Bu aralar notebook almayı planlıyorum şöyle bir gezerken DELL'in bu notebook'una hayran kaldım. Ancak kullanmadığım ve görmediğim için kasa ve performansla ilgili pek fazla bilgim yok. Kullanan arkadaşların yorumları benim için çok yararlı olacak.
Ayrıca Cihaz Vatan'da var sadece ve world karta indirim sunuyor. Bende bonus var. Biraz detaylı araştırınca ARMADA'da cihazın olduğunu gördüm ama aradığımda bir türlü cevaplamadılar ,onlarıda kınıyorum.
Armada ile çalışan ve bonusa uygun bir ödeme seçeneğiyle satışı gerçekleştirecek bir arkadaştan da alabilirim notebook'u.
En geç bu aybaşına kadar alacağım herhalde ama sizin değerlendirmelerinizde karar vermeme yardımcı olacak.
Teşekkürler.
Arkadaşlar ilginize(!) teşekkürler.
DELL inspiron 3010 - b46p45 core i5 2.53 'ün siparişin az önce tamamlamış bulunuyorum. Bonusa 6 taksite 1547 liraya geldi.
Hadi bakalım hayırlısı artık gelmesini bekliyoruz.
arkadasim hayirli olsun, güzel günlerde kullan. ben de ayni dizüstünü almayi düsünüyorum. bahseder misin dizüstü hakkinda biraz... memnun musun? malzeme kalitesi nasil? fan sesi rahatsiz ediyor mu?
Arkadaşlar makinayı alalı 2 ayı geçti.
Bana göre artıları
- Gerçekten ne küçük ne büyük. ( Boyutları çok ideal. ) - Isınma Problemi yok - Performans olarak gayet başarılı buluyorum ( Belirteyim çok fazla performans gerektiren uygulamalar kullanmıyorum.) - Fiyatı da kendi sınıfına ve performansına göre gayet uygun. ( Ben 1457ye PCdepo dan aldım.) - DVD-RW Harici olması benim açımdan iyi oldu. Ne çok sık kullanıyorum nede olmazsa olmaz diyenlere
Olumsuz Yönleri
- Pili az dayanıyor. 2 saati zor görürsünüz. - Kasası piano black ve malesef hiç takıntılı biri olmasanız bile ikide bir parmak izlerini silmek istiyorsunuz. - Kasa Malzemesi diğer modellere göre biraz daha zayıf görünüyor.
Sonuç Olarak aldığıma Pişmanmıyım : Kesinlikle Hayır!
Eğer ki 15,6" büyük ve ağır ama performansıda olan bişey olsun diyorsanız alternatifi yok gibi duruyor.
Öncelikle tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
Benim en çok kafama takılan kısım şu ki: forumlarda gördüm kaç yerde.Fan sesinin rahatsız edici olduğu söyleniyor. Ben bilgisayarı kullanınca baya zorluyorum.Haliyle fanın durumu benim için önemli. Sadece Isınma ve fan bakımından değerlendirme yapabilirmisiniz acaba?
Ayrıca unutmadan,sizin için sorun teşkil etmeyecek ise everest donanım raporunu ekleyebilirmisiniz acaba Teşekkürler
Valla Açıkçası bundan önce kullandığım MSI-EX610 ile kıyaslarsam fan beni neredeyse hiç rahatsız etmiyor. Ama tabiki su götürmez bir gerçek var ki bu laptop denen aletlerin hepsi ısınıyor ve hepsinin fanından aşağı yukarı birbirine benzer sesler geliyor.
Dediğim gibi daha gürültüsünü kullandığım için şu anda beni rahatsız edecek boyutta bir ses almıyorum fanından.
Sürüm AIDA64 v1.50.1200/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 2.7.333-x64 Anasayfa http://www.aida64.com/ Rapor Türü Rapor Sihirbazı [ TRIAL VERSION ] Bilgisayar MEHMETALI-DELL Oluşturan MehmetAli İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7600 (Win7 RTM) Tarih 2010-12-23 Saat 09:14
Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI x64-based PC (Mobile) İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Professional OS Servis Paketi [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 9.0.7930.16406 (IE 9.0 Beta) DirectX DirectX 11.0 Bilgisayar Adı MEHMETALI-DELL Kullanıcı Adı MehmetAli Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ] Tarih / Saat 2010-12-23 / 09:14
Anakart: CPU Türü DualCore Intel Core i5 460M, 2800 MHz (21 x 133) Anakart Adı Dell Inspiron N3010 Anakart Çipseti Intel Ibex Peak-M HM57, Intel Ironlake-M Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ] DIMM1: Micron 8JSF25664HZ-1G4D1 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz) DIMM3: Micron 8JSF25664HZ-1G4D1 [ TRIAL VERSION ] BIOS Türü Phoenix (08/12/10)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Mobility Radeon HD 5470 (1024 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Mobility Radeon HD 5470 (1024 MB) 3D-Hızlandırıcı ATI Mobility Radeon HD 5470 (Park) Monitör LG Philips LP133WH1 [13.3" LCD]
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı ATI Radeon HDMI @ ATI Cedar/Park - High Definition Audio Controller Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC269 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller Disk Sürücüsü ST9500420AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) SMART Sabit Disk Durumu OK
Bölümler: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ]
Giriş: Klavye HID Keyboard Device Klavye HID Keyboard Device Klavye Standard PS/2 Keyboard Fare HID-compliant mouse Fare Microsoft USB Dual Receiver Wireless Mouse (IntelliPoint) Fare PS/2 Compatible Mouse
Ağ: Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ] Birincil MAC Adresi C0-CB-38-0A-B4-96 Ağ Bağdaştırıcısı Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethernet Controller Ağ Bağdaştırıcısı Bluetooth Device (Personal Area Network) Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom Virtual Wireless Adapter Ağ Bağdaştırıcısı DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card (10.0 [ TRIAL VERSION ]) Ağ Bağdaştırıcısı Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter Modem Standard Modem over Bluetooth link
Çevre Birimleri:
USB2 denetleyici Intel Ibex Peak PCH - USB 2.0 EHCI Controller 1 USB2 denetleyici Intel Ibex Peak PCH - USB 2.0 EHCI Controller 2 USB-Aygıt Dell Wireless 365 Bluetooth Module USB-Aygıt Generic USB Hub USB-Aygıt Generic USB Hub USB-Aygıt Generic USB Hub USB-Aygıt Integrated Webcam USB-Aygıt Microsoft Hardware USB Keyboard USB-Aygıt Microsoft Hardware USB Mouse USB-Aygıt Microsoft Mouse and Keyboard Detection Driver (USB) USB-Aygıt USB Composite Device USB-Aygıt USB Human Interface Device USB-Aygıt USB Human Interface Device USB-Aygıt USB Input Device Akü Microsoft AC Adapter Akü Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery Akü Microsoft Composite Battery
DMI: DMI BIOS Sağlayıcısı Dell Inc. DMI BIOS Sürümü A07 DMI Sistem Üreticisi Dell Inc. DMI Sistem Ürün Adı Inspiron N3010 DMI Sistem Sürümü A07 DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ] DMI Anakart Üreticisi Dell Inc. DMI Anakart Ürün Adı 08FJWT DMI Anakart Sürümü A07 DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Üretiçisi Dell Inc. DMI Kasa Sürümü A07 DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Türü Portable