibi..
    kulağımı yaklaştırdığımda çıtır çıtır sesler geliyor..
    (gelen sesin tarifi biraz abes oldu kabul ediyorum ama bende bu çağrışımı uyandırdı)

ekran kartını güncellemek adına yaptığım bu işlem bilgisayarın çalışmasını değiştirir mi?(çalışma sesini)
    yoksa psikolojik olarak bana mı öyle geliyor?
    moralim bozuldu bayağı..

ve eski haline döndürmek için ne yapmam gerek? (gerek varsa tabi)

şimdiden teşekkür ederim..

• quote:

Orjinalden alıntı: soyhaalp

quote:

Orjinalden alıntı: okemik

quote:

nasıl yaptın ya yardımcı olsan...

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&l=en&s=gen&~mode=popup&file=245580 adresinden ekran kartının driverını indirip kurun. Vista puanınız 3.4 ten 3.5 e çıkar.

iyi akşamlar..

1525 t7250 modelini kullanıyorum.

ekran kartını güncellemek için şu linki kullandım :

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&l=en&s=gen&~mode=popup&file=245580

indirdiğim dosyayı direk olarak çalıştır dedim.yüklü olan driver'ı kaldırmadım yani..
    yükleme devam ederken ekranda bazı değişimler oldu..
    yazılar değişti,ekran bi küçüldü bi büyüdü vb..
    kurulum tamamlandı ve bilgisayarı yeniden başlat komutunu seçtim..
    açıldığında windows puanı değişmemişti.3.4 olarak duruyor..
    ama sanki bilgisayarım eskiye göre daha sesli çalışıyor gibi..
    kulağımı yaklaştırdığımda çıtır çıtır sesler geliyor..
    (gelen sesin tarifi biraz abes oldu kabul ediyorum ama bende bu çağrışımı uyandırdı)

ekran kartını güncellemek adına yaptığım bu işlem bilgisayarın çalışmasını değiştirir mi?(çalışma sesini)
    yoksa psikolojik olarak bana mı öyle geliyor?
    moralim bozuldu bayağı..

ve eski haline döndürmek için ne yapmam gerek? (gerek varsa tabi)

şimdiden teşekkür ederim..

Ekran kartı sürücüsünü güncellemeniz böyle bir sorunu oluşturmaz bence sizler hassaslaştınız sorunu ekran kartına bağlamak istiyorsunuz ama böyle bir sorunu çıkarmaz ekran kartı.

Eski sürücüyü yükleminzde bir şeyi değiştirmeyecektir sonuçta kullandığımız ekran kartı vasatın altında idare edecez artık..

quote:

Orjinalden alıntı: türos

yaws arkadaşlar laptop arada mavi ekran hatası vermeye başladı bunun sebebi ne olabilir başına gelen varmı??

Bende böyle bir sorun yok vistamı Xp mi kullanıyorsunuz diye sorayım eğer program uyumu yoksa böyle bir sorun çıkabilir elbette tabiki Oyunlarda uyumsuzluk olmuş oalbilir ne yaptınızda böyle oldu bilmemiz gerekir.

• galiba haklısınız..ben hassaslaştım.. :) daha önce de dvd sürücüsü ile ilgili sorun yaşamıştım....ilk çalıştığı zaman fazla ses çıkarıyor diye..alıştım gitti.. :)

cevap yazdığınız için de teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.