< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dell Inspiron n5010 prize takılı, şarj olmuyor sorunu (2. sayfa)
-
-
Gördüğüm anda hemen denedim ve gerçekten de sorun anında çözülüverdi. O anda kahkaha attım inanılmaz bişey -
bendede 5110 var bendede aynı sorun var şarj aletini değiştirdim orjinal değil ondanmı yoksa başka bir problemmi -
quote:
Orijinalden alıntı: umutcicen
bendede 5110 var bendede aynı sorun var şarj aletini değiştirdim orjinal değil ondanmı yoksa başka bir problemmi
ondan dostum.. orjinal olmadığı için.. -
quote:
Orijinalden alıntı: kesici61
Gördüğüm anda hemen denedim ve gerçekten de sorun anında çözülüverdi. O anda kahkaha attım inanılmaz bişey
Bu pil AC Adaptör uyarısı için daha bir sürü ilginç çözüm var ama her zaman çalışmıyor. :)
Bende her daim çalışan daha stabil bir çözüm var, sıkıntı yaşayan varsa bunu da deneyebilir:
Bizim adaptörlerin içindeki bir parça da sanırım bu soruna sebep oluyor. Uyarıyı alan arkadaşlar, adaptörü prizden ve bilgisayardan çıkarıp, 2-3 saat boşta soğumaya bıraksın (bazen 1-2 saat yeterli oluyor, hele kış günü atın balkona yarım saatte kendine gelir :)
Ardından fişe taktığınızda bir kıvılcım sesi çıkar (kısa devre gibi), daha sonra bilgisayara takarsanız bilgisayar algılayacaktır.
Bende en az 50 defa çalışmışlığı var.
-
Kardeş orjinal şarj aleti takman gerekiyor.Maalesef Dell Markalarda böyle bir sıkıntı var.dparca.com ile irtibat kur sana orjinal şarj aletini göndersinler. -
Şarj Aleti Orijinal mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
arkadaşlar yaklasik 3 gündür uykusuz sekilde sorunun cevabini ariyorum ve buldum
Adaptör :) saka gibi ama gerçek bu adaptör 19.5 volt 6.küsürlü olan ben 3 tane adaptör denedim ilk basta sarj ediyor ama yetersiz oluyor sarj i kesiyor korumaya aliyor 4.2 amp denemiştim hep
sonrasinda onlarin ufak laptoplar için olduğunu öğrendim
pil aldim boşu boşuna diğer pili komple actim tek tek temizledim mahfettim anliycaginiz :) ama yapcak bişi yok
sorun kesim çözüm adaptör -
quote:
Orijinalden alıntı: hepmisafirquote:
Orijinalden alıntı: kesici61
Gördüğüm anda hemen denedim ve gerçekten de sorun anında çözülüverdi. O anda kahkaha attım inanılmaz bişey
Bu pil AC Adaptör uyarısı için daha bir sürü ilginç çözüm var ama her zaman çalışmıyor. :)
Bende her daim çalışan daha stabil bir çözüm var, sıkıntı yaşayan varsa bunu da deneyebilir:
Bizim adaptörlerin içindeki bir parça da sanırım bu soruna sebep oluyor. Uyarıyı alan arkadaşlar, adaptörü prizden ve bilgisayardan çıkarıp, 2-3 saat boşta soğumaya bıraksın (bazen 1-2 saat yeterli oluyor, hele kış günü atın balkona yarım saatte kendine gelir :)
Ardından fişe taktığınızda bir kıvılcım sesi çıkar (kısa devre gibi), daha sonra bilgisayara takarsanız bilgisayar algılayacaktır.
Bende en az 50 defa çalışmışlığı var.
Alıntıları GösterDaha önce yukarıda demiştim. Ne yazık ki DELL şarj aletleri içinde orjinalliği denetleyen bir çip bulunuyor. Bu çip orjinal şarj ve pillerde de yıllardır hataya sebep oluyor. En önemli hatası, adaptör tanınmadı diye işlemci gücünü %20'lere kadar kısıtlıyor. Bunun yanında pilinizi şarj edememeye başlıyorsunuz.
Yıllardır kullandığım bu emektar bilgisayarda pil şarj konusunda yıllardır çalışan yöntem, bahsettiğim bu adaptör çipinin soğutulmasıdır. Çip soğuduğunda tam olarak ne oluyor bilmiyorum, belki soğuk lehim oluştu, belki de sorun içindeki sıcaklık sensörü bilemiyorum ancak yukarıda bahsettiğim yöntemle (şarj adaptörünü soğumaya bırakmak... Hava geçirmez saklama poşeti içine adaptörü koyup, buzdolabı derindondurucuda 5-10 dk tutabilirsiniz) tekrar bilgisayara taktığınızda bilgisayarın sol alt köşesindeki şarj ledinin yandığını görebilirsiniz. Orjinal baraya ile sorun yaşayanlar için bataryayı açıp o çip üzerinde lehim işi yapmaktansa şimdilik çalışan tek çözümü bu.
Pil şarj olmasa bile performans kaybını el ile düzeltmek de mümkün. Böyle kronik bir durum yaşayıp da performansı bari geri getirmek isterseniz, aşağıdaki programı indirerek BD PROCHOT tikini kaldırmanız yeterli.
https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop//
BD PROCHOT, bilgisayarda yüksek sıcaklık varmış gibi kandırarak işlemciyi sınırlayan bir özellikmiş.
-
üç uclu soketli adaptörlerde bu sorun yaşanmakta. prize bağlıyken bataryayı şarj edemiyor sebebi soket içindeki ince uç kablosu kopuyor buda geri besleme kontrolünü yapamadığı için cihaz sarj ettirmiyor
-
Knk bendede öyle şarz takılı ikidebir çıkarıp takıyorum öyle öyle sarz oluyor ve açılırken pc battery unkown mu ne diyor şarz takarken çıt sesi geliyor neyden kaynaklıdır
az önce dell laptop için adaptör siparişi verdim.
şarja takınca bilgisayar hesap makinesine dönüyor ama işin kötü yanı şarj olmuyor bilgisayar %3-4 arasında kalıyor şarjdan çıkartınca canavar gibi oluyor ama 5 dk dayanmıyor tabi :) adaptör gelince beğenirsem nereden aldığımı ve sorunun çözülüp çözülmediğini yazarım.
-
Arkadaşlar ürün geldi 65w sipariş etmiştim arkadaş arayıp elince olmadığını söyleyip 90w yolladı müşteri memnuniyeti için
Ürün güzele benziyor kutusu adaptör gayet güzele benziyor.
Hepsiburada da qcell markası adında satılıyor.
Kendi sitesi ise burası
https://quantumbilgisayar.com.tr/
Merhabalar,
Ben de aynı sorundan muzdaribim. Bilgisayarım Dell inspiron 5558. Batarya şarj olmuyor. Yeni batarya aldım olmadı. Yeni adaptör aldım. İlk taktığımda şarj oldu ikincisinde tekrar taktığımda batarya yine şarj olmamaya başladı. Ne yaptıysam olmadı. Forumlarda, YouTubeda ne kadar yöntem varsa denedim ama olmadı. Bilgisi olan varsa bilgilendirir misiniz?
Merhaba hocam
Arızanın ilk olduğu şekilde bilgisayarı fişe takınca görüyor ama şarj etmiyor muydu ?
bizim bilgisayarda ac adaptör tanınmadı uyumlu değil gibi bir hata çıkıyordu hem bios'tan hem de windows arayüzünden
bu sorun genelde adaptör yada laptop içindeki şarj soketinden kaynaklanıyor en çokta adaptör gibi
ben adaptörü aldığım yere uymama gibi sorun olur mu diye sorduğumda bataryalarda bazen sorun olabiliyor ama adaptörlerden şikayet almıyoruz dedi.
Yani yeni aldığınız bataryada sorun olabilir. muadil adaptörler tavsiye edilmiyor ama orjinaller çok pahalı ben şimdilik memnunum aldığım adaptörden ayrıca muadiller erken bozulabiliyormuş ki orjinali 2-3 yılda bozulunca muadil nasıl dayansın
kısacası sorununuzu daha detaylı yazabilir misiniz. bataryayı çıkartıp direkt adaptör ile çalışıyor mu ?
normal şarja takınca pc'de bi yavaşlama oluyor mu bunu kontrol etmek için görev yöneticisinden performans kısmına girip işlemcinin clock hızına şarjda ve şarjda değilken kıyaslayabilirsiniz.
eski bataryanız duruyorsa onu bi test edebilir misiniz şarj oluyor mu diye ve bahsettiğim uyarılar sizin bilgisayarda çıkıyor mu ?
-
Cevabınız için teşekkürler. Evet eski adaptör bataryayı çıkardığımda laptop çalışmaya devam ediyor o zaman adaptörde bir sorun yok. Yalnız batarya sanki şarj olmayı reddediyor. Yeni adaptörle ilk seferde doldu ikinci sefer yine dolmadı. Yeni bataryayı kullanmıyorum onu da doldurmuyor iki adaptör. Yazılımsal bir problem var gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X