Şimdi Ara

dell inspiron 1564 caps lock problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim şöyle bir sorunum var...daha doğrusu sorum var.
    makineyi alalı 1 ay kadar oluyor.gayet memnunum fakat tek sıkıntım şu ki;
    caps lock tuşuna basınca devreye girmesi ve çıkması yaklaşık 4-5 sn. sürüyor.yada herhangi bir yere tıklamam gerekiyor ve bu durum word kullanırken benim için çok büyük zaman kaybına neden oluyor..ayarlarını da karıştırdım ama bir sonuç elde edemedim..bununla ilgili şikayeti olan yada düzeltilebilecek yerini bilen varsa çok sevinirim.

• Num Lock kapalı açık modunu gösteren bi yazılımı var o kurulumu?
    Kurulu ve sıkıntı devam ediyorsa güncellemeyi yada yeniden kurmayı deneyebilirsin..
  • quickset' i diyorsun sanırım..kurulu.zaten geldiğinden beri kurulu vaziyetteydi ama ben güncelledim de quickset'i..ama bir değişiklik olmadı.
  • sistemsel bir sorun gibi gözüküyor... çözümü geri yükleme noktanız varsa sorun oluşmadan önceki güne dönün veya format atın.
  • bilgisayarı aldığımdan beri böyle..yani sonradan olan bir olay değil.o yüzden sistem geri yüklemenin pek de bir işe yarayacağını sanmıyorum...bu modelini kullanan arkadaşlarda da böyle bir durum sözkonusuysa belki de bu şekilde üretildi diyeceğim ama kullanımı çok güçleştiriyor bir çözümü olmalı...
  • Bios güncellemeyi deneyebilirsiniz. Cihazınızın güncel biosu

• maalesef bios güncelleme de işe yaramadı..daha doğrusu bios zaten en günceliymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer aspire 5520 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Dell Inspiron 7577 - Ana Konu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında bu modelde bence en büyük eksikliklerden biri caps lock tuşunda ışık olmamasıdır. ekranda görünümü var ancak tuşda olması daha belirgin olurdu.
  • Evet öyle, ama ekranda nerede var göremedim...

Caps Lock geç işleme problemi XP'de mi yaşanıyor acaba? Ben Win7 ile aştım o sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 13 Ağustos 2010; 0:54:15 >
  • caps lock' a basınca ekranın sağ alt köşesinde caps lock off yda caps lock on şeklinde ibareler çıkıyor..fakat geç işleme sorununu çözemedim hala ve benim de işletim sistemim win 7...nasıl çözdüğünüzü söylerseniz çok sevinirim.önemli bir problem benim için.
  • aslında tam da anlamadım. caps lock tuşuna basınca hemen devreye girmiyor mu ?
  • girmiyor..yaklaşık 3-4 saniye sonra devreye giriyor... şimdi benim anlamak istediğim birşey daha var..bu her 1564 modelde yok sanırım yanlış anlamadıysam..sadece benim bilgisayarda var galiba...kullanan arkadaşlar en azından bunu da belirtirlerse çok sevinirim..yani bu genel bir özellik mi yoksa bir sorun mu onu bile anlayamadım henüz..
  • Benim 1564 te öyle değil yani mantıken de olmaması lazım hızlı yazı yazarken 3-4 sn. beklememek gerekir özellik değil sorun bence ama neden kaynaklandığını bilmiyorum.
  • dell teknik desteği aradım...klavyeyle ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorlar..gelip bakacaklarmış..bakalım artık ???
  • arkadaşlar..şimdi son durumda mesele şu oldu bende..bugün teknik servisten geldiler ve klavyeyi değiştirdiler.fakat sorun hala aynı..en sonunda anladım ki quickset'ten kaynaklanıyor. son sürüm olmasına rağmen..quickset'i kaldırdım..mesele ortadan kalktı.köşede yine "caps lock: on yada off" yazıyor fakat quickset'in özelliğinden kaynaklanan bir uyarı işareti vardı, o kalktı..o kalkıncada bekleme sorunu sona erdi.. yalnız sıkıntı şu ki ses, şarkı atlatma gibi multimedya tuşları da devre dışı kaldı tabi programı kaldırınca ona bir çözüm bulamadım...alt sürümünü yükleyince de uyumlu değil diyor....
    bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?? yani quicksetin yaptığını yapabilecek başka bir program bilen varmı??
  • Merhaba; bendede dell 1564 var ve bu yazılım sorununu farkettiğimde ben quickset'i kaldırmıştım ve bilgisayarımı bu güne kadar böyle kullandım. Görsellik ve işlevsellik açısından bugün tekrar quickseti yükledim ve yine aynı sorunla karşılaştım. Dell support dan güncel quick set driver aradım. Tarihine baktığımda güncellenmiş olduğunu ve sorunun giderilmiş olabileceğini düşünerek denemeye karar verdim. SORUN ŞU AN İTİBARİYLE BU GÜNCEL DRİVER SAYESİNDE BENİM BİLGİSAYARIMDA ORTADAN KALKTI ARKADAŞLAR . Eğer sizde hala bu sorun devam ediyorsa;

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON1564&os=W764&osl=en&catid=&impid=

yukarıdaki linkden applications altında 3 driver var bunlardan sadece 9/13/2010 tarihli quickset'i ( şu an itibariyle ortadaki :)) ) indirip kurmanız yeterli.

Google da sorunu taradığımdan burdaki yazlılanları gördüm ve sizlerede yardımcı olmak istedim. Umarım bu sıkıntıdan sizde kurtulursunuz ve inanın ben bilgisayarımda düzeltdikten sonra sırf sizlerinde bu sıkıntıdan kurtulması için bu siteye üye değilken bu açıklamayı yazmak için üye oldum :)

Hepinize iyi akşamlar, bol şanslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel_07 -- 23 Aralık 2010; 22:06:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yucel_07

Merhaba; bendede dell 1564 var ve bu yazılım sorununu farkettiğimde ben quickset'i kaldırmıştım ve bilgisayarımı bu güne kadar böyle kullandım. Görsellik ve işlevsellik açısından bugün tekrar quickseti yükledim ve yine aynı sorunla karşılaştım. Dell support dan güncel quick set driver aradım. Tarihine baktığımda güncellenmiş olduğunu ve sorunun giderilmiş olabileceğini düşünerek denemeye karar verdim. SORUN ŞU AN İTİBARİYLE BU GÜNCEL DRİVER SAYESİNDE BENİM BİLGİSAYARIMDA ORTADAN KALKTI ARKADAŞLAR . Eğer sizde hala bu sorun devam ediyorsa;

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON1564&os=W764&osl=en&catid=&impid=

yukarıdaki linkden applications altında 3 driver var bunlardan sadece 9/13/2010 tarihli quickset'i ( şu an itibariyle ortadaki :)) ) indirip kurmanız yeterli.

Google da sorunu taradığımdan burdaki yazlılanları gördüm ve sizlerede yardımcı olmak istedim. Umarım bu sıkıntıdan sizde kurtulursunuz ve inanın ben bilgisayarımda düzeltdikten sonra sırf sizlerinde bu sıkıntıdan kurtulması için bu siteye üye değilken bu açıklamayı yazmak için üye oldum :)

Hepinize iyi akşamlar, bol şanslar :)

evet, yücel arkadaş hakılı...bende bu sorunum sebebiyle aylardır quickset'i kullanmıyordum ve mesele hallolmuştu.fakat bu son güncel versiyonda bu sorun çözülmüş.bende bugün yükledim ve sorunsuz kullanıyorum şimdi..yücel arkadaşımıza da bu güncellemeden haberdar ettiği için teşekkür ederim :))

• arkadaşlar bende de aynı sorun var ve sizin dediğiniz uygulamayı yaptığımda yükleme işlemi yarıda kalıyor. there are no files to download. please go to drivers and downloads to select files diyor. nasıl yapacağım konusunda bana yardım edebilir misiniz?
  • yani bende yükleme aşamasında bir problem olmadığı için pek bir yorum yapamayacağım ama isterseniz quickset'i tamamen kaldırın bilgisayardan..dell' in sitesinden yeniden indirin ve bir daha kurmayı deneyin.
  • sorun da orada zaten quick set diye birşey yok bilgisayarda. dell servisi arasam acaba onlar yardımcı olabilirler mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.