Şimdi Ara

Dell Inspiron n5010 prize takılı, şarj olmuyor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
37.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. bilgisayarım uzun süredir bu sorunu veriyordu. Batarya bitmiş olabilir diye gidip yeni batarya aldım fakat sorun halen devam ediyor. Şarj kablosunu tak çıkar yapa yapa bazen şarj etmeye başlıyor. fişten çıkardığımda tekrar sorun devam ediyor. Ayrıca bilgisayar fişteyken acayip fps sorunu yaşıyorum. bilgisayar bildiğiniz yavaşlıyor ve işlem yapamıyorum. Acaba problem nerdedir ?

• Piliniz hangi seviyede bu sıkıntıyı veriyor pil göstergesinde kaç gösteriyor?Hangi oyunları hangi ayarda oynuyorsunuz fps düşmeleri sıcaklıktanda kaynaklanabilir bu kasmalarda bundan olabilir.Hw monitörle sıcaklıkları ölçün boşta ve oyunda yalnız oyunda programı açın yarım saat oynayın oyunu kapatmayın görev çubuğuna çekin programda sıcaklıkları görürsünüz.Şarj kablosunuz fazla tak çıkar yaparan soketi zedelemiş olabilirsiniz.Bu dediklerimi bir yapın.temassızlık olduğunu söylüyorsunuz bu arada ara bu olduğu için pil kendini korumaya alıyor olabilir.Örneğin %100 şarj dolu olduğunda ara ara şarj kesildiğinde pil kendini harcar özellikle %95 seviyesine kadar pil şarj olmaya başladığında kendini korumaya alır ve aynı başlıkta gördüğünüz uyarı yazar orada onun için diyorum size hangi seviyede bu uyarıyı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneStepAheaD

Arkadaşlar merhaba. bilgisayarım uzun süredir bu sorunu veriyordu. Batarya bitmiş olabilir diye gidip yeni batarya aldım fakat sorun halen devam ediyor. Şarj kablosunu tak çıkar yapa yapa bazen şarj etmeye başlıyor. fişten çıkardığımda tekrar sorun devam ediyor. Ayrıca bilgisayar fişteyken acayip fps sorunu yaşıyorum. bilgisayar bildiğiniz yavaşlıyor ve işlem yapamıyorum. Acaba problem nerdedir ?

adaptör bataryayı doğru düzgün şarj etmiyor olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Piliniz hangi seviyede bu sıkıntıyı veriyor pil göstergesinde kaç gösteriyor?Hangi oyunları hangi ayarda oynuyorsunuz fps düşmeleri sıcaklıktanda kaynaklanabilir bu kasmalarda bundan olabilir.Hw monitörle sıcaklıkları ölçün boşta ve oyunda yalnız oyunda programı açın yarım saat oynayın oyunu kapatmayın görev çubuğuna çekin programda sıcaklıkları görürsünüz.Şarj kablosunuz fazla tak çıkar yaparan soketi zedelemiş olabilirsiniz.Bu dediklerimi bir yapın.temassızlık olduğunu söylüyorsunuz bu arada ara bu olduğu için pil kendini korumaya alıyor olabilir.Örneğin %100 şarj dolu olduğunda ara ara şarj kesildiğinde pil kendini harcar özellikle %95 seviyesine kadar pil şarj olmaya başladığında kendini korumaya alır ve aynı başlıkta gördüğünüz uyarı yazar orada onun için diyorum size hangi seviyede bu uyarıyı veriyor.

Hocam her seviyede oluyor. Eskiden batarya bozuktu sadece fişte takılıyordum, hiçbir sorun yoktu. son zamanlarda bilgsayar fişte takılıyken kasma sorunu başladı. sorunun bataryasız olmasından olabileceğini düşündüm, yeni batarya aldım fakat bu seferde şarj etmeme sorunu başladı. Pilin seviyesine bağlı olmuyor. %100 dolu olduğunu gösterirken bile bilgisayar kasıyor. daha sonra fişi çıkartıp biraz bataryada takılıyorum, fps gayet normallerde oluyor %80lere indiğinde tekrar takıyorum, bu seferde şarj etmiyor.( bu arada oynadığım oyunların ayarları hepsi en düşük seviyede ) Acaba şarj entegresinde sorun olabilir mi ? çünkü şarj kablosunu takarken minik bi çıt çıt sesi geliyor

• Küçük bir uyarıyla başlayayım: bilgisayarı şarja bağlarken DAIMA önce şarj ucunu bilgisayara bağlayın, sonra fişi prize takın. Güç konektöründe, adaptörde ya da başka bir yerde sorun olup olmadığını burdan söylemek kolay değil ama bana bios sorunu gibi geldi bu. Yeni pilde şarj etmeme sorununun en önemli sebeplerinden biri de biostur.
  • OneStepAheaD kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımın toshıba bilgisayarında da aynı tip sıkıntı vardı fişe taktığımda kasıyordu,bataryada gayet normal çalışıyordu.Sistemde normal halde kasma yoktu oyunlarda da öyle buna rağmen virüsten şüphelendim 360 küsür virüs buldu,formatlamak zorunda kaldım.Şunu söyeyeceğim güvenli modda açmayı dene aynı sıkıntı olacak mı?Diğer bir olasılık güç entegresinde sıkıntı olabilir aşırı yüklenme gibi.Bataryada sıkıntı yoksa batarya güç bloğunda da sorun yoktur.Anakartta da olduğunu sanmıyorum bataryada da yapardı. Dediğim ihtimali gözden geçirin.
  • quote:

Arkadaşımın toshıba bilgisayarında da aynı tip sıkıntı vardı fişe taktığımda kasıyordu,bataryada gayet normal çalışıyordu.Sistemde normal halde kasma yoktu oyunlarda da öyle buna rağmen virüsten şüphelendim 360 küsür virüs buldu,formatlamak zorunda kaldım.Şunu söyeyeceğim güvenli modda açmayı dene aynı sıkıntı olacak mı?Diğer bir olasılık güç entegresinde sıkıntı olabilir aşırı yüklenme gibi.Bataryada sıkıntı yoksa batarya güç bloğunda da sorun yoktur.Anakartta da olduğunu sanmıyorum bataryada da yapardı. Dediğim ihtimali gözden geçirin.
    Hocam bilgisayara yeni format attım virüs olma ihtimali yok. Biraz önce bilgisayarı komple söktüm şarj entegresinin etrafına baktım. Daha önce entegre bozulduğunda adaptördeki gücü kesiyordu ve sigortanın üzerinde minik bi kıvılcım çıkıyordu. şu anda öyle bi problem göremedim. Ayrıca windowsu açarken biosa giriyorum, adapter type : Unknown diyor. adaptörde bi sıkıntı olma ihtimali varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam bilgisayara yeni format attım virüs olma ihtimali yok. Biraz önce bilgisayarı komple söktüm şarj entegresinin etrafına baktım. Daha önce entegre bozulduğunda adaptördeki gücü kesiyordu ve sigortanın üzerinde minik bi kıvılcım çıkıyordu. şu anda öyle bi problem göremedim. Ayrıca windowsu açarken biosa giriyorum, adapter type : Unknown diyor. adaptörde bi sıkıntı olma ihtimali varmı ?
    Olabilir aynı adaptörden bulma şansın var mıdır acaba.Aygıt bilinmiyor hatası veriyorsa adaptörü tanımıyor.
  • quote:

Olabilir aynı adaptörden bulma şansın var mıdır acaba.Aygıt bilinmiyor hatası veriyorsa adaptörü tanımıyor.

Alıntıları Göster
    bizim burada bi bilgisayarcı var ona gidip bi adaptörle deneyeyim. sizide haberdar ederim.
  • quote:

bizim burada bi bilgisayarcı var ona gidip bi adaptörle deneyeyim. sizide haberdar ederim.

Alıntıları Göster
    En azından o ihtimali eleriz
  • quote:

En azından o ihtimali eleriz

Alıntıları Göster
    Hocam problem dediğimiz gibi adaptördeymiş. 40 liraya yenisini aldım sorun çözüldü. Ayrıca windows değerlendirme dizininde öteki adaptörle 3.2 olan işlemci puanı tekrardan 6.9a çıktı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Hocam problem dediğimiz gibi adaptördeymiş. 40 liraya yenisini aldım sorun çözüldü. Ayrıca windows değerlendirme dizininde öteki adaptörle 3.2 olan işlemci puanı tekrardan 6.9a çıktı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    "ac güç adaptörü tanınmadı" vs gibi uyarı vardı bende de çözümü DELL sayfasında ilginç bir şekilde verilmiş.
    Bilgisayardaki adaptör giriş yerine kuvvetlice 3-5 defa üfürün! :D
    Ve hakikatten sorun çözüldü

• Dell de pil sarj olmuyorsa; pili çıkarıp tekrar takip sarj kablosunu takmadan bilgisayarı açtıktan sonra pil üzerindeki pil resmine basıp beyaz ışık gorunceye kadar veya mor ışık da olabilir basma işlemini tekrarlayın ondan sonra sarj kablosunu bilgisayarınıza taktığınızda pil sarj olmuyor hatasi ortadan kalkıp piliniz dolmaya başlayacaktır
  • OneStepAheaD kullanıcısına yanıt
    Dell Inspiron N5010 prize takılı, şarj olmuyor sorunu Anakart besleme bu sorun servisimizde çözülmüştür. notebookservisim@hotmail.com mail adresiyle irtibat kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookservisim -- 4 Mart 2015; 17:54:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebookservisim

Dell Inspiron N5010 prize takılı, şarj olmuyor sorunu Anakart besleme bu sorun servisimizde çözülmüştür. notebookservisim@hotmail.com mail adresiyle irtibat kurabilirsiniz.
    sorun ne adaptörde ne bıosta ne anakartta ne de vs vs de.benimde başıma geldi biraz becerikliyseniz çözebilirsiniz,anlatayım;elinize maket bıçağı gibi keskin bir alet
    alın,şarj ucunun arka yerinden itibaren plastiği kesin ve 3 tane kabloyu bulana dek sıyırın,bir tanesinin koptuğunu yada leyimden ayrıldığını göreceksiniz,bu halde takılıyken
    bilgisayara elektrik verir ve çalıştırır ancak şerj etmez,yapmanız gereken kopan kabloyu yerine monte etmek,sonra göreceksiniz ki şarj ediyor,kolay gelsin.

• sorunu bios güncelleyerek çözdüm ben bataryanda sorun yoksa işine yaraya bilir bu

sunu indir program var icinde calıştır 64 bit olanı romu sec N5110_A11.ROM flash tıkla tamamlanınca kapat bilgisayarı aç tamamdır bende sarj etmeye başladı aynı sorun ebndede vardı sorunu bios güncelleyerek çözdüm aynı sorunla karşılaşanlar denesinler bu modelde internete bakınca sıkca sarj dolmuyor sorunu ile karşılaşan kullanıcılar oldukça fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fetih14531453 -- 8 Mart 2015; 13:25:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fetih14531453

sorunu bios güncelleyerek çözdüm ben bataryanda sorun yoksa işine yaraya bilir bu

sunu indir program var icinde calıştır 64 bit olanı romu sec N5110_A11.ROM flash tıkla tamamlanınca kapat bilgisayarı aç tamamdır bende sarj etmeye başladı aynı sorun ebndede vardı sorunu bios güncelleyerek çözdüm aynı sorunla karşılaşanlar denesinler bu modelde internete bakınca sıkca sarj dolmuyor sorunu ile karşılaşan kullanıcılar oldukça fazla

%100 çözümü budur sıkıntısız bir şekilde çözüldü sorunum ellerine sağlık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

sorunu bios güncelleyerek çözdüm ben bataryanda sorun yoksa işine yaraya bilir bu

Alıntıları Göster
    bende pil doluyor diyor ama hala yüzde 0 ... 4 yıl oldu alalı leptobu...

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

bende pil doluyor diyor ama hala yüzde 0 ... 4 yıl oldu alalı leptobu...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bana anakart lazım . ekrankartı sorunu yasadım bikere onarıldı yine bozuldu.yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

Bende yaptım aynısını bilgisayar hic açılmıyor dit dit otuyo sistem gitti heralde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.